Etusivu » ELINA TOURUNEN VAHVISTAMAAN eQ:N PRIVATE EQUITY-TIIMIÄ

ELINA TOURUNEN VAHVISTAMAAN eQ:N PRIVATE EQUITY-TIIMIÄ

LEHDISTÖTIEDOTE
15.1.2020, klo 9:00

eQ Varainhoito vahvistaa Private equity –sijoitustiimiään edelleen. Elina Tourunen (KTM, CFA) aloittaa tiimissä Sijoitusjohtajana huhtikuussa 2020. Tourunen siirtyy eQ Varainhoidon palvelukseen Luxemburgista, Euroopan Investointirahaston EIF:n palveluksesta, jossa hän toimi senior salkunhoitajana private equity –tiimissä vuodesta 2015. Aiemmin hän on toiminut yritysrahoitusjohtajana Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eterassa ja sitä ennen managerina EY:n transaktiotiimissä.

”eQ Varainhoidon private equity -asiakasvarojen kasvu jatkui vuoden 2019 aikana ja keräsimme yhteensä 270 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Samalla vuosi 2019 oli sijoitusaktiviteetiltaan vilkkain eQ:n historiassa – sijoitimme yhteensä yli 500 miljoonaa euroa Euroopan ja Pohjois-Amerikan private equity ja private credit -markkinoille.

Uskomme, että vaihtoehtoisten sijoitusten määrän kasvu asiakkaiden salkuissa jatkuu ja reagoimme kasvuun vahvistamalla tiimiä. Kansainvälisen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa myötä Elina Tourunen sopii erittäin hyvin kokeneeseen 8-hengen private equity –sijoitustiimiimme” toteaa eQ Varainhoidon pääomasijoituksista vastaava johtaja Staffan Jåfs.

eQ Varainhoito hallinnoi yhteensä 25 private equity / private credit -rahastoa ja täyden valtakirjan salkkua, joissa on sitoumuksia yhteensä 2,2 miljardia euroa. Vuoden 2020 alussa eQ perustaa kaksi uutta, Pohjois-Eurooppaan sijoittavaa private equity –rahastoa (eQ PE XII North ja eQ PE SF III) ja myöhemmin tänä vuonna eQ käynnistää kolmannen private credit –rahastonsa, eQ Private Credit III.

eQ:n private equity -rahastot sijoittavat rahastojen kautta pieniin ja keskisuuriin, listaamattomiin yhtiöihin Pohjois-Euroopassa, Itä-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Sijoituksia tehdään sekä perustettaviin rahastoihin että jälkimarkkinoille. Rahastot Pohjois-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan kerätään vuorovuosin. eQ:n private credit –rahastot sijoittavat pääomasijoittajien omistamiin, isojen eurooppalaisten yhtiöiden liikkeelle laskemiin senior- ja juniorlainoihin.

Helsinki 15.1.2020

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja:

Staffan Jåfs, johtaja, pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy, +358 (9) 6817 8736,
staffan.jafs@eQ.fi

eQ-konserni on kotimainen Varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. eQ Varainhoito tarjoaa monipuolisia varainhoitopalveluita (ml. pääomarahastot ja kiinteistövarainhoito) sekä instituutioasiakkaille että yksityishenkilöille. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 11,2 miljardia euroa. Konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.

Lisätietoa konsernista saa sivuilta www.eQ.fi.

Jätä kommentti

facebook twitter