Etusivu » Uudet kryptovaluutat 2021 – Top 10 lupaavimmat kryptovaluutat listattuna

Uudet kryptovaluutat 2021 – Top 10 lupaavimmat kryptovaluutat listattuna

Uudet kryptovaluutat 2021, mitkä ne ovat?

Kryptomarkkinoilla suurten tuottojen salaisuus piilee potentiaalin varhaisessa tunnistamisessa. Moni harmittelee yhä sitä, ettei tunnistanut vaikkapa Ethereumin tai Bitcoinin potentiaalia ennen näiden valuuttojen huimaa nousukiitoa.

Koska kryptovaluuttoja – ja etenkin ekosysteemien sisäisiä token-valuuttoja – luodaan jatkuvasti uusia, käy kasvumahdollisuuksien tunnistaminen itse helposti hankalaksi. Siksi listaammekin tässä artikkelissa puolestasi uudet ja lupaavimmat kryptovaluutat vuonna 2021, hyödyntäen järjestyksen arvioinnissa valuuttojen kannattajakuntia, hintoja, markkina-arvoja sekä niiden taustalla toimivien teknologioiden tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Kryptovaluutat vuonna 2021

Viime vuosi oli käänteitä täynnä. 2020 alkuvuoden Iran-kiista, koronaviruspandemia sekä yleinen taloudellinen epävakaus tarjosi useimpien tunnettujen kryptovaluuttojen kannalta otollisia osto- ja myyntimahdollisuuksia. 2021 vuoden ensimmäinen puolikas onkin ollut otollista aikaa kryptosijoittamiselle. Muun muassa suurimpien kryptovaluuttojen; Bitcoin ja Ethereum kurssit ovat nousseet raketin lailla, mutta samalla myös pienempien kryptovaluuttojen parissa on nähty nousua.

Bitcoinin kurssi heiluu tällä hetkellä 45.000-50.000 dollarin välillä ja toiseksi suosituin Ethereum 3.200 dollarissa.

Laajoihin kurssiheittelyihin ovat osaltaan vaikuttaneet muutokset kryptoyhteisöjen sisällä. Suosiotaan on nostanut varsinkin niin sanottu hajautettu finanssimaailma tai DeFi, johon kuuluvat uudet, kryptovaluutoilla tehtävät laina- ja talletuspalveluja tarjoavat toimijat.

DeFi houkuttelee sijoittajia etenkin lainojen alhaisilla koroilla sekä kryptotalletusten suurilla tuotoilla. Tämän lisäksi itse talletus- ja lainanottoprosessit ovat suoraviivaisempia ja nopeampia, kuin pankkien kanssa toimittaessa. Trendin seurauksena myös meidän Uudet kryptovaluutat -listaltamme löytyy pari DeFi-toimijaa.

Lataa ilmainen kryptoaapinen ja opi lisää kryptovaluutoista

Pikaopas kryptovaluutan ostamiseen vuonna 2021

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Uudet kryptovaluutat 2021 – Tässä top 10 kryptovaluuttaa

1. Polkadot (DOT)

Vuosia suunnitteilla ollut projekti, jonka tavoitteena on yhdistää eri lohkoketjut uudella tavalla. Tuli suurten yleisöjen tietoisuuteen vasta kesällä 2020, kun se viimein julkaisi lohkoketjunsa tuotantoversion. Polkadot kilpailee kryptovaluuttojen platform-kategoriassa (ekosysteemit).

Polkadot nousi julkistamisensa jälkeen hyvin nopeasti kryptovaluuttojen kymmenen suurimman joukkoon, ja se on artikkelimme kirjoitushetkellä yhä sijalla kahdeksan 4 miljardin dollarin markkina-arvollaan.

Tulokkaan suosioon on eittämättä vaikuttanut sen tausta; aloittihan projektin juuri yksi Ethereumin perustajajäsenistä, Gavin Wood. Koska lohkoketjuja muodostetaan jatkuvasti uusia erilaisine tokeneineen ja ominaisuuksineen, on Polkadotilla näiden yhdistäjänä paljon kasvuvaraa.

Kryptomaailmassa etenkin ekosysteemeihin vaikuttaisi pätevän sääntö siitä, että mitä enemmän alustalla on kehittäjiä, sitä arvokkaampi on myös ekosysteemiin yhdistetty token. Polkadotin natiivitoken DOT on siis kryptovaluutta, jota kannattaa pitää lähiaikoina silmällä.

2. Cardano (ADA)

Lohkoketjuratkaisu, jonka taustalla toimii jälleen toinen Ethereumin perustajajäsen, Charles Hoskinson. Kyseessä on kolmannen sukupolven älysopimusalusta, jonka kehityksessä on huomioitu Ethereumin ja muiden edeltäjien puutteet.

Imagoa luotettavana toimijana on perustajan ohella muovannut ekosysteemin strategia. Cardano on kryptohistorian ensimmäinen lohkoketju, joka rakentaa toimintansa vertaisarvioinnein varmennettavan, akateemisen tutkimuksen ympärille.

Cardanon tavoitteena on tarjota uusi, aiempaa turvallisempi, läpinäkyvämpi ja kestävämpi tapa kansainväliselle liiketoiminnalle. Tämän lisäksi sen kehittäjät ovat aloittaneet projekteja eri osissa Afrikkaa, tavoitteena maailman 1,7 miljardin pankkitilittömän ihmisen rahanvaihdosten helpottaminen.

Tämän vuoden maaliskuussa Cardano julkaisi toisen kerroksensa, Hydran, jonka avulla älysopimusalusta yltää jopa miljoonaan transaktioon sekunnissa (tps). Uusi skaalautuvuus todella mahdollistaisi kryptovaluutan laajamittaisen käytön, ja siksi kiinnostus Cardanoa vastaan on vain kasvanut entisestään.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Cardano nähdään erittäin lupaavana, ja se on onnistunut houkuttelemaan ympärilleen jo huomattavan kannattajakunnan. Artikkelin kirjoittamisaikana Cardanon ADA-kryptovaluutan arvo on noussut vuodentakaisesta 113 prosentilla. 

Osta Cardanoa

3. Uniswap (UNI)

Hajautettu pörssi (DEX), joka perustuu markkinoiden selvästi suosituimpaan ekosysteemiin, Ethereumiin. Uniswapin kautta kryptosijoittajat voivat vaihtaa mitä tahansa Ethereum-pohjaisia tokeneita, joihin kuuluvat muun muassa Tether (USDT), Chainlink (LINK) sekä tietysti myös itse Uniswap (UNI).

Uniswapin oma token lanseerattiin syyskuussa 2020 ns. ”airdroppina” eli jakamalla sitä suuria määriä palvelua käyttäneille henkilöille. Vallinneen DeFi-buumin ansiosta UNI-token listattiin hyvin nopeasti myös suosituimpiin kryptovaluuttapörsseihin.

Julkistamisensa jälkeen UNI-kryptovaluutta on nähnyt useita huippuja ja hinnanvaihteluita. Koska Ethereum on suosituin alusta erilaisten tokenien luonnille, on Uniswapilla paljon kasvuvaraa käyttäjäkuntansa puolesta. Itse kryptovaluutta on kuitenkin ollut markkinoilla vasta muutamia kuukausia.

Osta Uniswapia

4. AAVE (AAVE)

Listamme toinen DeFi-protokollien suursuosiosta hyötynyt palvelu sekä suomalainen kryptovaluutta. AAVEn perusti vuonna 2017 ETHLend-nimellä Stani Kulechov. Se tarjoaa käyttäjilleen laina- ja talletuspalveluja erilaisilla Ethereumiin perustuvilla tokeneilla.

Tämän vuoden elokuussa AAVEn aiempi token (LEND) saavutti miljardin Yhdysvaltain dollarin markkina-arvon. Kyseessä on saavutus, mihin yksikään Ethereum-perusteinen token ei ole aiemmin kyennyt. Kryptopiireissä tämän on arvioitu muuttaneet jopa itse kryptomarkkinoita, sillä saavutusta ennen DeFi-palvelut ja niiden tokenit olivat laajalti säilyneet tuntemattomina ja jäänet jumiin pieniin markkina-arvoihin.

AAVE on sittemmin tehnyt siirtymää vanhasta LEND-tokenistaan uuteen AAVE-tokeniin. Uuden tokenin se julkisti tämän vuoden heinäkuussa, ja artikkelimme kirjoittamisajankohtana kryptovaluutan hinta on tasaantunut noin 30 dollarin yksikköhintaan.

Osta Aavetta 

5. Synthetic Network Token (SNX)

Ethereumiin perustuva alusta, jonka tarkoituksena on toimia välimaastona monelle sijoittajalle oudon kryptomaailman ja muiden rahamarkkinoiden välillä. Synthetic Network hyödyntää Synth-valuuttaa,  jonka arvo on sidottu mm. kullan sekä joidenkin tunnettujen osakkeiden, kuten Teslan ja Applen arvoon.

Artikkelia kirjoittaessa SNX on noussut vuoden takaisesta alle dollarin yksikköhinnasta jo lähelle neljää dollaria. Kun yleinen kiinnostus kryptomarkkinoita kohtaan vielä vastaisuudessa kasvaa, tulevat palvelun kaltaiset välikädet vieläkin suuremmin tarpeen. Siispä myös SNX kannattaa ottaa tarkkailun alle, kun käsittelyn aiheena ovat uudet kryptovaluutat vuonna 2021.

6. Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu kryptovaluutta on hajautettu kryptovaluutta joka on luotu markkinoille vuonna 2020 – sen suosio on kuitenkin lisääntynyt merkittävästi vuonna 2021, kun Elon Musk sekä Vitalik Buterin ovat maininneet krypton twiiteissään. Oikeastaan Shiba Inu kryptovaluutan luoja, anonyymi ”Ryoshi”, lähetti puolet markkinoilla olevista SHIB tokeneista Vitalik Buterinille. Buterin kuitenkin lahjoitti kaikki holdaamansa tokenit toukokuun alussa, joka nosti tokenin hinnan huippuihin. SHIB tokenin whitepaper päivitettiin, kun Buterin myi kaikki omistuksensa, koska myynnin yhteydessä hän kertoi olevansa SHIB tokenin hyvä ystävä ja perinteisesti tämänlainen ylistys on lisännyt meemitokeneiden suosiota.

Shiba Inu on japanilainen koirarotu, joka on alun perin meemicoinina tunnetun Dogecoinin symbolina. Shiba Inu kryptovaluutan luonut ”Ryoshi”, kuvailee Shiba Inu kryptovaluuttaa Doge Coinin ”tappajaksi”. SHIB kryptovaluutta kuitenkin lasketaan usein meemicoiniksi, kuten Dogecoin.

Shiba Inu kryptovaluutta kuuluu platform ryhmään, ja se pyrkii toimimaan hajautettuna kryptovaluutoiden vaihtoalustana, jolla on kolme omaa tokenia – SHIB, LEASH sekä BONE. Shiba Inu hinta on todella halpa verrattuna moneen muuhun kryptoon juuri sen meemimäisen luonteen ansiosta. Artikkelin kirjoitushetkellä syyskuussa 2021 sen kurssi on noin 0.000007 dollaria. Markkinoilla on liikkeellä 400 biljoonaa SHIB tokenia.

Osta Shiba Inua

7. Polygon  (MATIC)

Polygon on perustettu vuonna 2017, mutta vuoden 2021 DeFi-boomin myötä Polygonin MATIC-token kymmenkertaisti arvonsa vain parissa kuukaudessa ja alkoi keräämään sijoittajien huomiota. Myös Polygon kryptovaluutta kuuluu platform kategoriaan. Polygonin päätehtävänä on rakentaa lohkoketjuja yhdistäviä ratkaisuja. Alun perin Matic-nimellä lähteneen projektin ideana oli ratkaista Ethereumin skaalautumisongelmia, mutta myöhemmin, oikeastaan juuri helmikuussa 2021, Matic uudelleenbrändäytyi Polygoniksi. Polygonin MATIC kryptovaluutta toimii lohkoketjussa transaktioiden maksamisessa, sekä MATICia käytetään steikkaukseen.

MATIC-tokenin hinta on kasvanut huimasti, jopa 6950 prosenttia tähän mennessä vuoden 2021 alusta ja se onkin eniten tuottanut kryptovaluutta tähän mennessä vuonna 2021. Artikkelin kirjoitushetkellä syyskuussa 2021 sen hinta on 1.6 dollaria. Polygon on markkinoiden 19 suurin kryptovaluutta.

Osta Polygonia 

8. Enjin (ENJ)

ENJ kryptovaluutta on ollut markkinoilla vuodesta 2017, mutta muiden DeFi ja platform ryhmään kuuluvien tokeneiden tapaan se lähti, huimaan kasvuun vuoden 2021 alussa. Tähän mennessä Enjin on vuoden 2021 kolmanneksi eniten tuottanut kryptovaluutta, 1515 prosentin kasvulla.

Enjin kryptovaluutta on Enjin nimisen yhtiön oma kryptovaluuttaprojekti. Mielenkiintoista yhtiössä on, että se tarjoaa lohkoketjupohjaisia pelejä. Tämän lisäksin Enjinillä on oma NFT markkina-alusta, sekä lompakko, joka tukee NFT ostamista. NFT sijoittamnen on kasvanut trendinä huomattavasti vuonna 2021, ja moni uskookin sen yleistyvän tulevaisuudessa – täten myös Enjinillä voi olla siinä merkittävä asema tulevina vuosina.

Osta Enjiniä

9. Decentraland (MANA) 

Decentraland kryptovaluutta eli MANA toimii myös platform-kategoriassa, ja on virtuaalinen reality-alusta, jolla sen käyttäjät voivat luoda, rakentaa ja kokea applikaatiossa. Tässä virtuaalimaailmassa käyttäjät voivat ostaa ”maata” jonka sittemmin myöhemmin navigoida, rakentaa siihen ja tehdä rahaa tällä. MANA kryptovaluutta julkaistiin vuonna 2017, mutta tämän virtuaalinen maailma avattiin yleisölle vasta helmikuussa 2020. MANA-tokenin hinta lähti myös nousuun vuoden 2021 alkupuolella, ja kävi huipuissaan sen hinnan moninkertaistuessa.

Artikkelin kirjoitushetkellä syyskuussa 2021 MANA kryptovaluutan hinta on noin dollarin. MANA-token on luokiteltu 71 suosituimmaksi kryptovaluutaksi, ja vaikka se ei ehkä olekaan ollut eniten otsikoissa kaikista vuoden 2021 trenditokeneista, on sillä taustalla hyvin mielenkiintoinen konsepti.

Osta Mana 

10. Tron (TRX)

Tron kryptovaluutta onkin ollut markkinoilla jo hieman pidempään, sekin vuodesta 2017. Tron on kuitenkin pääasiassa toiminut Aasiassa, mutta on julkaistu nyt myös muualle ja kerännyt suosiota myös Euroopassa ja Amerikassa. Tronin julkisuuskuva kiteytyy hyvin vahvasti sen perustajan Justin Sunin ympärille, joka onkin hyvin mielenkiintoinen henkilö.

Tron on myös platform ryhmään kuuluva kryptovaluutta, jonka ideana on luoda maailmanlaajuinen viihdeyhteisö, sekä ”palauttaa internet sen käyttäjilleen”. TRX kryptovaluutta on Tronin oma token, jota omistamalla saat päätäntävaltaa Tron projektia kehitettäessä. Myös TXR-tokenin kurssi on noussut vuoden 2021 aikana merkittävästi, sillä vuoden alussa sen hinta oli vain 0.02 dollaria, kun taas korkeimmillaan vuonna 2021 sen hinta on ollut 0.15 dollaria.

Osta Tronia

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa vuonna 2021?

Kryptovaluuttojen arvonkehitysten ennakoinnille ei ole vielä olemassa yhtä luotettavia mittareita, kuin vaikkapa kiinteistö- tai osakesijoittamisessa. Siksi näistä parhaimpia sijoituskohteita arvioidessa on huomioitava kryptovaluutan sekä sen taustalla toimivan teknologian kannattajakunta, käyttöaste, tulevaisuuden potentiaali sekä yleinen asema muihin markkinoihin verrattuna.

 

Bitcoin – markkinoiden ehdoton ykkönen

Markkinoiden ensimmäinen kryptovaluutta on ollut vuoden 2008 julkistamispäivästään alkaen ehdottomasti suosituin ja arvokkain virtuaalivaluutta. Moni kryptovaluuttoihin perehtymätön käyttää Bitcoinia nimityksenä koko kryptovaluuttojen kategorialle – valuutta kun vain on niin kuuluisa.

Moni tuntee upeat rikastumistarinat vuoden 2017-2018 kryptobuumista, jonka ehdoton voittaja Bitcoin oli. Laajimman ja tunnollisimman kannattajakunnan ansiosta Bitcoin on useimpien kryptouutisten ja -huhujen kohde, mikä on mahdollistanut lukuisat otolliset osto- ja myyntimahdollisuudet myös hintahuipun hälvettyä.

Vuosi 2021 on ollut tähän mennessä Bitcoinin kannalta erityisen kiinnostava. Maailmantalouden myllerryksessä sen kurssi on vaihdellut suuresti, ja artikkelia kirjoittaessa valuutan yksikköhinta on jo ylittänyt 60.000 Yhdysvaltain dollarin arvon.  Kryptopiireissä olikin pitkään aistittavissa innostusta Bitcoinin arvonnoususta ja monet sijoittajat odottivat että Bitcoin rikkoisi maagisen 20 000 dollarin ennätysarvonsa ja senhän se toki teki ja vielä kaiken lisäksi triplasi maksimiarvonsa. 

Teknologisilta ominaisuuksiltaan Bitcoin kuitenkin on jäänyt markkinoiden uusista innovaatioista merkittävästi jälkeen. Sen skaalautuvuus on vain noin 7 transaktiota sekunnissa (transactions per second), kun taas vaikkapa maksukorttijätti Visa käsittelee minä tahansa vuorokauden aikana keskimäärin 1700 transaktiota sekunnissa.

Pitkällä aikavälillä tällaiset teknologiset puutteet tulevat vielä todennäköisesti näkymään Bitcoinin kurssikehityksessä.

Opi lisää Bitcoinista

 

Ethereum – kehittäjien suosikki

Suurin osa uusista, markkinoille tulevista kryptovaluutoista on ns. tokeneita, eli jonkin tietyn lohkoketjun sisällä käytettäviä arvon välineitä. Valtaosa näistä tokeneista on luotu Ethereum-ekosysteemin sisälle, ja se onkin erityisen suosittu alusta erilaisten älysopimusten luonnille.

Ethereum onkin siis onnistunut perustajansa tavoitteessa, eli siitä todella on tullut Bitcoinin kaltainen kryptojätti, joka kuitenkin mahdollistaa eri sovellusten kehityksen. Sen natiivitoken, Ether, myös on skaalautuvuudeltaan kaksinkertainen Bitcoiniin verrattuna.

Ethereum voidaan luokitella toisen sukupolven kryptovaluutaksi. Markkinoille on jo alkanut tulla kolmansien sukupolvien valuuttoja, jotka yltävät sitäkin huomattavasti korkeampiin transaktionopeuksiin ja hyödyntävät vieläkin edistyksellisempää teknologiaa.

Kryptopiireissä ollaan silti yhä vahvasti sitä mieltä, ettei Ethereumille tule löytymään varteenotettavaa haastajaa vielä pitkiin aikoihin. Kryptovaluutan arvossa maine on pelkkiä teknisiä ominaisuuksia tärkeämpää, ja siksi tämä alan jätti ja suunnannäyttäjä tulee todennäköisesti pitämään asemansa markkinoiden huipulla vielä kauas hamaan tulevaisuuteen.

Opi lisää Ethereumista

 

Muut kryptovaluutat

Ajatus siitä, että pääsisi olemaan osa jonkin uuden kryptovaluutan ensisijoittajien joukkoa kuulostaa – Ethereumin ja Bitcoinin menestystarinoiden myötä – monen korvaan erittäin hyvältä. Aiemmin listaamamme uudet kryptovaluutat tulevat kuitenkin noudattamaan erityistä varovaisuutta, sillä kyseisten kryptojen maine ei ole vielä yhtä vankka, kuin markkinoiden jäteillä.

Lupaavia teknologioita luodaan jatkuvasti lisää, mutta jolleivat muut sijoittajat kuule näistä tarpeeksi, eivät valuutat välttämättä nouse arvossaan merkittävästi. Vaikka teknisiä analyysejä voi toki vapaasti hyödyntää, on sijoittamisessa tätäkin tärkeämpää kryptopiireissä vallitsevien huhujen ja yleisten mielipiteiden havainnointi.

Kryptovaluutan ostaminen

Saiko artikkelimme sinut pohtimaan sijoitustesi päivittämistä? Kryptovaluuttoihin voi sijoittaa monin eri tavoin, joskin yleisimmät tavat ovat joko netin kaupankäyntialustoja, kryptopörssejä tai kryptolompakoita käyttämällä. Eri palveluntarjoajiin kannattaa tutustua huolella ja varsinkin alustojen kuluja vertailla, koska kuluissa voi olla suuriakin eroja.

 

eToro – kaupankäyntialusta monipuolisiin sijoituksiin

Aloittelevalle kryptosijoittajalle sopivin vaihtoehto on sijoitusalusta eToro. Asiakkailleen se tarjoaa monia ominaisuuksia ja etuja:

  • Mahdollisuus kaupankäyntiin niin osakkeilla, kryptovaluutoilla kuin hyödykkeilläkin
  • Voitoista ei veloiteta provisioita
  • Ei kuukausittaisia käyttömaksuja
  • Osakkeiden ja kryptovaluuttojen ostot ilman lisämaksuja; lyhyeksi myynneistä sekä hyödykkeiden ostoista peritään yö- ja viikonloppumaksuja
  • Laaja valikoima, johon kuuluvat suurimmat kryptovaluutat sekä listallemme päässyt Cardano
  • Tilin luonti ilmaista
  • Palvelun näyttökielen voi asettaa suomeksi
  • Minimitalletus 200 dollaria, eri toimeksiantoihin omat minimisummansa

Eri toimintojen käyttö eTorossa on varsin helppoa. Erityistä huomiota vaaditaan oikeastaan vain siinä, asettaako pörssissä oikeat toimeksiannot – monilla kun menevät lyhyeksi myynnit (SELL) ja ostot (BUY) sekaisin. Sijoituksille on mahdollista asettaa myyntirajat, jolloin tietyn tappion (Stop Loss) tai voiton (Take Profit) ilmetessä positio suljetaan automaattisesti.

eToro on tällä hetkellä yksi markkinoiden suosituimmista toimijoista.

Jos on vasta aloittelemassa kryptosijoituksiaan, voi jo pelkästään tunnettuja nettilompakoita/kryptopörssejä suosimalla turvata sijoituksensa tehokkaammin kuin lataamalla sovelluskaupasta minkä tahansa lompakon. Esimerkiksi ostamalla Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa, voit hyödyntää eToron omaa Wallet -lompakkoa.

Vastuuvapaus: Kryptovaluutat ovat reguloimaton sijoitusinstrumentti, joka ei ole EU:n valvonnan tai kuluttajansuojan piirissä. Sijoita omalla vastuulla.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Kryptovaluutta on yleisnimitys erilaisille digitaalisille valuutoille, joiden päätarkoituksena on tarjota käyttäjilleen parempi anonymiteetti ja suoja tietomurroilta, kuin mikä perinteisten maksukorttien, pankkitilien ja fyysisen valuutan kohdalla on ollut mahdollista. Nykyisin yhä useampi kuitenkin sijoittaa kryptovaluuttoihin siinä toivossa, että niiden arvo nousee – itse teknologiasta piittaamatta.

Kryptovaluuttoja voi hankkia erilaisten kryptopörssien, treidausalustojen sekä kryptolompakoiden kautta. Esimerkiksi eToro on turvallinen ja luotettava kaupankäyntialusta. 

Erityisen hurjaa tahtia – ja monia muita kryptovaluuttoja ennakoitavammin – nousua on tehnyt vuonna 2021 Bitcoin. Se on toki ollut kryptomarkkinoiden ehdoton johtaja jo vuosikausien ajan, mutta vuonna 2021 se on todella lähtenyt kiitonousuun ja rikkonut räikeästi vuoden 2017 ennätysarvonsa.

Mikäli huomion haluaa keskittää vasta tänä vuonna merkittävää kannatusta saaneisiin kryptovaluuttoihin, voi harkintaan ottaa artikkelissa listaamamme Polkadot-, Cardano-, Uniswap-, Aave- ja Synthetic Network Token -valuutat.

Kryptomarkkinoiden ehdottomasti suosituin ja näin myös varmin sijoituskohde on Bitcoin. Tämän hännillä tulevat Ethereum, Tether ja Ripple.

Kryptovaluuttojen ostossa oikeastaan ainoita riskejä ovat myyjän epärehellisyys, tietomurrot ja valuutan arvon lasku. Riskeistä kaksi ensimmäistä voi välttää suosimalla luotettuja ja länsimaisen valvonnan alla toimivia palveluja. Jälkimmäisin riski puolestaan on kierrettävissä sillä, ettei riennä sijoituksiin suin päin, vaan tekee riittävän taustatyön itseä kiinnostavan kryptovaluutan teknisistä ominaisuuksista, kannattajakunnan vahvuudesta sekä aiemmasta kurssikehityksestä.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.