Etusivu » Cardano kurssi 2022 – Reaaliaikainen kurssi, historia, ennuste

Cardano kurssi 2022 – Reaaliaikainen kurssi, historia, ennuste

Cardano kurssi on noussut vuoden 2021 aikana korkeammalle kuin koskaan, ja myös viimeaikaisista kryptomaailman liikkeistä huolimatta pysynyt korkealla.

Kurssiheittelyt ovat erittäin suuria kryptovaluutoissa, ja Cardanon ADA kryptovaluutta on pitänyt puolensa todella hyvin. Ethereumin kilpailijaksi suunniteltu Cardano rakentaa ekosysteemiä, minkä päälle voi rakentaa älysopimuksilla varustettuja sovelluksia.

Cardano kurssi reaaliajassa

Cardano

Cardano

$1.11

ADA -3.55%

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Cardano kurssi 2021

Cardano arvo on lähtenyt kehittymään hyvin vuoden 2021 alusta lähtien, sillä projekti on tehnyt suuria harppauksia eteenpäin ja saanut valmiiksi lupaamiaan muutoksia. Tammikuun ensimmäisellä viikolla Cardanon kurssi nousi yli 100 % ja sen markkina-arvo nousi yli Bitcoin Cashin.

Samalla Cardanon kurssi nousi kuudenneksi suurimmaksi kaikista kryptovaluutoista. Cardanon perustaja kertoi tammikuussa visiostaan miten hajautettujen rahoitusvälineiden määrä tulee nousemaan sekä tulevaisuuden visioistaan tuoda kehitysmaista, varsinkin Afrikan valtioista satoja miljoonia käyttäjiä kryptovaluuttojen pariin.

Maailman suurimpiin digitaalisten valuuttojen sijoittamiseen keskittynyt yritys Grayscale ilmoitti liittävänsä Cardanon listaansa luotetuista valuutoista sekä tulevan investointimahdollisuuden yrityksensä kautta. Tämä oli suuri uutinen Cardanolle, sekä auttoi jatkamaan Cardanon kurssin nousua entisestään. Lisäksi Cardano sai julkaistua vihdoin älysopimukset ekosysteemiinsä, mikä auttoi Cardanon nousua yli dollarin arvoon.

Ethereumin kehityksen jumittaminen sekä Cardano arvonnousu ja kehitystyön edistyminen ovat auttaneet Cardanoa saamaan lisää sijoittajia. Vaikka Cardanon arvo nousikin vain kahden dollarin lukemiin ollessaan huipussa, tarkoittaa se silti kymmenkertaista nousua vuoden alkuun verrattuna. Tällä hetkellä elokuun alkupuolella Cardanon arvo on kirjoitushetkellä jo takaisin n. $2,4 dollarissa, mikä on huomattavasti paremmin kuin muilla kryptovaluutoilla. Cardano näyttää siis olevan menossa oikeaan suuntaan ja nousevan aikaisempiin huippulukemiinsa nopeammin kuin monet muut valuutat. Cardanolla on roadmap tehtynä, mihin on merkitty tulevia kehityskohteita sekä ominaisuuksia, jotka tulevat entisestään parantamaan sen kykyä kehittää itsensä nopeammin paremmaksi kuin kilpailijansa, varsinkin Ethereum.

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Cardano kurssihistoria

Cardano kurssihistoria on seurannut aika pitkälti Bitcoinia seurannutta aiempaa kryptobuumia. Tosin Cardano näki päivänvalon 2017 vuoden aikana, joten se on saanut kohdata vasta yhden näistä kryptobuumeista. 2017 syksyllä Cardanon arvo oli muutamia senttejä, kun se yhtäkkiä joulukuussa hyppäsi viisinkertaiseksi. Muutaman viikon kuluessa siitä Cardanon arvo nousikin kymmeniä kertoja ja kävi sen hetkisessä huipussaan dollarin arvossaan 2018 tammikuun alussa.

Cardanon kurssikehitys meni alaspäin melkein yhtä nopeasti kuin oli noussutkin, muutamassa kuukaudessa reilu kymmenen sentin arvoon huhtikuussa. Toukokuun alussa se käväisi pienen nousun aikana kolmen kymmenen sentin arvossa ja laski siitä eteenpäin pysyen alle viidentoista sentin lukemissa kunnes 2020 loppu tuli ja kryptot alkoivat saada taas kiinnostusta. Nyt Cardano on noussut yli aiemman huippunsa ja pysynyt hyvin ylhäällä pitäen paikkansa top 5 kryptovaluutoissa.

Cardano hintaennuste

Cardanolla on suuret suunnitelmat tulevaisuuden varalle ja sen idea onkin ollut pitkäaikaisena sijoituskohteena. Hoskinsonin eli Cardanon perustajan mukaan kehitysmaat ovat tulevaisuuden kannalta hyviä Cardanolle, ja siellä on potentiaalia saada paljon käyttäjiä Cardanon ekosysteemille. Hoskinson onkin sanonut, että Cardanon avulla tullaan pyörittämään kokonaisia valtioita. Mikäli Cardanon ja Hoskinsonin visio toteutuu, tulee heidän tulevat asiakasvirrat Afrikasta ja sieltä niitä tulee satoja miljoonia. Se tarkoittaa kaikille käyttäjille Cardanon valuutan hankintaa tai älysopimusten transaktioiden suoritukseen Cardanoa polttoaineeksi. Se tulee nostamaan Cardanon kysyntää todella paljon ja sitä myöten myös sen arvoa. Suurin osa tällä hetkellä Cardanon markkinoilla olevista tokeneista on pantattuna keräämään korkoa sijoitukselleen, mikä tarkoittaa sitä, että jos Cardanon kysyntä nousee todella korkeaksi eikä pörsseillä ole tarjota sitä myyntiin, tulee sen arvo nousemaan erittäin nopeasti kysynnän kasvaessa.

Ethereumin kaatajaksi nimetty Cardano on alusta asti ollut kehityksensä kanssa sillä linjoilla, että se tulee voittamaan Ethereum verkon esteet ja toimimaan luotettavammin sekä skaalautumaan paremmin. Cardano on pysynyt kehitystyössään aikataulussa ja tulevat ominaisuudet ovat nostaneet sen arvoa, Ethereum on laahannut lupaamistaan aikatauluista, mikä taas kasvattaa niiden välistä eroa. Cardanon kehitystyö on vaan todella hidasta, mikä voi olla esteenä asiakaskunnan kasvattamiseen, jos kilpailijat ehtivät ensin. Cardano on kuitenkin pitänyt pintansa todella hyvin 2021 esteistä huoliomatta, mikä viittaa siihen, että sen arvo jatkaa nousuaan loppuvuonna.

Mitkä tekijät vaikuttavat Cardanon kurssiin?

Kryptovaluutat ovat suhteellisen pienellä käyttöasteella maailman väestöstä, mikä muuttaa niiden arvonmääritystä perinteiseen osakekurssiin verrattuna. Kryptovaluutoissa on kahdenlaisia erilaisia sijoituskohteita: Kryptoprojekteja, millä on jokin oikea tarkoitus ja sitten on pelkästään suosion avulla nousevia kryptoprojekteja, joilla ei ole oikeaa käyttötarkoitusta.

Cardano kuuluu siihen kastiin, millä on oikea käyttötarkoitus. Sen ideana on olla ekosysteemi, jonka päälle rakennetaan sovelluksia, joita sadat miljoonat ihmiset tulevat käyttämään. Mitä enemmän Cardanon ekosysteemissä on käyttäjiä ja sovelluksia, tulee sen arvo olemaan sitä suurempi. Tottakai perinteiset kysynnän ja tarjonnan lait määrittelevät myös tämän kryptovaluutan arvon, mutta juuri tämä käyttäjien määrä tulee nostamaan kysyntää ja sitä myöten myös hintaa valuutalle. Cardanon ekosysteemiin on tulossa äänestysominaisuus, joka mahdollistaa käyttäjille tavan äänestää tulevia ominaisuuksia, ja se voi tarkoittaa negatiivista Cardanon arvon kannalta. Siellä voi olla suuria omistajia ilman minkäänlaista tietämystä kryptovaluutoista ja uudet ominaisuudet tai toiminnallisuudet voivat olla erittäin vaarallisia.

Lue kattava tietopaketti Cardanosta 

Miksi kryptovaluuttojen kurssi heittelee niin paljon?

Kryptovaluuttojen käyttöaste maailmalla on todella pieni verrattuna perinteisiin osakemarkkinoihin, mikä aiheuttaa sen, että pienemmät ostokset saattavat nostaa hintaa paljon enemmän. Osakesijoittamisesta poiketen kryptovaluuttoja on myös paljon helpompi ostaa, koska ne eivät ole riippuvaisia kellonajoista, toisin kuin pörssien avautumiset ja sulkeutumiset. Samalla kuin ostaa jotain kryptovaluuttaa, voi joutua ostamaan toista valuuttaa maksaakseen transaktiokulut, toki dollareita ostamalla joutuu maksamaan myös kulut siitä, mutta sitä valuuttaa on paljon enemmän markkinoilla.

Suurin osa kryptovaluuttasijoittajista on myös nuoria sekä kokemattomia sijoittajia, jotka lähtevät sijoittamaan nopealla sekä impulsiivisella tavalla. Tavoittelevat nopeaa rikastumista ja sitten käykin hassusti ja myydään sijoitukset tappiolla. Kryptovaluutat ovat uusi teknologia, mikä tekee siitä kiinnostavan sekä trendikkään. Se on myös monien valtioiden inhoama sekä pankkien vihollinen ja siksi myös siitä ollaan kiinnostuneita, sillä normaalit valuutat kuten dollarin arvo laskee ja kryptovaluutoilla on ehtoja miksi niiden määrä ei esim. tuosta noin voi vain kasvaa loputtomiin.

Opi lisää kryptovaluuttasijoittamisesta 

Top 5 kryptovaluuttojen kurssit reaaliajassa

Cardano

Cardano

$1.11

ADA -3.55%

Ethereum

Ethereum

$3,021.21

ETH -2.12%

Bitcoin

Bitcoin

$40,780.13

BTC -1.68%

Binance Coin

Binance Coin

$424.32

BNB -1.60%

XRP

XRP

$0.73

XRP -1.47%

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardano on kehitetty haastamaan Ethereumin sekä muiden kryptovaluuttojen ongelmia ja toimimaan tehokkaammin, edullisemmin ja turvallisemmin.

Cardanosta tekee uniikin sen akateeminen kehitysnäkökulma. Cardanon kaikki kehitysvaiheet käyvät akateemisten tutkijoiden syynin läpi ja se takaa varmasti huomioon otetut uudet ominaisuudet.

ADA kryptovaluutta on tällä hetkellä markkinoilla 32 miljardia kappaletta, ja sen maksimikapasiteetti on 45 miljardia. Tulevaisuudessa omistajat voivat päättää sen määrän kasvattamisesta, mutta se ei ole vielä varmaa.

Cardano on pitkän aikavälin sijoituskohde, ja sen kehitysvaiheet ovat olleet sovitun mukaisia, eli Cardanon tulevaisuuskin näyttää todella hyvältä. Nimenomaan vuosi 2022 on sen perustajan mukaan todella käänteentekevä.

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees