Etusivu » Outotecin liekkisulatusteknologiaa koskeva oikeuskiista ja alustava markkina-aseman tutkinta Kiinassa

Outotecin liekkisulatusteknologiaa koskeva oikeuskiista ja alustava markkina-aseman tutkinta Kiinassa

Outotec Oyj

Outotecin liekkisulatusteknologiaa koskeva oikeuskiista ja alustava markkina-aseman tutkinta Kiinassa

OUTOTEC OYJ  PÖRSSITIEDOTE  23.3.2015  KLO 9.30

Outotecin liekkisulatusteknologiaa koskeva oikeuskiista ja alustava markkina-aseman tutkinta Kiinassa

Outotec ja Yanggu Xiangguang Copper (Yanggu) -yhtiö sopivat vuonna 2005 kuparisulaton suunnittelupalveluista ja laitetoimituksista sekä sulaton suunnitteluun, rakentamiseen ja käyttöön oikeuttavista Outotecin liekkisulatus- ja Kennecott-Outotec -liekkikonvertointimenetelmiä koskevista lisensseistä. Sulatto aloitti toimintansa vuonna 2007 Kiinassa.

Outotec aloitti Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n sääntöjen mukaisen välimiesmenettelyn Yanggua vastaan liekkisulatus- ja liekkikonvertointimenetelmien lisenssisopimuskiistassa. Outotec julkaisi lehdistötiedotteen asiasta 2.4.2014. Yhtiö katsoo, että Yanggu on kopioinut Outotecin liekkisulatusteknologiaa ja loukannut Outotecin teollisoikeuksia sekä rikkonut yhtiöiden välisten lisenssisopimusten ehtoja.

Yanggu on puolestaan haastanut Outotecin 20.3.2015 siviilioikeuteen Shandongin maakunnassa Kiinassa määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä, vaatien noin 42 miljoonan euron korvauksia taloudellisista menetyksistä. Outotecin mielestä väitteet ovat aiheettomia, eikä kiistan arvioida vaikuttavan yhtiön vuoden 2015 tulosohjeistukseen.

Kiinan hinta- ja kilpailuviranomaiset (the Price Supervision and Anti-Monopoly Bureau of the National Development and Reform Commission, NDRC) ovat käynnistäneet alustavan tutkinnan Outotecin liekkisulatus- ja liekkikonvertointiteknologioiden markkina-asemasta Kiinassa. Outotec tekee NDRC:n kanssa yhteistyötä tarvittavien tietojen toimittamiseksi.

Lisätietoja:

OUTOTEC

Nina Kiviranta, lakiasiainjohtaja

puhelin 020 529 2017

Eila Paatela, viestintäjohtaja

puhelin 020 529 2004, 0400 817198

sähköpostit: etunimi.sukunimi@outotec.com


JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.outotec.com

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-03-23 08:30 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2015/03/23/Outotecin+liekkisulatusteknologiaa+koskeva+oikeuskiista+ja+alustava+markkina+aseman+tutkinta+Kiinassa+HUG1905333.html

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.