Etusivu » Bitcoin arvo ja kurssikehitys vuonna 2020

Bitcoin arvo ja kurssikehitys vuonna 2020

Kiinnostaako Bitcoinin reaaliaikainen arvo ja kurssikehitys?

Tältä sivulta löydät Bitcoinin reaaliaikaisesti päivittyvän kurssitaulukon ja alempana pääset kattavammin perehtymään muun muassa miten Bitcoinin arvo muodostuu ja millaisia vaikutuksia koronalla on ollut Bitcoinin kurssiin vuonna 2020. Lisäksi sivun alaosasta löydät Top 5 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset arvot. 

Joten jatka lukemista.

Bitcoinin kurssi reaaliajassa

Siirry haluamaasi kohtaan

Bitcoinin arvo

Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja Bitcoinin arvon kehitys kiinnostaa suuresti kryptosijoittajia. Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 40% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta. Nyt kirjoitushetkellä Bitcoinien kokonaisarvo on yhteensä 160 miljardia euroa mikä on verrattain paljon rahaa.

Vuoden 2018 alussa Bitcoin-valuutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoinin arvo kävi sen maksimissa, lähellä 20 000 dollarissa. Bitcoinin arvo on vuonna 2020 noussut ja nousua on tapahtunut varsinkin syksyn mittaan yli 30 prosenttia. 

Osta Bitcoinia helposti ja turvallisesti eTorossa!

Bitcoin-lompakko

Miten Bitcoinin arvo muodostuu?

Bitcoinin arvoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm.:

  • Kysyntä
  • Tarjonta
  • Tuotantokustannus
  • Teknologian arvo
  • Tulevaisuuden odotukset
  • Kilpailevat teknologiat ja kryptovaluutat
  • Poliittiset päätökset
  • Perinteisten valuuttojen ”painaminen”

Bitcoinin arvo määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoinin arvo on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinin tarjonta perustuu oikeastaan siihen, kuinka paljon sitä louhitaan lisää sekä myös louhimisen kustannukseen. Toisin kuin perinteisillä valuutoilla, Bitcoinin teknologia määrittää sen, että Bitcoinien maksimimäärä on ennalta määrätty. Bitcoineja voi olla enintään 21 miljoonaa kappaletta ja niistä on jo louhittu valtaosa, tällä hetkellä yli 18 miljoonaa kappaletta.

Bitcoinien louhinta tapahtuu tietokoneilla ja se kuluttaa valtavasti energiaa ja louhinta muuttuu koko ajan kalliimmaksi mitä vähemmän Bitcoineja on enää louhittavana. Arvellaan, etteä Bitcoinien arvo pysyisi minimissään sen louhintakustannuksen tasolla mikä antaisi jonkinlaisen suojan siltä, että sen arvo voisi tippua koskaan nollaan.

Siinä missä perinteiset valuutat eli ns. Fiat-valuutat ovat vain pelkkiä virallisesti nimettyjä maksuvälineitä, on kryptovaluutat paljon muutakin. Esimerkiksi Bitcoin ei ole pelkkä vaihdannan väline vaan samalla myös tuhansien palvelinten ja miljoonien käyttäjien muodostama globaali verkko. Ja kun puhutaan teknologia-alasta niin kaikella mikä on suosittua, on myös paljon arvoa. Tästä kertoo sekin, että erilaisia teknologiayhtiöitä arvostetaan ja on myyty mittavilla summilla vaikka ne eivät ole edes tuottaneet voittoa (WhatsUp, Twitter..). Bitcoinin teknologiassa ja verkostossa saattaa piileä sellaista arvoa mitä nyt ei vielä osata edes ajatella.

Bitcoinin arvoon vaikuttaa myös tulevaisuuden odotukset. Maailma digitalisoituu ja tulevina vuosikymmeninä perinteinen maksaminen ja setelivaluutat saattavat jäädä historiaan ja valuuttajärjestelmiin saattaa tulla mullistuksia. Kryptovaluuttojen läpimurtoon saattaa vielä mennä vuosia, mutta digitaaliseen suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

Kryptovaluuttojen läpimurto ei kuitenkaan välttämättä tarkoita Bitcoinin arvon kehitystä, vaikka se voi sitäkin tarkoittaa. Kryptovaluutatkin kilpailevat keskenään ja niitä tulee koko ajan lisää. Muita suosituimpia kryptovaluuttoja ovat mm. Ethereum, Litecoin, Ripple ja Monero. Kryptovaluuttojen arvonkehitykseen vaikuttaa myös taustalla oleva teknologia ja käyttömahdollisuudet, sillä kryptovaluuttoille voi löytyä myös useita muita käyttötarkoituksia, esimerkiksi älysopimukset ja erilaiset kryptovaluutat sopivat toisia paremmin erilaisiin tarkoituksiin.

Kryptovaluutat ovat myös poliittisten päätösten armoilla. Valtiot ovat perustaneet omia kryptovaluuttojaan ja tulevat perustamaan varmaan lisääkin. Hyperinflaatiosta kärsinyt Venezuela on ensimmäinen valtio, joka perusti oman kryptovaluuttansa, Petron. Valtioiden omat valuutat eivät kuitenkaan suoranaisesti kilpaile perinteisten kryptovaluuttojen kanssa, mutta poliittiset päätökset kieltää tiettyjen kryptovaluuttojen käyttö voi vaikuttaa esimerkiksi Bitcoinin arvoon.

 

Koronan vaikutus Bitcoinin arvoon

Vuonna 2020 puhjenneessa korona-kriisissä ja sen aiheuttamassa taloustaantumassa on keskuspankkien toimesta käytetty vahvoja elvytystoimia. Rahaa on painettu lisää ja pumpattu vahvasti markkinoille, että talous pysyisi keinotekoisesti liikkeellä. Tässä yhteydessä on arveltu, että Bitcoinista voisi tulla jopa ”uusi kulta”, joka säilyttää arvonsa, koska sen määrää ei voi merkittävästi lisätä.

Siinä missä Bitcoinin määrä on rajattu, perinteisten valuuttojen ei ole ja rahaa onkin koronan seurauksena pumpattu markkinoille valtavia määriä. Mitäs arvelet nouseeko Bitcoinin vai perinteisten valuuttojen, kuten Dollarin ja Euron, arvot todennäköisemmin tulevaisuudessa, kun toisten määrä kasvaa valtavasti ja toisen määrä on rajallinen? Esimerkiksi kullan arvo on peitonnut dollarin arvonkehityksen ylivoimaisesti juuri tästä syystä. Nykyvaluutat perustuvat velkajärjestelmään, mutta Bitcoinia ei voi keskuspankit tai valtiot kontrolloida, koska niitä ei voi luoda lisää jonkin toimielimen päätöksellä.

Kukaan ei tiedä mihin Bitcoinin arvo tulee jatkossa kehittymään. Varmaa on, että voimakkaita heilahteluita tullaan näkemään jatkossakin. Yhtä varmaa on myös se, että perinteisten valuuttojen arvot tulevat laskemaan ja valuutat tulevat siirtymään digitaaliseen muotoon tulevaisuudessa.

Bitcoinin kurssikehitys

Bitcoin arvo ja kurssikehitys

 

Bitcoinin kurssi (USD) 2014-2020 – Bitcoin kurssi historia

Bitcoinin kurssissa on ollut paljon volatiliteettia eli kurssiheiluntaa ja todennäköisesti jatkossakin. Voisi kuitenkin arvella, että suurimmat heilahdukset ovat takanapäin, ajanjaksolla 2017-2019. Bitcoinin ympärillä onkin monia valtavasti rikastuneita, mutta myös merkittäviä summia hävinneitä sijoittajia. Esimerkiksi Bitcoinin alkuvuosina tehty sijoitus olisi parhaimmillaan noussut jopa 50.000 kertaiseksi.

Siinä missä esimerkiksi Nokian kurssi määräytyy sen mukaan millä hinnalla Helsingin pörssissä sillä käydään viimeiseksi kauppaa, Bitcoinin kurssi muodostuu hieman eri tavalla. Bitcoinilla käydää kauppaa maailmanlaajuisesti sadoissa eri pörsseissä. Bitcoinin virallinen kurssi lasketaan näiden pörssien painotetuista keskiarvoista.

Nyt kirjoitushetkellä loppuvuonna 2020 Bitcoinin arvo euroissa heiluu noin 13.500€ paikkeilla. Kaikkien aikojen huiput nähtiin joulukuussa 2017, jolloin Bitcoin rikkoi 14.000€ rajan.

 

Bitcoinin kurssi reaaliajassa – Bitcoin arvo tänään 

.

Top5 kryptovaluuttakurssit

Alta näet Top 5 kryptovaluutttojen reaaliaikaiset kurssit. Voit lukea kattavan oppaan Litecoinista täältä tai Ethereumista täältä. Olemme laatineet näiden lisäksi myös listan vuoden 2020 uusista kryptovaluutoista, jonka näet täältä. 

Bitcoin louhinta

Uusia Bitcoineja syntyy louhimalla ja louhinta tapahtuu tietokoneiden avulla. Louhinta tarkoittaa käytännössä sitä, että tietokoneet ratkaisevat monimutkaisia salausalgoritmeja, joiden ratkaisun päätteeksi vapautuu markkinoille uusia Bitcoineja.

Bitcoinien louhinnan maksimimäärä on 21 miljoonaa kappaletta. Tämä määrä on valmiiksi kirjoitettu koodiin eli lohkoketjuihin. Annettua määrää ei voi muuttaa. Tämä ennalta määritelty ”niukkuus” saattaakin olla yksi syy siihen miksi Bitcoineilla on arvoa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä 21 miljoonasta Bitcoinista 18,5 miljoonaa on louhittu. Mitä enemmän Bitcoin louhintaa tapahtuu, sen vaikeammaksi salausalgoritmien ratkominen muuttuu. 

Opi lisää Bitcoinista, lohkoketjuteknologiasta ja louhinnasta lukemalla kattava artikkelimme Bitcoinista. 

Bitcoinin ostaminen

Tänä päivänä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Saatavilla on runsaasti eri kaupankäyntialustoja, joiden kautta Bitvoinien ostaminen onnistuu. Muun muassa eToro tarjoaa laadukkaan alustan, jonka kauttaa Bitcoiniin sijoittaminen ja Bitcoinien säilyttäminen onnistuu. eToro onkin yksi markkinoiden suosituimmista kryptovaluuttakaupankäyntialustoista, jolla voi sijoittaa myös moniin muihin sijoitusvälineisiin, kuten osakkeisiin (0€ välityspalkkiolla), valuuttoihin, indekseihin, raaka-aineisiin ja ETF-rahastoihin. eTorosta löytyy yhteensä 16 tunnettua kryptovaluuttaa joihin sijoittaa ja kryptovaluuttojen lisäksi voit sijoittaa myös muun muassa Helsingin Pörssin osakkeisiin tai moniin muihin maailman pörsseihin. 

Laajan tarjonnan lisäksi eTorosta löytyy kattavat työkalut, joiden avulla pystyt tarkkailemaan Bitcoinin kurssia, lukemaan muiden Bitcoin-sijoittajien kommentteja ja analysoimaan muita kryptovaluuttoja. 

Alla näytämme miten Bitcoinin ostaminen eTorossa tapahtuu. Ostoprosessi on hyvin simppeli. 

Pikaopas : näin Bitcoinin ostaminen tapahtuu!

Osta ja säilö Bitcoinisi helposti ja turvallisesti eTorossa. Bitcoinin lisäksi saatavilla on yhteensä 15 tunnettua kryptovaluuttaa.  Alla näet miten voit avata eToro tilin itsellesi muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua facebook -tai Google -tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-versiolla ilmaiseksi, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit myös testata miten Bitcoinin ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan Bitcoinia oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 100 euroa. 

Katso video

Vaihe 3. Osta Bitcoinia ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi Bitcoin eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla. Kun löydät Bitcoinin,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat Bitcoinia ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen Bitcoin-ostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Avaa tili eTorossa ja osta ensimmäiset Bitcoinisi!

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 74-89% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta eli virtuaalivaluutta. Se on suurin ja vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta, ja se on perustanut Satoshi Nakamoto. Se on täysin virtuaalinen maksuväline ja valuutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Bitcoinin arvo määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoinin arvo on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinia voi ostaa helposti ja turvallisesti esimerkiksi eTorossa. Voit ostaa Bitcoinia maksukorteilla tai verkkopankkisiirrolla. Lisäksi on hyvä olla Bitcoin-lompakko, jossa Bitcoinit säilytetään pitkäaikaisesti. eTorolla on oma eToro Wallet -kryptovaluuttalompakko.

Bitcoin sekä moni muu kryptovaluutta ovat vuonna 2020 olleet kovassa nosteessa. Koronaviruksen aiheuttama turbulenssi pörssiosakkeissa on saanut monet ostamaan Bitcoinia. Bitcoin on vanhin ja suurin kryptovaluutta, ja pienemmät kryptovaluutat korreloivat Bitcoinin kurssin kanssa. Meidän mielestämme Bitcoiniin kannattaa sijoittaa edelleen vuonna 2020 ja 2021. Sijoita Bitcoiniin harkitusti ja oikeassa suhteessa sijoitussalkun allokaatioon – älä laita kaikkia munia samaan koriin.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!