Etusivu » Bitcoin kurssi 2021 – (BTC) reaaliaikainen kurssikehitys

Bitcoin kurssi 2021 – (BTC) reaaliaikainen kurssikehitys

Bitcoin kurssi 2021 on ollut koko alkuvuoden korkealla. Vuoden alussa Bitcoin on rikkonut ATH:nsa eli All Time High -kurssinsa jo useita kertoja ja muun muassa tuplannut arvonsa siitä, mihin se vuonna 2017 suurimmillaan nousi.

Tuolloin moni ajatteli, ettei Bitcoin voi enää nousta korkeammalle, mutta toisin kävi. Helmikuussa 2021 Bitcoinin kurssi on nimittäin ylitti 57 000 dollaria ja useat Bitcoin-sijoittajat uskovat, että loppuvuoden aikana kurssi tulee nousemaan vielä entistä enemmän.  Lue lisää alta!

Bitcoin reaaliaikainen kurssi euroissa

Sisällysluettelo

Bitcoin kurssi

Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja tänä päivänä Bitcoinin kurssikehitys kiinnostaa suuresti kryptosijoittajia. Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 60% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta.

Nyt kirjoitushetkellä Bitcoinien kokonaisarvo on yhteensä 639 miljardia euroa. Summa on valtava verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. 

Vuoden 2018 alussa Bitcoin-valuutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoinin kurssi kävi uudessa maksimissaan, lähellä 20 000 dollaria. Tämän ajateltiin olevan korkein mihin Bitcoin voisi koskaan nousta, mutta vuosi 2021 on todistanut toisin ja Bitcoinin kurssi on kiitänyt ylös raketin lailla. 

Moni Bitcoin-sijoittajaa arvelee, että Bitcoinin kurssi voi nousta tuleaisuudessa jopa 200 000-400 000 dollariin. Jää kuitenkin nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja nämä lukemat ovat tällä hetkellä pelkkiä arvailuja. 

Nämä 7 asiaa vaikuttavat Bitcoinin kurssiin ja arvoon: 

  1. Kysyntä ja tarjonta 
  2. Tulevaisuuden odotukset 
  3. Teknologian kehittyminen ja teknologian arvo 
  4. Kilpailevat kryptovaluutat ja niiden teknologia 
  5. Poliittiset päätökset 
  6. Tuotantokustannukset
  7. Perinteisten valuuttojen painaminen

Koronan vaikutus Bitcoinin kurssiin

Vuonna 2020 puhjenneessa korona-kriisissä ja sen aiheuttamassa taloustaantumassa on keskuspankkien toimesta käytetty vahvoja elvytystoimia. Rahaa on painettu lisää ja pumpattu vahvasti markkinoille, että talous pysyisi keinotekoisesti liikkeellä. Tässä yhteydessä on arveltu, että Bitcoinista voisi tulla jopa ”uusi kulta 2.0”, joka säilyttää arvonsa, koska sen määrää ei voi merkittävästi lisätä.

Siinä missä Bitcoinin määrä on rajattu, perinteisten valuuttojen ei ole ja rahaa onkin koronan seurauksena pumpattu markkinoille valtavia määriä. Mitäs arvelet nouseeko Bitcoinin vai perinteisten valuuttojen, kuten Dollarin ja Euron, kurssit todennäköisemmin tulevaisuudessa, kun toisten määrä kasvaa valtavasti ja toisen määrä on rajallinen? Esimerkiksi kullan arvo on peitonnut dollarin arvonkehityksen ylivoimaisesti juuri tästä syystä. Nykyvaluutat perustuvat velkajärjestelmään, mutta Bitcoinia ei voi keskuspankit tai valtiot kontrolloida, koska niitä ei voi luoda lisää jonkin toimielimen päätöksellä.

Kukaan ei tiedä mihin Bitcoin kurssi tulee jatkossa kehittymään. Varmaa on, että voimakkaita heilahteluita tullaan näkemään jatkossakin. Yhtä varmaa on myös se, että perinteisten valuuttojen kurssit tulevat laskemaan ja valuutat tulevat siirtymään digitaaliseen muotoon tulevaisuudessa.

Bitcoin kurssi 2017-2021

Bitcoin kurssi
Bitcoinin kurssi (USD) 2018-2021

Bitcoin kurssin kehityksessä on ollut paljon volatiliteettia eli kurssiheiluntaa ja todennäköisesti sama tulee jatkumaan jatkossakin. Voisi kuitenkin arvella, että suurimmat heilahdukset ovat takanapäin, ajanjaksolla 2017-2019.

Bitcoinin ympärillä onkin monia valtavasti rikastuneita, mutta myös merkittäviä summia hävinneitä sijoittajia. Esimerkiksi Bitcoinin alkuvuosina tehty sijoitus olisi parhaimmillaan noussut jopa 100.000 kertaiseksi.

Siinä missä esimerkiksi Nokian kurssi määräytyy sen mukaan millä hinnalla Helsingin pörssissä sillä käydään viimeiseksi kauppaa, Bitcoinin kurssi muodostuu hieman eri tavalla. Bitcoinilla käydää kauppaa maailmanlaajuisesti sadoissa eri pörsseissä. Bitcoinin virallinen kurssi lasketaan näiden pörssien painotetuista keskiarvoista.

Nyt kirjoitushetkellä alkuvuonna 2021 Bitcoin kurssi heiluu noin noin 50 000$ paikkeilla. Kaikkien aikojen huiput nähtiin helmikuussa 2021, jolloin Bitcoin rikkoi 57 000$ rajan. 

 

Bitcoin kurssi nyt

.

Top5 kryptovaluuttakurssit 2021

Alta näet Top 5 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit euroissa (vaihda valuuttaa kaavion vasemmasta alakulmasta).

Voit lukea kattavan oppaan Litecoinista täältä tai Ethereumista täältä. Olemme laatineet näiden lisäksi myös listan vuoden 2021 uusista ja lupaavista kryptovaluutoista, jonka voit käydä lukemassa täältä. 

Top 5 kryptovaluuttakurssit reaaliajassa

Vertaile Top 5 kryptovaluuttojen kursseja keskenään

Bitcoin louhinta

Uusia Bitcoineja syntyy louhimalla ja louhinta tapahtuu tietokoneiden avulla. Louhinta tarkoittaa käytännössä sitä, että tietokoneet ratkaisevat monimutkaisia salausalgoritmeja, joiden ratkaisun päätteeksi vapautuu markkinoille uusia Bitcoineja.

Bitcoinien louhinnan maksimimäärä on 21 miljoonaa kappaletta. Tämä määrä on valmiiksi kirjoitettu koodiin eli lohkoketjuihin. Annettua määrää ei voi muuttaa. Tämä ennalta määritelty ”niukkuus” saattaakin olla yksi syy siihen miksi Bitcoineilla on arvoa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä 21 miljoonasta Bitcoinista 18,5 miljoonaa on louhittu. Mitä enemmän Bitcoin louhintaa tapahtuu, sen vaikeammaksi salausalgoritmien ratkominen muuttuu. 

Opi lisää Bitcoinista, lohkoketjuteknologiasta ja louhinnasta lukemalla kattava artikkelimme Bitcoinista. 

1000000 mlj.
louhittua Bitcoinia

Bitcoinin ostaminen

Tänä päivänä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Saatavilla on runsaasti eri kaupankäyntialustoja, joiden kautta Bitvoinien ostaminen onnistuu. Muun muassa eToro tarjoaa laadukkaan alustan, jonka kauttaa Bitcoiniin sijoittaminen ja Bitcoinien säilyttäminen onnistuu. eToro onkin yksi markkinoiden suosituimmista kryptovaluuttakaupankäyntialustoista, jolla voi sijoittaa myös moniin muihin sijoitusvälineisiin, kuten osakkeisiin (0€ välityspalkkiolla), valuuttoihin, indekseihin, raaka-aineisiin ja ETF-rahastoihin. eTorosta löytyy yhteensä 16 tunnettua kryptovaluuttaa joihin sijoittaa ja kryptovaluuttojen lisäksi voit sijoittaa myös muun muassa Helsingin Pörssin osakkeisiin tai moniin muihin maailman pörsseihin. 

Laajan tarjonnan lisäksi eTorosta löytyy kattavat työkalut, joiden avulla pystyt tarkkailemaan Bitcoinin kurssia, lukemaan muiden Bitcoin-sijoittajien kommentteja ja analysoimaan muita kryptovaluuttoja. 

Alla näytämme miten Bitcoinin ostaminen eTorossa tapahtuu. Ostoprosessi on hyvin simppeli. 

Pikaopas: Osta Bitcoinia helposti ja nopeasti!

Bitcoinin ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on Bitcoinin lisäksi laaja valikoima muita kryptovaluuttoja (mm. Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin, EOS…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja mene Luo tili –kohtaan. Syötä lomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnus, sähköposti ja salasana.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten Bitcoinin ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean Bitcoin oston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 1000 dollaria eli n. 820 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta Bitcoinia ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi Bitcoin yläreunasta löytyvän haun avulla. Voit kirjoittaa myös ”BTC”. Tämän jälkeen klikkaa Bitcoinin kohdalta Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat Bitcoinia ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen Bitcoin ostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta eli virtuaalivaluutta. Se on suurin ja vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta, ja se on perustanut Satoshi Nakamoto. Se on täysin virtuaalinen maksuväline ja valuutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Bitcoinin kurssi määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot ja kurssit eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoinin kurssi on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinia voi ostaa helposti ja turvallisesti esimerkiksi eTorossa. Voit ostaa Bitcoinia maksukorteilla tai verkkopankkisiirrolla. Lisäksi on hyvä olla Bitcoin-lompakko, jossa Bitcoinit säilytetään pitkäaikaisesti. eTorolla on oma eToro Wallet -kryptovaluuttalompakko.

Bitcoin sekä moni muu kryptovaluutta ovat olleet vuonna 2021 kovassa nosteessa. Koronaviruksen aiheuttama turbulenssi pörssiosakkeissa on saanut monet ostamaan Bitcoinia. Bitcoin on vanhin ja suurin kryptovaluutta, ja pienemmät kryptovaluutat korreloivat Bitcoinin kurssin kanssa. Meidän mielestämme Bitcoiniin kannattaa sijoittaa edelleen vuonna 2021. Sijoita Bitcoiniin harkitusti ja oikeassa suhteessa sijoitussalkun allokaatioon – älä laita kaikkia munia samaan koriin.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!