Etusivu » Bitcoin kurssi 2021 – (BTC) reaaliaikainen kurssikehitys

Bitcoin kurssi 2021 – (BTC) reaaliaikainen kurssikehitys

Vastuuvapaus: Kryptovaluutat ovat reguloimaton sijoitusinstrumentti, joka ei ole EU:n valvonnan tai kuluttajansuojan piirissä. Sijoita omalla vastuulla.

Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä $33,472.17 ja koko markkina-arvo $627,751,067,547.06. Bitcoinin kurssi on muuttunut -1.27% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Bitcoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Bitcoin kurssi 2021

Bitcoin kurssi 2021 oli koko alkuvuoden korkealla. Vuoden alussa Bitcoin rikkoikin ATH:nsa eli All Time High-lukemansa jo useaan otteeseen ja muun muassa triplasi arvonsa siitä, mihin se vuonna 2017 suurimmillaan nousi.

Tuolloin vuonna 2017 moni ajatteli ettei Bitcoin kurssi voi nousta enää korkeammalle, mutta toisin kävi. Huhtikuussa 2021 Bitcoinin kurssi ylitti 64,000 dollarin rajan. Toukokuussa kurssi lähti laskuun ja nyt kesällä kurssi pyörii 31.000-35.000 dollarin välillä.

Bitcoinia pidetään hyvänä varojen turvasatamana talouskriiseissä. Bitcoin on mm. immuuni inflaatiolle ja se korreloi heikosti muiden sijoituskohteiden kanssa. Jos esimerkiksi pörssissä osakkeiden kurssit lähtevät laskuun, Bitcoinin kurssi saattaa nousta.

Sisällysluettelo

Bitcoin kurssikehitys

Vuoden 2018 alussa Bitcoin-valuutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoinin kurssi kävi uudessa maksimissaan, lähellä 20,000 dollaria. Tämän ajateltiin olevan korkein mihin Bitcoin voisi koskaan nousta, mutta vuosi 2021 on todistanut toisin ja Bitcoinin kurssi on kiitänyt ylös raketin lailla. 

Tällä hetkellä Bitcoin onkin maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja Bitcoin kurssikehitys kiinnostaa suuresti niin pieniä yksittäisiä kryptosijoittajia kuin myös suuria instituutioita. Bitcoin junaan ovat hypänneet mukaan niin Tesla valtavilla sijoituksillaan kuin myös mm. norjalaisen Akerin tytäryhtiö Seetee, joka kertoi sijoittavansa kaikki varansa Bitcoiniin.

 

Nämä 7 asiaa vaikuttavat Bitcoinin kurssiin ja arvoon: 

  1. Kysyntä ja tarjonta 
  2. Tulevaisuuden odotukset 
  3. Teknologian kehittyminen ja teknologian arvo 
  4. Kilpailevat kryptovaluutat ja niiden teknologia 
  5. Poliittiset päätökset 
  6. Tuotantokustannukset
  7. Perinteisten valuuttojen painaminen

Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 60% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta. Bitcoin onkin tällä hetkellä kuninkaallisessa asemassa kryptovaluuttojen maailmassa, vaikka sen teknologia onkin muihin kryptovaluuttoihin verrattuna jo vanhanaikaista. Sijoittajat eivät kuitenkaan tunnu välittävän tästä, vaan sen sijaan pitävät Bitcoinia enemmänkin turvasatamana varoilleen. Bitcoinista onkin puhuttu, että se olisi kuin digitaalinen kulta 2.0.

Kirjoitushetkellä Bitcoinien markkina-arvo on pyörii 600 miljardin dollarin paikkeilla. Summa on silti erittäin korkea, vaikka kurssi onkin kokenut laskua kesän aikana.

Moni Bitcoin-sijoittaja arvelee, että Bitcoin kurssi voi nousta tulevaisuudessa jopa 200,000-400,000 dollariin. Tällä hetkellä kurssi kokee takapakkia kevään huippulukemiin nähden, mutta jyrkkä nousu ei ole mahdotonta tulevaisuudessa. Kaikki tuntuu olevan mahdollista Bitcoinin ja muiden kryptojen kohdalla. Jää kuitenkin nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja kannattaa pitää mielessä, että nämä lukemat ovat tällä hetkellä pelkkiä arvailuja. 

Koronan vaikutus Bitcoinin kurssiin

Vuonna 2020 puhjenneessa koronakriisissä ja sen aiheuttamassa taloustaantumassa on keskuspankkien toimesta käytetty vahvoja elvytystoimia. Rahaa on painettu lisää ja pumpattu vahvasti markkinoille, jotta talous pysyisi keinotekoisesti liikkeellä. Tässä yhteydessä on arveltu, että Bitcoinista voisi tulla se sijoituskohde, joka voisi säilyttää arvonsa, koska sen määrää ei voi merkittävästi lisätä.

Siinä missä Bitcoinin määrä on rajattu, perinteisten valuuttojen ei ole ja rahaa onkin koronan seurauksena pumpattu markkinoille valtavia määriä. Mitäs arvelet nouseeko Bitcoinin vai perinteisten valuuttojen, kuten Dollarin ja Euron, kurssit todennäköisemmin tulevaisuudessa, kun toisten määrä kasvaa valtavasti ja toisen määrä on rajallinen? Esimerkiksi kullan arvo on peitonnut dollarin arvonkehityksen ylivoimaisesti juuri tästä syystä. Nykyvaluutat perustuvat velkajärjestelmään, mutta Bitcoinia ei voi keskuspankit tai valtiot kontrolloida, koska niitä ei voi luoda lisää jonkin toimielimen päätöksellä.

Kukaan ei tiedä mihin Bitcoin kurssi tulee jatkossa kehittymään. Varmaa on, että voimakkaita heilahteluita tullaan näkemään jatkossakin. Yhtä varmaa on myös se, että perinteisten valuuttojen kurssit tulevat laskemaan ja valuutat tulevat siirtymään digitaaliseen muotoon tulevaisuudessa.

Opi lisää kryptovaluutoista – Lataa yli 30 sivuinen kryptoaapinen

Bitcoin kurssi 2017-2021

Bitcoin kurssi
Bitcoinin kurssi (USD) 2018-2021

Bitcoin kurssikehityksessä on ollut paljon volatiliteettia eli kurssiheiluntaa ja todennäköisesti sama tulee jatkumaan jatkossakin. 

Bitcoinin ympärillä onkin monia valtavasti rikastuneita, mutta myös merkittäviä summia hävinneitä sijoittajia. Esimerkiksi Bitcoinin alkuvuosina tehty sijoitus olisi parhaimmillaan noussut jopa 100.000 kertaiseksi.

Siinä missä esimerkiksi Nokian kurssi määräytyy sen mukaan millä hinnalla Helsingin pörssissä sillä käydään viimeiseksi kauppaa, Bitcoin kurssi muodostuu hieman eri tavalla. Bitcoinilla käydää kauppaa maailmanlaajuisesti sadoissa eri pörsseissä. Bitcoinin virallinen kurssi lasketaan näiden pörssien painotetuista keskiarvoista.

Nyt kirjoitushetkellä Bitcoin kurssi heiluu 31.000-35.000$ välissä. Kaikkien aikojen huiput nähtiin huhtikuussa 2021, jolloin Bitcoin rikkoi 64,000$ rajan.

Top5 kryptovaluuttakurssit 2021

Alta näet Top 5 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit euroissa (vaihda valuuttaa kaavion vasemmasta alakulmasta).

Voit lukea kattavan oppaan Litecoinista täältä tai Ethereumista täältä. Olemme laatineet näiden lisäksi myös listan vuoden 2021 uusista ja lupaavista kryptovaluutoista, jonka voit käydä lukemassa täältä. 

Suosittujen kryptovaluuttojen kurssit reaaliajassa

Vastuuvapaus: Kryptovaluutat ovat reguloimaton sijoitusinstrumentti, joka ei ole EU:n valvonnan tai kuluttajansuojan piirissä. Sijoita omalla vastuulla.

Bitcoin louhinta

Uusia Bitcoineja syntyy louhimalla ja louhinta tapahtuu tietokoneiden avulla. Louhinta tarkoittaa käytännössä sitä, että tietokoneet ratkaisevat monimutkaisia salausalgoritmeja, joiden ratkaisun päätteeksi vapautuu markkinoille uusia Bitcoineja.

Bitcoinien louhinnan maksimimäärä on 21 miljoonaa kappaletta. Tämä määrä on valmiiksi kirjoitettu koodiin eli lohkoketjuihin. Annettua määrää ei voi muuttaa. Tämä ennalta määritelty ”niukkuus” saattaakin olla yksi syy siihen miksi Bitcoineilla on arvoa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä 21 miljoonasta Bitcoinista 18,74 miljoonaa on louhittu. Mitä enemmän Bitcoin louhintaa tapahtuu, sen vaikeammaksi salausalgoritmien ratkominen muuttuu. 

Opi lisää Bitcoinista, lohkoketjuteknologiasta ja louhinnasta lukemalla kattava artikkelimme Bitcoinista. 

1000000 mlj.
louhittua Bitcoinia

Bitcoinin ostaminen

Tänä päivänä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu lähes samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeiden.  Saatavilla on runsaasti eri kaupankäyntialustoja, joiden kautta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja voi ostaa. Muun muassa eToro on yksi vaihtoehto. eToro on tällä hetkellä yksi markkinoiden suosituimmista kryptovaluuttakaupankäyntialustoista, jolla voi sijoittaa myös moniin muihin sijoitusvälineisiin, kuten osakkeisiin (0€ välityspalkkiolla), valuuttoihin, indekseihin, raaka-aineisiin ja ETF-rahastoihin. eTorosta löytyy yhteensä 26 tunnettua kryptovaluuttaa joihin sijoittaa ja kryptovaluuttojen lisäksi voit sijoittaa myös muun muassa Helsingin Pörssin osakkeisiin tai moniin muihin maailman pörsseihin. 

Laajan tarjonnan lisäksi eTorosta löytyy kattavat työkalut, joiden avulla pystyt tarkkailemaan Bitcoinin kurssia, lukemaan muiden Bitcoin-sijoittajien kommentteja ja analysoimaan muita kryptovaluuttoja. 

Alla näytämme miten Bitcoinin ostaminen eTorossa käytännössä tapahtuu. 

Pikaopas: Osta Bitcoinia helposti ja nopeasti!

Bitcoinin ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on Bitcoinin lisäksi laaja valikoima muita kryptovaluuttoja (mm. Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin, EOS…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja mene Luo tili –kohtaan. Syötä lomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnus, sähköposti ja salasana.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten Bitcoinin ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean Bitcoin oston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 200 dollaria eli n. 170 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta Bitcoinia ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi Bitcoin yläreunasta löytyvän haun avulla. Voit kirjoittaa myös ”BTC”. Tämän jälkeen klikkaa Bitcoinin kohdalta Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat Bitcoinia ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen Bitcoin ostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta eli virtuaalivaluutta. Se on suurin ja vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta, ja se on perustanut Satoshi Nakamoto. Se on täysin virtuaalinen maksuväline ja valuutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Bitcoinin kurssi määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot ja kurssit eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoinin kurssi on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinia voi ostaa helposti ja turvallisesti esimerkiksi eTorossa. Voit ostaa Bitcoinia maksukorteilla tai verkkopankkisiirrolla. Lisäksi on hyvä olla Bitcoin-lompakko, jossa Bitcoinit säilytetään pitkäaikaisesti. eTorolla on oma eToro Wallet -kryptovaluuttalompakko.

Bitcoin sekä moni muu kryptovaluutta ovat olleet vuonna 2021 kovassa nosteessa. Koronaviruksen aiheuttama turbulenssi pörssiosakkeissa on saanut monet ostamaan Bitcoinia. Bitcoin on vanhin ja suurin kryptovaluutta, ja pienemmät kryptovaluutat korreloivat Bitcoinin kurssin kanssa. Meidän mielestämme Bitcoiniin kannattaa sijoittaa edelleen vuonna 2021. Sijoita Bitcoiniin harkitusti ja oikeassa suhteessa sijoitussalkun allokaatioon – älä laita kaikkia munia samaan koriin.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.