Etusivu » Solana kurssi – Tutki SOL-tokenin reaaliaikaista kurssigraafia ja historiaa

Solana kurssi – Tutki SOL-tokenin reaaliaikaista kurssigraafia ja historiaa

Solana kurssi on tehnyt poikkeuksellisen suurta kasvua vuonna 2021. Solana kutsuukin itseään kaikista nopeimmaksi lohkoketjuksi maailmassa, ja jotkut jopa listaavat sen ”Ethereumin tappajaksi”.

Solana on hyvin kunnianhimoinen projekti, ja tämä varmasti onkin osasyynä sen parhaimmillaan lähes 10 000 prosentin kasvuun alkuvuodesta. Miten Solanan kurssi sitten määräytyy, ja tuleeko sen kasvu jatkumaan myös tulevaisuudessa? Lue lisää alta. 

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Tietopaketti Solanasta

Solana on noussut nopeasti sijoittajien tietoisuuteen yhtenä kiinnostavimpana älysopimusalustana. Muita älysopimusalustoja ovat esimerkiksi Ethereum, sekä Cardano.  Solana on noussut suosioon huiman transaktionopeutensa ansiosta. Solana on teknologisesti hyvin edistynyt, ja pyrkii ratkaisemaan monia ongelmia, joita Bitcoinin ja Ethereumin toiminnassa edelleen esiintyy.

Solanan kehitystyö alkoi jo vuonna 2017, mutta se julkaistiin markkinoille huhtikuussa 2020. Solanan perustaja on Anatoly Yakovenko.

Älysopimusten lisäksi Solanan päälle voi rakentaa dAppeja (hajautettuja sovelluksia), NFT:eita ja pelejä. Etenkin NFT:eiden ja kryptoteknologiaan perustuvien pelien suosio on ollut nousussa, joka on nostanut myös huomattavasti Solana kurssia vuonna 2021.

Koska Solana toimii älysopimusalustana, ei itse Solanaa treidata kryptovaluuttapörssissä. Sillä onkin oma natiivitoken, SOL. SOL-token toimii oleellisena osana Solanan ekosysteemissä. Sijoittajana sinua saattaakin kiinnostaa, että muiden tehtäviensä lisäksi SOL-token on hallintotoken, joten SOL-tokenin holdaajilla on mahdollisuuksia vaikuttaa projektin kehitykseen. Solanan SOL tokenin maksimimäärä on rajattu 489 miljoonaan tokeniin.

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Solana kurssi 2021

Vuosi 2021 on ollut Solana kurssille hyvin mielenkiintoinen. Vuoden alussa Solana hinta oli vain 1.6 dollaria. Koko tammikuun 2021 Solana kurssi teki pientä nousua, ja helmikuun alkuun mennessä Solana hinta olikin jo viidessä dollarissa. Sama kaava tuntui jatkuvan koko alkuvuoden, sillä maaliskuuhun mennessä Solana kurssi oli jo 14 dollaria, ja huhtikuun alkuun mennessä Solana hinta oli noussut jo 20 dollariin. Suurin kasvu kuitenkin tapahtui huhti- ja toukokuun aikana, kun Solana kurssi teki sen aikaiset All Time High hintansa 18. toukokuuta, 54 dollaria.

Tyypillisesti kuitenkin kryptovaluutan ollessa kyseessä, suuria nousuja seuraa myös lasku. Toukokuussa 2021 koko kryptomarkkina kävi erityisen kuumana, ja Solana hintakehitys selvästi seurasi yleistä trendiä. Kurssi putosi hetkellisesti 25 ja 30 dollarin välille. Koko kesän 2021 Solana hinta vaihteli 21 ja 40 dollarin välillä.

Solana kurssi lähti kuitenkin uuteen nousuun elokuussa 2021. Solana kurssinousu oli huimaa elokuun kaksi viimeistä viikkoa, kun sen hinta nousi 60 dollarin paikkeilta yli 100 dollariin. Kasvu ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan Solana kurssi teki uuden sen aikaisen kurssihuippunsa 9. syyskuuta, jolloin sen hinta oli 212 dollaria.

Solana hintamuutokset ovat kuitenkin olleet huimia, eikä kurssi ole ollut pelkästään nousussa. Solana kuitenkin teki hiljalleen taas uuden All Time High -hintansa 7. marraskuuta, kun sen hinta oli 253 dollaria. Jos katsomme yhden vuoden kurssikehitystä, on Solana kurssi kasvanut lähes 10 000 prosenttia. Solana kurssikehitystä vuodelle 2022 on vaikeaa ennustaa, sillä monen tulevaisuudenodotukset sitä kohtaan ovat korkealla. Jos se ei siis onnistu täyttämään kyseisiä odotuksia, tai pysymään kryptomarkkinan kasvuvauhdissa mukana, voi sen kurssi tulla laskemaan. Tällä hetkellä kuitenkin Solana kurssikehitys näyttäisi jatkavan kasvuaan.

Solana kurssihistoria

Solana kurssihistoria ei ole kovinkaan pitkä, sillä se ulottuu vain vuoteen 2020. Solanan listautuessa kryptovaluuttapörssiin yhden SOL-tokenin hinta oli 0.77 dollaria. Solana kurssikehitys sen alkuaikoinaan markkinoilla ei ollut kovinkaan loisteliasta. Sen kaikkien aikojen alin hinta on ollut 0.50 dollaria toukokuussa 2020, ja oikeastaan heinäkuuhun 2020 sen kurssi oli matalampi kuin sen listautuessa pörssiin, joten sijoittajana sijoituksesi arvo olisi ollut laskussa. Solana kurssi alkoi kuitenkin tehdä pientä nousua heinäkuuhun 2020 siirtyessä, ja se teki sen aikaisen All Time High hintansa 31. elokuuta, jolloin kurssi oli noussut jopa 4.78 dollariin. Tästä kuitenkin hinta lähti taas laskuun, ja etenkin marras- ja joulukuu olivat Solana kurssille hieman huonompaa aikaa, sillä sen kurssi pyöri vain 1.4 ja 2 dollarin välillä. Solana kurssikehitys on kuitenkin kokonaisuudessaan ollut huimaa. Jos olisit ostanut Solanaa sen listautuessa kryptovaluuttapörssiin, olisi sijoituksesi arvo kasvanut 21 725 prosenttia!

Miten Solana kryptovaluutan arvo muodostuu?

Solana kryptovaluutan arvoon vaikuttaa moni asia. Pääasiassa kryptovaluuttojen arvoon vaikuttavat vahvasti kysyntä ja tarjonta. Mitä enemmän Solana kryptovaluuttaa halutaan ostaa, sen korkeammalle sen arvo nousee. Samoin kuten jos yhtäkkiä tarjonta lisääntyy nopeasti markkinoilla, sen hinta voi laskea.

Solanan ollessa älyalusta, sen arvoon vaikuttaa myös ”network value”. Tällä tarkoitetaan sitä, miten paljon sovelluksia sen päälle on rakennettu, ja miten vakaa sen asema on markkinoilla. Tätä voitaisiin verrata esimerkiksi Appleen ja Samsungiin – ne ovat suosittuja käyttäjien keskuudessa, sillä moni sovellus on yhteensopiva näiden kanssa. Yksi suurimmista Solana kurssikasvun taustatekijöistä onkin ollut sen yhteensopivuus NFT:eiden, eli non-fungible tokeneiden kanssa. NFT:t ovat trendanneet vuonna 2021, ja Solanan ollessa yksi NFT:eiden kaupankäynti alustoista sen suosio on lisääntynyt. NFT:eiden lisäksi Solana arvoon vaikuttavat merkittävät yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi Chainlink.

Kryptomarkkinoilla yleisesti hintaan vaikuttavat tulevaisuuden odotukset. Sen ympärille on kertynyt vuonna 2021 paljon hypeä, koska moni kokee sen mahdollistamat nopeammat transaktiot ja sen käyttämän Proof-of-Stake mallin Solanan vetävämmäksi sijoituskohteeksi kuin esimerkiksi Bitcoinin. Esimerkiksi kesäkuussa 2020 yksi suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä, Coinbase, ilmoitti listaavansa Solanan alustalleen treidattavaksi, joka lisäsi sijoittajien luottoa siihen. Mitä enemmän Solana siis saa huomiota ja sen käyttö yleistyy, sen suuremmat kasvumahdollisuudet sillä on.

Tämän lisäksi kryptomarkkinoihin liittyvä uutisointi ja markkinan yleinen kehitys voi heiluttaa Solana kurssia. Solana kurssi onkin osittain sidonnainen Bitcoinin ja Ethereumin liikkeisiin, mutta tämä onkin tyypillistä lähes kaikille pienemmille valuutoille. Esimerkiksi Bitcoin ja Ethereum hinnan romahtaessa toukokuussa 2021, myös Solana kurssi lähti laskuun.

Solana kurssiennuste 2021-2025

Solanan ollessa hyvin tuore tekijä markkinoilla, on vaikeaa tietää mihin Solana kurssi tulee kehittymään tulevien vuosien aikana. Etenkin suuren kasvun jälkeen perinteisesti seuraa laskukausi, mutta laskukauden kestoa on hankalaa ennustaa. Moni varmasti uskoikin toukokuun 2021 hintakuplan jälkeen laskun jatkuvan pitkään, mutta loka-marraskuussa 2021 Solana löikin läpi uusia All Time High -hintojaan. Solana hintaodotukset vuodelle 2022 ovat suurimmaksi osaksi positiivisia. Longforecastin analyysin mukaan, Solana kurssi voisi korkeimmillaan olla 677 dollaria vuoden 2022 lopulla. 

Pitkäaikainen ennuste Solana hinnan kannalta tuntuu kuitenkin olevan positiivinen, ja moni odottaa Solanan kasvavan huimasti vuoteen 2025 mennessä. Walletinvestorin analyysin mukaan Solana hinta voisi olla jopa yli 1000 dollaria tähän mennessä. Longforecast ennustaa taas Solanan olevan tällöin jossakin 400 ja 800 dollarin välillä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kun kyseessä ovat kryptovaluutat, eivät hinta-analyysit aina pidä paikkaansa, koska markkina on hyvin arvaamaton. Täten ei hintaodotuksiin kannata luottaa sokeasti, vaan seurata markkinaa aktiivisesti.

Solana pahimmat kilpailijat

Kilpailu alustakategoriassa käy kuumana, ja monen tähän ryhmään kuuluvan kryptovaluutan suosio on noussut räjähdysmäisesti vuosina 2020 ja 2021. Solanalla onkin paljon kilpailua markkinoilla, ja vaikka tähän asti se on suoriutunut hyvin, kannattaa myös sen kilpailijoita pitää silmällä.

Yksi Solanan suurimmista kilpailijoista on olennaisesti Ethereum. Verrattuna Ethereumiin, Solana on huomattavasti nopeampi. Solana voi tukea jopa 65 000 transaktioita sekunnissa, kun taas Ethereumilla luku on 13 per sekunti. Solana luetaankin yhdeksi johtavimmista Ethereumin kilpailijoista. Ethereum on kuitenkin edelleen markkinoiden ehdoton ykkönen alustakategoriassa, ja sen päälle on rakennettu lukuisia sovelluksia. Ethereumilla onkin siis markkinoilla huomattavasti vakaampi asema, kuin Solanalla. Mitä hintakehitykseen tulee, on Ethereum kurssi kasvanut vuoden aikana 700 prosenttia kun taas Solanan lähes 10 000. Huima Solana kurssikehitys onkin siis tuottanut sijoittajilleen huomattavasti paremmat tuotot.

Myös Cardano voidaan lukea Solanan kilpailijaksi. Solana ja Cardano molemmat kilpailevatkin paikasta Ethereumin ykköshaastajaksi. Cardano on pitkään ollut markkina-arvoltaan suurempi, ja sijoittunut jopa kolmanneksi top 10 listalla, mutta viime aikoina Solanan huiman kasvun ansiosta se on hypännyt Cardanon yli viidennelle sijalle, kun taas Cardano on laskenut kuudennelle sijalle. Siinä missä Solana kurssi kasvoi huimasti lokakuussa 2021, Cardano kurssi laski 13 prosenttia.

Avalanche on kryptovaluutta, joka ei ole kovinkaan tunnettu, mutta silti pyrkii nostamaan asemaansa markkinalla ja se voisikin uhata Solanan asemaa. Avalanche on myös nostanut nopeasti suosiotaan syksyn 2021 aikana, ja on jo markkina-arvoltaan yhdenneksitoista suurin kryptovaluutta. Solana ja Avalanche ovat hyvin samantyyppisiä toiminnaltaan, mutta niiden välillä on kuitenkin myös eroavaisuuksia. Esimerkiksi Avalanche käyttää kolmea eri lohkoketjua, joiden välillä dataa voidaan jakaa keskenään. Historiallisesti Solana kurssikehitys on ollut suurempaa, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Avalanche voisi nostaa asemaansa. Avalanche hintakehitys viimeisen vuoden aikana on ollut lähes 3 400 prosenttia.

Miten sijoittaa Solana kryptovaluuttaan?

Solana kryptovaluuttaan on helpointa sijoittaa kryptovaluuttapörssin tai kryptovaluuttoja tarjoavan sijoitusalustan kautta. Kryptovaluuttapörssissä sinun ei itse tarvitse etsiä myyjää, vaan pörssi etsii sen sinulle puolestasi. Solanan ollessa suhteellisen uusi kryptovaluutta, ei sitä kaikki kryptovaluuttapörssit vielä tarjoa. Esimerkiksi suomalaisen NorthCrypton valikoimasta sitä ei vielä löydy. Sinun tulee luoda kryptovaluuttapörssiin erillinen tili, ja siirtää rahaa, ja täten olet valmis sijoittamaan Solana kryptovaluuttaan.

Ennen sijoittamista on kuitenkin hyvä perehtyä Solanan toimintaan enemmän. Kannattaakin erityisesti perehtyä sen asemaan markkinalla, ja mahdollisiin kilpailijoihin. Jos kuitenkin uskot Solanan taustalla toimivaan tiimiin ja teknologiaan, voi se olla sinulle oikea sijoituskohde. Solanan, kuten yleisestikin kryptovaluuttojen ollessa hyvin volatiili sijoituskohde, ei siihen kannata sijoittaa enempää rahaa kuin on valmis menettämään.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Artikkelin kirjoitushetkellä joulukuussa 2021, Solana hinta on 176 dollaria. Solana kurssivaihtelut ovat kuitenkin toisinaan hyvin nopeita, jonka vuoksi kannattaakin pitää silmällä reaaliaikaista hintakaaviota.

Solana kryptovaluuttaa voit ostaa kryptovaluuttapörssistä ja eri sijoitusalustoilta. Sinun tulee vain luoda valitsemallesi alustalle tili, ja tallettaa tänne rahaa, ja olet valmis ostamaan Solanaa.

Solana tulevaisuus näyttää positiiviselta, ja sillä on hyvät mahdollisuudet nostaa asemaansa kryptomarkkinoilla. Jotkut jopa uskovat, että Solana voisi olla Ethereumin suurin haastaja markkinoilla.

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees