Etusivu » Binance Coin kurssi 2022 – Reaaliaikainen kurssigraafi, historia, kehitys

Binance Coin kurssi 2022 – Reaaliaikainen kurssigraafi, historia, kehitys

Binance Coin kurssi pääsi vuoden 2021 aikana huippulukemiin. BNB kryptovaluuttaa on vauhdittanut alkuvuodesta kasvanut hajautettujen rahoitusmekanismien buumi.

BNB kryptovaluutta toimii natiivivaluuttana maailman suurimmalle kryptovaluuttapörssille Binancelle. Kryptovaluuttoja on maailmassa jo lähestulkoon kymmenen tuhatta, ja kurssiheittelyt voivat olla päivässä jopa kymmeniä prosentteja. Onhan BNB hintakin noussut kymmeniä tuhansia prosentteja.

Binance Coin markkina-arvo on tällä hetkellä noin 59 miljardia dollaria.

Binance Coin kurssi reaaliajassa

Binance Coin

Binance Coin

$424.32

BNB -1.60%

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Tietopaketti Binance Coin

Binance Coin on natiivivaluutta maailman suurimmassa kryptovaluuttapörssissä, Binancessa. Binance Coinia alettiin tekemään vuoden 2017 aikana, jonka perusti kryptomaailman iso vaikuttaja, Changpeng Zhao. Rahoitusta ensimmäisellä ICO:lla Binance Coin keräsi 15 miljoonaa dollaria, mistä suurin osa myytiin julkisesti markkinoilla.

Binancen suosio on ollut todella päätä huimaavaa ja se onkin maailman taloushistorian nopein yksisarvinen eli miljardin dollarin arvoinen yritys. Vuoden 2020 aikana Binancen asiakaspalvelijoiden määrä moninkertaistu, ja heillä onkin jo tuhansia työntekijöitä ympäri maailmaa.

Binance Coin kurssi 2021 - Katsaus viime vuoteen

BNB kurssi onkin kuluneen vuoden aikana saanut aikamoisen vuoristoradan. DeFi, eli hajautettu rahoitusmarkkina koki suurta kiinnostusta vuoden alussa, mikä vaikutti myös Binance Coin kurssin arvon nousemiseen. DeFi buumi ei tule päättymään, sillä yksi suurimmista kryptovaluuttojen perustamisideoista oli taistella pankkeja vastaan, ja tehdä rahan hallinnasta helpompaa ja saada sinut itsesi päävastuuseen rahoistasi.

1inch julkaisi oman integraationsa 2021 alkupuolella, ja sitä kautta kyseinen projekti sai paljon liikennettä mikä tietysti nosti BNB kysyntää, koska lohkoketjun palkkiot pitää maksaa natiivivaluuttana. 1nch toimii siltana Binancen ja Ethereum verkon välillä, ja vastaavanlaiset projektit ovat se syy Binancen kasvuun, sillä Binance Smart chain pystyy suorittamaan transaktioita paljon nopeammin ja tehokkaammin kuin Ethereum.

Binance jatkaa uusien tokenien listaamista sekä se on miellyttävä ekosysteemi kehittäjille rakentaa omia projektejaan, ja tämä tulee nostamaan entisestään kysyntää. Eri ekosysteemeillä on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta Binance Smart Chainiin on tullut muutamia projekteja, jotka ovat erittäin kiinnostavia uusien sijoittajien mielestä. Pancake Swap niminen DEX eli decentralized exchange, on pörssi, minne kuka tahansa voi luoda uusia tokeneita, ja internet on täynnä kaiken maailman meemiprojekteja, joissa tietämättömät sijoittajat menettävät rahansa. Tämä ei tietenkään ole positiivinen asia, mutta BNB:tä ajatellen on, sillä Pancake Swapin käyttöä maksetaan sillä.

Binance tulee jatkamaan omien tokeneidensa hävittämistä markkinoilta joka vuosineljännes, mikä tarkoittaa kierrossa olevien tokeneiden määrän pienentymistä ja kysynnän kasvamista.

Pikaopas: Näin ostat kryptovaluuttoja!

Kryptovaluuttojen ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta sijoittaa hyödykkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee harkita, voitko ottaa rahojen menettämisen riskiä.
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat tehdä  oikean kryptovaluuttaoston, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 0 dollaria eli runsas 9 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseistä kryptovaluuttaa ostaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttaostosi!

eToro Walletin eli eToron kryptovaluuttalompakon saat käyttöösi lataamalla älypuhelimellesi sovelluskaupasta (Android tai iOS) eToro Wallet sovelluksen. Pääset kirjautumaan sovellukseen aiemmin luomillasi käyttäjätunnuksilla. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

osta bitcoin etoro

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Binance Coin kurssihistoria

Binance coinin ICO eli Initial Coin Offering suoritettiin 2017 vuoden aikana, ja ensimmäisessä kierroksessa rahoitusta kerättiin 15 miljoonaa yhden BNB kolikon ollessa 0.1 dollarin arvoinen. Hyvin nopeasti loppuvuotta kohden BNB arvo nousi 20 dollarin arvoon, mistä se sitten laskikin loppuvuoden aikana alle viiteen dollariin.

2019 lähti nousemaan pikkuhiljaa ja kesällä olikin jo huiput päälle kolmessakymmenessä dollarissa, mitään nopeaa liikettä ei tapahtunut, mutta 2020 vuoden alkuun mennessä kurssi olikin jo tasaantunut viiteen toista dollariin.

Jos tarkentaa vähän kauemmaksi käyriä niin 2020 – 2021 näyttää todella suoralta ja mitättömältä. Oikeastaan 2021 helmikuussa vasta alkoi kunnolla rytisemään ja Binance Coin all time high, eli korkein hinta, oli melkein 700 dollaria toukokuussa.  Binance Coin ennätys tullaan rikkomaan, mikäli markkinat elpyvät jo 2021 vuoden aikana.

Binance Coin kurssikehitys on siis saanut kymmenien tuhansien prosenttien nousun sen liikkellelaskuun nähden. Mikäli sama meininki jatkuu, ei loppua näy.

Miten Binance Coin arvo muodostuu?

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen eroaa perinteisestä osakesijoittamisesta ja valuuttamarkkinoista. BNB:tä ei laske liikkeelle keskuspankki tai sitä ei takaa mikään valtio, joten rahapolitiikka, inflaatio tai talouden kasvu eivät ole mittareita, jotka yleensä vaikuttavat kryptovaluutan arvoon. Toki kryptovaluutoilla voi olla omia tapojaan taistella inflaatiotaan vastaan, mutta ne voivat olla eri protokollilla erilaisia.

 

Seuraavat tekijät vaikuttavat Binance Coinin arvoon:

  • Binance Coinin määrä ja markkinoiden kysyntä sen suhteen, mitä enemmän valuuttaa ostetaan, sitä korkeammalle sen hinta nousee
  • Validoinnista saatujen palkkioiden hinta
  • Transaktioiden tai kaasun hinta
  • Muiden kilpailevien kryptovaluuttojen määrä
  • Pörssien määrä missä siitä voi käydä kauppaa
  • Sääntelyt kryptovaluutan ostamisen suhteen
  • Sisäiset protokollat ja säädökset
  • Nykypäivänä vaikuttavat jopa sosiaalinen media sekä mielipidevaikuttajat

Binance Coinia ei tehdä lisää, sitä poistetaan vain markkinoilta, joten sen kysyntä tulee nousemaan sitä mukaan, kun aikaa kuluu lisää. Toki nykyään myös pankit yrittävät rajoittaa kryptovaluuttapörsseihin osallistumista, mikä voi johtaa kysynnän laskemiseen.

Monissa eri maissa pankit ovat laittaneet viestiä asiakkailleen, että he kieltävät Binanceen tallettamisen tai sieltä rahan nostamisen, sillä verukkeella että kryptovaluuttaan sijoittaminen on riskialtista. Sosiaalinen media onkin ottanut kyseiset pankit ja niiden viestit silmätikukseen, ja kuvia jaetaan ympäri internetiä. Kryptovaluutat on perustettu pankkeja sekä jatkuvasti nousevaa inflaatiota vastaan, joten ei mikään ihme, että pankit ovat kieltämässä kryptovaluuttojen vaihtamista syyllä tai toisella.

Opi lisää Binance Coinista ja sen teknologiasta 

Binance Coin kurssi ennuste

Binance Coin arvo on kirjoitushetkellä noin 400 dollaria ja Binance Coin kurssi on pysynyt suhteellisen alhaalla verrattuna toukokuun huippuunsa. Binance Coin ennätys on kuitenkin noin seitsemänsataa dollaria. Kaikki analyytikot ja keskustelupalstat ovat sitä mieltä, että ns. bull markkina ei olisi vielä ohitse ja kryptot tulevat nousemaan loppuvuoteen mennessä. Mikäli tämä pitää paikkaansa, tulee Binance Coin tulevaisuus näyttämään myös valoisalta. Nimittäin nousevaan kiinnostukseen lisättynä Binance Coinin vuosineljänneksittäin tapahtuva Binance Coinin markkinoilta poistaminen vain lisää kysyntää entisestään. Eikä sekään haittaa, että Binance kehittää pörssiään entistä paremmaksi ja sen alustalle rakennetaan jatkuvasti lisää uusia projekteja.

Binance Coin kilpailijat

On olemassa myös muita pörssejä, joilla on oma natiivivaluuttansa, mutta tässä tapauksessa katsoisin kilpailijoita Binance Smart Chainin näkökulmasta, sillä Binance Coin toimii siellä vastaavanlaisesti valuuttana. Se pitää vain ensiksi muuttaa Smart Chainiin sopivaksi versioksi, mutta hinta on sidottu Binance Coiniin.

 

Alla listattuna muutamia älysopimusalustojen kilpailijoita:

Ethereum on se perinteinen ja suurin kilpailija. Se on ollut olemassa paljon pidempään, sillä on paljon suurempi markkinaosuus ja enemmän kehittäjiä kuin millään muulla älysopimusalustalla. Ethereumin ongelma on sen hitaus ja skaalautumattomuus, minkä vuoksi Binancen älysopimusalustalle onkin helppo kloonata Ethereum verkosta toinen projekti suoraan sinne.

Cardano on paljon nopeampi kuin Ethereum, mutta silti jäljessä transaktioiden nopeudessa Binancen alustalle. Proof of Stake konsensusalgoritmi takaa nopean ja skaalautuvan järjestelmän, tosin Cardanon kehitys on hieman hidasta tarkan prosessinsa vuoksi.

Polkadot on vahva kilpailija alustateknologiallaan Binance Coinille, ja sen teknologian kehitys on ollut todella käyttäjälähtöistä. Tokeneiden hallitsijat voivat osallistua alustan teknologian kehitykseen esittämällä uusia ominaisuuksia. On myös mahdollista kehittyä ilman suurempia hard forkkeja paremmaksi alustaksi.

Matic on saanut lähiaikoina todella paljon huomiota vaihtoehtoisena alustana Ethereum verkon suurille kuluille. Matic on skaalautuva ja nopea vaihtoehto rakentaa uusia projekteja.

Miten sijoittaa Binance Coiniin?

Binance Coiniin voit sijoittaa perinteisesti monista eri kryptovaluuttapörsseissä ja kaupankäyntialustalla. Varsinkin ulkomaiset pörssit vaativat yleensä KYC eli Know Your Customer -tunnistautumisen, missä mahdollisesti otetaan kuva passista sekä kotitalouslaskusta. Kun kuvat on syötetty järjestelmään ja pörssi on vahvistanut henkilöllisyytesi, voit ostaa monista paikoista pelkällä pankkikortilla, jotkut pörssit saattavat vaatia ensimmäiseksi tehtävän tilisiirron.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

72% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Binance Coinin pahimpia kilpailijoita ovat muut toisen tason älysopimusalustaratkaisut, joista suurimpia ovat Ethereum, Cardano, Polkadot ja Matic.

Binance Coin kurssi on kehittynyt julkaisuhetkestä kymmeniä tuhansia prosentteja, ja tällä hetkellä yhden kolikon arvo on päälle 400 dollaria.

Kysynnän ja tarjonnan laki määrittelee pitkälti jokaisen sijoituskohteen arvoa. Binance Coinin kysyntä on ollut kasvussa, joten arvo saattaa nousta entisestään. 

Binance Coin hinta ja sen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä positiiviselta, mikäli markkinat korjaantuvat ja kryptomaailma saa taas instituutiot mukaan matkaansa.

etoro

Osta osakkeita eTorossa - Amerikkalaiset osakkeet 0€ välityspalkkiolla!

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees