Etusivu » Suomen suurin hirsipäiväkoti avattiin Espoon Lintuvaaraan

Suomen suurin hirsipäiväkoti avattiin Espoon Lintuvaaraan

logo.jpg

Suomen suurin hirsipäiväkoti avattiin Espoon Lintuvaaraan

LEHDISTÖTIEDOTE 30.8.2019 klo 9:00

Pilke päiväkodit Oy avasi elokuussa tiedepainotteisen päiväkodin Pilke tiedepäiväkoti Sirun Espoon Lintuvaaraan. Kerrosalaltaan yli 1500 m2 ja 170 lapsen päiväkoti on Suomen suurin hirsipäiväkoti. Tänä syksynä Pilke päiväkodeilla on yhteensä 11 hirsipäiväkotia eri puolilla Suomea. Hirsipäiväkotien takana on kolme kotimaista toimijaa, Pilke päiväkodit, Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat.

Päiväkoti Sirussa on 170 paikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla sekä erillinen aistihuone.

Kaksikerroksinen hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, miellyttävästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”On hienoa saada lisää hirsipäiväkoteja pääkaupunkiseudulle, sillä ne ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Hirsirakenteisissa yksiköissämme muun muassa äänieristys sekä ilmanlaatu ovat erittäin hyvin havaittavissa”, kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Johanna Raski-Pitkänen.

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan.

Nykyaikainen hirsirakennus on toteutettu Honkarakenteen painumattomasta hirrestä ja nollanurkkaratkaisulla. Honkarakenne on toimittanut päiväkodin hirsirungon säältä suojaan asennettuna ja hankkeen kokonaisvastuu-urakoitsija on laadukkaaseen hoivarakentamiseen erikoistunut Mediset Hoivarakentajat.

”Hirsi on luonnollinen, kosteusturvallinen ja antibakteerinen rakennusmateriaali. Sillä on tutkitusti myös stressiä vähentäviä vaikutuksia. Olemme iloisia, että saamme olla mukana tuottamassa laadukkaita, terveellisiä kasvuympäristöjä lapsille”, Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen iloitsee.

Osoite: Pilke päiväkoti Siru, Lintukorpi 16, 02660 Espoo

Lisätietoja:

Valokuvia ladattavissa osoitteessa https://honka.com/media

Markus Saarelainen, projektimyyntipäällikkö, Honkarakenne Oyj, p. 040 596 6007, markus.saarelainen@honka.com

Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, p. 044 521 2159, minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi

Tarmo Kemppainen, toimitusjohtaja, Mediset Hoivarakentajat Oy, p. 044 556 9935, tarmo.kemppainen@hoivarakentajat.fi

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Yhtiö on toimittanut 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan Suomessa, yhtiön oma tehdas sijaitsee Karstulassa. Vuonna 2018 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 48,9 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 37 %. www.honka.fi

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 128 päiväkotia ympäri Suomen. Päiväkoti Siru on Pilkkeen ensimmäinen tiedepainotteinen päiväkoti Espoossa, missä Pilkkeellä on ennestään 17 päiväkotia. Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta ja yritys työllistää noin 1450 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle! www.pilkepaivakodit.fi

Mediset Hoivarakentajat Oy on erikoistunut aistiystävällisten hirsipäiväkotien sekä erityisryhmille suunnattujen hoivakotien ja asumispalveluyksiköiden ammattimaiseen kokonaisvastuurakentamiseen Suomessa. Olemme toteuttaneet vuodesta 2005 lähtien kymmeniä kohteita eri puolille Suomea. Yritys on viime vuodet ollut reilussa kasvussa. Vuoden 2018 liikevaihto oli 26 miljoonaa euroa. www.hoivarakentajat.fi

Jätä kommentti

facebook twitter