Etusivu » Bitcoin arvo ja hinta 2022

Bitcoin arvo ja hinta 2022

Bitcoin arvo lähti hyvään nousuun lokakuussa 2021 ja saavutti uuden huippunsa. Loppuvuodesta kurssi kääntyi kuitenkin laskuun ja sillä samalla tiellä se on edelleen vuoden 2022 alussa.

Bitcoinin arvo on ollut jo yli vuoden puhutuin aihe sijoittajien keskuudessa. Eikä ihmekään, Bitcoinin hinta rikkoi ennätyslukemia kerta toisensa jälkeen. Vuosi 2021 olikin Bitcoinin kannalta hyvää aikaa vaikkei sen kurssi noussutkaan niin korkealle kuin sijoittajat olettivat.

Vaikka nyt alkuvuonna 2022 kurssi pyörii noin 40,000 dollarin lukemissa, tuntuu sijoittajilla silti löytyvän vahvaa uskoa ja luottoa Bitcoinin nousuun. Siinä missä aiempina vuosina ns. tuulipukusijoittajat sijoittivat suurimmaksi osaksi Bitcoiniin, tänä päivänä Bitcoiniin sijoittavat suuret ja nimekkäät yhtiöt valtavine summineen sekä valtiot ovat kiinnostuneet ottamaan Bitcoinin viralliseksi valuutakseen. El Salvador teki näin jo.  

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Bitcoin arvo 2017-2022

Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja tänä päivänä Bitcoin arvonkehitys kiinnostaa suuresti kryptosijoittajia. Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 60% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta. Nyt alkuvuonna 2022 Bitcoinin markkina-arvo on nyt yli 800 miljardia dollaria. Arvo on valtava verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. 

Vuoden 2018 alussa Bitcoin kryptovaluutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoin arvo kävi silloisessa maksimissaan, lähellä 20 000 dollaria. Tämän arvon ajateltiin olevan korkein mihin Bitcoin voi nousta, mutta vuosi 2021 todisti toisin.  Bitcoin on mm. yli kolminkertaistanut maksimiarvonsa ja teki uuden ennätyksensä marraskuun 9. kun yhden Bitcoinin arvo kävi yli 68,500 dollarissa. Tällä hetkellä kurssi pyörii 40,000 dollarin paikkeilla.

bitcoin arvo

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Miten Bitcoin arvo muodostuu?

Bitcoinin arvo määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoin arvo on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinin tarjonta perustuu oikeastaan siihen, kuinka paljon Bitcoinia louhitaan lisää sekä myös louhinnan kustannukseen.

Toisin kuin perinteisillä valuutoilla, Bitcoinin teknologia määrittää sen, että Bitcoinien maksimimäärä on ennalta määrätty. Bitcoineja voi olla enintään 21 miljoonaa kappaletta ja niistä on jo louhittu valtaosa, tällä hetkellä yli 18,8 miljoonaa kappaletta.

Bitcoinien louhinta tapahtuu lukuisilla eri tietokoneilla ja se kuluttaa valtavasti energiaa ja louhinta muuttuu koko ajan kalliimmaksi ja vaikeammaksi mitä vähemmän Bitcoineja on enää louhittavana. Arvellaan, että Bitcoinien arvo pysyisi minimissään sen louhintakustannuksen tasolla mikä antaisi jonkinlaisen suojan siltä, että sen arvo voisi tippua koskaan nollaan.

Bitcoinin arvoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm.:

  • Kysyntä
  • Tarjonta
  • Tuotantokustannus
  • Teknologian arvo
  • Tulevaisuuden odotukset
  • Kilpailevat teknologiat ja kryptovaluutat
  • Poliittiset päätökset
  • Perinteisten valuuttojen ”painaminen”

Siinä missä perinteiset valuutat eli ns. Fiat-valuutat ovat vain pelkkiä virallisesti nimettyjä maksuvälineitä, on kryptovaluutat paljon muutakin. Esimerkiksi Bitcoin ei ole pelkkä vaihdannan väline vaan samalla myös tuhansien palvelinten ja miljoonien käyttäjien muodostama globaali verkko. Ja kun puhutaan teknologia-alasta niin kaikella mikä on suosittua, on myös paljon arvoa. Tästä kertoo sekin, että erilaisia teknologiayhtiöitä arvostetaan ja on myyty mittavilla summilla vaikka ne eivät ole edes tuottaneet voittoa (Whatsapp, Twitter..). Bitcoinin teknologiassa ja verkostossa saattaa piillä sellaista arvoa mitä nyt ei vielä osata edes ajatella.

Bitcoinin arvoon vaikuttaa myös tulevaisuuden odotukset. Maailma digitalisoituu ja tulevina vuosikymmeninä perinteinen maksaminen ja setelivaluutat saattavat jäädä historiaan ja valuuttajärjestelmiin saattaa tulla mullistuksia. Kryptovaluuttojen läpimurtoon saattaa vielä mennä vuosia, mutta digitaaliseen suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

Kryptovaluuttojen läpimurto ei kuitenkaan välttämättä tarkoita Bitcoinin arvon kehitystä, vaikka se voi sitäkin tarkoittaa. Kryptovaluutatkin kilpailevat keskenään ja niitä tulee koko ajan lisää. Muita suosituimpia kryptovaluuttoja ovat mm. EthereumLitecoin, Ripple ja Monero.

Kryptovaluuttojen arvonkehitykseen vaikuttaa myös taustalla oleva teknologia ja käyttömahdollisuudet, sillä kryptovaluuttoille voi löytyä myös useita muita käyttötarkoituksia, esimerkiksi älysopimukset ja erilaiset kryptovaluutat sopivat toisia paremmin erilaisiin tarkoituksiin.

Kryptovaluutat ovat myös poliittisten päätösten armoilla. Valtiot ovat perustaneet omia kryptovaluuttojaan ja tulevat perustamaan varmaan lisääkin. Hyperinflaatiosta kärsinyt Venezuela on ensimmäinen valtio, joka perusti oman kryptovaluuttansa, Petron. Valtioiden omat valuutat eivät kuitenkaan suoranaisesti kilpaile perinteisten kryptovaluuttojen kanssa, mutta poliittiset päätökset kieltää tiettyjen kryptovaluuttojen käyttö voi vaikuttaa esimerkiksi Bitcoinin arvoon.

Bitcoin ja suositut kryptovaluutat reaaliajassa

Katso alta Bitcoin arvo euroissa. Jos haluat vaihtaa valuuttaa, klikkaa kaavion vasemmassa alakulmassa olevaa valikkoa ja valitse haluamasi valuutta (esim. USD)

Suomalaiset Bitcoin miljonäärit

Useampi suomalainen on onnistunut tekemään itsestään Bitcoinin avulla miljonäärin. 

Bitcoin teki mm. 28-vuotiaasta mikkeliläisestä Juha Paakkunaisesta rikkaan miehen. Paakkunainen sijoitti vuonna 2011 Bitcoiniin 500 euroa ja vuonna 2017 hän myi suurimman osan omistamistaan Bitcoineista lähes 2 miljoonalla. Tämän ansiosta hän sijoittui vuonna 2018 alle 30-vuotiaiden listalla 9. eniten tienanneeksi. 

Bittisiirto Oy:n perustaja ja Tj Alexander Hanhikoski löytyi myös vuoden 2018 tienaajien kärkijoukosta. Hänen tulonsa olivat noin 24,6 miljoonaa euroa. Huhujen mukaan Hanhikoski olisi ostanut Etheriä kyseisen valuutan julkaisun yhteydessä. Ether on Ethereumin oma kryptovaluutta, joka on tällä hetkellä maailman toiseksi suosituin virtuaalivaluutta. 

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

bitcoin hinta

Bitcoin arvon kehitys

Bitcoin arvo on noussut suuresti viime vuosien aikana. Vuonna 2008 julkaistun Bitcoin kryptovaluutan matka on ollut yhtä nousukiitoa, toki myös laskua, mutta suuret arvonmuutokset kuuluvat kryptovaluuttojen maailmaan. Kryptovaluuttojen parissa on normaalia, että kurssi saattaa heitellä jopa useita prosenttiyksiköitä pelkästään yhden päivän aikana. 

Käytännössä Bitcoinin alkuperäinen arvo oli puhtaat nolla dollaria koko 2009 vuoden ajan. Vuonna 2010 Bitcoinin hinta ei koskaan ylittänyt dollaria. Tuona vuonna Bitcoinin korkein arvo oli 0,39 dollaria. 

Jos olisit ostanut vuonna 2010 100 Bitcoinia 0,39$ hintaan, olisi Bitcoiniesi arvo tänä päivänä n. 5,8 miljoonaa dollaria. 

Helmikuussa 2017 Bitcoin ylitti ensimmäistä kertaa 1 000 dollarin rajan ja saman vuoden aikana se rikkoi myös ensimmäisen kerran 10 000 dollarin rajapyykin. Vuoden 2017 ATH oli 19,498.63$ (päivämäärä: 18. joulukuuta 2017). 

Tammikuusta 2018 aina vuoden 2020 syksyyn saakka Bitcoinin kurssi heitteli 3,000 ja 11,000 dollarin välissä kunnes 2020 loppuvuodesta Bitcoinin arvo lähti todelliseen nousukiitoon ja nousi huhtikuussa 2021 64,000 dollariin. Kesällä kurssi laski jonkin verran ja pyöri 30,000-40,000 dollarin välillä koko heinäkuun ja elokuussa kurssi pysyi tasaisesti 40,000 dollarin ylläpuolella. Uusi ATH-lukema syntyi 9.11.2021 ja se oli $68,530.34.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoinin arvo määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot eli kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Kyllä. Bitcoin on täysin laillinen. Voit käyttää Bitcoinia maksuvälineenä tai sijoituskohteena. 

Tällä hetkellä Bitcoinille odotetaan kryptosijoittajien parissa nousurikasta tulevaisuutta. Bitcoin arvon uskotaan nousevan lähivuosina jopa satoihin tuhansiin dollareihin. Toki nämä ovat vain uskomuksia, joka kannattaa aina huomioida.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees