Etusivu » Myyntikauden välitysmyynnin arvo nousi selvästi yli pandemiaa edeltävän tason

Myyntikauden välitysmyynnin arvo nousi selvästi yli pandemiaa edeltävän tason

Myyntikauden välitysmyynnin arvo nousi selvästi yli pandemiaa edeltävän tason

| Source:

Saga Furs Oyj

Saga Furs Oyj

Vantaa, FINLAND

Finnish
Swedish

Saga Furs Oyj, sisäpiiritiedote, 16.9.2021 klo 18.10

Saga Fursin verkossa käyty huutokauppa päättyi tänään. Syyskuun huutokauppa oli myyntikauden viimeinen. Markkinajohtajana yhtiön minkinnahkojen myyntipolitiikka perustui kauden aikana tapahtuneen voimakkaan hintojen nousun jälkeen hintatason puolustamiseen ja pyrkimykseen vakauttaa markkinaa. Tästä johtuen minkkihuutokaupassa alempien laatuluokkien myyntiprosentit nousivat korkeammiksi kuin parempilaatuisten nahkojen myyntiprosentit. Tarjotuista 2,5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 70 % ja minkinnahkojen hinta kaksinkertaistui vuoden takaiseen huutokauppaan verrattuna.

Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 59 miljoonaa euroa (9/2020: 72 miljoonaa euroa). Kuluvan tilikauden välitysmyynnin arvo on nyt 392 miljoonaa euroa (edellisen tilikauden välitysmyynnin arvo oli 157 miljoonaa euroa). Tilikauden aikana yhtiö on myynyt 8,2 miljoonaa (2019/2020: 7,4 miljoonaa) minkin- sekä 1,6 miljoonaa (2019/2020: 0,5 miljoonaa) ketun- ja suomensupinnahkaa. Merkittävä määrä minkinnahkoja siirrettiin viime vuoden tapaan myytäväksi seuraavalla tilikaudella.

”Tämä huutokauppa päättää onnistuneen myyntikauden, jonka aikana minkkituotanto on palannut kannattavaksi. Ketun osalta tilanne ei ole vielä yhtä hyvä, vaikka kauden lopussa päästiinkin jo kannattavalle tasolle. Tilanteen parantuminen näkyy myös siitä, että välitysmyynnin arvo kohosi selvästi yli pandemiaa edeltävän tason”, sanoo Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung.

Lisätietoja: myyntijohtaja Mikko Hovén, puh. 050 340 4679

www.sagafurs.com

Alkuperäinen artikkeli