Etusivu » Valmet toimittaa Metsä Boardin Kemin tehtaalle teollisen internetin ratkaisuja, joilla parannetaan lopputuotteen laatua ja tehtaan tuottavuutta

Valmet toimittaa Metsä Boardin Kemin tehtaalle teollisen internetin ratkaisuja, joilla parannetaan lopputuotteen laatua ja tehtaan tuottavuutta

Valmet toimittaa Metsä Boardin Kemin tehtaalle teollisen internetin ratkaisuja, joilla parannetaan lopputuotteen laatua ja tehtaan tuottavuutta

Valmet Oyj:n ammattilehdistötiedote 15.9.2020 klo 15.30

Valmet ja Metsä Board ovat tehneet sopimuksen kartongin laadun dataohjautuvasta optimoinnista Metsä Boardin Kemin tehtaan kartonkikoneelle. Koneella tuotetaan premium-laatuista valkopintaista kraftlaineria. Valmet toimittaa tehtaalle Valmet Industrial Internet VII Data Discovery ja VII for Paper Quality -ratkaisut.

Tilaus sisältyi Valmetin vuoden 2020 toisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Sopimus on Metsä Boardin ja Valmetin yhdessä rakentaman digitaalisen tiekartan ensimmäinen vaihe. Ensimmäisen vaiheen tavoitteena on varmistaa huippulaadukas lopputuote, jolla mahdollistetaan hyvä ajettavuus kartongin jatkojalostusprosessissa. Kemin tehtaalle laaditaan koko tehtaan kattava toimintasuunnitelma yhdistämällä prosessin historiadataa, Metsä Boardin asiakkaan jatkojalostusdataa ja Valmetin asiantuntemusta kartonkikoneen 1 tuotantoprosessin parannuspotentiaalin löytämiseksi. Tämän mahdollistaa Valmetin VII Data Discovery -ratkaisu.

”Metsä Boardin tuotteet tunnetaan tasalaatuisuudesta ja hyvästä ajettavuudesta jatkojalostuksessa, ja olemme sitoutuneet jatkuvaan parantamiseen. Käyttämällä laadunhallinnassa tekoälyä ja virtuaalisia sensoreita voimme saavuttaa entistä paremman suorituskyvyn. Valitsimme Valmetin kumppaniksemme teknisen asiantuntemuksen ja yhtiöidemme välisen pitkäaikaisen luottamuksen perusteella”, sanoo Metsä Boardin teknisen kehityksen päällikkö Tomi Vähä-Ruohola.

”Tämä projekti on hyvä esimerkki VII Data Discovery -ratkaisulla saatujen tulosten hyödyntämisestä tehtaanlaajuisen toimintasuunnitelman tekemiseen ja tekoälypohjaisten VII-ratkaisujen luomiseen asiakkaan tarpeita varten. Tällä yhteisen tiekarttamme ensimmäisellä vaiheella siirrymme kohti koko arvoketjun datapohjaista optimointia sellun valmistuksesta kartongin jatkojalostukseen”, sanoo Arttu-Matti Matinlauri, analytiikasta ja sovelluksista Valmetin Automaatio-liiketoimintalinjassa vastaava johtaja.

Lisätietoja Valmetin toimituksesta

VII for Paper Quality -ratkaisua, johon sisältyy Valmetin tekoälyyn perustuvia sovelluksia, ja Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmää käytetään kartongin pinnan laadun ennakointiin ja autonomiseen optimointiin reaaliaikaisesti.

Keskeisenä osana VII for Paper Quality -ratkaisua on maailman ensimmäinen ennakoiva sovellus kartongin pinnan laadun online-optimointiin. Se auttaa ylläpitämään hyvää lopputuotteen laatua ja optimoimaan raaka-aineen käytön.

Toinen tärkeä ratkaisuun kuuluva sovellus on Dynamic Centerline Advisor, joka laatii optimaaliset tuotantoreseptit kutakin ajotapaa varten ja varmistaa näin koko tuotantoprosessin parhaan tehokkuuden.

Tietoa Metsä Boardista

Metsä Board on johtava eurooppalainen korkealaatuisten ensikuitukartonkien valmistaja ja edelläkävijä vastuullisuudessa. Yhtiö keskittyy kevyisiin ja korkealuokkaisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin, joita käytetään kuluttaja-, myymälä- ja tarjoilupakkauksissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 1,9 miljardia euroa, ja se työllistää noin 2 400 henkilöä. Metsä Board kuuluu Metsä Groupiin.

VALMET
Konserniviestintä

Lisätietoja:

Arttu-Matti Matinlauri, Johtaja, analytiikka ja sovellukset, Automaatio-liiketoimintalinja, puh. +358 40 704 3064

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,5 miljardia euroa. Yli 13 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelevät lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Lue lisää: www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal

Henkilötietojen käsittely

Alkuperäinen artikkeli