Etusivu » Ethereum kurssi 2021

Ethereum kurssi 2021

Ethereum kurssi on käynyt huipuissaan vuonna 2021, ja sijoituskohde on puhuttanut kryptosijoittajia. Ethereum kurssi nousi jopa 4000 dollariin, mutta viime aikoina kurssi on ollut tyypillisesti laskussa, kuten yleensäkin suurien nousujen jälkeen. Lukemalla artikkelin saat paremman käsityksen, miten Ethereum kurssi muodostuu, sekä mahdollisesti vastauksen siihen olisiko Ethereum sinulle sopiva sijoituskohde.

Ethereum kurssi nyt

Ethereum

Ethereum

$3,435.99

ETH -12.79%

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

 

Sisällysluettelo

Ethereum kurssi 2021

Vuosi 2021 on ollut Ethereum kurssille erittäin poikkeuksellinen – nimittäin vuoteen 2021 sisältyi Ethereum ennätys hinta ja koko alkuvuosi oli aikamoista nousua. Ensimmäinen suuri pomppaus ylöspäin kurssissa tapahtui jo 2021 vuoden vaihteessa, kun 1. tammikuuta hinta oli 735 dollaria. Viikkoa myöhemmin, 7. tammikuuta hinta oli kuitenkin jo huimat 1 214 dollaria!

Helmikuuhun mennessä hinta oli noussut jo 1 500 dollariin, ja nousu vain jatkui. 20. helmikuuta, hinta oli 2 000 dollaria! Tästä kuitenkin parin päivän sisällä hinta laski 1 500 dollariin takaisin – tämä kuvastaakin hyvin kryptojen nopeaa hintojen vaihtelua, sillä alle viikossa hinta voi muuttua dramaattisesti. Maaliskuun hinta vaihtelikin hyvin noin 1 500 ja 1 900 dollarin välillä, loppukuusta pysyen suhteellisen tasaisesti 1 700 ja 1 800 dollarin paikkeilla. Jos olisit sijoittanut Ethereumiin maaliskuun alussa sen hinnan ollessa 1 516 dollaria, ja myynyt maaliskuun viimeisenä päivänä sen hinnan ollessa 1 940 dollaria, olisit voinut kuukaudessa nostaa sijoituksesi arvoa mukavasti. Toisaalta on hyvin vaikeaa ennustaa mihin kurssi liikkuu, sillä tämäkin on ollut puhtaasti kysynnän lisäämää arvonnousua.

Nousu ei kuitenkaan loppunut maaliskuuhun. Tästä 1 940 dollarista huhtikuun loppuun mennessä Ethereum arvo oli noussut jo noin 2 700 dollariin, eli lähes 1 000 dollaria kuukaudessa. Toukokuun alulla Ethereum hinta olikin jo yli 3000 dollaria, ja edelleen nousi. Ethereum all time high hinta on 4 362 dollaria, 12. toukokuuta. Ethereum hinta pysyi yli 4 000 dollarin tästä muutaman päivän eteenpäin ennekuin putosi rajusti. Koko toukokuu 2021 olikin aikamoista vuoristorataa Ethereum sijoittajalle.

Ethereum kurssi lasku ei loppunut toukokuulle, vaan kesäkuussa kurssi laski 2 500 dollarista jo käymään vain 1700 dollarissa. Kesä – ja heinäkuun Ethereum kurssi onkin vaihdellut hyvin paljon tuon matalimman 1700 ja 2400 dollarin välillä. Artikkelin kirjoitushetkellä heinäkuussa 2021 Ethereumilla onkin selkeästi menossa hieman tasaisempi kausi ja kurssi on hyvin matalalla, verrattuna kevääseen. Jäämmekin seuraamaan miten kurssi etenee, nimittäin 13.7. uutistoimisto Bloomberg on kertonut, että Bank of America on osoittanut mielenkiintoa kryptoja kohtaan. Olisiko edessä siis uusi nousu?

Pikaopas: Osta Ethereumia helposti ja nopeasti!

Ethereumin ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavilla on Ethereumin lisäksi laaja valikoima muita kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Neo, Litecoin, EOS…).

Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja mene Luo tili –kohtaan. Syötä lomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnus, sähköposti ja salasana.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten Ethereumin ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee arvioida, pystytkö kantaman riskin pääomiesi menettämisestä. Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean Ethereum oston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta Ethereumia ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi Ethereum yläreunasta löytyvän haun avulla. Voit kirjoittaa myös ”ETH”. Tämän jälkeen klikkaa Ethereumin kohdalta Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat Ethereumia ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen Ethereum ostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta ethereum

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Ethereum kurssihistoria

Ethereum kurssikehitys on ollut vuosien varrella vaihtelevaa. Listautuessaan kryptovaluutta pörssiin vuonna 2015 sen hinta oli vain 0.75 senttiä. Ensimmäisen kerran Ethereum hinta nousi yli 1 dollarin tammikuussa 2016. Tämän jälkeen hinta jatkoi pientä kasvuaan, ja toukokuussa 2016 Ethereum kurssi oli noussut jo yli 10 dollarin, ja seuraavat pari kuukautta tästä hinta pyöri 10 ja 14 dollarin välillä. 2017 vuoden helmikuuhun asti Ethereum hinta pysyikin tasaisesti alle 15 dollarissa, kunnes niin sanottujen altcoinien hinnat alkoivat yleisesti markkinoilla nousemaan. Kesäkuuhun 2017 mennessä Ethereum hinta oli noussut 397 dollariin, eli moninkertaistunut. Tästä tyypillisesti kuitenkin Ethereum kurssi laski 170 dollariin, mutta lähti takaisin nousuun.

Vuosien 2017 ja 2018 vaihde oli altcoinien kupla-aikaa, jolloin yleisesti kryptojen kurssit olivat poikkeuksellisen korkeat – niin myös Ethereumin. Joulukuun 19 päivä 2017 Ethereum kurssi oli 827 dollaria, ja tästä ei mennytkään kauaa, kunnes 6 tammikuuta Ethereum kurssi nousi ensimmäistä kertaa yli 1000 dollarin. Muutama päivä tämän jälkeen, 14 tammikuuta, Ethereum kurssi nousi sen aikaiseen ATH-hintansa – 1396 dollariin. Tämän jälkeen tyypillisesti Ethereum kurrsi kuitenkin laski, mutta pysyi edelleen yli 1000 dollarin ja jopa nousi uuteen alhaisempaan huippuun 1246 dollariin. Hiljalleen Ethereum kurssi kuitenkin palautui edelliselle tasolleen. Helmikuussa 2018 Ethereum hinta oli jo alle 1000 dollarin, ja maaliskuun loppuun mennessä Ethereum kurssi laski vain vajaaseen 400 dollariin. Tästä kuitenkin Ethereum nousi toukokuussa 2018 700 dollariin, mutta taas parin kuukauden päästä laski 200 ja 300 dollarin välille, ja hinta tasoittui. Jos vuosi 2021 on ollut kuin vuoristorataa Ethereum kurssille, niin oli myös vuosi 2018.  Loppuvuoden kuitenkin kurssi oli tasaisempi, kuten myös vuonna 2019 ei yhtä suuria nousuja ja laskuja ollut. Samoin myös vuosi 2020 oli suhteellisen tasainen, kunnes 2020 lopulla Ethereum kurssi lähtikin pieneen nousuun, ja jatkoi tätä vuoteen 2021.

Miten ethereumin arvo muodostuu?

Ethereumin arvo määräytyy monen tekijän vaikutuksesta, mutta kuten yleensäkin kryptovaluutoissa suurena tekijänä taustalla on kysynnän ja tarjonnan määrä. Mitä enemmän kysyntää valuutalle on, sen korkeampi on sen arvo, ja mitä enemmän tarjontaa sen enemmän se painaa taas arvoa alas. Esimerkiksi sen arvo laskee helposti paljonkin, kun ihmiset alkavat ”paniikissa” myymään sitä huomatessa hinnan laskun – eli tarjonta lisääntyy. Samoin kuten viimeisimpänä nousukautena, yksi nousun taustalla olevista tekijöistä oli se, että Ethereumia ostettiin yleisesti lisää.

Ethereum arvoon vaikuttaa myös sen netwok value, eli sen käytettävyys ja maine markkinoilla. Koska Ethereum on alusta, voitaisiin sitä verrata esimerkiksi Androidiin, tai iOS-käyttöjärjestelmään. Mitä enemmän esimerkiksi sovelluskehitystä sen parissa tehdään, sen suurempi on sen network value. Mieti esimerkiksi, jos kukaan ei loisi sovelluksia iOS-käyttöjärjestelmään? Olisivatkohan Applen tuotteet sitten yhtä suosittuja? Luultavasti eivät. Samoin mitä enemmän sovelluksia ja steikkaajia Ethereum-alustalla jo on, ja mitä enemmän transaktioita alustalla suoritetaan, sitä korkeammalle Etherin kurssi voi nousta. Mikäli alustaa ei käytä kukaan, ei myöskään sen tokenille ole kysyntää.

Kysynnän ja tarjonnan lisäksi Ethereum kurssiin vaikuttaa hyvin paljon yleinen trendi kryptomarkkinalla, sekä Bitcoinin hintakehitys. Samoihin aikoihin kuin Bitcoin arvo alkoi hiljalleen laskea vajaasta 60 dollarista lähemmäs 50 000 dollaria, myös Ethereum kurssi kääntyi laskuun. Tämän vuoksi on tärkeää seurata aktiivisesti uutisointia kryptomarkkinoista, sekä Ethereumin kehityksestä.

Ethereum kurssi ennuste

Ethereumin tulevaisuutta on hyvin vaikeaa ennustaa. Moni sijoittaja menetti suuren arvon sijoituksistaan Ethereumin arvon laskiessa 60 prosenttia huippuhinnoistaan. Tämä korjausliike on kuitenkin hyvin samankaltainen kuin 2017 altcoin kuplaa seurannut pudotus. Tästä kuitenkin hinta palautui, ja muutaman vuoden päästä, eli nyt hinta on käynyt 4000 dollarissa. Voisiko siis olla, että Ethereum arvo tulevaisuus näyttää kirkkaalta, ja Ethereum voisi nousta uusiin huippuihin?  

Joidenkin lähteiden mukaan Ethereum on yksi merkittävimmistä kryptovaluutoista, ja tuo markkinoille paljon enemmän kuin esimerkiksi Bitcoin – siksi tämän arvo tulee varmasti nousemaan 4 000 dollariin takaisin ennemmin tai myöhemmin. Esimerkiksi enkelisijoittaja ja aikaisen vaiheen Bitcoin sijoittaja Joe McCann on kertonut, että uskoo Ethereumin arvon nousevan jopa 50 000 dollariin maaliskuuhun 2022 mennessä.

Ethereum kehittyy jatkuvasti. Ethereumista usein puhutaan toisen polven kryptovaluuttana: ensimmäiseen polveen kuuluvat esimerkiksi Bitcoin ja Litecoin, sekä kolmanteen uudet ja pienemmät toimijat, kuten movi Ethereumin kilpailijoista. Ethereum 2.0 version tulisi kuitenkin 2022–2023 vuosien aikana tulla toimintaan, jolloin Ethereum arvo voi tulla nousemaan, kun sen toiminta käytännössä muuttuu On jopa sanottu, että päivitys nostaisi Ethereum kolmannen sukupolven kanssa samaan luokkaan. Toki tämä voi vaikuttaa myös negatiivisesti Ethereum arvoon, mikäli päivitys on todella epäonnistunut. Jo vuonna 2021 Ethereum markkina-arvo kasvoi 19.2 prosenttiin kaikkien kryptojen yhteenlasketusta markkina-arvosta – tämä kertookin hyvin Ethereumin potentiaalista. Artikkelin kirjoitushetkellä Ethereum markkina-arvo on 241 miljardia dollaria.

Ethereumin kilpailijat

Ethereumilla on markkinoilla muutama kilpailija. Toki Bitcoin voidaan lukea myös yhdeksi Ethereumin kilpailijoista, mutta koska nämä toimivat hyvin eri tavalla, ei Bitcoinista ole suoraa ”uhkaa” Ethereumin tulevaisuudelle. Ethereumille on muutamakin kilpailija, jotka toimivat samassa platform-ryhmässä: Polkadot, Eos, sekä Cardano.

Polkadot on erikoinen alusta, joka pyrkii yhdistämään eri lohkoketjuja toisiinsa. Tämän vuoksi Ethereumilla ja Polkadotilla onkin hieman erilaiset tavoitteet. Kun Ethereum pyrkii olemaan DeFi-alusta, Polkadot yrittää auttaa ihmisiä rakentamaan uusia lohkoketjuja ja yhdistämään jo olemassa olevia lohkoketjuja. Polkadot on artikkelin kirjoitushetkellä yhdeksänneksi suosituin kryptovaluutta markkinoilla.

EOS sijoittuu vasta 28. suosituimmaksi kryptovaluutaksi. EOS yksi päätavoite on viedä suuri osa Ethereumin markkinapaikasta olemalla nopein, halvin sekä skaalautuvin älysopimusalustoihin keskittyvä kryptovaluutta. EOS:ta onkin kutsuttu Ethereum-tappajaksi, ja jos jollain olisi mahdollisuus viedä Ethereumin paikka markkinoilla, olisi se varmasti EOS. Toisaalta EOS markkina-arvo on paljon matalampi kuin Ethereumin, samoin sen hinta – se on korkeimmillaan ollut 22 dollaria vuonna 2018, ja tällä hetkellä Ethereumin tulevaisuus näyttää hieman paremmalta.

Cardano tarjoaa käytännössä yhden merkittävän eron: se skaalautuu ilman fyysisiä louhintalaitteita. Tämän lisäksi sen suureksi edukseen se on hyvin nopea. Käytännössä se kuitenkin toimii hyvin samalla tavalla kuin Ethereum: alustana sopimuksille ja dApeille. Cardano onkin tällä hetkellä viidenneksi suosituin kryptovaluutta, mutta toisaalta se on hinnaltaan paljon alhaisempi kuin Ethereum – korkeimmillaan sen Cardano arvo kävi 2 dollarissa keväällä 2021. Ada-tokeneita on markkinoilla kuitenkin myös tarjolla enemmän – 45 miljoonaa.

Jos verrataan Ethereumia kaikkiin edellämainittuihin, on se suurempi markkina-arvoltaan, sekä yleisesti maineeltaan. Sen hinnan ennustevaan olevan korkein kaikista näistä myös tulevaisuudessa, ja Ethereum varmasti onkin luotettavin toimija juurikin sen verkon koon ansiosta.

 

Katso myös nämä: 

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Platform-kategoriaan kuuluvia Ethereumin haastajia ovat Cardano, Polkadot, sekä EOS.Toki myös Bitcoin voidaan tavallaan lukea Ethereumin kilpailijaksi.

Ethereumin kurssi on kehittynyt vuosien varrella paljon, sillä nyt sen arvo pyörii jo tuhansissa dollareissa, kun taas listautuessaan arvo oli joitakin senttejä. Vuonna 2020 Ethereum kurssi on käynyt uusissa huipuissaan, mutta myös laskenut alas sieltä.

Ethereumin arvo määräytyy markkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tämän lisäksi siihen vaikuttaa myös Bitcoinin kurssikehitys, ja Ethereum verkoston arvo ja tunnettavuus.

Ethereum kurssin tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä monet analyytikot uskovat sen kurssin nousevan takaisin ennen pitkää. Toisaalta Ethereum ja kryptovaluutat ovat yleisesti hyvin riskisiä sijoituskohteita, joten on vaikeaa ennustaa, tuleeko kurssi nousemaan, ja täten sijoittaessa tulee noudattaa varovaisuutta.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.