Etusivu » S&P nosti DNA Oyj:n luottoluokituksen tasolle BBB+

S&P nosti DNA Oyj:n luottoluokituksen tasolle BBB+

DNA OYJ PÖRSSITIEDOTE 9.9.2019 KLO 14.45

Luottoluokittaja Standard & Poor’s Global Ratings on nostanut DNA:n pitkän aikavälin luottoluokituksen tasolle BBB+ (ennen BBB), näkymät vakaat. Samalla DNA on poistunut Credit Watch -tarkkailusta.

 

Luottoluokituksen nosto perustuu Telenorin osakekauppaan. S&P näkee DNA:n hyötyvän strategisesti tärkeänä tytäryhtiönä Telenorin tuesta, joka luokittajan näkemyksen mukaan ilmenee suuremman ja monimuotoisen teleoperaattorin vahvempana luottokelpoisuutena. Samalla S&P nosti DNA:n vuonna 2025 erääntyvän vakuudettoman joukkovelkakirjalainan luottoluokituksen tasolta BBB tasolle BBB+.

 

Norjalainen tietoliikenneyhtiö Telenor ASA ilmoitti 9.4.2019 ostavansa 54 prosenttia DNA:n Finda Telecoms Oy:ltä ja PHP Holding Oy:ltä. Kauppa toteutui 21.8.2019 kun kaupan ehtona olleet Telenorille osakkeet myyneiden Finda Telecoms Oy:n ja PHP Holding Oy:n, yhtiökokouksen sekä Euroopan komission ja Suomen viranomaisten hyväksynnät olivat toteutuneet.

 

Luottoluokituksen nostolla ei ole vaikutusta DNA:n nykyisiin rahoituskustannuksiin.

 

Lisätietoja:
Jaakko Happo, rahoitus, DNA Oyj, +358 44 044 8018, jaakko.happo@dna.fi

Marja Mäkinen, sijoittajasuhteet, DNA Oyj, +358 44 044 1262, marja.makinen@dna.fi

 

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

 

Jätä kommentti

facebook twitter