Etusivu » Dogecoin (DOGE) 2021 – Vitsiksi luotu krypto villitsee kryptomarkkinoilla!

Dogecoin (DOGE) 2022 – Vitsiksi luotu krypto villitsee kryptomarkkinoilla!

Dogecoin on internetin rakastama sekä julkkisten suosima kryptovaluutta. Alunperin vitsiksi tehty kolikko on nyt noussut yhdeksi suurimmaksi markkina-arvoltaan kaikista kryptovaluutoista.

Mikä on mahtanut olla Dogecoinin suosion takana, sillä sen kehittäjätkin ovat kertoneet kolikon olevan vain huvin vuoksi tehty.

Maailman rikkain mies Elon Musk on kertonut lähettävänsä Dogecoinin avaruuteen, siitä lisää artikkelissa.

Dogecoin reaaliaikainen kurssi

Dogecoin

Dogecoin

$0.15

DOGE -2.48%

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä Dogecoin on?

Dogecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, se on perustettu jo vuonna 2013. Dogecoinin koodi perustuu pitkälti Litecoiniin ja Dogecoin on myös louhittava kryptovaluutta. Sen maskottina on Shiba Inu koira, mikä on myös vanha meemi internetissä. Meemi on viihteellinen kuva, jota jaetaan eri muodossa internetin välityksellä.

Dogecoin on sen kehittäjien mukaansa perustettu täysin vitsillä, eikä siitä pitänyt tulla näin suurta kuin mitä se on tällä hetkellä. Jackson Palmer osti Dogecoin domainin 2013 loppuvuodesta ja siitä sen suosio lähti nopeasti nousuun. Entinen IBM:n insinööri Billy Markus lähti tekemään Palmerin kanssa Dogecoinia eteenpäin ja heidän visionaan oli luoda hauska maksujärjestelmä, mikä on kaikkien saatavilla helposti sekä halvoilla kustannuksilla. Alunperin sen oli tarkoitus olla vain vitsimielessä tehty ja helppo väylä uusille kryptosijoittajille opetella kryptovaluuttojen toimintaa.

Vuoden 2013 joulukuussa julkaistu Dogecoin keräsi itselleen heti alkuun hurjan suosion. Yli miljoona uutta vierailua saanut Dogecoin sivusto oli heti suuri menestys. Internetissä liikkuva koira meemi keräsi paljon suosiota ja ihmiset olivat samalla aikaa kiinnostuneita myös kryptovaluuttojen tuomasta vauraudesta. Kuten nykyäänkin, niin uutena kryptovaluuttana Dogecoin sai paljon uusia sijoittajia mukaan ja sen kurssi nousi nopeasti muutamassa päivässä jopa yli 300%. Hetken päästä Kiinassa julkaistiin tiedote, missä kerrottiin kiellosta pankeille olla sijoittamatta Dogecoin kryptovaluuttaan, ja se laukaisi sellaisen paniikin sijoittajien kesken, että Dogecoinin kurssi laski 80 % melkein yhtä nopeasti kuin se oli noussutkin.

Uutena kryptovaluuttaprojektina Dogecoin sai paljon kiinnostusta myös hakkereilta ja siitä tuli nopeasti sen myötä yksi internetin puhutuimmista kryptovaluutoista. Jonkun aikaa Dogecoinia vaihdettiin enemmän kuin kaikkia kryptovaluuttoja yhdessä, vaikka sen hinta ei noussutkaan sen myötä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Dogecoinia myytiin melkein samaa vauhtia kuin mitä sitä ostettiin. Dogecoinin arvo ei noussut missään vaiheessa yli Bitcoinin, vaikka vaihtomäärät olivatkin hurjia. Vuoden 2021 aikana olemme nähneet tähän mennessä suurimmat hintaerot Dogecoinin välillä aina alkuvuodesta huippuunsa, jopa 200 kertaisella nousulla.

Miten Dogecoin toimii?

Dogecoin on kryptovaluutta, mikä toimii natiivivaluuttana sen omassa lohkoketjussaan. Lohkoketjun toimintaa pyörittää Proof of Work konsensusalgoritmi, mikä tarkoittaa sitä, että jos joku haluaa vaihtaa Dogecoinia lohkoketjun sisällä, niin jonkun toisen ihmisen tietokone tekee ns. tietokonepulman ja sen selvitettyään saa palkkion transaktion selvittämisestä ja se transaktio lisätään lohkoketjuun. Tällä tavalla jokainen kauppa säilyy tiedossa lohkoketjussa eikä sitä voi taaksepäin mennä muuttamaan. Dogecoinin lohkoketju pystyy käsittelemään 30 transaktiota sekunnissa ja uusia lohkoja syntyy minuutin välein, mistä palkkio lohkoketjun ylläpitäjälle on 10 000 Dogecoinia. Alunperin Dogecoinia sai palkkioksi 1-1 000 000 kappaletta.

Dogecoinin louhinnassa käytetään samaa louhimisalgoritmia kuin Litecoinissa, tällä alun perin pyrittiin estämään louhinnan helppoutta, sillä vain tietyntyyppiset laitteet pystyvät louhimaan Litecoinia sekä Dogecoinia. Nykyään sen vaikutus on kadonnut, sillä markkinoilla on laitteita, jotka pystyvät louhimaan Dogecoinia ilman, että niiden pitää olla tietyntyyppisiä. Dogecoin tehtiin alunperin halvaksi ja helpoksi maksutavaksi, mutta sen arvo on noussut lähiaikoina niin paljon, että kehittäjien pitää tehdä asian eteen jotain, jos he haluavat pitää transaktiokulut matalina. Joskus 1 kpl Doge kuluna ei ollut suuri jos sen hinta oli murto osa dollarista, mutta nyt sen hinta on jo kymmeniä senttejä. joten kulut alkavat jo näkymään, sillä ne ovat tuhatkertaisia alkuperäisestä.

Dogecoin on Litecoinin kopio 

Kryptovaluutoille ominaista on se, että niillä on avoin lähdekoodi kaikille tarjolla internetissä, ja pienillä muokkauksilla voit tehdä itsellesi toimivan kryptovaluutan. Ominaista on myös se, että kryptovaluutoilla voi tapahtua ns. Hard fork, mikä tarkoittaa tilannetta, missä kryptovaluutalle on tehty suuri päivitys, mutta osa verkosta ei halua ottaa sitä käyttöönsä ja jättää päivittämättä uuteen versioon täysin. Tällöin heille saattaa syntyä oma lohkoketju.

Sillä tavalla kävi myös Dogecoinin kanssa. Alunperin tehtiin Bitcoin, minkä ominaisuudet eivät kiinnostaneet kaikkia osapuolia, joten tuli uusi nopeampi versio tilalle nimeltä Litecoin. Litecoinille tehtii Hard fork, minkä johdosta syntyi kryptovaluutta nimeltä Luckycoin. Dogecoin fork syntyi Luckycoinista Hard forkin avulla ja se on jatkanut omaa matkaansa itsekseen.

Mistä ostaa Dogecoinia?

Dogecoin on yksi vanhimpia kryptovaluuttoja, joten sen ostaminen on vuosien varrella kehittynyt suhteellisen helpoksi. Monissa pörsseissä voit ostaa kätevästi Dogecoinia tallettamalla pankkikortillasi rahaa pörssin tilillesi ja sitä kautta vaihtamalla sen kryptovaluutaksi. Osta Dogecoin siis helposti pörssistä, missä käyt jo kauppaa. Esimerkiksi Dogecoin eToro pörssissä on helppo ostaa. Joissain maissa on jopa pankkitalletusautomaatteja, missä voit suoraan ostaa Dogecoinia kryptovaluuttatilille tallettamalla rahaa laitteeseen.

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Dogecoin käyttäminen ja vaihtaminen

CoinFlip, joka hallinnoi suurinta talletusautomaattien verkostoa Bitcoinille, teki julkaisun maaliskuun alkupuolella, että Amerikan laajuisesti Dogecoinia voi ostaa käteisellä heidän 1800 automaatistaan. Kryptovaluuttoja otetaan koko ajan enemmän vastaan maksuvälineenä eri yrityksissä. Amerikan tunnetun NBA joukkueen Dallas Mavericksin tuotteita on voinut ostaa maaliskuun alusta lähtien. Bitcoinille heidän verkkokaupastaan on voinut tehdä ostoksia fanituotteista ja lipuista jo muutaman vuoden ajan, mutta Dogecoin on viimeisin lisäys heidän maksuvalikoimiinsa.

Monia muitakin yrityksiä on lähtenyt Dogecoiniin mukaan, mutta pitää ottaa huomioon kryptovaluuttojen suuri volatiliteetti. Tavaran arvo ei välttämättä ole tänään sama kuin mitä se on huomenna. Yksikin artikkeli voi aiheuttaa massapaniikin ja kryptojen hinnat laskevat päivässä kymmeniä prosentteja. Dogecoinia voi tietysti lähettää muihin lompakkoihin, jotka tukevat Dogecoinia.

Dogecoin sijoituskohteena 

Dogecoin on kehittäjiensä mukaan luotu vitsiksi, mutta toista mieltä voivat olla henkilöt, jotka ovat saaneet sillä tuhatkertaistettua sijoituksensa. Kryptomaailmassa on monenlaisia sijoituskohteita, niitä joilla on takanaan joku järkevä idea ja sitten on Dogecoinin tyylisiä valuuttoja joiden arvioidaan romahtavan jossain vaiheessa teknologian puutteen vuoksi. Dogecoinia voi louhia loputtomasti, mikä tulee aiheuttamaan suurta inflaatiota jossain vaiheessa, lisäksi Dogecoinista omistaa yksi lompakko kymmeniä prosentteja. Tällaiset suuret omistukset tekevät kryptovaluutan alttiiksi markkinoiden manipulaatiolle. Maailmankuulut liikemiehet ovat ottaneet Dogecoinin kiikariinsa ja alkaneet mainostamaan sitä sosiaalisessa mediassa. Dogecoinin arvo voi siis nousta siitä huolimatta, että sillä ei olisikaan mitään oikeaa käyttötarkoitusta. Kyseiset liikemiehet ovat kertoneet olleensa yhteydessä Dogecoinin kehittäjiin, mikä voisi tulevaisuudessa tarkoittaa sen menevän eteenpäin teknologiassaan ja olevan varteenotettava sijoituskohde.

Internetin tuoman huomion myötä Dogecoin on saanut paljon näkyvyyttä ympäri maailmaa. Dogecoinin riskit eivät välttämättä tule esille esimerkiksi nuorten ja uusien sijoittajien keskuudessa. Se on erittäin keskitetty ja muutaman kymmenen lompakon yhteenlaskettu saldo on yli puolet kaikista olemassa olevista Dogecoin kolikoista. Mikäli joku heistä haluaa myydä kolikkonsa, voi se aiheuttaa todella suuren arvonromahduksen ja valuutta menettää kiinnostuksensa. Mikäli luottaa siihen, että suuri osa Dogecoiniin sijoittajista on uusia sijoittajia, tulevat he seuraamaan romahdusta ja myymään todennäköisesti kaikki Dogecoininsa pois.

Dogecoin kurssi ennuste 

Dogecoin arvo nousi hurjasti vuoden 2021 aikana, pari sataa kertaa alkuperäiseen hintaan verrattuna. Hypyt ovat olleet vuosien varrella aikamoista vuoristorataa, ja mistä sitä tietää jos tämäkin vuosi olisi samanlainen? Dogecoinin markkina-arvo on jo noussut kymmeniin miljardeihin, kuka tietää minne se voi vielä nousta tai laskea? Internet ainekin povaa Dogecoinille dollarin rajaa ja aikoo nostaa sitä sinne asti. Monet muutkin tunnetut liikemiehet ovat lähteneet mukaan internetin huumaan ja toivomaan Dogecoinin arvon nousua.

Lue lisää: Dogecoin kurssi 2022

Dogecoin louhinta

Dogecoin käyttää Proof of Work teknologiaa lohkoketjun ylläpitämiseen, mitä on kritisoitu lähiaikoina sähkön sekä luonnontuhoajana. Moni louhija on ylläpitänyt verkkojaan maissa, joissa sähköä tuotetaan hiilivoimalla. Tämä on tehnyt kryptovaluuttojen ylläpidosta ympäristölle haitallista. Alunperin Litecoinille luotiin oma algoritminsa, jota Dogecoinikin tällä hetkellä käyttää. Ennen se esti muita kuin tiettyjä louhimislaitteita louhimasta Dogecoinia, mutta nekin ovat kehittyneet jo sen algoritmin ohi. 

Dogecoin on esimerkiksi Bitcoiniin verrattuna erittäin erilainen louhittava valuutta. Lohkon tekijä saa palkkioksi Dogecoineja 10 000 kappaletta, kun taas Bitcoineja 12.5 kappaletta. Toisaalta Dogecoinin arvo pyörii kymmenissä senteissä ja Bitcoinin kymmenissä tuhansissa. Dogecoineja sai alunperin palkkioksi 1-1 000 000 kappaletta satunnaisesti, aina 100 000 000 000 miljardiin asti. Sen jälkeen palkkiot fiksattiin 10 000 kappaleeseen. Dogecoineja voi olla loputon määrä, joten 10 000 lohkopalkkio minuutin välein tulee nostamaan määrää markkinoilla huomattavasti.

Dogecoin lohkoja syntyy minuutin välein ja Dogecoin lohkoverkko pystyy tällä hetkellä käsittelemään kymmeniä transaktioita joka sekunti. Louhia voit erikseen omilla laitteillasi, jaetussa louhimisryhmässä tai pilvipalvelussa. Voit tarjota omia laitteitasi jonkun toisen louhimistehoksi tai voit itse ostaa jonkun toisen louhimistehoja itsellesi ansaitsemalla näin passiivista tuloa. Ryhmiin tai pilvilouhintaan osallistumalla ei tarvitse käyttää paljon rahaa laitteiden ostamiseen. 

Miksi Dogecoinia kutsutaan vitsivaluutaksi?

Dogecoinia kutsutaan vitsivaluutaksi puhtaasti sen vuoksi, että sen kehittäjä on sanonut sen olevan tehty vitsiksi. Tarinan mukaan Dogecoinin perustajalla oli Dogecoin meemi auki toisella selainikkunalla sekä Coinmarketcap toisella selainikkunallaan ja ajatteli niiden yhdistämisen olevan hyvä juttu. Tämän seurauksena hän meni ostamaan Dogecoin domainin ja perusti Dogecoin lohkoketjun. Dogecoinin oli tarkoitus olla lähinnä mahdollisuus uusille sijoittajille tulla mukaan kryptovaluuttoihin ja hauskana meeminä. Siitä kuitenkin rakentui paljon suurempi asia mitä ikinä osattiin arvatakkaan. Doge meeminä myös mainostetaan Dogecoinia, joten se on itsessäänkin jo periaatteessa vitsi.

Elon Musk ja Dogecoin 

Maailman rikkain mies Elon Musk on ottanu Dogecoinin silmätikukseen ja hänen mielestään kaikista hauskin lopputulos olisi paras lopputulos. Se olisi Dogecoinin hyväksyminen maailmanvaluutaksi ja hän aikookin tehdä kaikkensa Dogecoinin markkinoinnin eteen. Kymmenien miljoonien Twitter seuraajansa avulla hän viestittelee maailmalle Dogecoinin sanomaa ja aikaa huhujen mukaan lähettää SpaceX rakettinsa avulla Dogecoinin avaruuteen. Raketin nimi on Doge 1 ja lennon kustannukset maksaa Dogecoin lohkoketju.

Dogecoin uutiset

Dogecoin Twitter on täynnä suurten yritysten postauksia sekä miljardöörien päivityksiä kyseisestä vitsivaluutasta, mitä on siis tapahtunut? Moni ei tiedä ja miettii millä motivaattoreilla liikemiehet haluavat Dogecoinin menestyvän. Lisäksi Dogecoinin twitter tilillä päivitellään kehittäjien sekä uusien päivitysten myötä Dogecoinin kehitystä.

Dogecoin Reddit kanavalla taas on viihteellisempää sisältöä, mutta myös asiallisiakin postauksia löytyy. Dogecoin reddit kanavan kävijämäärät ovat kasvaneet vuoden 2021 aikana todella paljon, uusia sijoittajia on projektille tullut samalla mitalla. Dogecoinin räjähdysmäinen nousukin kertoo jo kaiken. Dogecoin keskustelu redditissä on enemmän viihteellistä ja ihmiset jakavat omia kokemuksiaan Dogecoinin parissa. Hauskimpia keskustelupalstoilla ovat Dogecoinista tehdyt erilaiset meemit sekä kuvat. Jotkut ovat jopa ottaneet tatuointeja, tehneet vaatteita tai NFT taidetta Dogecoin kryptovaluutasta. 

 

Lue myös nämä: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoin on Litecoiniin perustuva kryptovaluutta, minkä räjähdysmäinen nousu on ollut osaksi kuuluisien liikemiesten puskaradiomainonnan tulosta.

Dogecoin lohkoketju toimii Proof of Work -konsensusalgoritmilla, mutta sinun ei tarvitse lohkoketjusta huolehtia. Voit kätevästi ostaa Dogecoinia monista kryptovaluuttapörsseistä ympäri maailmaa, kuten esimerkiksi eTorosta.

Dogecoinia voit ostaa monista kryptovaluuttapörsseistä. Joissain maissa on myös automaatteja, mistä voit ostaa Dogecoinia suoraan käteisellä.

Dogecoin kryptovaluutta on erittäin riskialtis sijoituskohde. Sen nousu on todennäköisesti koostunut uusista sijoittajista, joten se on vielä alttiimpi laskulle jos jotain ikävää tapahtuu.

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees