Etusivu » Tesla osake 2021 – Viime vuoden vaihdetuin ulkomaalaisosake

Tesla osake 2021 – Viime vuoden vaihdetuin ulkomaalaisosake

Tesla tunnetaan parhaiten sähköautojen valmistajana. Sen nokkamiehenä touhuaa Elon Musk, joka on tunnettu ahkerana twiittaajana ja jonka twiitit saattavat heilauttaa esimerkiksi kryptovaluutta Bitcoinin arvoa voimakkaastikin suuntaan tai toiseen. Tesla osake on noussut hurjaa vauhtia viime vuosina. Se on runsaasti vaihdettu osake, jonka nousuralli tuntuu vain jatkuvan. Asiantuntijoiden mielipiteet Teslan osakkeen hinnasta vaihtelevat kauhistelusta palvontaan.

Teslan osakkeen arvo tänään:

Sisällysluettelo

Tesla osake 2021

Tesla osakkeen alkuvuosi on ollut enimmäkseen nousujohteinen. Kun on kyse Teslan kaltaisesta yhtiöstä, mielipiteitä on yleensä yhtä monta kuin niiden kertojaakin. Pääosin Tesla osake ennuste on kuitenkin edelleen melko hyvä. Tesla oli viime vuonna vaihdetuin ulkomainen osake.

Jo pitkän aikaa Teslan osakkeen on sanottu sisältävän paljon ilmaa. Tesla osakekurssi on nossut paitsi yhtiön tulevaisuuden näkymien vuoksi, myös sen ympärillä vallitsevan hypetyksen myötä. Teslan p/e-luku on huimat 1250. P/e tulee sanoista ”Price To Earnings” ja se tarkoittaa sitä, että kuinka monessa vuodessa osake maksaa itsensä takaisin tuloksella laskettuna. Mitä korkeampi luku on, sitä kauemman aikaa kuluu, että osake ikään kuin maksaa itsensä takaisin. Korkea p/e-luku on tyypillinen kasvuyhtiöille, jollaiseksi myös Tesla lukeutuu.

Amerikkalisille osakkeille ei ole epätyypillistä se, että niiden hinta nousee useisiin satoihin dollareihin tai jopa useisiin tuhansiin dollareihin. Suomessa asia on hieman toisin, sillä jos suomalaisen osakkeen hinta kipuaa jatkuvasti ylöspäin, se usein splitataan eli jaetaan osiin. Teslan osake on myös kertaalleen splitattu vuonna 2020. Suomessa on enemmän valloillaan ajatusmalli ”liian kallis”, kun taas Amerikassa vastaava ajatusmalli voisi olla ”ihanan kallis”, kun osakkeista puhutaan. Osakkeen kurssikehitykselle ei käytännössä ole mitään rajaa.

Tesla oli 2020 vaihdetuin ulkomaalaisosake

Vuosi 2020 oli tähän mennessä Teslan osakkeelle hulluin vuosi. Viime vuoden aikana Teslan osakekurssi nousi uskomattoman paljon, peräti 725%. Tesla ei kuulunut viime vuonna niihin yhtiöihin, jotka kärsivät koronapandemiasta, päin vastoin. Erityisesti loppuvuonna tehtiin runsaasti kauppoja.

Teslan tehtaat jouduttiin väliaikaisesti sulkemaan koronapandemian puhjettua viime vuonna, mutta ne saatiin melko nopeasti taas auki. Alkuvuosi 2020 oli Teslalle hyvä ja tuottoisa, ja loppuvuosikin meni lopulta vallan onnistuneesti.

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita sekä muun muassa kryptovaluuttoja, hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Sijoita vain sellaisia summia jotka voit hävitä. Sijoittaessa voit menettää pääomasi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli noin 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi alhaisilla kuluilla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Sampo. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki)!

Avaa tili eTorossa ja ryhdy osakesijoittajaksi! Amerikkalaisten osakkeiden välityspalkkio 0€!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

etoro osakesijoittaminen

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tesla osakkeen kurssikehitys

Teslan osakkeen kurssikehitys on aivan huimaa seurattavaa. Mieletön nousuralli tuntuu vaan jatkuvan ja jatkuvan. Teslan vuoden 2020 lopun nousurallia selittää osaltaan myös se, että se liitettiin S&P 500 indeksiin, johon kuuluu 500 amerikkalaista suurta yhtiötä. S&P 500 on maailman tunnetuimpiin lukeutuvia pörssiindeksejä.

Kurssia on nostanut myös puheet uudenlaisesta, uskomattoman kestävästä akusta. Hurjan kestävyyden lisäksi sen pitäisi olla edullisempi valmistaa kuin muut akut. Tesla tuntuu olevan analyytikoille vaikea arvioitava. Moni uskoo sen kasvuun tosissaan, mutta sijoituskohteena sitä on hankala arvioida. On poikkeuksellista, että osakkeen hintaan on pakattu jo aikaisessa vaiheessa niin suuri määrä tulevaisuuden odotuksia ja oletuksia kuin Teslan osakkeeseen on tehty.

tesla osakkeet

Jakaako Tesla osinkoa?

Tesla osake osinko on monelle sijoittajalle kysymysmerkki. Tällä hetkellä Tesla ei jaa lainkaan osinkoa, vaan satsaa kaiken liikenevän ylimääräisen rahan kasvuun. Tesla-kriittiset keskustelijat ovat kyseenalaistaneet osakkeen hinnan tähänkin vedoten. Osa ei voi ymmärtää, miksi maksaisi niin korkeaa hintaa sellaisen yhtiön osakkeesta, joka tekee uhkarohkeitakin päätöksiä liiketoimintansa suhteen, ei jaa osinkoa ja jonka arvo perustuu käytännössä suuriin suunnitelmiin, joiden toteutuminen ei ole kiveen hakattua.

Nähtäväksi jää, alkaako Tesla joskus jakamaan osinkoa. Jos kasvunäkymät heikkenevät ja uusia kasvukohteita ei enää löydy, osingon jakaminen on mahdollista.

Tesla osakkeen splittaus 2020

Kuten on todettu, Teslan osakkeen hinta on kivunnut koviin lukemiin. Aikaisemmin Tesla osake oli vielä korkeampi, yli 2000 USD, jolloin se splitattiin viiteen osaan. Tämä tarkoitti sitä, että jos omisti yhden Teslan osakkeen, splitin jälkeen niitä omisti viisi. Splittien tarkoitus on saada yhden osakkeen hintaa alemmas, jotta piensijoittajatkin pääsevät mukaan kaupankäyntiin.

Splittaus on monesti merkki siitä, että yhtiö uskoo kurssinousun jatkuvan. Kaupankäynnin jatkuvuus halutaan myös turvata, jolloin on järkevää splitata. On selvää, että osakkeella ei voida tehdä yhtä paljon kauppaa, jos yksittäisen osakkeen hinta liikkuu 2000 USD:n hujakoilla.

Tesla Motors / Tesla Inc. historia

Tesla Inc., entinen Tesla Motors on perustettu vuonna 2003. Perustajina olivat insinöörit Martin Eberhard ja Marc Tarpenning. Elon Musk oli yksi aikaisista sijoittajista, mutta ei ole perustanut yhtiötä. Hän keräsi aluksi rahoitusta yhtiölle ja saikin onnistuneesti johdettua monta rahoituskierrosta, joissa sijoittajiksi saatiin mm. Compass Technology Partners ja Valor Equity Partners Nimensä yhtiö sai tiedemies Nikola Teslan mukaan. Teslan pääkonttori sijaitsee Kaliforniassa Piilaaksossa.

Elon Muskista tuli yhtiön toimitusjohtaja vuonna 2008, jolloin hän tuli Ze’ev Drorin tilalle. Tässä vaiheessa hän oli sijoittanut yhtiöön jo 70 miljoonaa omia rahojaan. Sähköautojen lisäksi Teslan tuotteita ovat muiden muassa sähköverkkoihin asennettavat akkupaketit, litium-ioniakut ja aurinkosähkö. Tesla liikevaihto on huimat 20,79 miljardia USD (syyskuu 2020). Teslan markkina-arvo on 382 miljardia dollaria (elokuu 2020). Markkina-arvo on huikea verrattuna yhtiön liikevaihtoon ja tulokseen. Myyntiluvuilla mitattuna Tesla on pieni autovalmistaja, silti se on markkina-arvoltaan monta kertaa kalliimpi kuin esimerkiksi Toyota, Volkswagen, Daimler, BMW ja Volvo.

Teslalla on nykyään jo useita sähköautomalleja. Ensimmäinen oli Tesla Roadster. Teslan sähköautot ovat tunnistettavia futuristisen ulkonäkönsä ansiosta. Niiden suosio perustuu mm. siihen, että yhdellä latauksella niillä pystyy ajamaan huomattavan pitkiä matkoja. Teslan visiona on itseohjautuvat sähköautot. Tekniikkaa kehitetään jo, mutta tällä hetkellä lainsäädäntö mutkistaa vielä asiaa hieman.

Tietoa Tesla  INc. yhtiöstä

  • Yhtiö on perustettu vuonna 2003
  • Perustajina toimivat insinöörit Martin Eberhard ja Marc Tarpenning
  • Elon Muskista tuli toimitusjohtaja vuonna 2008
  • Teslan liikevaihto oli 20,79 miljardia dollaria (syyskuu 2020)
  • Markkina-arvo 670 miljardia dollarria (helmikuu 2021) 
  • Tunnettu futurisista automalleistaan ja kestävästä akustaan
  • Teslan tavoitteena on itseohjautuvat sähköautot
Bitcoin tesla

Elon Muskista tuli maailman rikkain henkilö

Elon Musk on tuttu nimi nykyään lähes jokaiselle. Hänet tunnetaan älykkäänä, mutta uhkarohkeana visionäärinä. Musk toimii Teslan toimitusjohtajana. Osa, tai ehkä jopa suurin osa Teslan ympärillä pyörivästä hypetyksestä on Muskin ansiota. Elon Muska ja Tesla ovat niin tiivis sanapari, että toisesta puhuttaessa ei voi ola törmäämättä toiseen.

Vuonna 2021 Musk ohitti Amazonin perustajan Jeff Bezosin ja oli hetkellisesti maailman rikkain henkilö yli 185 miljardiin dollarin omaisuudellaan. Bezos on myöhemmin taas ohittanut Muskin, mutta tilanne elää jatkuvasti.

Elon Musk on syntynyt Etelä-Afrikassa ja sen jälkeen hän on asunut Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Hän oli yksi PayPalin perustajista ja hän on perustanut myös avaruusyhtiö SpaceX:n. Musk toimii aurinkoenergia-asentaja SolarCityn hallituksen puheenjohtajana ja on perustanut vuonna 2016 The Boring Companyn, joka poraa tunneleita liikennekäyttöön. Lisäksi Musk on myös yksi aivosirua kehittävän Neuralink-yrityksen perustajista. Musk puhuu sen puolesta, että ihmiskunta voisi tulevaisuudessa levittäytyä muillekin planeetoille. Tämän vuoksi hän on kuulemma kerännyt suuren omaisuutensakin.

Musk on ollut paljon otsikoissa paitsi liike-elämän tiimoilta, myös yksityiselämänsä vuoksi. Hänellä on yhteensä kuusi lasta kahden eri ihmisen kanssa. Hän on ollut naimisissa kolmesti. Hänen ensimmäinen vaimonsa oli Justine Wilson, joka on myös Muskin viiden lapsen äiti.

Muskin toinen vaimo oli brittiläinen näyttelijä Taluöah Riley, jonka kanssa hän on ollut kaksi kertaa naimisissa. Nykyään Musk seurustelee Grimes-nimellä tunnetun muusikon kanssa. Grimes on oikealta nimeltään Claire Boucherin. Grimes ja Musk saivat lapsen toukokuussa 2020, jolloin Musk ilmoitti nimeävänsä lapsensa X Æ A-12 Muskiksi. Myöhemmin numero 12 muutettiin roomalaiseksi, jolloin nimi muotoutui muotoon X Æ A-XII.

etoro
5/5
Amerikkalaisten osakkeiden
välityspalkkio 0€!

Sijoittaessa voit menettää pääomasi. Huomioi sijoittamisen kulut. Lisätietoa eToron kuluista, mene: etoro.com/fi/trading/fees

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tesla keskittyy nykyistä kestävempiin ratkaisuihin mm. autojen valmistuksessa. Nykyajan trendi on uusiutuva energia ja fossiilisten polttoaineiden vähentäminen. Tesla on tällä saralla edelläkävijä, joten tulevaisuudessakin kysyntää todennäköisesti on.

Tällä hetkellä Teslan tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, mutta tulevaa ei toki ikinä pysty ennustamaan. Osakkeiden kurssinousulle ei ole olemassa mitään rajaa, joten Teslan kurssi saattaa edelleen jatkaa nousuaan. On hyvä ottaa huomioon, että Teslan arvostus ei tällä hetkellä perustu yhtiön tuloksen tekoon.

Tesla ei jaa osinkoa. Tesla profiloituu vahvasti kasvuyhtiöksi, jolloin varoja satsataan kasvun rahoittamiseen, eikä niitä jaeta yhtiöstä ulos omistajille.

Tesla Motors on  perustettu kesällä 2003. Perustamassa olivat Martin Eberhard ja Marc Tarpenning. Nimensä yhtiö on saanut tiedemies Nikola Teslan mukaan.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.