Etusivu » PIENTUOTTAJIEN EKOLOGISET LÄHIHERKUT SAA NYT MIEHITTÄMÄTTÖMÄSTÄ KAUPASTA

PIENTUOTTAJIEN EKOLOGISET LÄHIHERKUT SAA NYT MIEHITTÄMÄTTÖMÄSTÄ KAUPASTA

Nordic ID.jpg

Ensin Amazon Go Seattlessa, nyt pientuottajien miehittämätön kauppa Juvalla! Suomalainen teknologiayhtiö Nordic ID mullistaa pientuottajien myyntikanavia oman teknologiansa avulla. Lähiruoan ostaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Torstaina 11.7.2019 Juvalla lanseerataan pientuottajien miehittämätön, täysin automatisoitu kauppa. Kauppa on marraskuussa 2018 julkaistun Lähiapaja verkkokaupan jatke, josta rekisteröityneet asiakkaat voivat ostaa paikallisten tuottajien kala- ja lihatuotteita sekä vihanneksia.

– Meille paikallisille tuottajille tämä on upea tilaisuus tavoittaa uusia asiakkaita. Myymme jo oman luomutilamme tuotteita verkossa ja miehittämätön kauppa on meille tervetullut lisämyyntikanava, sanoo Sappion luomutilan Alexandra Lindqvist.

– Lähiapaja-kauppa perustuu Nordic ID:n lanseeraamaan täysin automatisoituun S/MART kauppa-konseptiin, joka skaalautuu helposti sekä pienille että isoille kaupanalan toimijoille. Teknologia varmistaa, että tuotteita on aina saatavilla, ja helppokäyttöinen itsepalvelukassa tekee kaupassakäynnistä nopeaa ja vaivatonta, Nordic ID:n palveluratkaisuliiketoiminnan johtaja Juuso Lehmuskoski toteaa.

Kaupan valikoimissa on noin 20 pientuottajan luomutuotteita järvikalasta tuoreisiin vihanneksiin ja lihaan. Rekisteröitynyt asiakas saa tekstiviestillä tai sähköpostilla koodin, jolla hän avaa Lähiapajan oven. Kaupassa asiakas voi noutaa verkko-ostoksensa noutopisteeltä tai ostaa tuotteita suoraan kaupan hyllyiltä.

– Kehittämällä verkkokaupan noutopisteestä automatisoidun kaupan lähiruoan ostaminen muuttuu entistä helpommaksi. Asiakas voi nyt valita, maksaa ja noutaa tuotteet myös paikan päällä. Tämä varmasti laajentaa pientuottajien asiakaspiiriä, iloitsee Esko Helansuo, Xamkin projektipäällikkö.

Kontin ja mobiilijärjestelmän on toimittanut CoReorient Oy. Maksuratkaisu tukee kortti- ja mobiilimaksamista. Lähiapaja-kauppa on osa Xamkin Fisu-postilla järvikalat liikkeelle -hanketta, jonka tavoitteena on uudistaa lähiruoan myyntikanavia. Lähiapaja-kaupan osoite on Tulostie 1, Juva (ABC-asemalla).

Lisätiedot:

Juuso Lehmuskoski
Palveluratkaisuliiketoiminnan johtaja, Nordic ID
juuso.lehmuskoski@nordicid.com
+358 40 510 3790

Esko Helansuo
Projektipäällikkö, Xamk
esko.helansuo@xamk.fi
+358 40 543 7659

Nordic ID on Nasdaq First North -markkinapaikalla listattu suomalainen RFID-teknologiayhtiö. Yhtiö mahdollistaa esineiden yksilöllisen tunnistettavuuden ja tekee niistä seurattavia läpi niiden koko elinkaaren. Nordic ID tuottaa seurantatietoon liittyvää reaaliaikaista informaatiota asiakkaidensa päätöksenteon tueksi. Pilvipohjainen PaaS-palveluratkaisu (PaaS, Platform as a Service) yhdistää tavaravirran jokaisen yksittäisen esineen yrityksen tietojärjestelmiin. Yhtiön missiona on mahdollistaa täydellinen digijalanjälki materiaalinhallinnan keinoin. www.nordicid.comwww.nordicid.fi

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille. Xamk profiloituu hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi. Korkeakoulun kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna, ja kampuksena koko maailma. Opiskelijoita on 9300 ja henkilökuntaa noin 750. Xamk aloitti toiminnan 2017, kun Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulut fuusioituivat. www.xamk.fi

Liite

Nordic ID Lehdistötiedote Pientuottajien miehittämätön kauppa

Jätä kommentti

facebook twitter