Etusivu » Konecranes auttaa DP World -yhtiön Liègen konttiterminaalia parantamaan ekotehokkuuttaan

Konecranes auttaa DP World -yhtiön Liègen konttiterminaalia parantamaan ekotehokkuuttaan

Konecranesin Satamahuolto jälkiasentaa sähköistyksen DP World -yhtiön Liègen konttiterminaalissa Belgiassa sijaitsevaan Konecranesin siirrettävään Model 2 Gottwald -satamanosturiin. Jälkiasennus vähentää terminaalin paikallisia päästöjä ja laskee melutasoa.

Strategisesti Meuse-joen varrella Belgiassa sijaitseva Port of Liège on Euroopan kolmanneksi suurin jokisatama, ja se on suoraan yhteydessä Antwerpeniin ja Rotterdamiin. DP World -yhtiön Liègen konttiterminaali (DPW LCT) on Wallonian ainoa monimuototerminaali. Se toimittaa neljä proomua Antwerpeniin joka viikko.

Konecranesin siirrettävä Gottwald Model 2 -satamanosturi ostettiin vuonna 2016, ja se on ollut käytössä DPW LCT:n eteläterminaalissa. Nosturi siirretään eteläterminaalista pohjoisterminaaliin vastaamaan tämän alueen kasvaneita kannattavuusodotuksia syyskuussa 2019. Yleensä Konecranesin siirrettävät Gottwald-satamanosturit on helppo kuljettaa proomulla, mutta tässä tapauksessa siltaverkosto estää proomukuljetuksen. Tämän vuoksi Konecranesin Satamahuolto purkaa nosturin eteläterminaalissa ja kokoaa sen uudessa sijainnissa.

Siirron yhteydessä Konecranesin siirrettävään Gottwald Model 2 -satamanosturiin jälkiasennetaan sähköistys. Näin se voidaan yhdistää sähköverkkoon, mikä vähentää päästöjä ja laskee melutasoa. Toimenpide auttaa terminaalia vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia. Jälkiasennukseen kuuluu kaapelikelajärjestelmä, jonka avulla nosturi voi liikkua 150 metrin päähän liitäntäpisteestä. Jos nosturin sähköjärjestelmä edellyttää kunnossapitoa tai jos virransyöttö katkeaa, valmiusajan takaa dieselmoottori, joka alkaa toimia nosturin varateholähteenä.

”DPW LCT pyrkii jatkuvasti vähentämään ympäristövaikutuksiaan paikallisessa yhteisössään. Kovassa käytössä olevan siirrettävän satamanosturin sähköistäminen tekee nosturista hiljaisemman ja vähentää sen paikallisia päästöjä. Tämä on esimerkki sitoutumisestamme yhteiskuntavastuuseen ja ekotehokkaisiin toimintoihin. Meillä on ilo työskennellä jälleen Konecranesin kanssa. Olen vakuuttunut siitä, että viime kädessä asiakkaamme ja yhteisömme hyötyvät tästä”, sanoo DP World -yhtiön Liegen konttiterminaalin johtaja Olivier Hia.

Sopimus vahvistaa Konecranesin sitoutumista asiakkaiden laitteiden elinkaariarvon maksimointiin. Sopimus tukee myös Konecranesin uskoa kiertotalouden tuomiin mahdollisuuksiin. Yritys on sitoutunut tuottamaan asiakkaille säästöjä korjaamalla, modernisoimalla, uudelleen käyttämällä ja kierrättämällä tuotteita.

Lisätietoja:
Tom Cerpentier, Regional Director Port Services, Konecranes
Sähköposti: tom.cerpentier@konecranes.com tai puhelin +3235464500.

Tämä lehdistötiedote ja mahdollinen ladattava kuva ovat saatavissa verkkosivuiltamme osoitteessa
konecranes.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2018 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,16 miljardia euroa. Konsernilla on 16 100 työntekijää 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!