Etusivu » Consti Yhtiöt Oyj:n tytäryhtiö Consti Korjausurakointi Oy on vastaanottanut Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:n vastauksen ja vastakanteen välimiesmenettelyssä

Consti Yhtiöt Oyj:n tytäryhtiö Consti Korjausurakointi Oy on vastaanottanut Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:n vastauksen ja vastakanteen välimiesmenettelyssä

CONSTI YHTIÖT OYJ PÖRSSITIEDOTE 16.8.2019, KLO 15.15

Consti Yhtiöt Oyj:n tytäryhtiö Consti Korjausurakointi Oy on vastaanottanut Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:n vastauksen ja vastakanteen välimiesmenettelyssä

Consti Yhtiöt Oyj:n tytäryhtiö Consti Korjausurakointi Oy on 16.8.2019 vastaanottanut Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:n vastauksen ja vastakanteen Consti Korjausurakointi Oy:n 28.2.2019 välimiesoikeudelle lähettämään kannekirjelmään. Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13 on vastauksessaan ja vastakanteessaan kiistänyt kaikki Constin kannekirjelmässä esittämät kannevaatimukset ja esittänyt Consti Korjausurakointi Oy:tä kohtaan pääomamäärältään noin 11 miljoonan euron vaatimukset. Summa ei sisällä arvonlisäveroa. Lisäksi Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13 vaatii Consti Korjausurakointi Oy:ltä korkoja sekä korvausta oikeudenkäyntikuluista. Consti Korjausurakointi Oy pitää Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:n vaatimuksia perusteettomina. Consti Yhtiöt Oyj tiedotti 19.9.2018, että Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13 oli ilmoittanut alustavasti esittävänsä Consti Korjausurakointi Oy:tä kohtaan pääomamäärältään enintään noin 20 miljoonan euron vaatimukset.

Consti Yhtiöt Oyj tiedotti 17.8.2018 Consti Korjausurakointi Oy:n käynnistäneen välimiesmenettelyn Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:a vastaan. Välimiesmenettelyssä Consti Korjausurakointi Oy vaatii osapuolten väliseen 21.12.2015 allekirjoitettuun, Hotelli St. George -rakennushanketta koskevaan projektinjohtourakkasopimukseen ja 1.12.2017 allekirjoitettuun, samaa hanketta koskevaan niin sanottuun ryntäyssopimukseen perustuvia maksusuorituksia. Consti Korjausurakointi Oy:n vaatimukset Kiinteistö Oy Yrjönkatu 13:a kohtaan ovat menettelyn aikana tarkentuneet noin 13 miljoonaan euroon, minkä lisäksi Consti Korjausurakointi Oy vaatii korkoja ja korvausta oikeudenkäyntikuluistaan.

Consti Yhtiöt Oyj:n tämänhetkisen arvion mukaan asialla ei ole vaikutusta vuoden 2019 tulosohjeistukseen. Consti Yhtiöt Oyj tulee tarpeen mukaan jatkossa tiedottamaan välimiesmenettelystä, siinä esitettävien vaatimusten tarkentumisesta ja ratkaisemisesta sekä asian mahdollisesta merkityksestä yhtiön taloudellisen aseman kannalta lähtökohtaisesti osavuosikatsauksissa ja tarvittaessa erillisillä tiedotteilla.

Consti Yhtiöt Oyj:n tiedotuspolitiikan mukaan yhtiön nostamat tai sitä vastaan nostetut merkittävät kanteet ja muut oikeudenkäynnit tiedotetaan pörssitiedotteella.

CONSTI YHTIÖT OYJ

Lisätietoja:
Esa Korkeela, Toimitusjohtaja, Consti Yhtiöt Oyj, Puh. +358 40 730 8568
Joni Sorsanen, Talousjohtaja, Consti Yhtiöt Oyj, Puh. +358 50 443 3045

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.consti.fi

Consti on yksi Suomen johtavia korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneitä yhtiöitä. Consti tarjoaa kattavasti korjausrakentamisen ja talotekniikan palveluita taloyhtiöille, yrityksille ja sijoittajille sekä julkiselle sektorille Suomen kasvukeskuksissa. Yhtiöllä on neljä liiketoiminta-aluetta: Taloyhtiöt, Yritykset, Julkiset ja Talotekniikka. Vuonna 2018 Consti-konsernin liikevaihto oli 316 miljoonaa euroa, ja se työllistää yli 1000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Consti Yhtiöt Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!