Etusivu » Sijoittajan työkalut » Sijoitusblogit

Sijoitusblogit

Tälle sivulle olemme keränneet sijoittajan kannalta hyödyllisiä ja mielenkiintoisia sijoitusblogeja. Mukana on suosituimpia Suomalaisia sijoitusblogeja. Listalta löytyy sekä yksityishenkilöiden ylläpitämiä blogeja että suosituimpia instituutionaalisia sijoitusblogeja. Institutionaaliset sijoitusblogit ovat julkaistu jonkun alan yrityksen sivujen kautta.

Lisäksi lisäsimme loppuvuodesta 2016 listalle myös pelkkään asuntosijoittamiseen liittyviä sijoitusblogeja. Olemme ottaneet blogilistassa huomioon päivitysaktiivisuudet, mutta listalta löytyy myös blogeja joita päivitellään harvemmin.

Institutionaaliset sijoitusblogit

Nordnetblog– Kyseessä on Suomen suosituin sijoitusblogi. Sivustolla pitää sijoitusblogiaan esimerkiksi Kim ja Tom Lindström sekä Jukka Oksaharju. Tätä jokaisen osakesijoittajan olisi hyvä seurata.

sijoittajaksi.blogit.kauppalehti.fi– Henri Elon ylläpitämä sijoitusblogi kauppalehden sivuilla. Henri on pitänyt blogiaan vuodesta 2007. Hän on myös kirjoittanut kirjan, Löydä helmet, vältä kuplat! -tie tuottavaan osakesijoittamiseen

www.seligson.fi/phoebus/blogi– Yksi Suomen pitkäaikaisimmista sijoitusblogeista, jota pitää Anders Oldenburg Seligsonista.

Yksityiset sijoitusblogit

www.taloudellinenriippumattomuus.com  – Tätä sijoitusblogia ylläpiti Pasi Havia. Pasi lopetti blogin päivittämisen  vuonna 2014, jolloin hän siirtyi Helsinki Capital Partnersin HCP Quant:n rahastonhoitajaksi. Blogi on päivittämisestä huolimatta ollut edelleen suosittu. Pasi on myös kirjoittanut kirjan sijoittamisesta, Erilainen ote omaan talouteen – Vapaus, onni ja hyvä elämä.

laiskasijoittaja.blogspot.fi – Bloggaaja pyrkii vaurastumaan olemalla “aktiivisesti laiska”, eli ostetaan arvopapereita sopivalla hetkellä, mutta vältetään myymistä viimeiseen asti. Aktiivinen blogin päivittäjä.

kinskinsijoituspaivakirja.blogspot.fi – Bloggaaja opiskelee ja pohdiskelee talouden perusteita ja koettaa olla hukkaamatta rahojaan tappiollisiin investointeihin. Päivittelee blogia noin kerran kuussa.

http://www.pohatta.com/ – Sivuston iskulause kuuluu “P.Ohatta – Kolmevitosena eläkkeelle . Oloneuvos jo syntyessään”. Aktiivinen ja hyvin suosittu bloggaaja.

http://www.osinkokone.com/ – Kuukausittaisten lisätuottojen metsästyksessä! Bloggaaja pyrkii päivittämään blogia vähintään kerran kuussa.

https://laimeasilli.wordpress.com/ – Laimean Sillin tarinoita sijoittamisesta ja vähän muustakin. Päivitteleen blogia ahkerasti.

https://warrenfyffet.blogspot.fi/ – Päiväkirjaan kirjataan omat sijoitustoimet ja sijoituksiin liittyviä havaintoja. Ajoittain yleistä taloudesta ja talousteorioista. Aktiivinen päivittäjä.

http://herkuillepersopiensijoittaja.blogspot.fi/ – Pääkaupunkiseutulainen nelikymppinen yrittää sijoittaa järkevästi, jotta tuhannet eurot muuttuisivat riskittömästi miljardeiksi. Ahkera päivittäjä.

warrengrahaminosinkopuu.blogspot.fi – Sijoitusblogia piti sijoittaja.fi -palvelun sijoittaja-PRO Juho Appel. Hän lopetti blogin päivittämisen vuonna 2015.

http://nallensijoitusblogi.blogspot.fi/ – Blogi nuoresta sijoittajasta. Päivittää blogia aktiivisesti.

Asuntosijoittamiseen liittyvät blogit

http://www.ostavuokraavaurastu.com/blogi/ – Blogi asuntosijoittajille ja vuokranantajille. Blogin tekijät ovat kirjoittaneet asuntosijoittamisesta myös kirjan: Osta, vuokraa, vaurastu josta on tehty useita painoksia.

http://asuntosijoittamisesta.blogspot.fi/ – Blogin ylläpitäjällä on luetun mukaan 6 sijoitusasuntoa. Blogia päivitetään kerran kuussa.

http://koodarinsijoitukset.blogspot.fi/ – Tällä hetkellä bloggari sijoittaa pääasiassa sijoitusasuntoihin. Blogia päivitetään harvoin.

Suomen kielisiä sijoitusblogeja on nykyään useita, sijoittajan täytyy vain löytää ne oikeat blogit. Yksityishenkilöiden kirjoittamia blogeja luettaessa, on hyvä muistaa että kaikkea ei pidä uskoa. Yksityishenkilö voi kirjoittaa sijoittamisesta vaikka heillä ei olisikaan siihen pätevyyttä. Nimettömänä bloggaaminen ei juurikaan nostata tätä luottamusta.

Katso lisää blogeja täältä ja talousuutisia linkit -välilehdeltä, tutustu myös sijoituskirjoihin täältä.

facebook twitter