Etusivu » Cardano ostaminen 2022 – Näin ostat ADA kryptovaluuttaa

Cardano ostaminen 2022 – Näin ostat ADA kryptovaluuttaa

Cardano ostaminen on tehty tänä päivänä erittäin helpoksi ja vaivattomasti. Sen teknologia on tunnustettu monien suurien perinteisten investointilaitoksien toimesta, mikä tuo lisää uskottavuutta.

Tällä hetkellä seitsemänneksi suurimman markkina-arvon omaava Cardanon kryptovaluutta ADA on jatkanut kehitystään sekä sen arvo nousi kymmeniä kertoja vuoden 2021 aikana. Eikä loppua vielä näy.

Cardanon kurssi nyt

Cardano

Cardano

$1.11

ADA -3.55%

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Platform -kategoriaan kuuluva Cardano

Cardano, jonka natiivikryptovaluuttana toimii ADA, on platform-kategoriaan kuuluva lohkoketju, minkä päälle voi rakentaa hajautettuja älysopimuksilla varustettuja sovelluksia. Cardano on siis samankaltainen kuten Ethereum, mutta ei ihan. Cardanon perustaja Charles Hoskinson oli rakentamassa alkuperäistä Ethereum ekosysteemiä, mutta huomasi Ethereumissa olevat puutteet, minkä vuoksi hän lähti rakentamaan omaa lohkoketjuaan.

Cardanon uusia ominaisuuksia sekä kehitystä ohjaa akateeminen lähestymistapa, mikä tekee siitä turvallisen sijoittajien silmissä. Pitkässä juoksussa se on hidas prosessi, mutta tuote julkaistaan valmiimpana ja monet eri asiat huomioon ottaen. Cardano token on monia muita paljon edellä turvallisuudessaan sekä toiminnallisuuksissaan.

Cardano ostaminen - miten onnistuu?

Kryptovaluutan ostaminen on suoraan sanottuna nykypäivänä melko helppoa.

Kryptovaluuttapörsseissä ostaminen on samankaltaista kuin ostaisit osakkeita, ilman että olet sidottuna osakepörssin aukioloaikoihin. Suurimmassa osassa kryptovaluuttapörsseistä ostaminen tapahtuu sillä tavalla, ettet voi itse laittaa liikkeelle ostotarjouksia, vaan saat pörssin itse asettaman hinnan. Monissa pörsseissä on kuitenkin perinteiset osakekaupoista tutut ominaisuudet, jotka helpottavat sijoittamista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pörssissä säilyttämäsi valuutat ovat alttiita pörssin turvallisuudelle (valitse turvallinen alusta) ja mikäli haluat olla riippumaton pörsseistä, tulee sinun säilyttää valuuttojasi jossain muualla.

Cardano ADA ostaminen onnistuu esimerkiksi eTorossa myös CFD-sopimuksilla. CFD-sopimukset ovat arvonerotukseen perustuvia sijoitusinstrumentteja, missä piilee suuret riskit. Ostamalla sopimuksen et siis omista itse kryptovaluuttaa vaan sovitte myyjän kanssa mitä tapahtuu, kun kryptovaluutan hinta nousee tai laskee. Yleensä CFD-sopimuksia tarjotaan vivutuksen kanssa, mikä tarkoittaa moninkertaistamista nousu- tai laskuprosenteille. Monesti sopimuksille tarvitaan pieni vakuus, mikä takaa hintojen nousut ja laskut.

Voidaan ottaa esimerkki Cardanon kanssa. Sijoittaja haluaa spekuloida Cardanon hinnan kanssa, joka on tällä hetkellä yksi dollari. 500 Cardanoa maksaisi siis 500 dollaria, mutta sijoittaja haluaakin ostaa 500 kappaletta Cardano CFD-tuotetta, minkä vakuusvaatimus on 5 %, tulee sijoittajan siirtää välittäjän vakuustilille 25 dollaria. Sillä hinnalla sijoittaja saa tehtyä sopimuksen, millä hän pääsee osallistumaan Cardanon hinnanvaihteluihin. Jos Cardanon hinta nousee 1.10 dollarin arvoon, tekee sijoittaja voittoa (1.1 – 1) x 500 = 50 €, eli 200 % nousu sijoitetulle pääomalle vakuustilillä. CFD-sopimuksen vipuvaikutus on siis 20-kertainen. Sama menee tietysti toisinpäin, jos kurssihinta laskee. CFD-sopimukset ovat erittäin riskialttiita, ja niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Jos CFD-sijoittaminen on sinulle vierasta ja olet aloittelija, suosittelemme pysymään erossa vivuttamisesta.

Mistä voin ostaa Cardanoa?

Cardano on asettanut itsensä hyvälle paikalle markkinoilla, ja sitä saa ostettua todella monista kryptovaluuttapörsseistä ympäri maailman. Yksi esimerkki on eToro. ETorossa Cardanon ostaminen tapahtuu juurikin osakkeiden ostamisen kaltaisesti; siirrät rahaa alustalle, valitset mitä ostat, päätät ostosumman ja lopuksi painat osta-painiketta. Tämän jälkeen kryptovaluutan ostaminen on toteutettu. Alla kerromme pikaoppaan avulla tämän saman prosessin vielä tarkemmin.

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Mitä tulee ottaa huomioon ostaessa?

Kryptovaluuttaa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota suureen hinnanvaihteluun ja siihen, että sijoituksen arvo voi laskea äkillisesti. Kuitenkin jos ostaa Cardanon tapaista vankan teknologian omaavaa kryptovaluuttaa, tietää sen olevan pitkän aikajänteen sijoitus eikä pienet vaihtelut hetkauta, sillä sitä pidetään hallussa pidempään.

Opi lisää Cardanon teknologiasta

Cardano sijoituskohteena

Kuten mikä tahansa kryptovaluutta, on Cardanokin altis hinnanmuutoksille. Kryptovaluuttamarkkinat ovat vielä suhteellisen vähäisessä käytössä ihmisten keskuudessa, joten markkinoita on helpompi manipuloida. Cardano on kuitenkin akateemisesti tutkittu ja niillä on pitkäikäiset suunnitelmat tuoda satoja miljoonia käyttäjiä lohkoketjuunsa muutaman vuoden sisällä. Cardanon perustajakin on sanonut, että sillä tullaan pyörittämään valtioita tulevaisuudessa.

Jos katsoo Cardanon historiaa, on se todistanut arvonsa sijoituskohteena. Vuodenvaihteessa Cardanon hinta liikkui kymmenessä sentissä ja nyt se on jo yli kaksi dollaria. Lukuisat sijoitusyhtiöt ja instituutiot ovat osoittaneet sen luotettavuuden ja sen markkina-arvokin on tällä hetkellä kolmantena Ethereumin ja Bitcoinin jälkeen. Kryptovaluuttamarkkinoilla pitää muistaa kuitenkin se, että mitä vaan voi tapahtua ja kannattaa sijoittaa vain sen verran, mitä oma talous kestää. 

5 hyvää syytä sijoittaa Cardanoon

Ekologisempi vaihtoehto

Cardano toimii Proof of Stake konsensusalgoritmilla, mikä on nopeampi, tehokkaampi, luontoystävällisempi ja vähemmän alttiimpi median huomiolle. Lähiaikoina on huolestuttu Proof of Work lohkoketjujen sähkönkulutuksesta mikä on voinut vaikuttaa hintaan negatiivisella tavalla.

 

Kova suosio projektia kohtaan

Räjähdysmäinen suosio kryptovaluutalle on tullut jo ennen kuin he ovat päässeet julkaisemaan tuotettaan valmiiksi. Cardanolla on vielä monia toiminnallisuuksia tehtävänä ennen kuin heidän tuotteensa on valmis eikä älysopimussovelluksia ole vielä kovin montaa sen ekosysteemissä. Silti sijoittajat ovat osoittaneet kiinnostuksensa projektia kohtaan.

 

Takana arvostettu matemaatikko

Cardanon perustaja Charles Hoskinson oli alun perin kehittämässä Ethereumia, mutta lähti sen jälkeen virheet huomatessaan tekemään omaa lohkoketjuaan. Charles Hoskinson on tunnettu ja arvostettu henkilö kryptovaluuttapiireissä, sekä hän aktiivisesti jakaa sosiaalisessa mediassa tietoa Cardanon eri kehitysvaiheista.

 

Valtaa uusia alueita

Tulevaisuuden suunnitelmat Cardanolle ovat suuria, he aikovat napata markkinoita missä ei vielä ole kryptovaluuttatoimintaa laisinkaan. Tällä hetkellä kohteena on Afrikan eri valtiot ja satojen miljoonien uusien käyttäjien saaminen. Moni valtio voi mennä luottokorttien kehityksen ohi suoraan kryptovaluuttoihin.

 

Turvallinen koodikieli

Lohkoketju käyttää alustassaan Haskell-koodikieltä, mikä toimii vankkana pohjana älysopimuksissa käytettävälle Plutus koodikielelle. Haskell käyttää formaalia verifiointia koodin rakentamisessa, mikä takaa turvallisen lopputuloksen. Se pitääkin huolen siitä, että Cardano on yksi turvallisimmista lohkoketjuista kehittäjille ja ohjelmoijille.

Cardano tulevaisuus

Cardanolla on suuret suunnitelmat tulevaisuuden varalle. Se aikoo iskeä markkinoille, missä ei vielä ole adaptaatiota kryptovaluutalle, eli kehitysmaihin. Afrikassa Cardanolla on monen eri valtion kanssa neuvottelut meneillään ja esimerkiksi Etiopiassa heillä on ohjelma käynnissä, missä 5 miljoonan opiskelijan koulunkäyntitiedot tallentuvat lohkoketjulle, missä 175 000 opettajaa voivat niitä seurata. Monissa muissakin maissa on projektit käynnissä kovaa vauhtia, ja jotkut valtiot Afrikassa voivat jopa sivuuttaa luottokortin kehityksen ja siirtyä suoraan lohkoketjun käyttöön.

Cardano ennuste uusille käyttäjille vuodelle 2022 tulee olemaan satoja miljoonia ja Cardano odotukset sijoittajille näyttävät tulevan toteen projektin jatkuvan kehityksen tapahtuessa.

Cardano säilytys

Kryptovaluutoilla on sellainen maine, että niitä yritetään säilyttää mahdollisimman turvallisessa paikassa ja sillä tavalla, ettei esim. jokin kryptovaluuttapörssi olisi vastuussa valuutoistasi. Mikäli säilytät ostamiasi valuuttoja kryptovaluuttapörssissä, et oikeasti omista sitä lompakkoa missä säilytät sijoituksiasi, vaan pörssi voi estää myynnin tapahtumisen koska vain (näin harvoin toki käy).

Käytännössä kun ostat kryptovaluuttaa, tallentuu ostamasi määrä lohkoketjuun ja pääset siihen käsiksi omistamalla salattuja koodeja. Pörssissä ne eivät ole sinun käytössäsi, mutta fyysisen lompakon ostaessasi voit säilyttää salattuja koodeja siinä laitteessa ja voit pitää sitä poissa internetin ulottuvista.

Lompakkoja on myös pörssien ulkopuolella lohkoketjujen tarjoamilla erillisillä sovelluksilla. ETorolla on omansa ja Cardanolla myös  nimeltään Daedalus. Vain säilyttämällä siellä kryptovaluuttaa voit päästä käsiksi Cardano lohkoketjun tarjoamiin korkosijoituksiin.

Lompakkoa ei ole missään nimessä pakko hankkia erikseen ja voit pitää pörssissä valuuttasi. Kuitenkaan pitkäaikaiseen sijoittamiseen pörssit eivät ole suositeltuja paikkoja, sillä lainsäädännöt voivat muuttua ajan kuluessa ja pörssit voivat estää varojen pois ottamista.

Trezor ja Ledger ovat hyviä esimerkkejä niin sanotuista hard walleteista, eli fyysisistä laitteista, joissa säilytetään salakoodeja.

Tiivistettynä yleinen suositus säilytykselle on se, että pienet summat voi pitää kryptovaluuttapörsseissä (tai jos aiot käydä aktiivista kauppaa) ja suuremmat summat hard walletissa. 

Cardano verotus 2022

Cardanon ADA-tokenilla tehdyt tuotot ovat verotettavaa pääomatuloa. Kryptovaluutoista verotettavaa pääomatuloa syntyy kolmella eri tavalla:

1) Vaihdat omistamasi ADA kryptovaluutan mihin tahansa viralliseen valuuttaan (euro, dollari….)

2) Jos ostat tai olet ostanut ADA kryptovaluuttaa ja käytät sitä maksuvälineenä jonkin tuotteen tai palvelun ostamiseen

3) Vaihdat ADA kryptovaluutan toiseen kryptovaluuttaan

* Kryptovaluuttojen käyttö missä tahansa tilanteissa realisoi sen arvonnousun verotuksen eli oikeastaan teit kryptovaluutallasi mitä tahansa, otetaan se verotuksessa huomioon. 

Vuonna 2022 pääomatulovero on 30 % 30 000 euroon asti ja sen ylittävältä osalta 34 %.

 

Esimerkki 1.

Oletostanut 100 kpl Cardanon ADA tokenia tammikuun alussa hintaan 0,40 euroa, yhteensä 40 euroa. Myyt tokenit tammikuun loppupuolella hintaan 1,00 euroa kappale, yhteensä 100 euroa. Verotettavaa tuloa syntyy 100e – 40e = 60 euroa. Tästä 60 eurosta maksat veroa joko 30 % (60e x 0,3 = 18 euroa) tai 34 % (60 x 0,34 = 20,40 euroa) riippuen pääomatulojesi määrästä.

 

Esimerkki tilanteesta 2.

Ostat ADA tokenia 10 eurolla, kun valuutan kurssi on 0,90 euroa per kappale. Saat siis yhteensä 11,12 ADA tokenia. Ostat seuraavana päivänä ADA tokeneillasi piispanmunkin ja kahvin yhteishintaan 2 euroa. Kyseisenä päivänä ADA token kurssi on 0,94 euroa per kappale, joten käytät maksamiseen 2,12 ADA.

2,12 Ada-tokenia maksoi sinulle 1,908 euroa ostaessasi ne. Myydessäsi niiden arvo oli kaksi euroa. Verotettava pääomatulo on näiden erotus (2,00 – 1,908 = 0,092 euroa ≈ 10 senttiä)

Verotettavaa pääomatuloa kertyy 0,10 euroa eli 10 senttiä. Tästä 10 sentistä maksat veroa joko 30 % (0,10 x 0,3 = 0,03e) tai 34 % (0,10 x 0,34 = 0,034e)

Verotettavat pääomatulot kryptovaluutoista ilmoitetaan itse ja maksetaan OmaVerossa. Säilytä ostokuitit sekä myynti/ostotiedot ja päivät veroilmoitusta varten. Jotkut kryptovaluuttapörssit tarjoavat myynti- ja ostotiedot kätevästi suoraan taulukkona tai muuna tiedostona.

Huomioi, että vaikka jättäisit varat siirtämättä tietyltä alustalta tai kryptolompakostasi pankkitilillesi, verotus tapahtuu joka tapauksessa. 

Cardano uutiset

Cardano reddit kanavalla on laaja määrä projektista kiinnostuneita ihmisiä, jotka käyvät keskustelua palstalla keskenään. Yleensä ihmiset spekuloivat projektin menestymistä ja uusia ominaisuuksia, sekä miten ne tulevat vaikuttamaan Cardanon tulevaisuuteen. Keskusteluissa pyöritellään monipuolisesti niin myönteisiä kuin myös negatiivisia aiheita. 

Cardano Twitter keskustelu pysyy yleensä asiallisempana, ja siitä onkin tullut yritysten virallinen kanava julkaista uusia päivityksiä kryptovaluuttoihin liittyen. Tosin nykyään internet on täynnä uusia pienempiä kryptovaluuttoja, jotka yrittävät mainostaa itseään joka välissä myös Cardanon päivityksiin, mutta on sielläkin asiallista keskustelua aiheesta. Mikäli kryptovaluutan kehitysvaiheet kiinnostavat, suosittelemme oman Twitter-tilin perustamista ja tiettyjen kryptojen seuraamista päivittäin.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardano on kolmannen sukupolven lohkoketjuteknologia, minkä natiivivaluuttana toimii ADA kryptovaluutta. Sen ekosysteemiin voi kehittää älysopimukselle varustettuja hajautettuja sovelluksia.

ADA kryptovaluuttaa voit ostaa helposti ja kätevästi eri kryptovaluuttapörsseistä.

Cardanon ADA on vuonna 2017 luotu kryptovaluutta, joka on kansainvälisesti tunnustettu, joten sitä löytyy monista pörsseistä ja ostaminen on tehty erittäin helpoksi.

Kryptovaluutat verotetaan pääomatuloverotuksen mukaan. Sinun tulee itse ilmoittaa OmaVeroon kryptovaluutoista saadut tuotot, joista maksat 30% aina 30 000 euroon saakka ja yli menevästä summasta 34%

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees