Etusivu » Plus500 arvostelu 2021

Plus500 arvostelu 2021

Plus500 arvostelu 2021 - Markkinoiden johtava hinnanerosopimusten tarjoaja

Nykypäivänä erilaisia sijoitusalustoja löytyy valtava kirjo. Juuri itselle sopivan sijoitusalustan valitseminen voikin laajan tarjonnan takia tuntua haastavalta ja vaikealta. Ongelman ratkaisemiseksi haluamme jakaa sinulle tällä sivulla kattavan tietopaketin ja Plus500 arvostelumme kyseisestä kaupankäyntialustasta. Kattavan tietopakettimme avulla voit paremmin päätellä sopiiko Plus500 juuri sinun sijoitustarpeisiisi. 

Lue alta miten Plus500 kaupankäyntialusta toimii, mihin kaikkeen voit alustalla sijoittaa ja miten voit tehdä ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla. Lopusta löydät tarkempaa tietoa verotuksesta ja Plus500 alustan kuluista!

Plus500 on tällä hetkellä markkinoiden johtava hinnanerosopimusten tarjoaja, jolla on maailmanlaajuisesti käyttäjiä kymmenissä eri maissa!

Sisällysluettelo

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
4.5/5

Mikä on Plus500?

Plus500 on vuonna 2008 perustettu sijoitusalusta, joka on tällä hetkellä markkinoiden johtava CFD-sopimusten tarjoaja. CFD-sopimukset (lyhenne sanoista Contract for Difference) ovat hinnanerosopimuksia, joista kerromme kattavammin seuraavassa kappaleessa. Plus500 sijoitusalustan takana on Iso-Britanniassa sijaitseva tytäryhtiö Plus500UK, jonka toimisto sijaitsee Lontoossa. 

Plus500 sijoitusalustan portfolio sisältää tällä hetkellä yli 2 000 sijoitusinstrumenttia ja määrä kasvaa koko ajan. Monipuolisen ja laajan tarjontansa ansiosta Plus500 alusta on hyvä valinta aktiivisille sijoittajille ja päiväkauppaa tekeville. Monipuolisen tarjontansa lisäksi Plus500 on kehittänyt jatkuvasti alustansa teknologiaa ja sillä pystyy tänä päivänä tutkimaan suhteellisen monipuolisesti eri sijoituskohteita. 

Plus500 alustalla on  viime vuosien aikana liittynyt valtava määrä käyttäjiä monista eri maista. Tänä päivänä Plus500 sijoitusalusta onkin saatavilla jo yli 30 eri kielellä ja Suomi on yksi näistä maista. Suomenkielinen alusta helpottaa huomattavasti alustan eri toimintojen ymmärrettävyyttä ja kaikkia sen ominaisuuksia on helpompi käyttää.  

 

Mitä ovat CFD-sopimukset?

CFD-sopimus tarkoittaa hinnanerosopimusta, joka on asiakkaan ja myyjän välille luotu sopimus, jossa myyjä maksaa asiakkaalle sijoituskohteen nykyhinnan ja sopimuksen tekohetken välisen erotuksen, olettaen toki, että erotus on ollut positiivinen sopimuksen sulkemishetkellä. Jos erotus on ollut negatiivinen, silloin puolestaan asiakas maksaa myyjälle erotuksen. Tämän menetelmän vuoksi sopimusta kutsutaan hinnanerosopimuksesi.

CFD-sopimukset ovat oiva sijoitusmuoto aktiiviselle sijoittajalle, koska ne tarjoavat sijoittajalle kaikki tietyn osakkeen, hyödykkeen tai indeksin omistamisen hyödyt ilman, että sijoittajan tarvitsee omistaa itse kohde-etuutena toimivaa rahoitusvälinettä. Lisäksi hyötynä on se, että CFD-sopimuksissa sijoittaja voi käyttää vipuvoimaa, jolloin moninkertaistat altistuksesi rahoitusvälineeseen ilman, että sinun tarvitsee sijoittaa koko fyysisen välineen omistamiseen tarvittavaa pääomasummaa. Vipua kaupankäynnissä käyttäessä sinun onkin maksettava vain murto-osa position kokonaisarvosta. Vipuvoimalla kaupankäynti toimiikin yleisesti ottaen niin, että pieni muutos CFD-sopimuksen hinnassa aiheuttaa sijoituksessa huomattavasti suuremman voitto-/tappiomahdollisuuden.

Vipuvoimaa käyttäessä kannattaa kuitenkin pitää mielessä vivuttamisen riskit. Mitä enemmän vipua käyttää, sen suuremmaksi riski kasvaa.  

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia välineitä, joissa on suuri riski nopeasta rahan menettämisestä vivutuksen vuoksi. 76,4% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan hinnanerosopimuksiin. Harkitse, ymmärrätkö, miten CFD:t toimivat, ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei maksa mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Olemme listanneet tämän sivun alaosaan Plus500 kulut ja hinnaston, joten tutustuthan myös tähän osioon. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tietosi ja taitosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus- kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin avulla. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme Plus500:

4.5/5

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta haluamallasi summalla. Valitse myös vivutuksen suuruus. Sen jälkeen paina Osta -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen ostosi Plus500 alustalla!

bitcoin plus500

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, tallentaa eri kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. 

Plus500 sijoitusmahdollisuudet – Mihin voit alustalla sijoittaa?

Osakkeet

Plus500 alustalla voit käydä laajasti CFD-kauppaa maailman tunnetuimmilla osakkeilla. Plus500 osakevalikoimasta löytyy niin suomalaisia menestyjiä kuin myös amerikkalaisia jättiyhtiöitä (Amazon, Tesla, Apple, Microsoft, Alphabet…). CFD-kauppojen avulla pääset hyötymään kaikista osakkeen hinnanmuutosten eduista ilman, että sinun tarvitsee omistaa itse fyysistä osaketta. 

Eri osakkeisiin voit tutustua Plus500 alustan kattavien työkalujen avulla, joiden ansiosta voit analysoida eri osakkeita. Käy CFD-kauppaa osakkeilla Plus500 alustalla.

Osakkeissa vipuvaikutuksen maksimi on 1:5. 

plus500 kokemuksia

Kryptovaluutat

Plus500 alustalta löytyy yhteensä 14 eri kryptovaluuttavaihtoehtoa, joilla voit käydä kauppaa. Joukosta löytyy muun muassa suosituimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple XRP sekä NEO.  Muistathan, että CFD-kauppaa käydessä et omista fyysisesti ostamaasi kryptovaluuttaa.

Kryptovaluutoissa vipuvaikutuksen maksimi on 1:2.

Valuutat (FOREX)

Plus500 alustalla voit käydä CFD-kauppaa maailman suosituimmilla valuuttapareilla. CFD-valuuttakauppa tarkoittaa yhden valuutan vaihtamista toiseen ennalta määritetyllä kurssihinnalla. Ulkomaankauppa edellyttää valuuttojen vaihtamista toisiin, joten ei olekaan yllättävää, että valuuttamarkkinat ovat maailman suurimmat markkinat. Valuuttapareja on saatavilla Plus500 alustalla yli 60 kappaletta (kuten EUR/USD, GBP/USD ja EUR/GBP). 

Valuutoissa vipuvaikutuksen maksimi on 1:30. 

Indeksirahastot

Plus500 alustalta löytyy laaja kirjo eri indeksirahastoja. Joukosta löytyy muun muassa maailman johtavat indeksirahastot. 

Indeksirahastoissa vipuvaikutuksen maksimi on 1:20. 

Hyödykkeet

Plus500 alustalta löytyy  CFD-kauppaan useita eri hyödykkeitä. Hyödykkeet tarkoittavat raaka-aineita, kuten öljyä, kultaa, sokeria ja kahvia. Alustalla löytyy laajasti eri hyödykkeitä, jonka vuoksi ne on ryhmitelty valikossa kolmeen eri pääluokkaan: maatalous, energia ja metallit.

Hyödykkeissä vipuvaikutuksen maksimi on 1:20. 

ETF-rahastot

Plus500 alustalta löytyy valtava määrä eri  pörssinoteerattuja rahastoja eli ETF-rahastoja (Exchange Traded Fund). CFD-kaupan avulla voit käyttää kaupassa  1:5 vipuvaikutusta, jolloin voit jo 100 euron summalla hyödyntää 500 euron pääoman vaikutuksen. 

Plus500 työkalujen avulla voit tutustua kattavasti kaikkiin haluamiisi ETF-rahastoihin ja tehdä niistä analyyseja.

Plus500 kulut – Mitä Plus500 alustan käyttäminen maksaa?

Plus500 saa tuottonsa pääosin spreadeista eli CFD-sopimusten hinnanerojen avulla. Jos esimerkiksi EUR/USD-valuuttakaupassa ostohintasi on 1,3128, olisi myyntihinta tällöin 1,3126 (jolloin Plus500 spread olisi 2 pipsiä).  

Spread tarkoittaa markkinahintojen osto- ja myyntikurssien erotusta.

Plus500 hinnasto

  • Kuukausimaksu 0€
  • Talletuspalkkio 0€
  • Kaupankäyntipalkkio 0€
  • Tilinhoitopalkkio 0€
  • Nostopalkkio 0€
  • Valuuttamuutosmaksu maksimissaan 0,5%
  • Alusta saattaa veloittaa kulua yökaupasta

Plus500 turvallisuus ja luotettavuus

Tehdessäsi CFD-kauppaa verkossa, sinun kannattaa aina ottaa huomioon kaksi seuraavaa asiaa:

  • Miten varasi ja sijoituksesi ovat suojattu kyseisellä kaupankäyntialustalla?
  • Onko alusta turvallinen ja luotettava käyttää?

Plus500 on kaupankäyntialustana turvallinen. Se on sääntelyn alainen toisin kuin moni muu kaupankäyntialusta. Sääntelyn tarkoituksena on suojella sijoittajia lailla, jonka ansiosta kaupankäynti on entistä turvallisempaa. (Tämän vuoksi muista AINA valita sääntelyn alainen kaupankäyntialusta!) Plus500 toimii FCA:n (Financial Conduct Authority) sääntelyn alaisena.

Kun avaat käyttäjätilin Plus500 aliustalle, varasi säilytetään Iso-Britannian rahoitustarkastusviraston asiakasvarojen suojausta koskevien säännösten mukaisesti, joka tarkoittaa, että yhtiö tallettaa jokaisen asiakkaan varat erilliselle asiakaspankkitilille.

Plus500 alustalla kaikkien käyttäjien henkilötiedot suojataan SSL-salauksella. Muista kuitenkin aina ennen kaupankäyntiä varmistaa, että selaimessasi näkyy tietoturvallista ja suojattua yhteyttä ilmaiseva kuvake, teit sitten kauppaa millä tahansa kaupankäyntialustalla!

 

Plus500 ja asiakasvarojen suojaus

Finanssipalveluiden korvausjärjestelmä FSCS on Yhdistuneen kuningaskunnan hätäkorvausrahasto luvanvaraisten rahoitusyhtiöiden alaisille yhtiöille. FSCS kattaa FCA:n luvan saaneiden yhtiöiden liiketoiminnan. Jos tällainen luvanvarainen yhtiö, kuten Plus500 UK Ltd. tulee maksukyvyttömäksi, FSCS saattaa maksaa yhtiön asiakkaille korvausta 85 000 euroon saakka.  

Plus500 ja verotus vuonna 2021

Plus500 ei toimita verotustietoja automaattisesti Suomeen. Sijoittajana sinun vastuullesi jää ilmoittaa ja maksaa verot Suomen lainsäädännön mukaisesti. Pääset käsiksi kaikkiin tilitietoihisi omalla Plus500 tililläsi ja voit tarvittaessa kysyä apua Plus500 asiakaspalvelusta. 

CFD-sopimuksien positiivisista hinnaneroista saatu tulo on tuloverolain mukaan toimitettavassa verotuksessa veronalaista pääomatuloa. Huomioithan kuitenkin, että CFD-kauppaa tehdessä suomalaiset yksityissijoittajat eivät voi vähentää CFD-kaupankäynnissä syntyneitä tappioita verotuksessa. 

Tämän vuoksi Osakesijoittaja.fi suosittelee Plus500 alustaa!

CFD-sopimuskaupassa Plus500 on lähes ylivoimainen muihin samankaltaisiin alustoihin verrattuna. Plus500 on laadukas, käyttäjäystävällinen ja turvallinen alusta, jota sijoittajan on helppo käyttää. Suomenkielinen alusta on suuri plussa, koska sen avulla sijoittaja pääsee helposti ja ymmärrettävästi kiinni alustan tarjoamiin maailmanlaajuisiin sijoitusvälineisiin. 

Plus500 on toiminut tähän päivään mennessä 12 vuoden ajan ja nöiden vuosien aikana se on kehittänyt alustansa teknologiaa laajasti ja kasvattanut tarjontaansa. Tänä päivänä Plus500 alustan kautta voitkin sijoittaa CFD-sopimuksillä yli 2000 sijoituskohteeseen. Plus500 omilta sivuilta voit tarkastella yrityksen elämänkaarta ja lukea tulevaisuuden tavoitteista ja strategioista. Siirry Plus500 sivulle tästä.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
4.5/5

Käytä Plus500 laadukasta mobiilisovellusta sijoittaessasi!

Plus500:n mobiilisovellus on yksi arvostetuimmista sijoitussovelluksista sovelluskaupoissa. Plus500 sovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja se on saanut korkeat arvostelut käyttäjiltään. Sovelluksen avulla voit seurata markkinoita, tutustua uusiin sijoituskohteisiin ja käydä  helposti CFD-kauppaa älypuhelimellasi. Sovelluksen käyttäminen on erittäin helppoa ja se muistuttaa hyvin paljon itse työpöytäversiota. 

Usein kysytyt kysymykset

Plus500 on CFD-sopimuksia tarjoava kaupankäyntialusta. Tällä hetkellä Plus500 on maailmanlaajuisesti johtava hinnanerosopimusten välittäjä. Plus500 alustalla voit käydä CFD-kauppaa osakkeilla, kryptovaluutalla, valuutalla, optioilla, hyödykkeillä, ETF:llä ja indeksirahastoilla. Avaa tili Plus500.

Plus500 on turvallinen kaupankäyntialusta, joka on  ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta (2008). Plus500 on lailla säännöstelty yhtiö, jonka toimintaa valvotaan ympäri maailmaa.

Plus500 alustalla ei ole piilokuluja, kuukausi- tai rekisteröitymismaksua. Palvelut rahoitetaan pääasiassa spreadien kautta. Voit katsoa tarkan listan Plus500 kuluista artikkelin kohdasta Plus500 kulut.

Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa. Voit tehdä talletuksen tilisiirtona, PayPalin kautta tai luottokortilla.

Plus500 säilyttää varojasi Iso-Britannian rahoitustarkastusviraston asiakasvarojen suojausta koskevien säännösten mukaisesti. Tämän säännöksen mukaan jokaisen Plus500 käyttäjän varat ovat säilössä erillisillä asiakaspankkitileillä.