Image

Olemme listanneet alle suosittuja suomenkielisiä sijoituskirjoja, jotka tarjoavat sijoittajille mielenkiintoisia lukuelämyksiä. Kirjat sopivat niin kokeneelle kuin aloittavalle sijoittajalle. Mukana mm. Jukka Oksaharjun suositut kirjat Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen sekä Hajauta tai hajoa. Sijoituskonkari Kim Lindströmin kirjat Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä sekä Onnistu osakemarkkinoilla tuovat kokeneen ja ehkä Suomen ensimmäisen analyytikon näkemyksen pörssikaupan kehittymisestä Suomessa.

Pikkuguru– Random Walker, Karo Hämäläinen, Jukka Oksaharju

Suuria tuottoja pienillä yhtiöillä. Sijoittamisessa suurimmat voitot tekee se, joka löytää tulevaisuuden tähtiyhtiön juuri ennen kuin se kohoaa vuosikausien kiitoon. Pikkuguru auttaa löytämään keinoja, joilla voi seuloa tulevaisuuden tähdet ja välttää yhtiöt, joiden lupaukset jäävät esityskalvoille. Pienyhtiöihin erikoistuminen vaatii sijoittajalta harrastuneisuutta ja halua kääriä hihat, mutta hyvin tehdystä työstä saa palkinnon. Pikkuguru kertoo kaiken olennaisen, mitä suomalaisen pien- ja kasvuyhtiösijoittajan tulee tietää.

Tilaa tästä

Arvoguru – Jarkko Aho, Karo Hämäläinen, Jukka Oksaharju

Tutkitusti tuottavin sijoitusstrategia!Edullisten osakkeiden ostaminen on finanssimaailman tunnustetuin strategia.Arvoguru jatkaa siitä, mihin tähänastiset arvosijoittamista käsittelevät perusteokset ovat jääneet. Tunnuslukuihin pohjautuvasta mekaanisesta seulonnasta astutaan ratkaiseva askel sijoituskohteiden analysoimiseen nykyaikaisen arvosijoittamisen keinoin.Kirjailija, pörssitoimittaja Karo Hämäläinen ja Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju kirjoittivat vuoden 2016 myydyimmän sijoituskirjan Sijoita kuin guru.

Tilaa tästä

Sijoita kuin guru II – Laatuguru – Karo Hämäläinen & Jukka Oksaharju

Laatuyhtiöt ovat pörssin aatelia. Ne selviävät yli vaikeiden aikojen ja kasvattavat vakaasti omistajiensa varallisuutta. Sijoita kuin guru II – Laatuguru käy läpi laatusijoittamisen periaatteet. Kirja etenee suurista linjoista Helsingin pörssin yhtiöiden tarkasteluun. Kirjailija Karo Hämäläisen ja sijoitusstrategi Jukka Oksaharjun teos Sijoita kuin guru oli vuoden 2016 myydyin sijoituskirja Suomessa. Laatugurussa tekijäpari on saanut rinnalleen suosittua laatusijoittamiseen erikoistunutta blogia pitävän Random Walkerin.

Tilaa tästä

sijoita_kuin_guru-karo_hmlinen-37725426-frntl
Sijoita kuin guru – Karo Hämäläinen & Jukka Oksaharju

Vuosisadan kovimmat sijoitusopit yksissä kansissa. Kuinka sijoituslegendat ovat luoneet menestyksensä? Mitä Warren Buffett ostaisi tänään Helsingin pörssistä? Sijoita kuin guru esittelee kahdeksan osakesijoittamisen arvostetun auktoriteetin periaatteet ja tuo ne nykyhetkeen. Menesty paremmin – sijoita kuin guru!

Tilaa tästä

 hyvasta_yhtiosta_hyvaan_sijoitukseen-oksaharju_jukka-22313076-4275625733-frntl
Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen – Jukka Oksaharju

Jukka Oksaharjun kirja Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen esittelee näkökulman, jossa analyysi lähtee liikkeelle pörssiyhtiöstä ja sen osingonmaksukyvystä. Kirjan keskeisenä sanomana on se, että vain tuloksiaan kasvattavat yhtiöt voivat loistaa pörssissä suhdanteiden yli: osakkeen todellinen arvo vastaa rahamäärää, jonka yhtiö pystyy tilittämään osakkeenomistajilleen voitonjakona tulevaisuudessa.

Tilaa tästä

hajauta_tai_hajoita-oksaharju_jukka-25250273-1768191615-frntl 
Hajauta tai hajoa – Jukka Oksaharju

Jukka Oksaharjun kirja Hajauta tai hajoa alleviivaa pörssiyhtiön maksaman osinkovirran merkitystä pitkän aikavälin sijoittajalle osakkeiden myyntivoittojen sijaan. Menestyvä laatuyhtiö maksaa omistajilleen kasvavaa osinkovirtaa, vaikka pörssiä ei olisi olemassakaan. Tällöin sijoitustuotto ei ole riippuvainen muiden sijoittajien lyhytjänteisestä toiminnasta osakemarkkinoilla. Näkökulma vaikuttaa erityisesti hajautukseen: sijoittajan tulee keskittyä salkun markkina-arvon heilahtelun tasoittamisen sijaan kasvutrendillä olevan osinkovirran varmistamiseen.

Tilaa tästä

osta_vuokraa_vaurastu-joonas_orava-37577696-frntl
Osta, vuokraa, vaurastu – Joonas Orava & Olli Turunen

Asuntosijoittaminen on turvallinen ja tehokas tapa vaurastua. Tässä kirjassa asuntosijoittamista tarkastellaan kattavasti niin turvallisuushakuisen kuin hyvää tuottoa etsivän sijoittajan näkökulmasta. Kirja antaa vinkit sijoitusasunnon ostamiseen ja vuokraamiseen prosessin pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Myös velkavivun hallitusta käytöstä ja hyödyistä kerrotaan laajasti ja konkreettisin esimerkein.

Tilaa tästä

erilainen_ote_omaan_talouteen-havia_pasi-25877625-1820165189-frntl 
Erilainen ote omaan talouteen – Pasi Havia & Ville Lappalainen & Antti Rinta-Loppi

Tuoko raha onnea? Paljonko rahaa on riittävästi? Tarkoittaako säästäminen aina niukkuutta? Onnellisen elämän tavoittelu saa meidät helposti taloudelliseen umpikujaan. Onni on kuitenkin joitain ihan muuta kuin urheiluauto tai huvila meren rannalla. Tässä kirjassa raha laitetaan sen oikealle paikalle ja valjastetaan toimimaan elämänlaadun edistäjänä. Kirja antaa ohjeet oman taloudenpidon eri osa-alueille ja syyt, miksi näitä ohjeita kannattaa noudattaa.

Tilaa tästä


puoli_vuosisataa_porssin_sisapiirissa-23663240-309410009-frntl 
Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä – Kim Lindström

Kim Lindström on arvopaperialan ammattilaisena, aktiivisena yksityissijoittajana sekä mielipidevaikuttajana seurannut Suomen pääoma- ja erityisesti osakemarkkinoiden kehitystä päivätasolla 1960-luvun lopulta lähtien. Näinä vuosikymmeninä pörssitoiminta ja pörssiyhtiöt ovat kokeneet niin rajuja muutoksia, ettei 1960-luvun sijoittaja enää tunnistaisi tämän päivän markkinoita. Suomen ehkä ensimmäisenä analyytikkona hän antoi vahvan sysäyksen nykyisen sijoitustutkimuksen kehittymiseen.

Tilaa tästä

lindstrom-kim-onnistu-osakemarkkinoilla 
Onnistu osakemarkkinoilla – Kim Lindström & Tom Lindström

Teos kertoo, miten voi menestyä osakemarkkinoilla keskimääräistä paremmin käyttämällä hyväkseen yksinkertaista päättelykykyä ja markkinapsykologian lainalaisuuksia. Kim Lindströmin perusteellinen ja persoonallinen tapa pohdiskella sijoitusasioita tuli tutuksi jo hänen aiemmissa teoksissaan Menesty osakesijoittajana ja Vaurastu arvo-osakkeilla. Onnistu osakemarkkinoilla pohjaa näihin teoksiin, ja sen pääpaino on arvosijoittamisessa, joka on lukuisten tieteellisten tutkimusten valossa erittäin tuottoisa sijoitusstrategia.

Tilaa tästä

vaurastu_kuin_warren_buffett-hyttinen_mika-27350213-3878180759-frntl 
Vaurastu kuin Warren Buffet – Mika Hyttinen

Warren Buffett on miljardööri ja lähihistorian ylivoimaisesti menestynein sijoittaja. Mikä on hänen salaisuutensa? Vastaus löytyy poikkeavasta riskinäkemyksestä: riski ei pienene hajauttamalla, vaan päinvastoin hajautus lisää riskiä. Älä siis pelaa osakepeliä muita sijoittajia vastaan, vaan vaurastu kuin Warren Buffett ostamalla ja pitämällä maailman parhaita bisneksiä!

Tilaa tästä

miten_sijoitan_porssiosakkeisiin-saario_seppo-27057921-3964833737-frntl 
Miten sijoitan pörssiosakkeisiin – Seppo Saario

Teoksen tavoitteena on antaa lukijalle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kokonaiskuva sijoittamisesta pörssiosakkeisiin. Kirja tarjoaa lukijalle erilaisia sijoitusstrategioita, jotka auttavat lukijaa löytämään itselleen parhaan tavan osallistua sijoitusmarkkinoille.

Tilaa tästä

kallunki-juha-pekka-osakkeen-arvonmaaritys 
Osakkeen arvonmääritys – Juha-Pekka Kallunki & Jaakko Niemelä

Luotettava yrityksen arvonmääritys on perusta sijoittajan päätöksille. Teos on selkeä ja havainnollinen esitys soveltavasta arvonmäärityksestä. Sen avulla lukija pystyy arvioimaan yrityksen osakkeen arvoon vaikuttavat tekijät ja hyödyntämään arvonmäärityksen työkaluja sijoituspäätöksissä. Kirjassa kuvataan yleisesti käytetyt arvostusmallit ja tunnusluvut sekä perehdytään niiden käyttöön.Kirja pohjautuu kirjoittajien aiemmin useana painoksena ilmestyneeseen teokseen Uusi yrityksen arvonmääritys.

Tilaa tästä

Kirjat tarjoaa:

Adlibris.com
Aina edulliset hinnat ja nopeat toimitukset