Etusivu » Solana ostaminen – Miten SOL-tokenia ostetaan?

Solana ostaminen – Miten SOL-tokenia ostetaan?

Solana ostaminen on varmasti käynyt monen sijoittajan mielessä viime aikoina. Solanan suosio on ollut jatkuvassa kasvussa, ja tulevaisuudenodotukset kehitystä kohtaan ovat suuret. Korkeimmillaan Solanan kurssi on ollut 13 000 prosenttia kasvussa verrattuna sen tammikuun 2020 kurssiin. Lukemalla alla olevan artikkelin saat hyvän perehdytyksen Solana ostamiseen, ja ohjeet miten pääset alkuun. 

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Mikä Solana on ja mihin sitä käytetään?

Solana on alustakategoriaan kuuluva kryptovaluutta. Alustalla tarkoitetaan sitä, että sen päälle voidaan rakentaa hajautettuja sovelluksia (dAppeja). Tämä kategoria onkin ollut nousussa vuosien 2020 ja 2021 aikana, ja ryhmään on noussut yhä tehokkaampia uusia toimijoita. Tunnetuin alustakategoriaan kuuluva kryptovaluutta on Ethereum.

Solana käyttäminen voi kuulostaa monimutkaiselta. Sen käyttötarkoituksena ei olekaan toimia maksuvälineenä, kuten esimerkiksi Bitcoinin. Sen sijaan Solanan päälle voidaan rakentaa hajautettujen sovellusten lisäksi esimerkiksi älysopimuksia ja NFT:eitä, eli non-fungible tokeneita. Älysopimus on sovellus, joka käy toteen automaattisesti, kun sitä koskevat säännöt täyttyvät lohkoketjussa. NFT:t taas usein yhdistetään digitaaliseen taiteeseen, ja Solanan alustalla taiteilijat ja teoksia ostaneet voivatkin myydä NFT:eitä muille.

Solanan lohkoketjussa toimii oma SOL-token. Sen sijaan että ostaisit Solanaa, ostat oikeastaan tätä SOL-tokenia. SOL-tokenia käytetään välityskustannusten maksamiseen, ja steikkaukseen. SOL-token toimii myös hallintotokenina, eli sen omistajana sinulla on päätäntävaltaa siitä mihin suuntaan Solana projektia viedään. SOL-tokeneiden maksimimäärä markkinoilla on 489 miljoonaa.

Solana ostaminen 2021

Tässä vaiheessa artikkelia varmasti mietit miten ostaa Solanaa? Solana ostaminen on erittäin helppoa. Ensin sinun tulee valita sopiva alusta, jonka kautta Solanan ostaminen onnistuu. Tämän jälkeen sinun tulee luoda alustalle oma tili. Usein tiliä luodessasi sinun tulee täyttää joitakin henkilötietoja, ja todentaa henkilöllisyytesi. Tilin luomisen jälkeen voit tallettaa valitsemallesi alustalle rahaa, jolla sitten voit ostaa SOL-tokeneita.

Useilla alustoilla osto onnistuu vain USA:n dollareilla, mutta siirtäessäsi rahaa alustalle varasi usein muuntuvat USA:n dollareiksi joten sinun ei tarvitse tallettaa tänne suoraan USA:n dollareita. Jos sinulla on jo alustalla olemassa oleva tili, voit myös vaihtaa esimerkiksi muita omistamiasi kryptovaluuttoja Solanaan. Alla kerromme pikaoppaan avulla miten kryptojen ostaminen onnistuu. 

 

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Solana säilytys

Solana säilytykseen on monta eri vaihtoehtoa. Ostaessasi Solanaa kryptovaluuttapörssistä, voit säilyttää sitä pörssin tarjoamassa kryptolompakossa. Tämä voikin olla kätevä vaihtoehto, jos et suunnittele sijoittavasi suurta summaa Solanaan, tai jos sijoitusstrategiaasi kuuluu ostaa ja myydä nopealla tempolla, jolloin sinun tulee pystyä likvidisoimaan varasi nopeasti.

Kryptovaluuttapörssissä säilyttämiseen sisältyy kuitenkin omat riskinsä, sillä ne ovat herkkiä hakkereille, jolloin voit menettää varasi. Täten pitääksesi varasi turvassa, kannattaa harkita myös muita säilytysvaihtoehtoja. Yksi säilytysvaihtoehto on online-lompakko. Tällä tarkoitetaan joko tietokoneelle, tai puhelimeen ladattavaa sovellusta, johon voit siirtää kryptovaluuttasi turvaan. Sovelluksena toimivia appeja jotka tukevat Solanaa ovat esimerkiksi Trust Wallet, Coin98 sekä Zelcore.

Jos suunnitelmanasi on sijoittaa useampaan kryptovaluuttaan suuria summia, tai pitkällä aikavälillä, voi olla hyvä pohtia hardwarelompakkoa. Tällä tarkoitetaan muistitikun kaltaista laitetta, joka toimii kryptolompakkona. Tällaisia lompakkoja ovat esimerkiksi Ledger Nano X tai Ledger Nano S. Hardwarelompakon ehdoton huono puoli on, että se on huomattavasti kalliimpi säilytysvaihtoehto kuin edellä mainitut vaihtoehdot. Toisaalta hardwarelompakon tuoma turvallisuus voi olla kuitenkin hinnan arvoinen.

Solana myyminen

Ostitko Solanaa ja nyt pohdit, pitäisikö sinun myydä omistuksesi pois? Tuottiko Solana ostaminen sinulle voittoa, vai onko sijoituksesi arvo kenties laskussa ja pohdit tämän vuoksi Solanan myymistä? Vai pohditko kenties, miten tulevaisuudessa mahdollisen tavoitehinnan täyttyessä pääset myymään tokenisi?

Solana myyminen on helppoa, etenkin jos sijoitit siihen kryptovaluuttapörssin kautta. Kryptovaluuttapörssissä sinun tulee suorittaa myyntitoimeksianto, jonka seurauksena kryptovaluuttapörssi etsii sinulle ostajan. Hinta perustuu reaaliaikaiseen kurssiin, jonka määrittävät Solanan kysyntä ja tarjonta markkinoilla. Voit valita myydessäsi usein, haluatko vaihtaa Solana tokenisi Fiat-rahaan, vai toiseen kryptovaluuttaan.

Toisinaan alustoilla on stop-loss toimintoja, joita voit hyödyntää sijoitusstrategiassasi. Tällä tarkoitetaan sitä, että tietyn tavoitehinnan täyttyessä SOL-tokenisi myydään automaattisesti pois, eikä sinun tarvitse pitää itse jatkuvasti kurssia silmällä.

Ennen Solana myymistä kannattaa palata omaan sijoitusstrategiaan ja pohtia onko nyt oikea aika myydä SOL-tokenit vai uskooko valuutan nousuun vielä tulevaisuudessa. Vai onko markkinoilla kenties joku kiinnostavampi kryptovaluutta, jonka kasvuun uskoo vielä enemmän? Mikäli myyntihinta on matalampi kuin ostohinta, joka tarkoittaa sitä, että jäät häviölle, kannattaa myös pohtia onko nyt oikea aika myydä, vai voisiko kurssi tulla nousemaan myöhemmin takaisin edelliselle hintatasolleen ja sen yli?

Sijoittaminen Solanaan – kannattaako?

Yksi syistä miksi sijoittaa Solanaan on sen vuoden 2021 kasvu. Solana on kasvanut jopa 10 000 prosenttia vuoden aikana. Tämä voi kuulostaa jopa hurjalta verrattuna osakemarkkinoiden keskimääräiseen 7 prosentin tuottoon.  Solana ostaminen varmasti käykin mielessäsi sen huiman hintanousun ansiosta. On kuitenkin hyvä muistaa, että menneisyyden hintanousujen sijasta on tärkeää keskittyä siihen, mihin sijoittaa ja miksi. Osakkeisiin sijoittaessasi omistat osuuden jotakin yhtiötä, mutta Solana ostaminen toimii eri tavalla. Käytännössä Solanan arvo ei perustu esimerkiksi sen liiketoiminnan kasvuun, vaan sen hintaan vaikuttaa vahvasti muiden sijoittajien mielipiteet.

Solana on kuitenkin tähän mennessä tarjonnut hyviä mahdollisuuksia lyhyen ja pidemmän aikavälin sijoittajalle. Tässä tapauksessa lyhyen aikavälin sijoittajalla kyseessä on ennemminkin Solana treidaus, sillä Solana ei ole ollut markkinoilla niin kauan, että voisimme puhua esimerkiksi kymmenien vuosien kasvusta. Parhaimman voiton ovat kuitenkin saaneet sijoittajat, jotka ovat sijoittaneet valuuttaan aivan alusta alkaen.

Huomioitavaa on, että vaikka Solanalla on suuret tulevaisuuden suunnitelmat, on vielä mahdotonta sanoa miten ne tulevat toteutumaan. Moni Solanan toiminnoista on vielä beta-testivaiheessa, ja ennen kuin nämä otetaan käytäntöön voimme vain jäädä arvuuttelemaan projektin menestystä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen Solanan ostamista?

Solana ostaminen kannattaa aloittaa pohtimalla omaa sijoitusstrategiaa. Kannattaa listata ylös esimerkiksi mitä etsii potentiaaliselta sijoituskohteeltaan. Tuleeko sen olla kuinka volatiili? Mikä on mahdollisen riskin ja tuoton suhde, jonka olet valmis ottamaan? Minkä summan olet valmis sijoittamaan? Solana voi olla hyvä sijoituskohde myös esimerkiksi hajauttamaan kryptosalkkuasi, tai esimerkiksi jos etsit hieman riskisempää kohdetta osake- tai rahastosijoitustesi tueksi. Tämän lisäksi kannattaa määritellä aikaväli, jolla haluat sijoittaa – onko tavoitteenasi omistaa Solanaa pidemmän aikaa, vai myydä heti kun sen hinta on noussut tiettyyn pisteeseen?

Koska kryptovaluuttapörssejä ja alustoja on paljon erilaisia, kannattaa hyvän alustan löytämiseen käyttää aikaa. Miten sitten tiedät, mikä on sinulle oikea alusta? No, kannattaa ensimmäiseksi kiinnittää huomiota alustan kuluihin. Kuluja voivat olla esimerkiksi yönyli säilytyskulut, kulut nostaessasi rahaa tililtäsi pois, tai mahdollinen spread. Spreadilla tarkoitetaan kysytyn ja tarjotun hinnan välistä erotusta. 

Kannattaa myös palata omaan sijoitusstrategiaansa valitessaan alustaa. Mitä muita ominaisuuksia alustalla on, joiden vuoksi minun kannattaisi käyttää juuri tätä alustaa? Tämän lisäksi kannattaa esimerkiksi kiinnittää huomiota alustan maineeseen, ja asiakaspalvelun tasoon.

Solanaan sijoittamisessa kannattaa ottaa myös huomioon kryptovaluuttojen verotus. Myydessäsi omistuksiasi pois, sinun tulee maksaa 30 prosenttia veroa alle 30 000 euron voitoista, ja 34 prosenttia yli 30 000 euron voitoista. Toisinaan kryptovaluuttapörsseistä ei siirry tiedotus suoraan verottajalle, joten kannattaa pitää kirjaa vuoden aikana tapahtuneista myynti – ja ostotapahtumista.

Solana kehitys – Mitä odottaa Solanalta tulevaisuudessa?

Solanan toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja sen taustalla toimiikin Solana Labs, sekä Solana Foundation, joka kerää rahoitusta Solanan kehitystyölle. Tällä hetkellä Solanan toiminta perustuu jo hyvin edistyneeseen teknologiaan, joka tekee siitä yhden markkinoiden nopeimmista lohkoketjuista mahdollistaen jopa 65 000 transaktiota sekunnissa. Solana on tähän mennessä ratkaissut jo monia lohkoketjuille tyypillisiä ongelmia, mutta miltä sen tulevaisuus näyttää?

Tällä hetkellä Solanan lohkoketjussa toimii yli 350 projektia. Sen lisäksi Solanalla on hyvin paljon merkittäviä yhteistyökumppaneita, kuten Chainlink, Terra sekä Project Serum. Etenkin Serum on kerännyt huomiota markkinoilla, sillä sen kurssi on noussut lyhyen ajan sisään 1500 prosenttia. Serum on hajautettu sovellus, joka toimii Solanan lohkoketjussa, ja sovelluksen päällä voi ostaa ja myydä kryptovaluuttoja. Kyseessä on siis DeFi-projekti.

Moni uskookin Solanan jatkavan kehitystään vielä tulevaisuudessa. Koska sen taustalla on aktiivinen ja kokenut tiimi, voi tämä olla hyvin mahdollista. Jotkut on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että osa Solanan toiminnoista on vielä testivaiheessa. Osa sijoittajista on kuitenkin sitä mieltä, että Solana on Ethereumin suurin kilpailija, ja että Solana voisi jopa kilpailla esimerkiksi Visan kanssa transaktionopeutensa ansiosta.

20. marraskuuta 2021 uutisoitiin Paypalin tarkastelevan mahdollisuuksia käyttää Solanan lohkoketjua lisätäkseen skaalautuvuutta teknologiaansa. Solanan kehittäjät ovatkin sitä mieltä, että sen lohkoketju voisi olla neljä kertaa nopeampi kuin Paypalin nykyiset toiminnot.

Solana on siis jo muutaman vuoden sisään onnistunut pääsemään mielenkiintoiseen asemaan kryptomarkkinoilla, ja uutiset sen tulevaisuutta koskien vaikuttavat erittäin hyvältä.

Kryptovaluuttojen kurssivaihtelut

Solana ostaminen sisältää omat riskinsä. Solanasta puhuttaessa siihen usein liitetään sen huima kurssinousu vuonna 2021. Tämän vuoksi Solana saattaakin vaikuttaa hyvin vetävältä sijoituskohteelta, ja kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka kryptomarkkinoilla on mennyt keskimääräistä paremmin vuonna 2021, ei tämä tarkoita sitä, että kasvu jatkuisi. Kryptomarkkinat ovat hyvin uusi ilmiö, joten on hankalaa tietää miten nämä tulevat tulevaisuudessa kehittymään. Usein kryptovaluuttojen arvoa on mahdotonta ennustaa tarkalleen, sillä sen arvo ei perustu mihinkään kiinteään, kuten esimerkiksi osakkeisiin sijoittaessa.

Esimerkiksi vuosien 2017 ja 2018 vaihteessa kryptomarkkina kävi kuumana, ja monet pienemmätkin kolikot tekivät hintaennätyksiään. Tätä kuitenkin seurasi pitkä laskukausi, jonka seurauksena moni kryptovaluutta menetti jopa puolet arvostaan. Tämä voisi sijoittajana sinulle tarkoittaa sitä, että sijoittamasi 100 euron arvo laskee 50 euroon.

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa sinun tulee siis noudattaa äärimmäistä varovaisuutta. Kuten myös osakemarkkinoille sijoittaessa, hyvänä nyrkkisääntönä on, ettei ikinä sijoita enempää varoja kuin on valmis häviämään.

 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Solanaa voit ostaa eri kryptovaluuttapörsseistä ja useilta eri kryptovaluuttoja tarjoavilta sijoitusalustoilta. 

Solana ostaminen ei ole vaikeaa. Sinun tulee vain valita itsellesi sopiva alusta, ja luoda tänne tili. Ostaminen tapahtuu hyvin samankaltaisesti kuin esimerkiksi osakkeiden ostaminen.

Solana voi olla sinulle hyvä sijoituskohde, jos uskot sen tulevaisuuden kasvuun, ja toimintaan. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Solana on erittäin riskinen sijoituskohde.

Solanaa voit säilyttää joko kryptovaluuttapörssin tarjoamassa kryptolompakossa, tai ostaa kryptovaluutoille erikseen tarkoitetun lompakon. Tällaisia lompakoita ovat esimerkiksi Trustwallet, Coin 98, Zelcore, tai Ledger Nano S/X.

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees