Etusivu » Dogecoin ostaminen 2021 – Miten ostaa Dogecoinia?

Dogecoin ostaminen 2021 – Miten ostaa Dogecoinia?

Dogecoin ostaminen on tehty vuosien varrella todella helpoksi ja uusien Dogecoinien haltijoiden määräkin on kasvanut merkittävästi. 2021 syksyn alussa Dogecoinia omistaa yli neljä miljoonaa lompakkoa.

Alunperin vitsiksi tehty Dogecoin on saanut kuluvan vuoden aikana hurjasti suosiota ja sen arvo on noussut miltei 200 kertaiseksi huipussaan. Uudet yritykset ottavat jatkuvasti mukaan Dogecoinin maksamisen valikoimaansa ja sen käyttöaste vain kasvaa entisestään.

Dogecoin

Dogecoin

$0.24

DOGE -0.41%

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Sisällysluettelo

Dogecoin - vitsistä raketiksi

Dogecoinin perustajat ovat kertoneet, että se on perustettu alunperin vain vitsinä ja hetken mielijohteesta. Vuosien ajan Dogecoinia on spekuloitu ja se on vihdoin saanut nostetta. Vuoden 2021 aikana Dogecoinin arvo on noussut parhaimmillaan melkein 200 kertaiseksi. Alimmassa kurssissaan Dogecoinin hinnassa oli jopa 4 kappaletta nollia ja nyt niitä ei ole enään yhtään. Vuosien ajan internetissä on spekuloitu Dogecoinin arvon nousua dollarin arvoon, mikä ei enään näytä edes epätodennäköiseltä. 

Maailman rikkain mies Elon Musk on ottanut omaksi kohteekseen Dogecoinin, ja sen rakettimainen nousu voi olla osaksi hänen sosiaalisen meidan tiliensä jatkuvaa postailua. Musk on lisäillyt useasti päivityksiä sekä meemejä liittyen Dogecoiniin ja jokaisella kerralla kun hän on päivitellyt tilejään, on kryptovaluutan arvo noussut samanaikaisesti. Musk on kertonut haluavansa nähdä Dogecoinin nousevan maailman valuutaksi, sekä hän on nimennyt avaruusraketin Doge 1 nimiseksi. Dogecoin yritys kustantaa hänen avaruuslentonsa täysin joten se kertoo sen rakettimaisesta noususta suoraan.

Muutkin miljardöörit sekä julkisuuden henkilöt ovat ottaneet Dogecoinin tähtäimeensä sen suuren suosion vuoksi. Mark Cuban on NBA joukkueelleen Dallas Mavericksille ottanut verkkokauppaan Dogecoinin maaliskuussa 2021 käyttöönsä ja transaktioiden määrä kasvoi nopeasti hurjan suureksi. Internet on täynnä jatkuvasti uusia yrityksiä, jotka ottavat Dogecoinia käyttöönsä maksuvälineenä. Jopa Amazonia on povattu seuraavaksi Dogecoinin haltuun ottajaksi.

Dogecoin ostaminen 2021

Dogecoin ostaminen ja sijoittaminen onnistuu kätevästi monissa eri kryptovaluuttapörsseissä ympäri vuoden. Kryptovaluuttapörsseihin ei päde samat kellonajat kuten osakepörsseihin ja voit tehdä kauppaa koska vain eli ympäri vuorokauden. Pankki- tai luottokortin kautta kryptovaluutan ostaminen ei ole enään kaukainen haave, vaan voit tehdä kauppaa todella kätevästi.

Pikaopas: Näin Dogecoin ostaminen tapahtuu!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Dogecoin ennuste

Dogecoinin hinta ja tulevaisuus näyttävät vuonna 2021 lupaavilta, sillä Dogecoinia mainostetaan monessa paikassa sekä uudet yritykset ottavat sitä koko ajan enemmän ja enemmän käyttöön maksuvälineenä.

Dogecoinia voi tällä hetkellä käyttää maksuvälineenä esimerkiksi Amerikan monissa autokaupoissa, Dallas Mavericksin verkkokaupassa, monissa muissa kaupoissa sekä tulevaisuudessa varmaan useammassakin paikassa. Internetissä on ollut huhupuheita myös siitä, että Tesla alkaisi myymään autojaan Dogecoineja vastaan.

Dogecoinilla on loputon määrä kolikoita, kuitenkin uusien kolikoiden määrä alkaa pikkuhiljaa hidastumaan. Tämä siis hidastaa inflaatiota huomattavasti. Dogecoin on suunniteltu rahan siirtämiseen pienten kulujen vuoksi, kuitenkin lähiaikoina sen arvo on noussut niin paljon, että kulutkin ovat nousseet. Siksi se ei ole enää niin houkutteleva alkuperäiseen käyttötarkoitukseen nähden.

Dogecoin hinta määräytyy markkinoiden kysynnän ja tarjonnan mukaan, lähiaikoina sille on ollut suurta kysyntää lähinnä uusien sijoittajien keskuudessa, mikä on nostanut hintaa huomattavasti. Dogecoin arvo on laskenut/noussut päivän aikana jopa useita kymmeniä prosentteja, mutta se on ihan normaalia kryptovaluuttojen hintamuutoksissa, ja samaa on odotettavissa todennäköisesti myös tulevaisuudessa.

Yhteisö toivoo Dogecoinin hinnan nousevan dollariin ja tällä hetkellä tavoite on vielä alle puolessa välissä, joten Dogecoinilla on vielä paljon tilaa kasvaa.

Miten sijoittaa Dogecoiniin?

Dogecoinia lisätään koko ajan uusiin pörsseihin ja sitä on helppo ostaa monista eri paikoista. Monet pörssit vaativat ensiksi pienen tunnistautumisen henkilökortilla tai pankkitunnuksilla, jonka jälkeen Dogecoin ostaminen voikin jo alkaa. Voit myös lähettää Dogecoinia kätevästi ystävällesi toisessa pörssissä sijaitsevaan lompakkoon.

Tutkimusten mukaan pidemmän aikavälin sijoittamisella, eli holdaamisella saa kaikista suurimmat tuotot. Ainakin Dogecoinin kohdalle se pitää paikkaansa, sillä jos ostit muutama vuosi sitten dogecoinia yhdellä eurolla, olisi kyseinen euro nyt 100 000 euroa. Näin uskomaton tuotto pitää paikkaansa. Mutta toisellakin tavalla voi saada jopa enemmän rahaa, eli treidaamalla.

Kryptovaluutoissa on päivittäisiä hintaheittelyitä, jotka voivat olla parhaimmillaan yli 100 prosenttia, mikä tarkoittaa, että jos osaat olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, voit päivittäin päästä käsiksi huimiin nousuihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että treidaaminen on erittäin riskialtista ja sopii yleensä kokeneemmille sijoittajille.

Dogecoin sijoittamisen riskit

Kuten aiemmin mainitsimme, kryptovaluuttoihin sijoittamisessa on aina korkea riski. Kautta kryptovaluuttojen historian on nähty monta kertaa kun kaikki sijoitukset ovat laskeneet 90% ja mitä jos tarvitsetkin rahojasi juuri siinä hetkessä? Sitten myyt hurjalla tappiolla kaikki sijoituksesi ja käteen ei jää juuri mitään.

Tämän vuoksi ikinä ei kannata laittaa sellaista summaa sijoituksiin kiinni, jonka menettämisen myötä taloutesi saattaisi kaatua tai et pärjäisi. Sijoita vain sen verran, jonka voit pitää kiinni sijoituksissa niin kauan kunnes markkinat palaavat rajun dipin jälkeen takaisin normaalilukemiin.

Dogecoin on erittäin riippuvainen sen yhteisöstä ja kaikesta siitä huomiosta mitä se maailmalla saa. Suuri osa Dogecoiniin sijoittaneista ei tiedä mitään sen teknologiasta ja ostaa sitä vain meemiarvon vuoksi. Mikäli innostus hupenee ja yhteisö lakkaa olemasta, tulee se vaikuttamaan negatiivisesti myös Dogecoinin arvoon, sillä ihmiset keksivät uusia kiinnostuksen kohteita mikäli vanhat loppuvat.

Keskitetty omistajuus on erittäin suuri riski missä tahansa sijoittamisessa. Kurssit seuraavat ihmisten liikkeitä. Tietty nykyään on botteja jotka tekevät omia temppujaan, mutta periaatteessa ihmisten mieli ohjaa markkinoita. Jos joku suuri omistaja päättää myydä, tulisivat kaikki miljoonat uudet omistajat seuraamaan perässä ja myisivät omansa koska he ajattelevat että Dogecoin olikin vitsi koko ajan ja siinä ei ole mitään järkeä.

Viisi suurinta omistajaa omistaa Dogecoineista yli 40 prosenttia, mikä takaa sen, että jos he päättäisivät yhdessä myydä, tulisi se romauttamaan koko touhun.

 

Louhinta on saanut noottia

Proof of work -louhinta on saanut lähiaikoina paljon noottia sen sähkönkulutuksen vuoksi. Mikäli Dogecoin kasvaa entisestään ja sen louhimiskustannukset nousevat lisää, tullaan sitä katsomaan negatiivisemmin. Monet kryptovaluutat ovat siirtyneet jo erilaisiin Proof of Stake -mekanismeihin, jotka eivät käytä niin paljon sähköä lohkoketjun ylläpitämiseen (kuten esimerkiksi Cardano). Internetissä on ollut huhuja, että joitain sähköautoja tultaisiin tekemään, mitkä louhivat Dogecoinia tai muita kryptovaluuttoja sillä aikaa kun ne ovat lataustolpassa.

Loputon määrä tokeneita tulee olemaan ongelma Dogecoinilla jossain vaiheessa, sillä tämän hetkinen pumppausmäärä on minuutin välein 10 000 uutta Dogecoinia markkinoille. Se ei ole toistaiseksi vaikuttanut kurssiarvoon, mutta se tulee jossain vaiheessa olemaan ongelma, mikäli kryptovaluutan adaptaatio tulee nousemaan.

Dogecoin säilytys

Dogecoin ostaminen onnistuu useista eri kryptovaluuttapörsseistä ympäri maailmaa mihin kellonaikaan tahansa. Pienemmillä summilla sijoittamiseen riittää säilytyspaikaksi kryptovaluuttapörssin oma alusta tai ladattava mobiilisovellus, millä ostaa kryptoja. Mobiilisovellus toimii silloin Dogecoin lompakkona.

Jos meinaat sijoittaa suurempia summia, suositellaan fyysisen lompakon hankkimista. Jos pörssi tekee vaikka konkurssin sillä aikaa kun kryptovaluuttasi ovat siellä, voit menettää ne ehdoista riippuen lopullisesti. Tuollaisessa tilanteessa oman fyysisen lompakon hallinta on turvallisempaa ja se ei ole yhteydessä internettiin hyökkäyksille alttiina.

Virtuaalivaluuttalompakkoja on ainakin kahdenlaisia ja niiden ominaisuudet hieman vaihtelevat. Hardware-lompakko on offline-tilassa toimiva virtuaalivaluutan säilytyspaikka. Se on usein muistitikun näköinen ja toimii samalla periaatteella. Tämä on online-lompakkoa turvallisempi vaihtoehto ainakin suuremmille määrille Dogecoineja. Hakkerointi on vaikeampaa, kun kyseessä ei ole mikään verkkoon liitetty sovellus. Toinen vaihtoehto, usein pienemmille summille suositeltu, on online-lompakko. Se voi olla esimerkiksi mobiilisovellus. Online-lompakon turvallisuutta on nykyään mahdollista lisätä 2FA-todentamisen avulla. Tällöin varmistetaan, että juuri lompakon omistaja itse kirjautuu sinne.

On olemassa vielä ns. Paper wallet, joka perustuu tulostettuihin private- ja public-avaimiin, jotka laitetaan talteen. Paperilompakon etuihin kuuluu sen turvallisuus, sillä ainoita turvallisuusuhkia ovat oma huolimattomuus tai avaimen joutuminen vääriin käsiin. Avaimista kannattaa ottaa kopioita, sillä tietojen katoaminen tarkoittaa, että virtuaalivaluuttaan ei pääse enää lainkaan käsiksi. Kopiot tulee säilyttää varmassa paikassa.

Dogecoinin pahimmat kilpailijat

Dogecoin on tehty maksamista ja rahansiirtoa varten, kuitenkin sen arvo on perustamisesta noussut kymmeniä tuhansia kertoja suuremmaksi, joten kustannukset alkavat näkyä eikä välttämättä Dogecoin ole enään paras vaihtoehto maksamisen välineenä.

 

BTC eli Bitcoin 

Bitcoin on ensimmäinen kryptovaluutta, ja siksi luotettu ympäri maailmaa. Bitcoin Cash on hard fork Bitcoinista, ja se on tehty silmällä pitäen nopeampia maksamiseen liittyviä ongelmia.

 

XRP eli Ripple

Vaikka XRP on saanut lainsäädännöllisiä ongelmia selvitettäväkseen, on se silti maksuvälineenä todella hyvä vaihtoehto. Ripple lupaa kotisivuillaan 3 sekunnin transaktioajan ja täyden läpinäkyvyyden toiminnassaan ja voit lähettää rahaa kätevästi ympäri maailmaa.

Dogecoin verotus 2021

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös Dogecoinilla tehdyt voitot ovat veronalaista tuloa siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa tokeneita eli näitä kryptovaluuttoja euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä verottajalle veroilmoitusta täyttäessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 % tai 34 % pääomatuloveroa.

 

Mietitään asiaa esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteen mukaan eli First In First Out.

Ostat Dogecoin-valuuttaa 1000 eurolla. Myyt Dogecoin-valuuttaa myöhemmin 1500 eurolla. Luovutusvoitto 1500 € – 1000 € = 500 €. Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 500 € summasta 30 % eli 150 €.

 

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa:

a) Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi tai toiseen valuuttaan

b) silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

Tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, jolloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamatta jättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

 

Lue myös nämä: 

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoinia on helppo ostaa monista eri pörsseistä ja sijoitusalustoilta, kuten eTorosta. Nykyään jopa suomalaisella pankkikortilla onnistuu ostaminen kätevästi. Sinun tarvitsee vain tunnistautua pörssiin henkilökortillasi ja sen jälkeen voit aloittaa ostamisen.

Voit ostaa Dogecoinia monista eri virtuaalivaluuttapörsseistä ympäri internettiä. Riittää kun lataa jonkin sovelluksen tai lompakon ja ostaa sinne Dogecoinia.

Dogecoinin kurssi on erittäin volatiili, eli se nousee ja laskee erittäin nopeasti. Muutamilla lompakoilla on suuret omistukset Dogecoinia, eli hinta voi laskea todella nopeasti, mikäli he haluavat myydä omansa pois. Kannattaa aina tehdä omat päätöksensä, Dogecoin on riskialtis kryptovaluutta sijoitusmielessä.

Dogecoin vaihtokaupat verotetaan pääomatulona. Kaikesta voitosta menee 30 000 euroon asti 30 % veroa ja tästä ylittävästä summasta 34%.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.