Etusivu » Dogecoin kurssi 2021 – Näin kurssi on kehittynyt vuosien saatossa!

Dogecoin kurssi 2021 – Näin kurssi on kehittynyt vuosien saatossa!

Dogecoin kurssi on mennyt vuoden sisällä aikamoista vuoristorataa. Monet julkisuuden henkilöt ovat alkaneet pommittamaan sosiaalisen median kanaviaan täyteen Dogecoinia.

Alkujaan vitsiksi luotu kryptovaluutta on alkanut ottamaan jalansijaa maailmalla uusien suurten yritysten ottaessa sitä mukaan maksuvälineeksi liiketoimintaansa.

Dogecoin kurssi nyt

Dogecoin

Dogecoin

$0.25

DOGE -18.67%

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

 

Sisällysluettelo

Top 3. tärkeintä asiaa, jotka tulee tietää Dogecoinista

Tässä kolme tärkeintä asiaa, jotka on hyvä tietää Dogecoinista. 

 

1. Markkina-arvoltaan top 10 kryptovaluutan joukossa

Dogecoinin suosio on kasvanut vuoden 2021 aikana räjähdysmäisesti. Kryptovaluuttaa on myyty niin paljon, että se on markkina-arvoltaa ollut parhaimmillaan kolmantena Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen. Tällä hetkellä suosio ei näytä paljon tippuvan, vaikka markkina-arvoltaan se on silti pysynyt top 10 suurimman kryptovaluutan joukossa.

 

2. Perustettiin vitsinä

Dogecoinin perustaja on kertonut tehneensä kryptovaluutan vitsiksi – tavaksi saada hauskalla tavalla kryptovaluutat uusien sijoittajien mieleen, lähinnä nuorten ja mikäs sen parempaa kuin internet meemi? Dogecoinista on kuitenkin tullut paljon muuta kuin mitä alunperin ajateltiin, sen koodia on jatkettu paremmaksi ja uudet suuret yhtiöt ottavat sitä mukaan maksutapa valikoimaansa.

 

3. Keskitetty omistajuus

Vaikka Dogecoinia on yritetty saada uusien sijoittajien portfolioon, niin sillä on todella keskitetty omistajuus. Uniikkeja lompakoita joissa Dogecoinia on, on yli 4 miljoonaa. Yhdellä omistajalla on 28 % tuosta potista ja 5 suurimmalla omistajalla on yhteensä yli 40% omistajuus kryptovaluutasta. Mikäli suurimmat sijoittajat alkaisivat myymään omistuksiaan, tulisi moni uusi sijoittaja nuolemaan näppejään.

Dogecoin kurssi 2021

Dogecoinin vuosi 2021 lähti erittäin vauhdikkaasti käyntiin Elon Muskin aloittaman somekohinan vuoksi. Yhdellä Twiittauksellaan Musk toi yön aikana yli 100% nousun kryptovaluutan arvolle. Nykyään tuollainen pieni nousu on kadonnut jo suurempien nousujen alle piiloon. Helmikuusta huhtikuuhun mentiin aika lailla senttimäärissä ja huipussaan toukokuun lopulla käytiin jo riipaisemassa 70 sentin rajaa. Kokonaisuudessaan siis 5 kuukauden aikana nousu oli parhaimmillaan melkein 200 kertainen. Dogecoin ei ole menettäny kaikkea suosiotaan ja näyttäisi siltä että loppuvuosi jatkuu kymmenien senttien lukemissa.

Sijoita Dogecoiniin

Sijoittamalla Dogecoiniin olet osana internet-meemistä kehittynyttä maksuvälinettä ja sekä historiaa. Onhan Dogecoin tehnyt aikamoisen harppauksen alkuvuosistaan. Voit sijoittaa Dogecoiniin kätevästi monissa kymmenissä eri pörsseissä ympäri maailmaa. Kryptovaluuttoja ei sido pörssien aukeamisajat, joten markkinat ovat saatavilla sinulle vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Pikaopas: Näin ostat Dogecoinia ja kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli n. 42 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Dogecoin kurssihistoria

Dogecoin kurssikehitys on ollut suoraan sanottuna raketinomaisesti kasvuun vuosien 2020 ja 2021 vaihteen jälkeen. Alkuvuosina Dogecoinilla oli pieniä nousuja mutta sen kurssi oli $0.000x-$0.0000x paikkeilla aina vuoteen 2017 asti. 2017 uudessa bull runissa toukokuussa Dogecoin sai yhden desimaalin lisää kurssiarvoonsa. Seuraava desimaali tulikin tammikuussa 2021 ja sitä seuraava huhtikuussa. Mikäli olisit siis ostanut Dogecoinia 5 vuotta sitten, olisit parhaimmillaan voinut tehdä 100 000 kertaisen nousun sijoituksellesi, ei huono? Kryptomaailmassa tämä on mahdollista mutta ei tietenkään kaikkien kohdalla ole mahdollista. Tilastot ovat näyttäneet silti, että pidemmän ajan hodlaajilla tulee suurimmat voitot.

Miten Dogecoinin hinta määräytyy?

Kysynnän ja tarjonnan myötä tietenkin hinta muuttuu mikäli ostetaan tai myydään. Jos esimerkiksi haluat todella kovasti ostaa kryptovaluuttaa, niin olet valmis maksamaan kalliimman hinnan minkä myötä sen arvostus nousee ja muutkin ostavat sitä silloin entistä kalliimmalla hinnalla. Viime aikoina internet on myös ollut täynnä Doge aiheisia meemejä sekä uusia uutisia yrityksistä, jotka ottavat sitä käyttöön maksamiseen. Esimerkiksi miljardööri Mark Cubanin omistama Dallas Mavericks on jo hyväksynyt Bitcoineilla maksamisen verkkokaupassaan muutama vuosi sitten ja maaliskuussa. Dogecoinin. Myös huhuja Teslan ostamisesta Dogecoineilla on pyörinyt internetissä, eikä se ole kovin kaukaa haettua, sillä Muskin avaruuslennon raketin nimi on Doge 1.

Dogecoineilla ei ole maksimimäärää, mikä taas aiheuttaa inflaatiota pitkässä juoksussa. Dogecoineja louhiessa syntyy minuutin välein kymmenen tuhatta uutta kappaletta, mikä tuo vuodessa aika suuren määrän valuuttaa lisää kiertoon. Se ei ole vaikuttanut ainakaan toistaiseksi kurssiin negatiivisesti, mistä tietää vaikka isoimmat hodlaajat saisivat suurimman osan palkkioista itselleen.

Louhintamalli Dogecoinilla on Proof of Work, eli se vie kovin paljon sähköä tietokoneelta, mikäli haluaa louhintaa harrastaa. Sähkön ympäristökustannukset maissa, missä sähkö on halpaa, ovat kyseenalaiset. Ympäristöaktivistit ympäri maailmaa ovat puhuneet kryptovaluutan negatiivisista puolista, eli Proof of Work verkkojen sähkökulutuksesta ja sen vaikutuksesta ympäristöön. Dogecoinin kehittäjät ovat tekemässä parannuksia sen lohkoketjuun tulevaisuudessa ja yrittävät tehdä sen vähemmän kuluttavaksi.

Dogecoin tulevaisuus 

Dogecoinin tulevaisuutta on vaikea ennustaa, sillä lukuisat analyytikot ovat vuosien varrella ennustaneet sen menevän pohjamutiin ja koko kryptovaluutan katoavan. Dogecoin kuitenkin palaa esille otsikkoihin ja aina uudestaan, jonka ansiosta se nousee myös kaupankäyntimarkkinoilla ylös. Kryptomarkkinoiden ennustussivustoja on pilvin pimein ympäri internetiä ja on hyvin vaikeaa luottaa mihinkään ammattilaisten mielipiteisiin, sillä maailman rikkain mies on ottanut kryptovaluutan silmätikukseen ja yrittää ajaa sen arvon nousua maagiseen dollariin. Voisi ainakin puheiden perusteella olettaa Dogecoinin arvon nousevan dollariin ja sitten kuka tietää mitä tulee käymään?

Mitkä ovat Dogecoinin vahvuudet kryptomarkkinoilla?

Maailman rikkain mies Elon Muskilta on kysytty miksi hän tykkää Dogecoinista niin paljon? Hän on sanonut pitävänsä meemeistä ja koirista, ja ne ovat syy miksi hän halusi Dogecoinin menestyvän. Hän on erittäin paljon päivitellyt twitterissä Dogecoiniin liittyen, postaillut omia meemejään Dogesta sekä sanonut että haluaa Dogecoinista tulevan maailman valuutan jossain vaiheessa. Muskilla on avaruusraketti nimeltä Doge 1, minkä lento on kokonaan Dogecoin yrityksen maksama. Dogecoin siis lähtee kirjaimellisesti raketin lailla ylös avaruuteen.

Muskin lisäksi kryptovaluutalla on muitakin kannattajia. Artisti Gene Simmons sekä liikemies Mark Cuban ovat olleet julkisesti suuressa määrin Dogecoinin kannattajia. Heidän miljoonien sosiaalisen median seuraajiensa lisäksi myös Dogecoinilla on internetissä oma seuraajakuntansa. Näitä ihmisiä tulee kokoajan lisää eivätkä he aio myydä sijoituksiaan ennen dollarin arvoa, ainakaan omien sanojensa mukaan. Suuri yhteisö takaa pitkän tulevaisuuden ja arvon pysymisen.

Dogecoinia on lisäksi helppo ostaa, halpaa sekä nopeaa louhia siinä on suuri tarjonta. Nämä tekijät ovat houkuttelevia uusien sijoittajien näkökulmasta.

Heikkouksia ovat tietenkin loputon määrä sekä keskitetty omistajuus. Lisäksi Dogecoinin kustannukset tulevat olemaan suuret maksuvälineenä, koska sen hinta on noussut niin paljon. Kaikki pidempään kryptomaailmassa olleet sanovat että Dogecoin vajoaa koska tahansa pohjamutiin ja suosittelemme sijoittamaan vain omalla vastuulla.

 

Lue myös nämä: 

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoin on todella spekulatiivinen sijoituskohde ja lyhyellä aikavälillä näyttäisi siltä, että jatkuvasti tulee uusia yrityksiä missä voi maksaa kyseisellä valuutalla ja sen suosio jatkaa vain nousuaan.

Dogecoinin kurssi on kehittynyt yli 100 000 kertaiseksi muutamien vuosien aikana, sekä vuoden 2021 ensimmäisen viiden kuukauden aikana kurssi nousi miltei 200 kertaiseksi.

Internetissä on ollut vuosia “kampanja”, missä toivotaan Dogecoinin nousua dollarin arvoon, kuka tietää miten paljon se tulee loppujen lopuksi nousemaan. Dogecoin arvo voi hyvinkin mennä yli dollarin rajan.

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.