Etusivu » Aktia täyttää uuden MREL-vaateen selvästi

Aktia täyttää uuden MREL-vaateen selvästi

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
9.9.2019 klo 18.20

Aktia täyttää uuden MREL-vaateen selvästi

Rahoitusvakausvirasto on päivittänyt kriisinratkaisulain mukaisen omien varojen ja alentamiskelpoisten velkojen minimivaateen (MREL-vaade) Aktia Pankki Oyj:lle. Päätöksen mukaan vaatimus on kaksi kertaa vähimmäispääomavaade mukaan lukien yhteenlaskettu lisäpääomavaade vuoden 2017 lopussa. Päivitetty MREL-vaade on 23,37 % kokonaisriskin määrästä (RWA), kuitenkin vähintään 8 % taseen loppusummasta ja se astuu voimaan heti. Aktia Pankki täyttää vaateen selvästi, kesäkuun lopussa Aktia Pankin omat varat ja alentamiskelpoiset velat olivat 1 271,8 miljoonaa euroa. Suhteutettuna asetettuun RWA-pohjaiseen euromääräiseen vaateeseen vuoden 2017 lopussa nämä erät olivat 61,1 % RWA:sta.

Aktia Pankki Oyj

Lisätietoja:
Tina Schumacher, Head of Risk & Compliance, puh. +358 50 570 0383

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.aktia.com

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki- ja varainhoitoratkaisuja sekä henkilövakuutuksia. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktia palvelee asiakkaitaan konttoreissa, verkossa, mobiileissa käyttöliittymissä ja puhelimitse. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta saa osoitteesta www.aktia.com.

Jätä kommentti