Etusivu » Binance Coin ostaminen – Näin ostat BNB-kryptovaluuttaa

Binance Coin ostaminen – Näin ostat BNB-kryptovaluuttaa

Binance Coin ostaminen on nykypäivänä yllättävän helppoa, jopa uudelle sijoittajalle. Kryptopörssit ovat kehittyneet niin pitkälle, että voit ostaa monesta pörssistä BNB-kryptovaluuttaa suoraan pankkikortilla tai pankkitunnuksilla.

Binance Coin on luotu vuonna 2017 rahoittamaan Binance pörssin perustamista, sekä edesauttamaan pörssin kryptovaluutan käyttöastetta. Binance on maailman suurimman volyymin kryptovaluuttapörssi sekä Binance Coin on tällä hetkellä markkina-arvoltaan neljänneksi suurimman markkinaosuuden omaava kryptovaluutta (59 miljardia).

Binance Coin hinta nyt

Binance Coin

Binance Coin

$424.32

BNB -1.60%

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä Binance Coin on ja mihin sitä käytetään?

Binance pörssillä on oma lohkoketju, minkä natiivivaluuttana toimii Binance Coin. Ostamalla kryptovaluuttaa Binancessa, joudut maksamaan jokaisesta vaihtokaupasta kaupankäyntikulun, minkä voit saada parempaan hintaan, jos maksat kulun Binance Coineilla. Binance Coinilla on muitakin käyttötarkoituksia, esimerkiksi palveluiden tai matkalippujen ostaminen Binance pörssin kautta.

BNB kryptovaluutta

Binancen pörssissä toimiva Binance Coin eli BNB kryptovaluutta on ollut olemassa 2017 vuodesta lähtien, ja Binancen whitepaperissa oli kirjoitettu kolikoiden polttamisesta, eli markkinoilta poistamisesta aina neljännesvuosittain. Kaikenkaikkiaan BNB kryptovaluuttaa on poistettu markkinoilta 16 kertaa, mikä on vaikuttanut valuutan kysyntään positiivisella tavalla. Sitä on siis vähemmän tarjolla, mikä saattaa vaikeuttaa ostamista ja nostaa kurssia.

Binance Coin ostaminen

Osta Binance Coinia helposti monesta tarjolla olevasta kryptovaluuttapörssistä. BNB kryptovaluutta on Binance pörssin oma kryptovaluutta, joten luonnollisesti sitä kannattaa parhaat kulut huomioon ottaen ostaa sieltä tai voit ostaa Bincance Coinia esimerkiksi eTorosta.

Kryptovaluutan ostaminen on joskus ollut hankala ja vaikeaselkoinen prosessi, mutta jatkuvan kehityksen myötä voit ostaa nykyään kryptovaluuttaa hyvin samankaltaisesti kuin osakkeita tai rahastoja. Kryptovaluuttapörssit tarvitsevat vain vahvan tunnistautumisen lakien Binance Coin ostaminen käytännössä tapahtuu. 

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Sijoittaminen Binance Coiniin – kannattaako?

Binance Coinin päätarkoitus on operoida transaktioita Binancen lohkoketjussa sekä mahdollistaa laajaa valikoima erilaisia toimintoja, kuten uusien tokenien kauppaa varten. Binance Coin toimii alennuksena vaihdantakustannuksille Binance pörssissä. Alkujaan sait jopa 50 % alennuksen transaktiokuluissa, mikäli maksoit ne Binance Coinilla, mutta se on puolittunut joka vuoden jälkeen.

Seuraavaksi käymme läpi Binance Coinin hyviä ja huonoja puolia Binance Coiniin sijoittamiseen liittyen.

Hyvät puolet:

Huonot puolet:

Kaupankäynnissä kannattaa muistaa aina kryptomaailmasta tuttu termi, DYOR, eli do your own research. Suosittelemme tekemään omat tutkimukset kryptovaluutoista, eikä kaikkea netistä lukemaa kannata pitää itsestäänselvyytenä. Sijoittaminen tehdään aina omalla riskillä eikä ikinä kannata sijoittaa enempää kuin olisi valmis häviämään.

BNB kryptovaluutan treidaus

Jos päätät lisätä Binance Coinia portfolioosi, kannattaa muistaa mistä sen hinta on lähtenyt ja missä sen positio on tällä hetkellä markkinoilla. Binance Coinin arvo on lähtenyt kymmenestä sentistä ja noussut satoihin dollareihin. Eli kasvua on tapahtunut kymmeniä tuhansia prosentteja.

Pitää muistaa, ettei sijoita ikinä enempää kuin olet valmis häviämään ja asiantuntijat suosittelevatkin tekemään kaupankäyntiä erittäin varovasti. Yhden prosentin sääntö on yleisessä käytössä asiantuntijoiden keskuudessa, ja se tarkoittaa, ettei kannata ikinä laittaa yhteen kryptovaluuttaan enempää kuin yksi prosentti omasta varallisuudesta. Monissa pörsseissä voit käydä kauppaa vivulla. Tämä voi tarkoittaa kaupankäyntialustan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan kymmeniä tai jopa 100 kertaista nousua sijoituksellesi, mikäli sen kurssi nousee tai laskee.

Vivulla treidaaminen tarkoittaa sitä, että jos ostat yhden Binance Coinin arvolla $100, missä on 100 kertainen vipu, tarkoittaa kurssin 1 % aleneminen oman sijoituksesi 100 kertaista alentumista, eli tässä tilanteessa 100 %. Mikäli taas kurssi nousee 1 %, olet kaksinkertaistanut sijoituksesi. Kryptomaailmassa on paljon eri instrumentteja mitä voit käyttää vaihdantaan sekä nykyään voit jopa ostaa osakkeisiin viittaavia tokeneita kryptomaailmassa.

Opi lisää Binance Coinin kurssista

Binance Coin ostaminen CFD-sopimuksella

CFD-sopimukset, eli Contract For Difference, on yleinen tapa käydä kauppaa myös perinteisillä osakemarkkinoilla. Silloin et siis osta itsellesi kyseistä kryptovaluuttaa, vaan sopimuksen jostain tiettyyn suuntaan menevästä kurssiheittelystä. Kuka tahansa sijoitusmarkkinoilla työskentelevä on kuullut CFD-sopimuksista sekä kryptovaluutoista, mutta moni ei välttämättä tiedä, että niitä voi yhdistellä, ja tällä hetkellä markkinoilla voi olla hyvä aika sen kaltaiselle sijoittamiselle.

CFD-sopimukselle treidaamisessa on hyviä sekä huonoja puolia perinteiseen kryptovaluuttasijoittamiseen nähden. Tutkimukset ovat osoittaneet, että suurin osa CFD-sopimuksilla kauppaa tekevistä kryptovaluuttasijoittajista menettävät rahansa, mutta se ei tarkoita, ettei siinä voisi onnistua. Kryptovaluuttojen kurssiheittelyt ovat niin suuria, että mahdollisuudet ovat erittäin lupaavia. Kuvittele että sijoittaisit 100 kertoimen vivutuksella 1000€, ja kyseisen sopimuksen kryptovaluutta nousisi 50 % päivässä. Tämä tarkoittaisi sinulle 150 000€ voittoja.

Kyseisten johdannaissopimusten kanssa treidaaminen ei liikuta kryptovaluuttamarkkinoita mihinkään suuntaan, ja vaikka ostaisit sopimuksen miljardilla eurolla, ei sillä olisi markkinoille minkäänlaista vaikutusta. Sopimukset eivät ole oikeaa kryptovaluuttaa, vaan kun avaat position, niin ostat sillä sopimuksen kyseistä valuutan arvosta sillä hetkellä. Jos valuutan arvo muuttuu, voit myydä sopimuksen ja nostaa voitot itsellesi, kuten perinteisillä sijoitusinstrumenteilla.

On sanottu, että CFD-sopimuksilla treidaaminen sopii paremmin lyhyen aikavälin sijoittamiseen, kun perinteinen kryptovaluuttasijoittaminen taas sopii paremmin pidemmän aikavälin sijoittamiseen.

Binance Coin kurssi

Kurssikehitys on 2021 vuoden alusta ollut erittäin hurjaa. 2017 Binance Coinin kurssi lähti 0.1 dollarin arvosta, ja se nousi hiljalleen aina 40 dollariin. 2021 vuoden alussa Binance sai todella suurta huomiota, ja BNB kurssi oli huipussaan melkein 700 dollaria. Alta pääset tutkimaan kurssin kehitystä.

Binance Coin lompakko

Binance Coinille ei periaatteessa ole omaa lompakkoa, mutta jos haluat toimia Binance Smart Chainissa, niin tulee sinun käyttää Trustwallet-nimistä sovellusta sinne päästäksesi.

Tekemällä Binancen pörssiin käyttäjätilin, voit ostaa sinne valuutaa ja pitää sen pörssin omassa käyttäjäsi lompakossa. Pörssin lompakossa et omista privaattiavaintasi, mikä tarkoittaa sitä, ettet periaatteessa ”omista” valuuttojasi ja jos Binancen järjestelmät kaatuvat, et pääse käsiksi omiin varantoihisi. Siksi kryptovaluuttaan sijoittamisessa suositellaan käytettävän erilaisia cold walletteja, mitkä eivät ole riippuvaisia muiden järjestelmien toiminnasta.

Binance Coin ennuste

Binance Coin kurssin ennuste loppuvuodelle 2021 on ainakin tällä hetkellä positiivinen. Nyt mennään 2021 heinäkuun loppupuolella, ja markkinat ovat aika alhaalla tällä hetkellä, mikä tarkoittaa myös Binance Coinin arvon alentumista. Nyt on siis hyvä aika sijoittaa ja odottaa markkinoiden palautumista takaisin huippuunsa. Kuitenkin pitää muistaa, että sijoittaminen on aina omalla vastuulla eikä lukemaasi saa pitää sijoitusneuvona.

Binance Coinilla on myös uniikki polttamismenetelmä, joka takaa kysynnän kasvua epävarmoillakin markkinoilla.

Binance Coin verotus 2021

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös BNB-kryptovaluutalla tehdyt voitot ovat veronalaisia siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa tokeneita euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä veroilmoitusta täytellessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 % tai 34 % pääomatuloveroa.

 

Mietitään asiaa esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteella, eli First In First Out.

  • Ostat BNB-valuuttaa 1000 eurolla
  • Myyt BNB-valuuttaa myöhemmin 1500 eurolla
  • Luovutusvoitto 1500 € – 1000 € = 500 €

Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 500 € summasta 30 % eli 150 €.

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa. Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi tai silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

BNB kaupastasi saamasi tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, milloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamatta jättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Binance coinia on erittäin helppo ostaa monista eri pörsseistä ympäri maailmaa, jotkut maat saattavat kieltää kryptovaluuttojen ostamista, mutta ainekin Suomessa tällä hetkellä se on todella helppoa sekä turvallista.

Binancen pörssi takaa parhaat transaktiokulut ostaessasi Binance Coinia, joten sitä kannattaa ostaa sen omasta pörssistä suoraan. Toki muualtakin voi ostaa, eikä kulut varsinkaan pienillä summilla ole tähtitieteellisiä, joten voit ostaa pörssistä, joka tuntuu sinulle parhaimmalta.

Binance Coinin on perustanut Changpeng Zhao, joka on nostanut itsensä sosiaalisessa mediassa todella tunnetuksi henkilöksi sekä Binance pörssin keulakuvaksi. Changpeng Zhaolla on menneisyydessään koulutustaustaa matematiikasta sekä tietotekniikasta ja työllisyys taustaa suurista investointipankeista.

Kryptovaluuttamarkkinat kokevat uutena teknologiana paljon mediahuomiota, eikä Binance ole poikkeus. Binance Coin on Suomen lainsäädännössä tällä hetkellä laillinen sijoitusväline ja sitä voi ostaa huoletta. Kunhan muistaa verot.

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees