Etusivu » Valmet toimittaa lämpölaitoksen Göteborg Energille Ruotsiin

Valmet toimittaa lämpölaitoksen Göteborg Energille Ruotsiin

Valmet toimittaa lämpölaitoksen Göteborg Energille Ruotsiin

Göteborg Energi

Göteborg Energi

Valmet toimittaa kokonaisen kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Göteborg Energi AB:lle Göteborgiin Ruotsiin.

Valmet Oyj:n lehdistötiedote 29.6.2020 klo 11.00

Valmet toimittaa kokonaisen kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Göteborg Energi AB:lle Göteborgiin Ruotsiin. Uusi laitos vähentää fossiilisia CO2-päästöjä 25 000 tonnia vuodessa.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2020 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Tämän kokoisen ja laajuisen toimituksen arvo on tyypillisesti yli 40 miljoonaa euroa.

Uusi kattilalaitos korvaa kaksi vanhaa kattilaa, joiden polttoaineena on ollut alun perin öljy ja hiili, mutta jotka muutettiin puupellettipolttoisiksi vuonna 2003. Olemassa olevan laitoksen purkutyöt alkavat huhtikuussa 2021, ja uusi laitos käynnistyy joulukuussa 2021. Uusi kattila on 25 prosenttia isompi kuin kaksi vanhaa kattilaa yhteensä ja toimintakaudeltaan pidempi. Pellettipolttoisten käyttötuntien lisääntyessä maakaasun käyttö vähenee. Palamistuhka palautetaan metsään.

”Göteborg Energin tavoite on lopettaa kaukolämpötuotannon CO2 -päästöt kokonaan vuoteen 2025 mennessä. Olemme jo ottaneet monta askelta tätä tavoitetta kohti, ja olen iloinen siitä, että nyt uudistamme myös Ryan kaukolämpölaitosta. Saamme modernia teknologiaa edustavan laitoksen, joka palvelee meitä hyvin vuosikausia. Jatkamme myös muiden suunniteltujen toimenpiteiden toteuttamista kohti kestävämpää kaupunkia”, sanoo Göteborg Energin tuotantojohtaja Anna Svernlöv.

”Tilaus on tärkeää jatkoa Valmetin pellettilaitostoimituksille. Projektin laajuus on ainutlaatuinen, sillä savukaasujen puhdistusjärjestelmä edustaa parasta saatavilla olevaa teknologiaa ja laitokseen tulee myös Valmetin teollisen internetin ratkaisuja. Kehittynyt teknologia tuottaa tietoa kunnossapitotarpeista, mikä parantaa luotettavuutta ja suorituskykyä. Odotamme innolla mielenkiintoisen projektin toteuttamista yhteistyössä Göteborg Energin kanssa”, sanoo Valmetin EMEA-alueen energiamyynnistä ja -palveluista vastaava myyntipäällikkö Mikael Barkar.

Valmet toimittaa kokonaisen kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Göteborg Energi AB:lle Göteborgiin Ruotsiin. Uusi laitos vähentää fossiilisia CO2-päästöjä 25 000 tonnia vuodessa.

Tietoa Valmetin toimituksesta

Valmet purkaa olemassa olevan kattilalaitoksen, rakentaa uuden kattilan ja toimittaa polttoaineenkäsittely-, tuhkankäsittely- ja savukaasujenpuhdistusjärjestelmät. Toimitus sisältää myös asennuksen, käyntiinajon ja kattilalaitoksen ennakoivan kunnossapidon. Polttoaineteholtaan 130 megawatin kattila perustuu Valmetin isoille pellettikattiloille kehitettyyn teknologiaan.

Tietoa asiakkaasta Göteborg Energi AB

Göteborg Energi AB on Göteborgin kaupungin kokonaan omistama yhtiö. Se kehittää ja toimittaa energiantuotantoon ja laajakaistayhteyksiin liittyviä uusia ratkaisuja sekä tekee töitä isomman tavoitteen – kestävämmän Göteborgin – saavuttamiseksi. Yhtiön palveluksessa on lähes tuhat työntekijää, jotka tekevät töitä kestävämmän kaupungin eteen.

VALMET
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Mikael Barkar, myyntipäällikkö, energiamyynti ja palvelut, EMEA, Valmet, puh. 040 534 4607

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,5 miljardia euroa. Yli 13 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Lue lisää www.valmet.fi, www.twitter.com/valmetglobal

Henkilötietojen käsittely

Liite

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti