Etusivu » eQ:N JÄRJESTYKSESSÄ KOLMAS USA PRIVATE EQUITY -RAHASTO KERÄSI 213 MUSD

eQ:N JÄRJESTYKSESSÄ KOLMAS USA PRIVATE EQUITY -RAHASTO KERÄSI 213 MUSD

LEHDISTÖTIEDOTE
26.6.2019, klo 9:00

eQ Varainhoito Oy (”eQ”) on kevään 2019 aikana kerännyt eQ PE XI US -rahastoon ennätykselliset 213 MUSD. eQ:n edellinen US-rahasto kerättiin vuonna 2017 ja se oli kooltaan 105 MUSD. Ensimmäisen, vuonna 2015 kerätyn US-rahaston koko oli 80 MUSD.

Edeltäjänsä tavoin eQ PE XI US -rahasto sijoittaa pohjoisamerikkalaisiin private equity -rahastoihin, joiden strategiana on tehdä oman pääoman ehtoisia sijoituksia listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Rahaston sijoitussalkussa tulee olemaan 14-15 rahastoa, joiden avulla rahasto tullaan tulevien vuosien aikana hajauttamaan useille eri toimialoille, maantieteellisille alueille ja noin 150 kohdeyhtiöön.

Rahaston hallinnointiyhtiönä toimii eQ ja sijoitusneuvonantajana RCP Advisors. RCP:n 48 hengen tiimi työskentelee Chicagossa ja Newport Beachilla Kaliforniassa ja yhtiön hallinnoitavat varat ovat 7,8 mrd USD.

Staffan Jåfs, johtaja, pääomasijoitukset, kommentoi:

“eQ PE XI US on kooltaan yli kaksi kertaa suurempi kuin edeltäjänsä, mikä on erittäin hieno tunnustus RCP:n ja eQ:n osaamisesta. Olemme itse erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön kumppanimme RCP:n kanssa. Jo pitkään eQ-rahastoihin sijoittaneiden asiakkaiden lisäksi XI-rahastoon tuli sijoittajaksi myös uusia, merkittäviä instituutiosijoittajia. Vuoden 2017 eQ PE IX US -rahastossa on yli 70 sijoittajaa ja uudessa eQ PE XI US -rahastossa sijoittajia on 90. Muiden sijoittajien rinnalla eQ:n ja RCP:n avainhenkilöt sekä eQ Oyj ovat tehneet yhteensä 3,6 MUSD sijoitussitoumukset rahastoon.

Pääosa asiakkaistamme sijoittaa eQ:n private equity -rahastoihin suunnitelmallisesti eli salkkua rakennetaan joka vuosi tehtävin sijoitussitoumuksin. eQ tuo markkinoille joka toinen vuosi Eurooppaan sijoittavan rahaston ja joka toinen vuosi USA:han sijoittavan rahaston. Teemme tammikuussa 2020 ensimmäisen sulkemisen eQ PE XII North -rahastoon, joka sijoittaa Pohjois-Eurooppaan.”

eQ:n omalla private equity -sijoitustiimillä on erittäin pitkä kokemus PE-markkinasta ja eQ hallinnoi yhteensä 6,7 mrd euron private equity -varallisuutta.

Helsinki 26.6.2019

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja:

Staffan Jåfs, Johtaja, pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy
puh: +358 (9) 6817 8736

eQ-konserni on kotimainen varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. eQ Varainhoito tarjoaa monipuolisia varainhoitopalveluita (ml. pääomarahastot ja kiinteistövarainhoito) sekä instituutioasiakkaille että yksityishenkilöille. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 10,5 miljardia euroa. Konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.

Lisätietoa konsernista saa sivuilta www.eQ.fi

Jätä kommentti

facebook twitter