Etusivu » Ripple XRP – Mikä on Ripple ja miten sitä ostetaan?

Ripple XRP – Mikä on Ripple ja miten sitä ostetaan?

Ripplen kurssi on tällä hetkellä $1.15 ja koko markkina-arvo $115,288,718,089.86. Ripplen kurssi on muuttunut 8.16% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Ripplen kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Ripple ja XRP-valuutta. Nuo muista virtuaalivaluutoista poikkeavat järjestelmät, jotka kiinnostavat erilaisuudellaan ja mahdollisuuksillaan. Ripple XRP on mielenkiintoinen järjestelmä, joka voi äkkiseltään vaikuttaa hieman monimutkaiselta, vertaamalla vaikkapa kryptovaluuttajätti Bitcoiniin. Kuitenkin Ripple ja XRP-valuutta tarjoavat jotain sellaista, jota muilla kryptovaluutoilla ei ole.

Lue tästä arkikkelista tarkemmin mikä Ripple XRP on, miten sitä voi ostaa ja kannattaisiko juuri sinun sijoittaa ja hajauttaa sijoitussalkkuasi Ripplen suuntaan?

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mikä on Ripple XRP?

Ripple tai Ripple XRP on erilainen virtuaalivaluutta kuin suosituimmat kryptovaluutat. Itseasiassa se ei ole kryptovaluutta laisinkaan. Tarkemmin sanottuna Ripple on samaan aikaan, sekä virtuaalivaluutta että maksujärjestelmä. Ripple XRP on yksi niin sanotuista Altcoinesta. Altcoin on termi muille kuin Bitcoineille. Eli käytännössä nimitys kuvastaa sitä, että on olemassa Bitcoin, sekä ”muut” kryptovaluutat, eli Altcoinit.

Tällä hetkellä Ripple XRP on maailman kolmanneksi suosituin virtuaalivaluutta. Rippleä kutsutaan myös lyhenteellä XRP. XRP on itseasiassa Ripple valuutta. Aivan kuten muutkin virtuaalivaluutat, myös Ripple perustuu läpinäkyvään avoimeen lähdekoodiin, niitä voidaan lisäksi siirtää käyttäjältä toiselle ilman kolmatta osapuolta, kuten muitakin kryptovaluuttoja.

  • Ripple on sekä virtuaalivaluutta, että maksujärjestelmä.
  • Ripplellä on oma maksuverkko
  • Fiat-valuutta voi vaihtaa nopeasti toiseen XRP:n ja ODL-järjestelmän avulla.
  • Ripple XRP:tä ei louhita

Ripplen louhinta

Myös Ripplen louhinta eroaa muista virtuaalivaluutoista. Ripple XRP:tä on jo olemassa 100 miljardia. Tämän määrän on päättänyt Ripplen luoja Ripple Labs. Rippleä ei siis saada louhimalla lisää, kuten vaikka Bitcoinia, mihin Bitcoin perustuu.

Ripple XRP:n siirrot vahvistavat finanssialan toimijoista koostuva verkosto. Vaikka kaikki 100 miljardia XRP:tä on jo olemassa, Ripple Labs vapauttaa niitä käyttöön tasaiseen tahtiin.

 

Mitä eroa on Ripplellä ja XRP:llä?

Usein puheessa puhutellaan Rippleä ja XRP:tä synonyymeinä. Itseasiassa ne ovat eriasioita, vaikka menevätkin puhekielessä usein sekaisin. Ripple on amerikkalainen fintech-yhtiö. XRP on taas termi, joka kuvaa XRP-tokenia eli itse kryptovaluuttaa. Ripple on teknologiayhtiö, joka hakee ratkaisuja tämän hetken pankkimaailmaan ja rahajärjestelmiin. Voitaisiin siis sanoa, että Ripple on laajempi yritys, joka on muodostanut ja rakentanut järjestelmää XRP-valuutan transaktioille ja toiminnalle.

Rippleen sijoittaminen

Rippleen pystyt sijoittamaan siinä missä muihinkin virtuaalivaluuttoihin. Nykyään on tarjolla monta eri palveluntarjoajaa, missä pystyt tekemään toimeksiantoja, sekä säilyttämään omistamasi valuutat.

Me suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToron avulla voit ostaa lähes kaikkia suosituimpia virtuaalivaluuttoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia, Litecoinia, Ripple XRP:tä ja lukuisia muita. eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: esimerkiksi Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu tai spread on  vain 0,75 % hankitun valuutan hinnasta. Ripplen kohdalla spread on 2,45%.

Pikaopas: Näin ostat Rippleä helposti ja nopeasti!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Ripplen ostamisen hyödyt

Ripplen ja XRP:n tarkoituksena on ollut ensisijaisesti jalkauttaa kryptovaluutta suurempien instituutioiden välisissä rahasiirroissa, eikä niinkään yksityisten ihmisten kaupassa.

Ripple pyrkii etenkin ratkaisemaan kolmannen osapuolen käyttämisen ongelman transktioissa, eli poistamalla ylimääräisen toimijan sekä nopeuttavan transaktioita. Toki yksityisetkin henkilöt voivat tehdä transaktioita Ripplen avulla, mutta se on huomattavasti vähäisempää. XRP:n hankkimista voidaankin pitää samana kuin hankkisi Ripple Labsin osakkeita. Eli jos uskot Ripplen ja XRP:n mahdollisuuteen osana tulevaisuuden maksujärjestelmiä, ostamalla valuuttaa olet osana sijoittamassa Ripplen tulvaisuuteen.

Sijoittamalla XRP:hen sijoitat Ripple-verkkoon ja siihen, että jatkossakin suuret instituutiot jatkaisivat Ripplen hyödyntämistä. Kuten Ripplen ja XRP:n syntyajoista lähtien on päätetty, XRP:tä ei synny koskaan lisää. Ja itseasiassa valuutan määrä vähenee koko ajan jokaisen maksun yhteydessä. XRP-valuuttasiirron tekeminen maksaa noin 0,000001 dollaria, tämä summa katoaa kokonaan järjestelmästä.

Ripple XRP reaaliaikainen kurssi

Ripplen arvo

Ripplen kulta-aika oli vuonna 2017 ja vuoden 2018 alussa. Ripple olikin vuoden 2017 kryptovaluuttojen hinnan nousun kärjessä, nousten yhden vuoden aikana 35 334 %.

Ripplen All time high eli ATH oli ennätyslukemissa tammikuussa 2018, arvo oli noin 3 dollarin tuntumassa.

Ripple koki viime vuoden aikana mukavaa nousua marras-joulukuun aikana. Tällöin Ripplen arvo nousi noin 0.7 dollarin tuntumaan. Tällä hetkellä Ripplen arvo on 0.4 dollarin paikkeilla. Vuosi 2021 on ollut nousujohteinen ollen 50 % nousussa tammikuun lähtö lukemiin.

Kuten muillakin kryptovaluutoilla, myös Ripplen kurssissa on suurta volatiliteettiä, eli kurssien muutosta ja heittelyä.

Top 10 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit

Katso alta Ripplen ja muiden suosittujen kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit. Vaihda valuuttaa taulukon alalaidassa olevasta valuutta-kohdasta. 

Kryptomarkkinat ja Ripple

Ripple XRP poikkeaa muista kryptovaluutoista omaleimaisuudellaan niin käytön kuin toimintansa suhteen. Ripple XRP on itseasiassa kuin fiat-valuutan, eli perinteisen valuutan (mm. euro) ja kryptovaluutan välimuoto.

Ripple XRP:n tavoitteena on olla ratkaisemassa suurempien instituutioiden, vaikkapa maiden välisten transaktioiden haasteita. Monet kryptovaluutat ovat syntyneet palvelemaan yksittäisiä kuluttajia ja heidän maksuvalmiuksiaan, mutta Ripple XRP:n fokus on toinen. Ripple XRP:n mahdollisuudet piilevät sen monimuotoisuudessa. Ripple XRP voi olla osana ratkaisemassa koko pankkimaailman tulevaisuutta toimien perinteisten fiat-valuuttojen ja kryptovaluuttojen välitilassa.

Ripple vs. Bitcoin

Vaikka Ripple XRP ja Bitcoin ovat molemmat virtuaalivaluuttoja tai virtuaalivaluuttajärjestelmiä, eroavat ne hyvin paljon toisistaan.

Voidaan oikeastaan sanoa, ettei näitä virtuaalivaluuttoja voi verrata keskenään, sillä molempien käyttötarkoitukset eroavat ja ne omaavat erilaiset ominaisuudet.

Bitcoinin määrä on ennalta määrätty 21 miljoonaa coinia, ja näitä coineja louhitaan jatkuvasti lisää käyttöön. Eli Bitcoinin ”kattomäärä” on 21 miljoonaa, joista käytössä on tällä hetkellä vajaa 20 miljoonaa kappaletta.

Ripple XRP:tä taas ei louhita ollenkaan lisää, vaan tällä hetkellä käytössä on kaikki 100 miljardia XRP-valuuttaa, joista Ripple vapauttaa käyttöön kuukausittain lisää.

Bitcoin on kryptovaluutta, joka on tarkoitettu lähinnä yksityisten ihmisten käyttöön maksuvälineeksi. Ripple XRP on taas suunniteltu suurempien instituutioiden kuten vaikkapa valtion välisten transaktioiden välille.

Ripple XRP on osana myös ratkaisemassa pankkialan haasteita. Bitcoin on eittämättä suosituin ja suurin kryptovaluutta, mutta sillä ei ole samoja ominaisuuksia kuin Ripple XRP:llä.

Ripplen historia

Historia Ripplen ja XRP:n taipaleella alkaa 2010-luvun alusta. Vuonna 2011 Jed McCaleb halusi kehittää uutta, erilaista kryptovaluuttajärjestelmää, jossa ei olisi louhintaa ja siihen tarvittavaa louhintalaitteistoa. Sittemmin Jed McCaleb perusti Ripplen kilpailijan, Stellar Lumenesin.

Vuonna 2012 Ripplen kehittäjäjoukkoon liittyivät Chris Larsen ja Arthuro Britton. Vuonna 2013 julkaistiin XRP Ledger, jonka valuuttana XRP toimii. Vuoteen 2015 saakka yhtiö kulki nimellä Ripple Labs, jolloin yhtiön nimi lyheni Rippleksi.

Ripplen tulevaisuus

Tällä hetkellä Fintech-yhtiö Ripple etsii ratkaisuja pankkimaailman haasteisiin. Ripplen ja sen verkon kehittyessä, voi verkko- ja maksujärjestelmästä olla mainiota pohjaa kryptovaluuttojen hyödyntämiselle laajemmin eri hyödykkeisiin, fiat-valuuttoihin tai toisiin kryptovaluuttoihin.

Ripplellä on erilaisuutensa vuoksi tarjota jotain sellaista mitä muilla kryptovaluutoilla ei ole. Lisäksi Ripplen fokusoituminen suurempien instituution transaktioihin voi olla tulevaisuudessa seikka, jota kannattaa pitää silmällä esimerkiksi valtioiden transaktioiden ja muiden kannalta.

Ripple XRP on ikään kuin fiat-valuutan ja kryptovaluutan välimuoto. Ripple XRP voi omalta osaltaan olla ratkaisemassa esimerkiksi pankkialan tulevaisuuden haasteita. Sillä on myös potentiaali olla tukemassa Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen järjestelmiä. Ripple voi olla vastaus kryptovaluuttojen ja pankkien yhteistyölle.

Ripple verotus

Ripple XRP:tä koskee sama vertotus kuin muitakin virtuaalivaluuttoja. Jos Ripplellä tekee mieli tehdä rahaa, joutuu tuotoista maksamaan veroa.

Ripplen vero realisoituu siinä vaiheessa, kun XRP vaihdetaan perinteiseksi fiat-valuutaksi, eli vaikkapa euroksi. Tai jos sillä ostetaan jotain hyödykettä, palveluita tai se vaihdetaan toiseen kryptovaluuttaan.

Tulot ilmoitetaan verottajalle veroilmoituksella. Tällä hetkellä sijoittajalle verotuksen kannalta edullisin tapa on HODLata ostetut valuutat. HODL eli hold on your dear life tarkoittaa sitä, että sijoittaja pyrkii pitämää omistuksessa olevat valuutat mahdollisimman pitkään myymättä niitä, jopa vuosikymmenten ajan.

Verotus voi muuttua vuosikymmenten aikana. Tällä hetkellä jatkuva kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen tulee verotuksen kautta syömään kultaiset tuotot.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ripple XRP on virtuaalivaluuttajärjestelmä, jolla on oma maksuverkko. Ripplen verkossa toimii XRP-valuutta. Ripple on fintech-yhtiö, joka etsii ratkaisuja pankkimaailman haasteisiin virtuaalivaluutan keinoin.

Rippleä kannattaa ostaa eTorosta, joka on kansainvälinen palveluntarjoaja. eToron kautta voit ostaa ja säilyttää lukuisia virtuaalivaluuttoja, kuten Ripple, Bitcoin ja Ethereum.

Rippleä kannattaa ostaa, jos mielii hajauttaa olemassa olevaa sijoitussalkkuaan. Ripple on hyvä hajautuskeino, sillä se on hyvin erilainen kuin muut virtuaalivaluutat.

Ripple voi olla omalta osalta ratkaisemassa kryptovaluuttoihin liittyviä maksuverkkoratkaisuja. Ripple XRP on etenkin pankkien ja suurempien instituutioiden kannalta kiinnostava virtuaalivaluuttainstrumentti. Lisäksi Ripplen poikkeavuus muista kryptovaluutoista on eduksi Ripple XRP:lle.

Kyllä, Ripplellä on oma lohkoketjuteknologiansa ja verkkoalustansa.

Rippleä voit ostaa siinä missä muitakin sijoitustuotteita ja kryptovaluuttoja. Myös Rippleä koskee samat veroituksen lainalaisuudet kuin muitakin virtuaalivaluuttoja ja sijoitusinstrumenttejä. Verotus realisoituu myytäessä tai vaihdettaessa Rippleä hyödykkeisiin tai muuhun valuuttaan.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.