Etusivu » Kryptovaluuttasijoittaminen – miksi sijoittaa kryptovaluuttaan?

Kryptovaluuttasijoittaminen – miksi sijoittaa kryptovaluuttaan?

Viime vuosina sijoitusmaailman ytimeen on noussut kryptovaluuttasijoittaminen. Ilmiö ei ole yllättävä – onhan monien kryptovaluuttojen vuosittainen kasvu ollut kymmenkertaista sijoittajien perinteisiin kestosuosikkeihin verrattuna.

Liian suuri osa piensijoittajista on silti jumissa sellaisten yhtiöiden osakkeissa, joiden suurmenestys oli ohi jo vuosia sitten. Syynä tähän näyttäisi olevan yleinen tiedonpuute siitä, miksi ja miten kryptovaluuttoihin oikein pitäisi sijoittaa. Kokosimme nämä tiedot yhteen artikkeliin, jotta sinä voisit aloittaa uudet sijoitusseikkailut ongelmitta!

 

Sisällysluettelo

Mitä kryptovaluuttasijoittaminen on?

Kryptovaluuttasijoittaminen on sijoitusstrategia, jossa henkilö pyrkii hyötymään rahallisesti jonkin tietyn kryptovaluutan arvonnousuista tai -laskuista. Tavallisesti termiä käytetään, kun puhutaan kryptovaluuttojen pitkäaikaisesta ostamisesta. Tätä sijoittamista harjoitetaan yleensä eri nettisivujen kautta, joskin myös Suomesta löytyy nimenomaan Bitcoin-kryptovaluutan ostoon ja myyntiin tarkoitettuja fyysisiä automaatteja.

Pikaopas: Osta kryptovaluuttaa helposti ja nopeasti!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Miten kryptovaluutan arvo määräytyy?

Arvo muodostuu kryptovaluuttojen tapauksessa samoin, kuin osakkeidenkin kohdalla – siis kysynnän ja tarjonnan seurauksena. Ne kuitenkin poikkeavat osakkeista monilla tavoilla, jotka sijoittaessa on otettava huomioon.

Tärkeää on muistaa muun muassa se, ettei kryptovaluuttojen todellisen (eli pörssin ulkopuolisen) arvon määrittämiseen löydy samanlaisia mittareita, kuin yhtiöiden osakkeilta. Esimerkiksi tänä vuonna raketoineiden Teslan ja Shopifyn osakkeiden kurssikiito lopulta tasaantui, kun sijoittajille kävi ilmiselväksi, että osakkeet olivat yhtiöiden tuloslaskelmiin, kilpailuun ja markkinaosuuksiin nähden selvästi yliostettuja.

Tällaisten ”kuplien” arviointi on kryptovaluuttojen kohdalla hankalampaa. Koska kryptovaluutat eivät vielä ole levinneet laajalle arkikäyttöön, perustuu niiden arvo laajalti yleiseen kannatukseen. Lupaavat huhut ja uutiset merkitsevät kryptojen maailmassa yleensäkin siis paljon. Mikäli kryptovaluuttasijoittaminen kiinnostaa, on yleisen keskustelun seuraaminen melkeinpä välttämättömyys.

Lue myös: Bitcoinin arvo ja kurssikehitys vuonna 2021

Miksi kryptovaluuttasijoittaminen kannattaa?

Koska virtuaalivaluuttoja on monia, löytyy myös niihin sijoittamiseen lukuisia eri syitä. On kuitenkin olemassa muutamia seikkoja, joiden seurauksena kryptovaluuttaan sijoittaminen on yleisesti hyvä idea. Nämä syyt kulkevat käsi kädessä maailman yleisen tilan, kehityssuuntien ja taloudellisten seikkojen kanssa.

 

Nopeita tuottoja

Monien kryptovaluuttojen vuosittainen arvonnousu on ylittänyt huimasti suomalaisten kauan suosimien osakkeiden kurssikehityksen. Alta löydät vertailun suosituimpien kryptovaluuttojen ja osakkeiden kurssimuutoksista, kun tarkastellaan muutosta vuoden alusta artikkelimme kirjoitushetkeen.

 

Kurssikehitys vuoden 2020 alusta (YTD return)

Kryptovaluutat

Bitcoin (BTC)
-119,46%
Ethereum (ETH)
+252,47%
Ripple (XRP)
+37,6%
Chainlink (LINK)
+610,5%

Osakkeet

Nokia (NOKIA)
-3,2% -3.12%
Nordea (NDA FI)
-2.62%
Elisa (ELISA)
-8.08%
Fortum (FORTUM)
-21.59%

Vasemmalle on listattu suurimmat kryptovaluutat, joskin Tether (USDT) on jätetty neljänneltä sijalta pois – sen arvo kun on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Oikealle taas on listattu Osuuspankin vuonna 2019 julkaisemien tietojen perusteella neljä suomalaisten keskuudessa suosituinta osaketta.

Taulukkoa tarkastelemalla on ilmeistä, että kryptovaluutat kykenevät yleisesti paljon jyrkempiin kurssinousuihin, kuin perinteiset osakkeet. On toki muistettava, että tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen, ja taatusti osaltaan painanut suomalaisten suosikkiosakkeet punaiselle.

Tiedot silti osoittavat, että kryptovaluutat ovat pystyneet nousemaan huimasti myös taloudellisen epävarmuuden keskellä. Kun tähän vielä lisätään mahdollisuus kaupankäyntiin kaikkina vuorokauden aikoina – myös kun muut pörssit ovat kiinni – on kryptovaluuttasijoittaminen oikein tehtynä oiva keino varallisuuden nopeaan kerryttämiseen.

 

Suojaa taloudelliselta epävakaudelta

Kuten yllä antamastamme taulukostakin saatoit päätellä, toimivat kryptovaluutat monia arvostettuja osakkeita parempana turvana taloudelliselta epävakaudelta. Etenkin Bitcoinin hinta on usein noussut käsi kädessä kullan arvon kanssa, eli epävarmuuden ilmetessä.

Kultaa on kauan käytetty turvana silloin, kun valtioiden jakamien valuuttojen tulevaisuus on ollut kyseenalainen. Vuoden 2008 finanssikriisistä alkaen kriittisyys valtiovallan ja pankkien toimintaa kohtaan on vain kasvanut, ja ensimmäinen kryptovaluutta Bitcoin luotiin laajalti vastauksena näiden epäkohtiin.

Digitaalisessa maailmassa eläneiden ja teknologiaan tottuneiden voisi olla hankalaa siirtyä kultahippujen tai oravannahkojen käyttöön, mikäli perinteiset valuutat muuttuisivat arvottomiksi. Kryptovaluutat voidaankin nähdä myös eräänlaisena hätävarana pahalle päivälle, jona tavan rahojen arvo romahtaisi.

 

Tulevaisuuden teknologia

Koska useimpien kryptovaluuttojen tavoitteena on tarjota käyttäjilleen perinteisiä maksuvälineitä vahvempi anonymiteetti, hyödyntävät ne usein lohkoketjuteknologiaa. Termillä viitataan avoimiin ja hajautettuihin tietokantoihin, joita voidaan hyödyntää moniin eri tarkoituksiin.

Lohkoketjuteknologialla voidaan automatisoida monet eri arjen toiminnot, joissa ei ole tapahtunut merkittävää edistystä vuosikausiin. Näihin kuuluvat esimerkiksi äänestykset, tiedonvaihto sekä rahanvaihto vaikkapa vuokranmaksun tapauksessa.

Kun nämä älysopimukset ajetaan lohkoketjussa, toteutuvat ne suunnitellusti ilman mahdollisuutta viiveille, sensuurille tai petoksille. Politiikassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa juuri näitä ongelmia on alettu viime vuosina tuoda aiempaa enemmän esille, ja lohkoketjuteknologia vaikuttaisi näihin yhdeltä vahvimmista – ellei jopa vahvimmalta – vastaukselta.

Lohkoketjuteknologian saadessa osakseen laajempaa huomiota, odotetaan myös kryptovaluuttojen suosion (ja näin myös arvon) kasvavan. Perinteinen finanssimaailma on vasta parin viime vuoden aikana alkanut tutkia tarkemmin kryptovaluuttojen ja lohkoketjuteknologian potentiaalia, ja yhteistyö näiden eri toimijoiden välillä vaikuttaisi yleistyvän nopeaa tahtia. Kryptovaluuttasijoittaminen tarjoaa tavan hyötyä tästä kehityksestä.

Mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa nyt?

Sijoittamisen kannalta parhaat kryptovaluutat ovat niitä, joissa yhdistyvät maine ja tulevaisuuden potentiaali. Näiden tasapaino kuitenkin riippuu tavasta, jolla kryptovaluuttoihin pyrkii sijoittamaan. Yleisesti voidaan todeta, että:

  • Lyhyellä aikavälillä (tunnit/päivät) sijoittaessa tulee painottaa muutoksia kryptovaluutan kannatuksessa
  • Keskipitkällä aikavälillä (viikot/kuukaudet) valuutan yleistä mainetta
  • Pitkäjänteisessä sijoittamisessa (vuodet) tulisi kiinnittää erityistä huomiota kryptovaluutan teknologiaan ja tulevaisuuden potentiaaliin.

Kryptovaluuttoihin sijoittamisessa varmimpia valintoja ovat markkinoiden ylivoimainen ykkönen Bitcoin sekä sovelluskehittäjien suosima Ethereum. Vaikka suurin osa kryptosijoittajista ostaa etenkin Bitcoinia sen arvon noustessa lupaavasti (kuten se vuonna 2020 on tehnyt), on kryptoihin enemmän tutustuneilla usein tämän lisäksi jokin tietty valuutta, jota nämä tukevat uskollisesti.

Syy tähän on, että Bitcoin ja Ethereum oat maineestaan huolimatta jo jääneet jälkeen teknisten ominaisuuksiensa puolesta. Siispä maksu- ja lohkoketjuteknologioiden tulevaisuuteen sijoittavat kääntyvät usein jonkin lupaavamman tulokkaan puoleen.

Vaikka siis kryptosijoittamisessa pääsee jo pitkälle Bitcoinin nousu- ja laskusuhdanteisiin osallistumalla, pystyy myös yksittäisten kryptovaluuttojen kannattajakuntiin tutustumalla kerryttämään tuottoja tehokkaasti. Tämä kuitenkin edellyttää kryptofoorumien ja -uutisten säännöllistä seuraamista.

Sijoita kryptovaluuttaan eTorossa!

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Uudet kryptovaluutat 2021

Meistä moni on kuullut menestystarinoita siitä, miten suuriin rikkauksiin Applen tai Bitcoinin alkuaikojen sijoittajat ovat nykypäivään mennessä nousseet.

Kryptomarkkinoilla lupaavien tulokkaiden bongaaminen on silti aivan yhtä hankalaa, kuin osakemarkkinoillakin. Uusia kryptovaluuttoja julkistetaan koko ajan, ja näistä vain harva yltää millään tapaa merkitykselliseen markkina-arvoon.

Apua uusien ja menestyksekkäiden kryptovaluuttojen metsästykseen saat kokoamastamme  Uudet kryptovaluutat 2021 –artikkelista, josta löydät juuri vuonna 2021 menestyneet, uudet kryptovaluutat.

Kryptovaluutta kurssit

Kuten osakkeidenkin tapauksessa, muodostaa kryptovaluutan kurssin nimenomaan muutokset sen arvossa. Arvon puolestaan taas määrittää kullakin hetkellä valuutan kysynnän ja tarjonnan suhde. Siispä jos suurin osa sijoittajista pyrkii myymään valuuttaa, sen arvo laskee, kun taas ostohalukkuuden kasvaessa hinta nousee.

Kurssiliikkeiden ennakointiin käytetään eri sijoitusstrategioissa eri tekijöitä.

 

Maailmantalouden heilahdukset

Vaikka etenkin Bitcoinin on havaittu usein nousevan käsi kädessä kullan hinnan kanssa, ei se aina hyödy taloudellisesta epävarmuudesta. Marraskuun pörssiromahduksen aikaan myös Bitcoinin kurssi laski kymmeniä prosentteja.

Siispä siinä, missä pienemmät maailmanpoliittiset kiistat ja pankkien toilailut voivat olla kryptovaluutoille eduksi, putoavat ne suurten romahdusten aiheuttaman epävarmuuden keskellä siinä, missä useimmat osakkeetkin. Tästä voi hyötyä lyhyeksi myymällä.

 

Kryptouutiset ja huhut

Tieto on pääomaa kaikkialla, ja tämä pätee myös kryptomaailmaan. Mitä aikaisemmin kuulee ja sijoittaa mullistavien uutisten mukaan, sitä suuremmin sijoituksesta saattaa hyötyä.

Sijoittaessa on pidettävä mielessä, että kryptopiirit ovat varsin jakautuneita. Kryptovaluuttoja löytyy moneen junaan, ja esimerkiksi juuri anonymiteettiin panostavat kryptovaluutat omaavat pankkeihin ja valtiovaltaan skeptisemmin suhtautuvan kannattajakunnan, kuin vaikkapa Yhdysvaltain dollariin sidottu Tether.

Siispä esimerkiksi uutinen pankkien ja Tetherin tapaisen kryptovaluutan yhteistyöstä enteilisi mitä todenäkköisimmin kurssinousua, kun taas anonymiteettiin ja pankeista irtautumiseen keskittyvän valuutan kannattajakunta voisi nähdä tämän fanien luottamuksen pettämisenä.

Uutisiin tutustuessa onkin siis muistettava, keistä kryptovaluutan kannattajakunta muodostuu.

 

Kokonaismäärä

Valuutan rajallisuus on pitkän aikavälin kurssinousun kannalta erittäin tärkeää. Esimerkiksi Bitcoineja voi tulevaisuudessa olla liikkeellä vain 21 miljoonaa kappaletta, eli paljon vähemmän, kuin monilla muilla kryptovaluutoilla tai etenkään valtioiden virallisilla rahoilla.

Ostohalukkuus perustuu aina arvioon siitä, että sijoituskohteen arvo pysyy samana (suojaten inflaatiolta) tai nousee. Kun tarkastelun kohteena siis on jokin kryptovaluutta, on sen tulevaisuuden kurssikehityksen arvioinnissa huomioitava myös rahan maksimimäärä.

Kryptovaluutta verotus

Verotuksen kannalta kryptovaluutat realisoituvat silloin, kun ne myydään tai vaihdetaan johonkin rahanarvoiseen hyödykkeeseen. Verotettavan osuuden muodostaa myyntihinta, josta on vähennetty kryptovaluutan hankintahinta. Kryptovaluuttojen ostoista tai lyhyeksi myynneistä saadut tuotot verotetaan pääomatuloina.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kryptovaluuttasijoittamisesta saadusta rahallisesta hyödystä maksetaan 30% veroa 30 000 euroon asti, ja 30 000 euroa ylittävästä osuudesta 34%. Verottaja suosii valitettavasti yhä verovelvollisen kannalta huonointa mahdollista FIFO (First In First Out)-kytäntöä. Tiheästi tehtyjen vaihtojen aukilaskeminen voi olla työlästä jälkikäteen, ja siksi jokaisesta vaihdosta kannattaa pitää ajankohtaista kirjaa.

Uusia kryptovaluuttoja lasketaan tyypillisesti liikkeelle asteittain tarjoamalla ihmisille mahdollisuus sen ”louhintaan”. Tässä tietokone ratkaisee eräänlaista monimutkaista matemaattista palapeliä, joka tultuaan ratkaistuksi mahdollistaa uuden lohkon luonnin kryptovaluutan lohkoketjuun, antaen käyttäjälleen yhden kryptovaluutan. Louhinnasta saadut tuotot verotetaan ansiotulona sen mukaan, mikä kryptovaluutan kurssi on ollut louhinnan onnistuessa.

Kryptovaluuttasijoittamisen riskit

Sijoittaminen kryptovaluuttoihin tuo mukanaan riskejä siinä, missä osakkeisiinkin. Etenkin suurten virtuaalivaluuttojen kurssivaihtelu on ollut tyypillisesti jyrkkää, ja muutokset kehityksen suunnassa voivat ilmetä hyvinkin nopeasti – varsinkin kurssihuippuihin noustaessa.

Taloudellisen riskin muodostaa osaltaan myös tietoturva. Kryptovaluuttojen yksikköhinnat ovat jo euron ja Yhdysvaltain dollarin kaltaisiin, vahvoihin valuutoihinkin verrattuna moninkertaisia, mikä tekee niistä houkuttelevan kohteen eri kyberrikollisille.

Verkon kryptopörssejä,-lompakoita tai sijoitusalustoja käyttäessä rahasi ovat juuri niin hyvässä turvassa, kuin mikä käytetyn palvelun tietoturvan taso yleisesti on. Kannattavaa olisikin siksi käyttää suosituimpia ja länsimaisen valvonnan alaisena toimivia palveluntarjoajia.

Ehkäpä paras valinta aloittavalle kryptovaluuttasijoittajalle on suomalaistenkin suosima eToro, jota voi käyttää ilman palvelumaksuja. Minimitalletus palveluun on 200 euroa, ja se saa laajalti tuottonsa myynti- ja ostohintojen välisestä erosta eli ”spreadeista”.

Kryptoihin sijoittavan on tärkeää huomioida, että suuren kurssivaihtelun myötä spreadit ovat kryptovaluuttojen kohdalla monia osakkeita suurempia. Tämä tarkoittaa, että vaaditaan tavallista suurempi nousu tai lasku, ennen kuin sijoitus voitaisiin vetää tuottoisasti takaisin.

Moni säikähtää, kun huomaa, ettei kryptovaluuttaan tehty sijoitus nousekaan vihreälle aivan niin nopeasti, kuin osakkeilla tehdyt vaihdot. Tappioiden välttämiseksi spreadit on hyvä pitää mielessä. Tärkeää on myös olla tarkkana siitä, ostaako (BUY) vai myykö lyhyeksi (SELL) kryptovaluuttaa. Näiden sekaannukset painavat herkästi sijoitussalkun punaiselle.

Miltä tulevaisuus näyttää kryptovaluuttojen kannalta?

Kryptovaluutat ja niiden hyödyntämä lohkoketjuteknologia vastaavat suoraan moniin sellaisiin ongelmiin, joiden polttavuus on vain vahvistunut viime vuosina.

Vaalien luottamuksellisuus, yksityisyys, inflaatio ja sähköisten vaihdosten tietoturva ovat vain joitakin näistä ongelmista; eikä näistä yksikään tule poistamaan itseään ilman toimia. Pankit ja alan eri tutkijat ovat alkaneet viime vuosina suhtautumaan virtuaalivaluuttoihin entistä vakavammin, ja tämä on osaltaan osoitus siitä potentiaalista, mitä valuutat pitävät sisällään. Yleisesti voidaan todeta, että kryptovaluuttojen tulevaisuus näyttää lupaavalta.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Kryptovaluuttasijoittaminen on sijoitusta, jossa henkilö pyrkii hyötymään rahallisesti jonkin kryptovaluutan arvonnousuista tai -laskuista.

Kryptovaluuttojen nousu on ollut jyrkkää, ja kuluneena vuonna se on ollut jopa satakertaista moniin perinteisiin osakkeisiin nähden. Oikein sijoitettuna niiden avulla korkoa omille varoille pystyy saamaan huimasti ja huomattavan nopeasti.

Kryptovaluutta on yleisnimitys lukuisille eri valuutoille. Yleensä niiden perusta on lohkoketjuteknologiassa, muttei näin ole aina.

Kryptovaluuttaa säilötään tyypillisesti kryptovaluuttalompakoissa, joista varat siirretään pörssiin tai tavan rahaksi pankkitilille tarpeen tullen.

ICO eli Initial Coin Offering on suunnitteilla olevien kryptovaluuttojen harjoittama rahankeruumenetelmä, jossa kiinnostuneet sijoittajat pystyvät ostamaan yrityksen jakamaa tokenia (eli kryptovaluuttaa) ensimmäisten joukossa. ICO:t toteutetaan suurimmilta osin ilman valvontaa, joten sijoittajien tulee harjoittaa erityistä varovaisuutta rahoittamiensa kohteiden valinnassa.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.