Etusivu » Ethereum ostaminen – Näin sijoitat Ethereumiin 2021

Ethereum ostaminen – Näin sijoitat Ethereumiin 2021

Ethereum ostaminen oli kryptosijoittajien suosiossa koko alkuvuoden 2021, ja Ethereum hinta nousi uusiin huippuihinsa toukokuussa 2021. Tyypillisesti kuitenkin valuutta on lähtenyt nousun jälkeen laskuun – mutta olisiko Ethereum ostaminen hyvä idea nyt kryptojen hintojen laskiessa? Tähän ja moneen muuhun Ethereumia koskevaan kysymykseen saat varmasti vastauksen lukemalla tämän artikkelin.

Ethereum reaaliaikainen arvo nyt

Ethereum

Ethereum

$3,435.99

ETH -12.79%

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Sisällysluettelo

Tietopaketti Ethereumista

Ethereum on noussut kryptomarkkinoilla hyvin merkittävään asemaan – jos Bitcoin on kryptojen kultaa, on Ethereum kryptojen hopeaa. Vaikka näille valuutoille onkin haastajia, ei yksikään muista kryptoista ole läheskään yhtä tunnettu ja merkittävä, ainakaan toistaiseksi. Ethereum julkaistiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 2015, ja sen perustajana toimii Vitalik Buterin. Ethereum onkin yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista Bitcoinin lisäksi.

Ethereum on hajautettu ”ohjelmointialusta”, jonka päälle on mahdollista rakentaa erilaisia hajautettuja sovelluksia (dAppeja), tai älysopimuksia ja omia kryptovaluuttoja. Nämä älysopimukset ovat oikeastaan lohkoketjuun tallennettuja ohjelmakoodeja, joihin on mahdollista ohjelmoida tietynlaisia ehtoja. Kun nämä ehdot täyttyvät, ohjelma aktivoi sopimukset. Toisinaan Ethereumin käyttöä verrataan esimeriksi iOS tai Android – käyttöjärjestelmiin, jotta toimintaperiaatetta on helpompaa ymmärtää.

Ethereum yhdistetään usein DeFiin, eli hajautettuun finanssimaailmaan, sillä useimmat DeFiin pohjautuvat applikaatiot ovat Ethereumin pohjalle rakennettuja. Tämän vuoksi oikeastaan Ethereumin asema onkin hyvin merkittävä, sillä DeFi:n uskotaan olevan tulevaisuuden ratkaisu ja suuri innovaatio pankkimaailmaan – käytännössä tämä tarkoittaa uudenlaista järjestelmää, joka toimii ilman kolmansia välikäsiä.

Ethereumista puhuttaessa usein tarkoitetaan koko ekosysteemiä, ja sijoittaessasi Ethereumiin ostat oikeastaan Ethereum alustalla toimivaa Ether-tokenia (ETH). Miten Ether sitten liittyy Ethereumiin? No, Ethereum ostaminen tarkoittaa oikeastaan sijoittamista Ethereumin käytön kasvuun ja sen päälle rakennettaviin sovelluksiin.

Ethereum ostaminen – näin se onnistuu!

Ethereumin ostaminen on yllättävän helppoa. Ennen sijoittamista on hyvä tutustua eri alustoihin, joilla Ethereumia myydään, sillä monien vaihtoehtojen joukosta löytyy hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja. Kannattaa ensin tehdä itselleen selväksi oma sijoitusstrategia, ja pohtia omaa kokemustaan. Aloittelevana sijoittajana voi olla helpointa sijoittaa Ethereumiin kryptovaluuttapörssin kautta. Kryptovaluuttapörssin käyttäminen on yksinkertaista, vaikka toki toisinaan nämä sisältävät ylimääräisiä kuluja. Sen vuoksi myös oikean pörssin valinta on tärkeää – voit säästyä paljolta!

No, miten ostaa Ethereumia käytännössä? Yleensä ensin kannattaa päättää juurikin haluaako ostaa Ethereumia yksityishenkilöltä, vai kryptovaluuttapörssissä. Mikäli päädyt ostamaan Ethereumia kryptovaluuttapörssistä, Ethereumin ostaminen onnistuu esimerkiksi eTorossa. Sinun tulee vain luoda alustalle tili, todentaa henkilöllisyytesi, ja näin olet valmis. Löydät alapuolelta yksityiskohtaisen pikaoppaan, jota noudattamalla pääset alkuun.

Ethereumia voit ostaa myös ilman välikäsiä, mikä tarkoittaa, että ostat Ethereumia suoraan myyjältä. Tässä tapauksessa sinun täytyy löytää myyjä itse, mikä tuo omat riskinsä. Kryptovaluuttapörsseissä kaupankäynnin epäonnistumisen riskit ovat pienemmät, mutta toimiessa itse ostajaosapuolena voi helposti joutua huijatuksi, jonka vuoksi tuleekin ottaa huomioon keneltä ostat Ethereumia. Tämän vuoksi ennen ostoa on hyvä tarkistaa tiedot ostolomakkeesta useampaan kertaan, jotta Ethereumit tulevat perille.

Osta Ethereumia siis oman sijoitusstrategiasi, sekä kokemuksesi mukaan, ja punnitse riskit ja mahdollisuudet valitessasi joko pörssin tai yksityisen myyjän välillä.

Pikaopas: Näin ostat Ethereumia!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Miksi ostaa Ethereumia?

Yksi hyvä syy ostaa Ethereumia on sen yleistyminen. Ethereum sijoittaminen yleistyy, tai sitä ostetaan käyttöön, jolloin sen kysyntä kasvaa, ja hinta nousee. Tämä näkyykin Ethereum kurssin kasvussa vuosien varrella, samoin kuin esimerkiksi Bitcoinin – molemmat ovat saavuttaneet markkinoilla hyvin merkittävän aseman, ja ne voivat esimerkiksi kymmenen vuoden päästä olla vieläkin merkittävämpiä toimijoita.

Yksi hyvä syy ostaa Ethereumia on Ethereum 2.0 päivitys. Tätä ohjelmistopäivitystä on kehitelty jo vuosia, ja sen ennustetaan tulevaan toimintaan seuraavien vuosien, mahdollisesti 2022–2023 aikana. Suurin muutos päivityksessä on, että Ethereum siirtyy Proof-of-Stake konsensusalgoritmiin, ja nykyinen louhintajärjestelmä korvataan steikkauksella, jolloin fyysisiä louhintalaitteita ei enää tarvita. Tähän mennessä louhijat ovat voineet myös tienata Ethereumia ”tekemällä työtä” eli lainaamalla koneitaan louhintaan, mutta näin ei jatkossa tule olemaan, vaan verkossa valikoidut validaattorit ylläpitävät lohkoketjua. Tämä voikin tarkoittaa Ethereumin tarjonnan vähentymistä, joka voi nostaa Ethereumin hintaa. Koko päivitys on muutenkin kerännyt hyvin paljon huomiota, jonka vuoksi Ethereum hinta voikin tulla lähivuosina nousemaan kohtuullisesti.

Lukiessasi esimerkiksi Ethereumista, ja kryptoista yleisesti internetissä varmasti törmää usein käsitteeseen ”alennusmyynti” kun hinnat ovat laskeneet. Tyypillisesti sijoittamisessa puhutaan, että paras aika ostaa on, kun hinnat ovat matalalla, sillä kohde on halvempi. Toki, artikkelin kirjoitushetkellä kesällä 2021 Ethereum kurssi on halvempi kuin aikaisemmin keväällä, mutta toisaalta kannattaa pohtia uskooko kurssin nousevan tulevaisuudessa, vai voisiko lasku vielä jatkua? Palautuuko Ethereum enää ”huippuihinsa”? 

Kuten aikaisemmin mainittukin, Ethereum yleensä yhdistetään DeFiin. DeFi buumi alkoi vuonna 2020, ja mikäli tämä jatkuu voi Ethereum olla merkittävässä asemassa DeFi:n kehityksessä ja markkinoilla.

Vaikka Ethereumissa on paljon hyviä puolia ja se voi tuntua turvalliselta sijoituskohteelta, kyseessä ei ole sijoitusneuvo, vaan jokainen sijoittaa kohteeseen omalla riskillään. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen sisältää aina omat riskinsä, ja täten niihin ei kannata sijoittaa varoja, joita ei ole valmis häviämään.

Ethereum on #1 platform-kategoriassa

Kuten aikaisemmin mainittukin, Ethereum on toiseksi suosituin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen, mutta Ethereum eroaa ominaisuuksiltaan Bitcoinista hyvin paljon. Kryptovaluutat voidaan jakaa eri ryhmiin niiden toimintojensa perusteella; suurin eroavaisuus siis Bitcoinissa ja Ethereumissa on, että Bitcoin kuuluu niin sanottuihin valuuttoihin, kun taas Ethereum platform-kategoriaan. Täten vaikka nämä kaksi kilpailevatkin tavallaan keskenään, ei Bitcoinista ole suoraan esimerkiksi syrjäyttämään Ethereumia markkinoilta.

Moni platform-kategoriaan jollain tavalla perustuva kryptovaluutta on perustettu Ethereumin lohkoketjun päälle. Esimerkiksi Aave ja Uniswap toimivat Ethereum platformilla. Platform-kategoriasta löytyy toki nykyään muitakin isoja nimiä, kuten Cardano, EOS sekä Binance Coin. Vaikka monet Ethereumin kilpailijat ovatkin tätä nopeampia ja helpommin skaalautuvampia, on Ethereum säilyttänyt asemansa johdossa sen oikeastaan jo olemassa olevan vahvan asemansa, eli verkostovaikutuksen ansiosta. Ethereum on ollut markkinoilla jo niin kauan, että vuosien varrella se on onnistunut saamaan huiman määrän taitavia kehittäjiä, ja sijoittajia, ja keräämään oman verkostonsa. Tätä voikin miettiä edellä mainitun iOS ja Android esimerkin avulla: kyse on siitä, mihin luodaan suosituimmat applikaatiot ja mitä käytetään eniten. Esimerkiksi täältä löydät joitakin alustoista, joita on luotu Ethereumin lohkoketjun pohjalta.

Ethereumilla on vielä etumatkaa, vaikka markkinoilla onkin mielenkiintoisia vaihtoehtoja korvaamaan Ethereumia. 3. sukupolven alustat pyrkivät syrjäyttämään Ethereumia nopealla skaalautumisellaan, mutta ero näiden keskellä on konsensusalgoritmi. Ethereumin Proof-of-Work algoritmi vaatii edelleen fyysisiä louhintalaitteita, kun taas monet uudemmat lohkoketjut ovat rakennettu Proof-of-Stake konsensusalgoritmin päälle. Mutta kuten aikaisemmin mainittu, Ethereum 2.0 pyrkii kuitenkin tuomaan ratkaisun tähän ja moneen muuhun ”ongelmaan”, jotta Ethereum päivittyisi nykyiselle tasolle.

Tämän lisäksi on hyvä muistaa valuutan menestys muuten kuin kryptoskenessä. Huhtikuussa 2021 Kanadassa hyväksyttiin markkinoille kolme Ethereum ETF:ää, ja tämän lisäksi Ethereum saa jatkuvasti merkittävää huomiota medialta, sekä suuremmilta sijoittajilta.

Ethereumin säilytys

Kuten fiat-valuutoille, myös kryptovaluutoille tarvitset lompakon, eli säilytyspaikan. Voit valita itsellesi parhaimman säilytyskeinon käyttötarpeesi mukaan, sillä jokaisella vaihtoehdoista on hyvät ja huonot puolensa. Pohdi esimerkiksi, kuinka nopeasti ja helposti sinun on tärkeää päästä käsiksi valuuttaan, sekä olisiko mieluinen vaihtoehto fyysinen laite, vai verkossa säilytettävä? Käytännössä et säilytä Ethereumia, vain Ether-tokeneita.

Mikäli Ethereum sijoituksesi arvo on suuri, voi olla hyvä pohtia pientä investointia, nimittäin hardware-lompakkoa. Tämä on USB-tikun kaltainen laite, joka kytketään tietokoneeseen kiinni transaktioita tehdessä. Hardware-lompakon hyvä puoli on, että siellä Ethereumia säilyttäessä säästyy online-palveluiden riskeiltä. Toki tikun voi myös hävittää tai rikkoa, mutta backup-koodien avulla voit siirtää sisältösi uuteen hardware-lompakkoon. Hardware-lompakkoa voi kuitenkin olla alkuun hankala käyttää, joten jos tekniset taitosi ovat heikot, voi olla hyvä aloittaa jostakin muusta säilytysvaihtoehdosta. Hyviä esimerkkejä hardware-lompakoista ovat Ledger Nano X, sekä Trezor Model T.

Toinen säilytysvaihtoehto on online-lompakot. Tälläisiä ovat joko desktop – tai mobiililompakot. Desktop-lompakko toimii nimensä mukaisesti tietokoneella, ja mobiililompakko puhelimella. Sinun tulee vain ladata mahdollinen lompakko laitteellesi – joten tämä vaatii vähemmän teknologiataitoja kuin hardware-lompakko, ja voikin olla helpompi vaihtoehto aloittaa. Hyvä esimerkki mobiililompakoista, jotka tukevat Ethereumia ovat esimerkiksi MetaMask, sekä TrustWallet. Desktop-lompakoita ovat MyCrypto ja Exodus.

Yhtenä säilytysvaihtoehtona on kryptovaluuttapörssi. Se on helppo, ja maksuton tapa säilyttää sijoituksiasi. Hyvä puoli pörssissä on, että saat vaihdettua sieltä Ethereum sijoituksesi nopeasti muihin valuuttoihin, sekä alustasta riippuen saat asiakaspalvelua. Riskit ovat kuitenkin samankaltaiset kuin muissa online lompakoissa – verkkorikolliset tai alustan toimintakatkos. Täten kryptovaluuttapörssi on paras säilytyspaikka juurikin pienille sijoituksille, jotka mahdollisesti haluat likvidisoida nopeasti.

Mikäli et vieläkään ole varma mikä lompakko olisi paras sinulle, voit myös tutustua eri vaihtoehtoihin Ethereumin omilla kotisivuilla. Lompakko ei siis ole aina pakollinen, sillä voit säilyttää Ether-tokeneitasi kryptovaluuttapörssissä, mutta lompakko tuo tietynlaista turvaa.

Ethereumin myynti

Ostetut Ethereumit voit myydä eri tavoin, riippuen tavasta miten olet ne ostanut. Mikäli sinulla on Ethereum lompakko käytössä, tulee sinun ensin siirtää Ethereumisi lompakosta esimerkiksi takaisin kryptovaluuttapörssiin. Helpoin tapa onkin myydä kryptovaluuttapörssistä ostamasi Ethereumit – voit myydä ne, milloin haluat, nopeasti ja vaivattomasti, vain painamalla yhtä nappia alustalla. Tällöin kryptovaluuttapörssi hoitaa ostajan etsimisen puolestasi.

Jos taas ostit Ethereumit suoraan myyjältä, tulee sinun myös itse etsiä ostaja. Voit usein vaihtaa Ether-tokenisi joko fiat-valuuttoihin, kuten USA:n dollareihin, tai toisiin kryptoihin kuten Bitcoiniin. Ostajia voit löytää internetistä erilaisilta palstoilta, esimerkiksi https://localcryptos.com/ toimii hyvin. Tässä myös kannattaa muistaa kuten ostoissa, että myydessä yksityishenkilöille ovat riskit huomattavasti suuremmat. Tarkista ainakin onhan siirtämäsi summa oikea, sekä valuutanvaihto kulut, sekä kurssi.

Miten tahansa myytkin Ethereumisi, muistathan aina pitää kirjaa myynti voitoista- tai tappioistasi verotusta varten.

Ethereumin käyttäminen

Ethereumille on paljon erilaisia käyttökohteita. Ensimmäinen, ja usein yleisin käyttötarkoitus miksi Ethereum ostaminen on yleistä, on sijoittaminen, tai yleisesti sen käyttäminen. Ethereumin suosio on kasvanut hyvin paljon sijoituskohteena, ja moni uskoo sen kasvuun myös tulevaisuudessa. Täten moni ostaakin Ethereumia tehdäkseen sen arvonnousulla voittoa. Ether-tokeneilla maksaminen mahdollistaa sen käyttäjilleen anonymiteetin, sillä vaikka lohkoketjusta voidaan tarkastaa tapahtumat jälkikäteen, ei henkilöllisyyttä pystytä selvittämään. Vaikka Ether-tokeneilla maksaminen ei olekaan suomessa yleistä, voit sitä käyttää verkossa joissakin online-kaupoissa.

Toinen mihin Ethereumia käytetään, on uusien kryptovaluuttojen tai hajautettujen sovellusten kehitys. Jo tähän päivään mennessä Ethereumin lohkoketjun päälle on rakennettu hyvin mielenkiintoisia sovelluksia – yksi mainitsemisen arvoinen voisikin olla suomalainen DeFi lainapalvelu Aave.

Ethereumia voidaaan käyttää myös esimerkiksi äänestysten järjestämiseen, sillä samoin kuin esimerkiksi sillä maksaessa, äänestystilanteessa äänet jäävät anonyymeiksi, mutta niitä on lähes mahdoton poistaa lohkoketjusta. Täten Ethereum lohkoketju voi jopa edesauttaa yhteiskuntaamme demokraattisemmaksi. Lisäksi Ethereumin avulla voidaan luoda älysopimuksia, eli esimerkiksi luoda vuokrasopimus käyttäen sitä.

Ethereum ostaminen CFD-sopimuksella

Ethereumia voit ostaa myös CFD-sopimuksella. CFD-sopimus on hinnanerosopimus (Contract-For-Difference), jossa siis sijoittaja käy kauppaa hinnan erotuksella. Solmit ”sopimuksen” sovitulla hinnalla, ja kun sopimus suljetaan, saat tai joudut maksamaan erotuksen, joka on sulkemishetkellä voimassa.

Tavoitteena usein sijoittamisessa on ostaa halvalla ja myydä kalliilla. CFD-sopimus mahdollistaa myös vastakkaisen toiminnan, eli myynnin. Myyntitoimeksiannot voivat toimia hyvin juuri kryptojen laskukaudella. Voit siis valita myyväsi Ethereumia, ilman että omistat sitä. Eli mikäli uskot Ethereumin hinnan laskuun, voit suorittaa myyntitoimeksiannon, ja mikäli hinta laskee ”Ostaa” nämä Ethereumit takaisin, jolloin voitto maksetaan sinulle. CFD-sopimus mahdollistaa myös vipuvaikutuksella treidaamisen. On kuitenkin hyvä tutustua riskeihin ennen esimerkiksi vipuvaikutuksen käyttämistä, ja sijoittaa markkinoille vain varoja, joita olet myös valmis häviämään.

CFD-sopimus on yksi tapa ostaa Ethereumia, sillä Ethereum ostaminen onnistuu myös pienillä summilla. Huomioi kuitenkin, että ostaessasi CFD-sopimuksella et oikeastaan omista Ethereumia, joten jos esimerkiksi uskot, että tulet käyttämään itse Ether-tokeneita tulevaisuudessa, ei välttämättä CFD-sopimus ole sinulle oikea sijoituskeino.

Ethereum verotus 2021

Ethereumia, tai tarkemmin omistamiasi Ethereitä verotetaan pääomatuloveron mukaan – eli samalla logiikalla kuin esimerkiksi osakkeita. Ostaessasi sinun ei tarvitse maksaa veroa, vaan vero maksetaan myynnin / vaihdon tapahtuessa. Täten siis veroprosentti on 30% 30 000 euroon asti. Tämän jälkeen veroprosentti on 34% ylittävästä summasta. Maksat aina veroa vain myyntivoitosta- tai tappiosta, eli verotuksessa vähennetään ostoon sijoitettu raha.

Esimerkiksi jos ostat 800 eurolla Ethereumia. Sijoituksesi arvo nousee 200 eurolla, eli on yhteensä 1000 euroa ja päätät myydä omistamasi Ethereumit pois. Täten 100-800=200*0,30= veroa tulee maksettavaksi 60 euroa.

Kryptovaluuttoja verotetaan FiFo-periaatteella, eli First in – first out. Käytännössä tämä toimii siten, että esimerkiksi jos ostat tammikuussa Ethereumia 100 eurolla, ja maaliskuussa lisää Ethereumia 200 euron edestä, ja päätät myydä toukokuussa 150 euron edestä sijoituksiasi pois, myydään tililtäsi tammikuussa ostetut Ethereumit ja niistä kertynyt voitto, ja sen jällkeen 50 euron edestä maaliskuun ostostasi, ja tästä kertynyt voitto.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ethereum on avoimeen lohkoketjuteknologiaan perustuva ekosysteemi, jonka päälle on mahdollista rakentaa erilaisia sovelluksia, älysopimuksia tai kryptovaluuttoja. Ether on Ethereumin oma token, johon on mahdollista sijoittaa.

Voit ostaa Ethereumia kryptovaluuttapörssistä, esimerkiksi eTorosta. Toinen vaihtoehto on ostaa Ethereumia yksityishenkilöltä.

Ethereum ostaminen on helppoa etenkin käyttäessäsi kryptovaluuttapörssiä. Sinun tulee vain rekisteröityä käyttäjäksi palveluun, ja olet valmis ostamaan Ethereumia. Esimerkiksi eTorossa voit sijoittaa Ethereumiin pienillä summilla.

Kryptovaluutoiden suosio on kasvanut vuosien varrella huimasti, ja tällä hetkellä Ethereum on markkinoiden toiseksi suurin kryptovaluutta. Ethereumin jatkuvan kehityksen ansiosta sillä on mahdollisuudet kasvaa vielä suuremmaksi tekijäksi, jolloin sijoitus voi tuoda sinulle hyvät tuotot.

 

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.