Etusivu » RAPALA VMC OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT LUOVUTTAA YHTIÖN HALLUSSA OLEVIA YHTIÖN OSAKKEITA SAATTAAKSEEN PÄÄTÖKSEEN 49 % OSUUDEN HANKINNAN DQC INTERNATIONAL -YHTIÖSTÄ, JOKA OMISTAA 13 FISHING VAPA- JA KELABRÄNDIN

RAPALA VMC OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT LUOVUTTAA YHTIÖN HALLUSSA OLEVIA YHTIÖN OSAKKEITA SAATTAAKSEEN PÄÄTÖKSEEN 49 % OSUUDEN HANKINNAN DQC INTERNATIONAL -YHTIÖSTÄ, JOKA OMISTAA 13 FISHING VAPA- JA KELABRÄNDIN

Rapala VMC Oyj

Pörssitiedote

18.9.2019 klo 16.00

RAPALA VMC OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT LUOVUTTAA YHTIÖN HALLUSSA OLEVIA YHTIÖN OSAKKEITA SAATTAAKSEEN PÄÄTÖKSEEN 49 % OSUUDEN HANKINNAN DQC INTERNATIONAL -YHTIÖSTÄ, JOKA OMISTAA 13 FISHING VAPA- JA KELABRÄNDIN

Rapala VMC Oyj (“Rapala”) julkisti 9.7.2019 yrityskaupan, jossa Rapala hankki yhteensä 49 % omistusosuuden Floridassa toimivasta DQC International Corp (”13 Fishing”) -yhtiöstä sen enemmistöomistaja James Coblelta sekä vähemmistöomistajilta Phil Feigh Chu ja Yu-Wei Chang. Osana järjestelyä Rapalan hallitus on tänään päättänyt luovuttaa 225 000 Rapalan hallussa olevaa omaa osaketta James Coblelle, perustuen 29.3.2018 pidetyssä Rapalan yhtiökokouksessa sille annettuun valtuutukseen. Osakkeet muodostavat huomattavan osuuden Rapalan maksamasta vastikkeesta 13 Fishing:n osakkeista ja siten Rapalalla on painava taloudellinen syy osakkeenomistajien merkintäoikeudesta poikkeamiselle. Osakkeiden merkintähinta oli 2,90 euroa osakkeelta, joka määriteltiin Rapalan osakkeen kaupankäyntimäärillä Nasdaq Helsinki Oy:ssä painotetun keskikurssin perusteella aikavälillä 1.8.2019 – 6.9.2019. Osakkeiden merkintähinta kirjattiin kokonaisuudessaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

13 fishing osuuden hankinta saatetaan päätökseen kun 225.000 Rapalan osaketta on siirtynyt James Coblelle. Rapalan hallussa on 452.208 omaa osaketta luovutuksen jälkeen 18.9.2019.

Lisätietoja transaktiosta sisältyy 9.7. ja 10.7.2019 julkaistuihin pörssitiedotteisiin.

Rapalaa avusti transaktiossa Robert W. Baird & Co Investment Banking.

RAPALA VMC CORPORATION

Jussi Ristimäki
Toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa: Jussi Ristimäki, Toimitusjohtaja, p. +358 9 7562 540

Jakelu: Nasdaq Helsinki ja keskeiset tiedotusvälineet

Rapala konserni on maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalastajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja ja myyjä. Konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja se on yksi Pohjoismaiden johtavista ulkoilu-, metsästys- ja talviurheilutuotteiden jakelijoista. Rapalan jakeluyhtiöverkosto on alan kattavin. Päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Indonesiassa ja Englannissa. Rapala konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 262 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2 700 henkilöä 42 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.

Liite

Rapala VMC Oyj, Pörssitiedote 18.9.2019

Jätä kommentti

facebook twitter