Etusivu ¬Ľ Sijoittajan ty√∂kalut ¬Ľ Sijoitusblogit – Parhaat talous- ja sijoitusblogit vuonna 2020

Sijoitusblogit – Parhaat talous- ja sijoitusblogit vuonna 2020

Tälle sivulle olemme keränneet sijoittajan kannalta hyödyllisimpiä ja mielenkiintoisimpia sijoitusblogeja Рtäältä löytyy siis parhaat suomalaiset sijoitusblogit vuonna 2020!

Olemme rankanneet vuoden 2020 top-30 parhaat sijoitusblogit yhdelle sivulle. Parhaiden sijoitusblogien listalle pääsemisen kriteeri on ainoastaan blogin tuottama arvo lukijoilleen. Ei ole väliä onko sivusto muuten kaupallinen vai kirjoitteleeko yksityishenkilö omista kokemuksistaan, tärkeintä on blogin tuottama hyöty ja vaikutus.

Mukana on suomalaisia talousblogeja laidasta laitaan lähtien ison instituution ylläpitämästä kaupallisesta blogista aina nuorten sijoittajanalkujen blogikirjoituksiin. Listalta löytyy mm:

Parhaat talousaiheiset podcastit logo

Sisällysluettelo

Blogilistasta on pyritty tekemään mahdollisimman monipuolinen, että lukija saisi parhaan mahdollisen läpiluotauksen laajasti sijoittamisen, vauraustumisen, yrittämisen ja talouden eri osa-alueilta. Mukana on instituutioiden aktiivisen tutkimukseen perustuvaa sisältöä, kokeneiden sijoittajien kokemuksia sekä myös vihreämmän sukupolven tuoreempia näkökulmia.

Lupaus: Lukemalla listauksen blogeja säännöllisesti esim. 0,5-1 tuntia päivässä ja toteuttamalla blogeista saatuja vinkkejä, tulet keränneeksi valtavan tietotaidon ja saavutat mahdollisesti taloudellisen riippumattomuuden ajan myötä!

Institutionaaliset sijoitusblogit

Nordnet Blogi РKyseessä on ei enempää eikä vähempää kuin Suomen suosituin sijoitusblogi. Sivustolla pitää sijoitusblogiaan esimerkiksi Jukka Lepikkö, Martin Paasi sekä Jukka Oksaharju. Tällä hetkellä jokaisen osakesijoittajan ykkösblogi.

Inderesin blogi РAnalyysitalo Inderesion ylläpitämä aktiivinen sijoitusblogi on Nordnetin blogin kanssa aktiivisen osakesijoittajan ehdoton seurattava. Blogin lisäksi InderesTV tarjoaa videoita, joissa markkinakatsauksia ja keskustelua eri pörssiyhtiöistä. Sivustolta löytyy myös erinomaisia raportteja yhtiöistä sekä aktiivinen foorumi.

Seligsonin Phoebusblogi РYksi Suomen pitkäaikaisimmista sijoitusblogeista, jota pitää Anders Oldenburg Seligsonista. Vankkoja näkemyksiä sijoitusmaailman huipulta suoraan salkunhoitajan kynästä.

Yksityishenkilöiden talous- ja sijoitusblogit

Taloudellinenriippumattomuus.com – T√§t√§ sijoitusblogia yll√§piti Pasi Havia. Pasi lopetti blogin p√§ivitt√§misen  vuonna 2014, jolloin h√§n siirtyi Helsinki Capital Partnersin HCP Quant:n rahastonhoitajaksi. Blogi on p√§ivitt√§misest√§ huolimatta ollut edelleen suosittu. Pasi on my√∂s kirjoittanut sijoituskirjan: Erilainen ote omaan talouteen – Vapaus, onni ja hyv√§ el√§m√§.

Matkallavaurauteen.com РSijoittamisesta, säästämisestä ja taloudellisesta riippumattomuudesta kirjoittava yrittäjän, perheenisän ja IT-alan ammattilaisen Mika Koiviston ylläpitämä sijoitusblogi, joka on saanut alkunsa vuonna 2012 kirjoittajan inspiroitumisesta sijoittamiseen.

Laiska Sijoittaja – Bloggaaja pyrkii vaurastumaan olemalla ”aktiivisesti laiska”, eli ostetaan arvopapereita sopivalla hetkell√§, mutta v√§ltet√§√§n myymist√§ viimeiseen asti. Aktiivinen blogin p√§ivitt√§j√§, kirjoituksia l√∂ytyy aina vuodesta 2019 asti.

P.ohatta – Sivuston iskulause kuuluu ”P.Ohatta – Kolmevitosena el√§kkeelle . Oloneuvos jo syntyess√§√§n”. Vuodesta 2013 asti laadukasta ja aktiivista kirjoittelua, viime vuosina tahti v√§h√§n hidastunut, mutta vanhat tekstit edelleen hyv√§√§ ajattelemisen aiheita antavaa luettavaa.

Piksu РPiksu on aktiivisen sijoittajayhteisön ylläpitämä jo pitkään toiminut sijoitusblogi, joka pääpainopisteenä on osakesijoittaminen, mutta sivustolla kirjoitetaan talousaiheista myös laajemmin.

Laimea silli РLaimean Sillin tarinoita sijoittamisesta ja vähän muustakin since 2007. Todella aktiivinen henkilökohtainen sijoitusblogi.

Kryptosijoittaja.fi – Uudesta nousevasta omaisuusluokasta, kryptovaluutoista, kirjoittava sijoitusblogi. Asiantuntevin kryptovaluuttablogi!

Matiassavolainen.com – Kokeneen yritt√§j√§sijoittaja Matias Savolaisen ”Rahaa ja rakkautta” -aiheinen blogi. 90-luvulta asti sijoitusmaailmaa n√§hneen verbaalisesti lahjakkaan Matiaksen blogi talous- ja sijoitusaiheinen blogi, sopivasti kieli poskella kirjoitettuna.

Omavaraisuushaaste – 29-vuotiaan sijoittajamiehen aktiivinen ja eritt√§in laadukas blogi k√§sittelee sijoittamista, s√§√§st√§mist√§, taloudenhallintaa ja el√§m√§√§ yleens√§kin. Mottona ”Kuluta v√§hemm√§n, tienaa enemm√§n, sijoita s√§√§nn√∂llisesti”.

Inssin osingot РInssinosingot.fi on alle kolmikymppisen Rikhard Wackerin ylläpitämä laajasti sijoittamisesta, rahan ansaitsemisesta, yrittämisestä ja säästämisestä kertova talousblogi. Sivustolta löytyy myös listaus suomalaisista sijoitusblogeista.

Taloudellinenajattelu.fi Noin 30-vuotiaan miehen ylläpitämä aktiivinen talousblogi sijoittamisesta ja taloudenhallinnasta. Blogista löytyy laajasti hyviä ajatuksia raha-asioihin liittyen. Kirjoittaja kertoo myös omaa tarinaansa, tavoitteena miljoonan euron nettovarallisuus 10 vuodessa.

Jeremiasmakkonen.fi Р25-vuotiaan Jeremias Makkonen sijoitusblogi, joka eroaa hyvällä tavalla valtavirrasta. Blogista löytyy mm. aloitteleville sijoittajille hyvää asiaa Sijoittaminen for Dummies -osastolta, kuten myös Pörssin psykologiaa -juttusarja sekä Volavartti -haastattelusarja.

Sijoittajatursas.com РAlle nelikymppisen sijoittamisesta kiinnostuneen perheenisän henkilökohtainen sijoitusblogi, joka käsittelee eri sijoitusaiheita sekä seuraa kirjoittajan oman sijoitussalkun kehitystä.

Rahaversoja.fi РVuodesta 2010 asti sijoittaneen kirjoittajan rahataitoja käsittelevä blogi siitä, miten voi säästää, tienata, sijoittaa ja tavoitella taloudellista riippumattomuutta eettisesti samalla eläen omien arvojensa mukaista elämää.

Asuntosijoitusblogit

Matalan korkotason ja lisääntyneen tiedon myötä asuntosijoittaminen on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan 2000-luvun aikana. Nykyään aiheesta sisältöä tuottavia blogeja on jo paljon, alle on poimittu niistä kiinnostavimmat.

Ostavuokraavaurastu.com –¬†Blogi asuntosijoittajille ja vuokranantajille. Blogin tekij√§t ovat kirjoittaneet asuntosijoittamisesta my√∂s kirjan: Osta, vuokraa, vaurastu, josta on tehty useita painoksia.

Asuntosalkunrakentaja.fi Vuonna 2015 aloitettu asuntosijoitusblogi, jonka ympärille on kasvanut aktiivinen asuntosijoitusbisnes. Asuntosijoittamista ja vaurastumista käsittelevien kirjoitusten lisäksi sivuston sisäpiirin kautta voi vastaanottaa tietoa hyvistä asuntosijoituskohteista.

Sijoitusasunnot.com 2014 aloitettu asuntosijoitusblogi, joka tarjoaa Asuntosalkunrakentajan tavoin ilmaisten resurssien (kirjoitukset, työkalut) lisäksi sähköpostilistalaisilleen hyviä asuntosijoituskohteita.

Ostanasuntoja.com Osta ja pidä -strategiaa noudattavan asuntosijoittaja Harri Hurun ylläpitämä Suomen aktiivisin asuntosijoitusblogi, josta blogikirjoitusten lisäksi voi poimia lisävinkkejä myös youtube-videoista sekä podcasteista.

Sijoitusovi.com РAktiivinen ja laadukas asuntosijoitusblogi, joka tuottaa blogikirjoitusten ohessa myös säännöllisesti katsauksia Suomen asunto- ja vuokramarkkinoista.

Naisten sijoitusblogit

Naisten sijoitusblogit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina todella paljon. Ehk√§p√§ siksi, ett√§ naisten kiinnostus vaurastumista ja sijoittamista kohtaan on kasvanut. Lis√§ksi ehk√§ siksikin, ett√§ t√§h√§n ”miesten sijoitusmaailmaan” hypp√§√§minen tuntuu mahdollisimman helpolta tutustumalla ensin naisen kirjoittamaan sijoitusblogiin. Alla listaus laadukkaista naisten talousblogeista, joista jokainen on sopivasti hieman eri kulmasta kirjoitettu. Huom! Hyv√§√§ asiaa my√∂s miehille ūüôā

Mimmit sijoittaa РErittäin suuren suosion saanut Mimmit sijoittaa -blogi on kahden nuoren naisen ylläpitämä yhteisö, jossa puhutaan rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Blogin lisäksi Mimmit Sijoittaa -podi on yksi kuunnelluimmista talouspodcasteista Suomessa.

Rahamedia.fi РRahamedia on kolmen sijoittajanaisen (Johanna Pöysti/Massimuijat, Nina Huhtala/Kasvussa, Minttu Sainio) perustama verkkomedia, josta löytyy laadukkaita blogeja sijoittamiseen liittyen. Rahamedia järjestää myös verkkokursseja ja tapahtumia.

Ninanordlund.com / Lapset ja raha Talousvalmentaja&puhuja Nina Nordlundin ylläpitämä nykyään vähemmän aktiivinen Lapset ja Raha -blogi on siitä erityinen, että se antaa ajatuksia, miten lapsiperheissä tärkeitä raha-asioita tulisi käsitellä. Ehdottomasti lukemisen arvoisia tekstejä lapsiperheiden vanhemmille.

Matkaopasvapauteen.com Matkaopas vapauteen -blogi, joka sai alkunsa kirjoittajan Rosita Juurisen omasta elämänmuutoksesta vuonna 2014, kun Rosita hyppäsi pois oravanpyörästä ja lähti rakentamaan vapaampaa elämää. Blogissa kirjoitetaan digiyrittäjyydestä maailmalla, rahataidoista ja (taloudellisesta) vapaudesta.

Yksinhuoltajan selviytymisopas РHieman yli 3-kymppisen yksinhuoltajaäidin ylläpitämä todella aktiivinen blogi, joka käsittelee yksinhuoltajan elämää ja vaurastumista mm. asuntosijoittamisen avulla.

Puoli Miljoonaa Pääomaa РTaloudellisen riippumattomuuden saavuttaneen suurperheen äidin ylläpitämä sijoitusblogi, joka kannustaa sijoittamiseen elämäntilanteesta riippumatta ja taloudellisen vapauden tavoitteluun omien unelmien mahdollistamiseksi.

Nuorten sijoitusblogit

Rahajunnut РRahajunnut on laadukas blogi, joka jakaa tietoa sijoittamisesta ja rahan järkevästä käytöstä. Poikkeuksellisen blogista tekee sen, että sitä ylläpitää kaksi 15-vuotiasta nuorta miehenalkua, erittäin fiksuja sellaisia. Pojat ovat päässeet jo jopa Nordnetin #rahapodin vieraaksi. Erittäin arvokas blogi seurattavaksi kaikille nuorille sijoittajanaluille.

Vaurastuja.fi Р18-vuotiaan nuoren miehen ylläpitämä tuore sijoitusblogi, jonne vasta on tulossa laajemmin sisältöä, mm. e-kirjoja ja podcasteja. Blogista löytyy jo nyt mm. taloudellinen riippumattomuus- ja korkoa korolle -laskurit.

Suomalaisia sijoitusblogeja on nykyään jo melkoinen määrä ja paljon todella hyviä talousblogeja jäi tämänkin listauksen ulkopuolelle. Blogeja lukiessaan tulee muistaa, että jokainen kirjoittaa asiasta omasta näkökulmastaan eikä kaikkea kannata välttämättä kirkkaana totuutena ottaa vaan paras on lukea monipuolisest erilaisia talousblogeja ja poimia jokaisesta ajatuksia omalle matkalleen.

Sinua voisi myös kiinnostaa:

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0‚ā¨ v√§lityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees