Etusivu » Kryptovaluutat – Mitä kryptot ovat ja miten niihin voi sijoittaa? » Opas: Mikä on Litecoin ja miten siihen sijoitetaan?

Opas: Mikä on Litecoin ja miten siihen sijoitetaan?

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Litecoin kryptovaluutta 2024

Litecoinin kurssi on tällä hetkellä $78.40 ja koko markkina-arvo $5,827,282,223.25. Litecoinin kurssi on muuttunut -7.36% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Litecoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Litecoin on yksi vanhimmista ja ostetuimmista kryptovaluutoista. Se perustuu ohjelmakoodiltaan edeltäjäänsä ja suurimpaan kilpailijaansa Bitcoiniin, mikä on osaltaan vahvistanut valuutan mainetta varteenotettavana maksun välineenä. 

Tässä artikkelissa käsittelemme kattavasti Litecoinia ja sen nykyistä paikkaa kryptomarkkinoilla – ominaisuuksien vertailua unohtamatta. Nyt vuonna [year] kun bitcoinin ostaminen sijoituskohteeksi on yhä suositumpaa, kannattaa perehtyä myös mitä Litecoin voisi sijoitusmielessä tarjota.

Alta voitkin tutustua tarkemmin Litecoinin taustoihin, sen kurssikehitykseen ja lukea muun muassa Litecoinin ja Bitcoinin keskeisimmistä eroista!

Sisällysluettelo

Kryptovaluuttojen taustaa - Mikä ihmeen Litecoin?

Jotta voisi ymmärtää Litecoinin valuuttana siinä määrin, että tiedosta olisi konkreettista hyötyä omia sijoituksia pohtiessa, on ensin tunnettava kryptovaluuttojen yleinen toimintaperiaate. Netistä tietoa etsiessä turhauttavaa voi olla artikkeleissa hyödynnetty, toisinaan monimutkainen termistö, jonka merkityksiä ei selitetä lukijalle ensinkään.

 

Selvennettäköön siis aluksi, että:

  • Ekosysteemi viittaa kryptovaluutoista puhuttaessa sähköiseen ympäristöön, jolle voidaan rakentaa erilaisia hajautettuja sovelluksia tai älysopimuksia. Näihin ympäristöihin viittaavat myös nimitykset tietojenkäsittely-ympäristö, ohjelmointialusta ja käyttöjärjestelmä. Ehkäpä tunnetuin esimerkki tällaisesta ekosysteemistä on kryptovaluutastaankin kuuluisa Ethereum.
  • Älysopimukset ovat yleisnimitys tietokonekoodille, joka mahdollistaa minkä tahansa arvoa sisältävän asian – esimerkiksi rahan, tietojen tai osuuksien – vaihdon. Sähköistettynä vaihtoprosessin toiminnot suoritetaan automaattisesti, mikä minimoi huijausten ja väärinkäsitysten mahdollisuuden.
  • Token on kryptovaluutta, joka on luotu aiemmin kuvaillun kaltaisen ekosysteemin sisälle. Valtaosa maailman tokeneista toimii Ethereum-alustalla. Perinteisistä kryptovaluutoista ne eroavat tarkoitukseltaan; ne toimivat arvon välittäjänä oman ohjelmistonsa sisällä, kun taas esimerkiksi Litecoin tavoittelee laajamittaisesti hyväksytyn maksuvälineen sijaa.
  • Lohkoketju on hajautettu tietokanta, joka mahdollistaa luottamuksen rakentamisen teknologisesti toisilleen tuntemattomien tahojen välille ilman kolmatta osapuolta. Avoimille lohkoketjualustoille sovelluksia voi luoda kuka tahansa, kun taas luvanvaraisissa näkymä on verkoston jäsenille usein rajattu.
  • Avoimiin lohkoketjuihin kuuluvat esimerkiksi Ethereum ja Bitcoin, kun taas suljetut ovat jääneet laajemmilta yleisöiltä pimentoon (esim. pankkien omistama R3/Corda). Tähän teknologiaan perustuu myös artikkelissamme käsiteltävä Litecoin. Tärkeää on muistaa, että vaikka useimpien kryptovaluuttojen ekosysteemit hyödyntävät lohkoketjuteknologiaa jossain määrin, ei näin ole kaikkien tapauksessa (esim. MIOTA).

Litecoin ja lohkoketjuteknologian erilaiset sovellukset

Yhtenä ensimmäisistä kryptovaluutoista Litecoin on markkinoilleen varsin tyypillinen. Vaikka se hyödyntää omaa lohkoketjuaan, pohjautuu se lähes täysin Bitcoiniin. Valuuttaa onkin usein kritisoitu vedoten siihen, että sen perustaja näyttäisi kopioineen edeltäjänsä ohjelmakoodin lähes täysin, muuttaen siitä vain muutamaa parametria.

Kyseessä on kuitenkin täysin laillinen teko – perustuvathan kummatkin kryptovaluutat avoimeen lähdekoodiin. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi vapaasti luoda niistä oman versionsa. Kuluttajan kannalta innovaatio on jopa suotavaa, koska näin hänen valittavissaan on aina vain parempia ominaisuuksia tarjoavia vaihtoehtoja.

Tarjoajia vertaillessa kannattavaa on tutustua hieman eri yhtiöiden johtoportaisiin, sillä yritysten toiminnassa ja tulevaisuudennäkymissä näkyvät usein perustajan kokemukset, visio ja persoona. Vahvat persoonat myös vetävät herkästi puoleensa uusia sijoittajia, ja siksi niiden tunnistamisesta on etua etenkin pääomasijoittamisessa.

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

CFD-kaupankäynti kryptovaluutoilla onnistuu suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ethereum, XRP, CRO, Miota, Aave, Uni, Doge, Neo, Litecoin, Solana… Yhteensä 83 kpl eri kryptoja). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta voit sijoittaa osakkeisiin, raaka-aineisiin sekä ETF-rahastoihin. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

etoro kryptovaluutat

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3. Käy kauppaa kryptovaluutoilla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

osta kryptovaluuttaa etoro

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Litecoin perustetaan - ensiaskeleet ja nousu

Litecoin on Charlie Leen perustamaLitecoinin perusti Norsunluurannikolla syntynyt ja 13-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut sovelluskehittäjä Charlie Lee. Vaikka varhainen muutto toiselle puolelle valtamerta on saavutus, johon moni ei pystyisi edes aikuisena, on Leen elämä ollut täynnä tätäkin ihailtavampia kokeiluja ja saavutuksia.

Lee valmistui huippuyliopisto MIT:stä tietojenkäsittelytieteen maisterintutkinnolla. Lähes heti valmistumisensa jälkeen hän toimi vuosikymmenen ajan mediajätti Googlelle, työtehtävänään muun muassa koodin kirjoitus Chrome OS:ää varten. Bitcoinista sovelluskehittäjä kiinnostui jo vuonna 2011.

Kryptovaluuttojen potentiaalin havaitessaan Lee alkoi kirjoittaa vapaa-ajallaan koodia uutta lohkoketjua varten, julkaisten Litecoinin kryptovaluuttoja käsittelevällä nettifoorumilla samaisen vuoden lopussa. Ennen tätä valuutan perustaja louhi sitä itselleen vain 150 kolikon verran.

Foorumille tekemänsä postauksen Lee otsikoi sanoin ”Litecoin – a lite version of Bitcoin. Launched!” mikä kääntyy vapaasti suomennettuna toteamukseksi ”Litecoin – Bitcoinin kevytversio. Julkaistu!”. Perustaja on sittemmin selventänyt, ettei tavoitellut valuutalla kilpailuasemaa Bitcoinin kanssa, vaan halusi tarjota maksutavan pienempien rahasummien käsittelyä varten.

Lee myi lähes kaikki Litecoininsa vuoden 2017 joulukuussa, jolloin Litecoinin kurssi oli huipussaan. Teko sai osakseen laajaa kritiikkiä kryptovaluutan kannattajilta, jotka näkivät omistajan paenneen rahojensa kanssa, samalla mahdollisesti antaen ensisysäyksen valuutan laskukiidolle.

Sovelluskehittäjä on itse perustellut päätöstä sillä, että hän oli aiemmin pystynyt vaikuttamaan Litecoinin kurssiin esimerkiksi negatiivisin tai positiivisin tviitein, eikä tällaisen manipulaation mahdollisuus ollut muiden valuuttaan sijoittaneiden etujen mukaista.

Nykyisin Lee työskentelee täysipäiväisesti Litecoin Foundation -yhdistyksessä, joka ohjaa valuutan kehitystyötä.

Litecoin ja Bitcoin - keskeisimmät erot

Kuten aiemmin jo mainitsimmekin, ovat Litecoin ja Bitcoin peräisin samasta ohjelmakoodista. Ei siis ole mikään ihme, että kryptovaluuttojen välillä on paljon yhteistä. Yhteneväisyyksiäkin tärkeämpää on erojen mielessä pitäminen, sillä valuutat poikkeavat toisistaan huomattavasti, kun tarkastelun kohteena on turvallisuus, skaalautuvuus, louhinta ja sijoittuminen kryptomarkkinoilla.

 

Litecoinin käytettävyys

Valuuttojen merkittävimmät erot ovat seuraus niiden eroavista käyttötarkoituksista. Litecoinin perustaja on monissa eri haastatteluissa kertonut halunneensa luoda Bitcoinin kaltaisen virtuaalivaluutan, joka kuitenkin sopisi tätäkin paremmin pienten rahasummien siirtoon.

Tästä johtuen kryptovaluutat eroavatkin toisistaan erityisesti prosessointinopeudeltaan. Litecoin skaalautuu Bitcoinia paremmin, yltäen noin 56 transaktioon sekunnissa Bitcoinin 7 transaktion sijaan. Tuettu transaktiomäärä antaa Litecoinille kilpailuedun, kun tarkastelun kohteena on kryptovaluuttojen käytettävyys etenkin arkisessa rahanvaihdossa ja kaupankäynnissä.

Transaktioiden tiiviimmän toteutusnopeuden varjopuolena on heikentynyt turvallisuus. Uusi Litecoin-lohko syntyy noin 2,5 minuutin välein, kun taas Bitcoinilla tämä vie hieman alle 9 minuuttia. Näin ollen myös blokkien uudelleenorganisointi tapahtuu Litecoinilla lähes neljä kertaa kilpailijaa nopeammin, mikä on etenkin hakkereiden mieleen.

 

Litecoin louhinta

Uusia Litecoineja syntyy samoin kuin Bitcoinin tapauksessa, eli louhimalla. Tässä kryptovaluuttaa havitteleva hyödyntää erittäin tehokasta tietokonetta, joka käyttää aikansa hyvin vaikean matemaattisen yhtälön ratkontaan. Jokin sadoista tuhansista kryptovaluuttojen louhijoista onnistuu tässä jossakin vaiheessa, pystyen lisäämään kryptovaluutan lohkoketjuun uuden lohkon.

Bitcoinin tapauksessa tavan tietokoneita tai näytönohjaimia hyödyntäneet peruskäyttäjät häädettiin louhinnan parista pois jo 2010-luvun alussa, kun jotkin käyttäjistä alkoivat tavoitella etuasemaa erityisesti kryptotarkoituksiin valmistettujen ASIC-laitteiden avulla. Litecoin-louhijoille ASIC säilyi pitkän aikaa hyödyttömänä, sillä kryptovaluutta käyttää tiivistealgoritmi Scryptia.

Toisin kuin Bitcoinin SHA-256, vaatii Scrypt toimiakseen raa’an prosessointitehon lisäksi muistia, minkä vuoksi Litecoinin louhinta oli pitkään kannattavaa myös peruskäyttäjän saatavilla olevilla näytönohjaimilla. Nykyisin tilanne on kuitenkin jo muuttunut, sillä Bitmainin kaltaiset louhintateknologian jätit ovat tuoneet markkinoille etenkin Litecoinin louhintaan tarkoitettuja ASIC-laitteita.

 

Litecoinin kappalemäärä markkinoilla

Litecoin ja Bitcoin fyysisinä kolikkoinaKoska Litecoineja syntyy louhinnan yhteydessä, kasvaa niiden kappalemäärä markkinoilla koko ajan. Niiden käyttöönoton tahti kuitenkin hidastuu Bitcoinin tavoin. Tällä hetkellä uusia Litecoineja tulee jokaisen onnistuneen lohkon yhteydessä ulos vain 12,5 kappaletta, ja tämä määrä puolittuu (eli ns. ”halving” tapahtuu) aina 840 000 blokin välein.

Rahan tyhjästä luonti kuulostaa päällisin puolin varsin houkuttelevalta idealta. Puolittuminen kuitenkin tarkoittaa, että samalla kun kanssasi kilpailevat louhijat siirtyvät aina vain enemmän prosessointitehoa ja energiaa vaativiin laitteisiin, vähenee louhinnasta saatava valuuttamäärä asteittain. Jossain vaiheessa seurauksena on, ettei kryptovaluutan louhinta ole enää kannattavaa.

Vaikka louhintaa jatkaisivat yhä parhaimmat laitteistot omaavat kryptointoilijat, on niin Bitcoinille kuin sen seuraajallekin asetettu ennalta maksimimäärä sille, miten paljon valuuttaa voi lopulta olla markkinoilla. Litecoinilla tämä kappalemäärä on 84 miljoonaa – tarkalleen neljä kertaa enemmän, kuin Bitcoinin 21 miljoonaa.

Kumpaan vain kryptovaluuttaan sijoittava voi siis tietää rauhallisin mielin, ettei niiden arvoa tule syömään jatkuva inflaatio harrastajien louhiessa valuuttaa aina vain lisää. Arvostettu yhdysvaltalainen talouslehti Forbes uutisoikin tämän vuoden alkupuoliskolla siitä, miten kryptovaluutat ovat alkaneet herättää kiinnostusta jopa miljardöörien keskuudessa kultaan verrattavana inflaation suojana.

 

Litecoinin markkina-arvo

Vaikka Litecoinin voisi luulla olevan erityisen suosittu kuluttajien keskuudessa sen arkisen käytettävyyden vuoksi, on Bitcoin yhä markkina-arvoltaan kyseistä altcoinia huomattavasti edellä. Tämän artikkelin kirjoittamisajankohtana Bitcoinin markkina-arvo on melkein 205 miljardia Yhdysvaltain dollaria, kun taas Litecoinilla sama menestyksen mittari on noin 3,7 miljardia.

Yleisesti kryptovaluuttoja tarkastellessa Litecoinin kuitenkin voidaan nähdä kiivenneen oman alansa huipulle; sijoittuuhan se markkina-arvoltaan maailman 7. suosituimmaksi virtuaalivaluutaksi. Liikkeellä Bitcoinin mahdollisesta 21 miljoonan rajasta on jo 18 miljoonaa rahayksikköä, kun taas Litecoinilla on kasvuvaraa tämänhetkisestä 65 miljoonasta vielä melkein 20 miljoonaa.

Kummankin valuutan arvot ovat olleet tänä vuonna hurjassa nousussa, ja varaa tälle on vielä paljon. Vaikka yhden Bitcoinin arvo onkin huimat 11 000 dollaria ja Litecoinin arvo sekin arkikäyttöön sopimattomalta kuulostavat 50 dollaria, voidaan ne jakaa uskomattoman pieniin osiin. Pienin Bitcoinilla siirrettävä rahamäärä on kokonaisen yksikön 1 sadasmiljoonasosa, eli 0,00000001 Bitcoinia.

Tämän mielessä pitäen voi tietää, että yhden yksikön korkea arvo ei tule olemaan este kryptovaluutan käytettävyydelle. Läheskään kaikki kryptovaluuttoihin sijoittavat eivät jakautuvuutta tunne, ja siksi Litecoinilla saattaakin olla suuremman kappalemääränsä myötä eräänlainen psykologinen etu suurimpaan kilpailijaansa verrattuna – tarkoittaahan tämä alempaa yksikköhintaa.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Litecoinin kurssikehitys

Muiden altcoinien tavoin Litecoinin (LTC) kurssikehitys korreloi vahvasti Bitcoinin (BTC) kanssa. Kun sen kannattajat innostuvat, nousevat tällöin yleensä myös vaihtoehtoisten kryptovaluuttojen yksikköhinnat.

Tämän vuoden alkuun verrattuna Litecoinin yksikköhinta on noussut noin 42 dollarista 57 dollariin, eli Litecoinin arvo on kasvanut reilun kolmasosan. Kuten aiemmin jo mainitsimmekin, on kryptovaluuttoja alettu viime aikoina tarkastella kullan kaltaisena turvana taloustilanteen ollessa epävarma. Litecoinin tulevaisuus tältä kantilta näyttääkin valoisalta.

Koronavirustilanteen ja ns. härkämarkkinoiden pitkittyessä moni odottaa seuraavaa markkinaromahdusta. Asiantuntijat ovatkin varoitelleet sijoittajia innostumasta liikaa, sillä monien suuryhtiöiden osakkeiden hinnat ovat epävarmasta taloustilanteesta huolimatta jo rikkoneet koronavirusaaltoa edeltäneen nousukiidon ennätykset, eli niiden arvon nähdään karanneen kauas todellisuuden rajoista.

Kryptovaluuttojen ostoa harkitessa onkin erityisen suositeltavaa pohtia osakemarkkinoiden ja ylipäätään maailmantalouden todennäköisintä tulevaa suuntaa. Apuna tässä voi hyödyntää asiantuntijoiden arvioita, joskin menneisyyteen katsomalla voidaan havaita, että myös taloudellisen korkeakoulututkinnon omaamattomat kryptointoilijat ovat kyenneet ennustamaan niiden hintoja usein näitä vanhempia talousalan eksperttejä paremmin.

Litecoinista sekä kryptomarkkinoiden yleisistä mullistuksista ja muista vaihtoehdoista voit pysyä ajan tasalla toki myös kaltaistemme sijoitussivustojen kautta. 

 

Litecoin kurssi – reaaliaikainen kurssi tänään:

Top10 kryptovaluuttojen kurssit reaaliajassa

Mietityttääkö kryptoverotus? 🤔

Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen parissa tuskailua ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen!

Kryptoverotus tekee kryptosijoittajan elämästä huomattavasti helpompaa! 

Jo yli 1 000 suomalaista on valinnut Kryptoverotus.fi palvelun

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

82% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

CFD alusta

Arviomme:

Miksi valita eToro?

✅ Turvallinen linkki

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Litecoin on yksi vanhimmista ja ostetuimmista kryptovaluutoista. Se perustuu ohjelmakoodiltaan edeltäjäänsä ja suurimpaan kilpailijaansa Bitcoiniin, mikä on osaltaan vahvistanut valuutan mainetta varteenotettavana maksun välineenä. 

Litecoinia voi ostaa nykyisin melkein mistä tahansa kryptopörssistä. Kryptopörssejä on monia ja ne ovat auki vuorokauden ympäri.

On hyvä ymmärtää, että sijoittamisessa on aina oma riskinsä, kryptovaluutat eivät ole poikkeus. Kryptovaluuttasijoittaminen on riskialtista suurien arvonmuutosten takia. Suuri arvonmuutos lyhyessä ajassa on normaalia kryptovaluuttojen kohdalla. Litecoinin sijoittaessa analysointiin kannattaa käyttää aikaa ja seurata muun muassa viimeisimpiä arvonmuutoksia, muiden kryptojen liikkeitä, uutisia, sijoittajien Litecoin kokemuksia, kommentteja, indikaattoreita sekä saatavilla olevia analyysityökaluja.

Litecoinin arvo muuttuu jatkuvasti ja arvonmuutos voi olla hyvinkin suuri lyhyessä ajassa.

Litecoinin ja kaikkien muiden kryptovaluuttojen arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mitä enemmän Litecoinilla on kysyntää ja mitä vähemmän on tarjontaa, sen arvokkaampi Litecoin-kryptovaluutta on.