Etusivu » Dovre Group sai Tech4Hire-yritysoston päätökseen ja laskee liikkeelle uusia osakkeita –  näkymät vuodelle 2019 parantuvat

Dovre Group sai Tech4Hire-yritysoston päätökseen ja laskee liikkeelle uusia osakkeita –  näkymät vuodelle 2019 parantuvat

Dovre Group Oyj Pörssitiedote 25.6.2019 klo 15.00

Dovre Group sai Tech4Hire-yritysoston päätökseen ja laskee liikkeelle uusia osakkeita – näkymät vuodelle 2019 parantuvat

Dovre Group on tänään saanut päätökseen yritysjärjestelyn, jolla se osti norjalaisen henkilöstönvuokraus- ja konsultointiyhtiö Tech4Hire AS:n. Kaikki tavanomaiset yrityskaupan ehdot on täytetty. Tech4Hire yhdistetään Dovre Groupin Projektihenkilöstö-liiketoimintaryhmän lukuihin 30.4.2019 alkaen.

Näkymät muuttuvat – liikevoiton odotetaan olevan yli 1,6 miljoonaa euroa

Yrityskaupan seurauksena Dovre Groupin näkymät vuodelle 2019 parantuvat, ja sekä liikevaihdon että liikevoiton odotetaan parantuvan Tech4Hiren toimintojen johdosta. Yritysostoon liittyvien transaktiokulujen arvioidaan olevan 0,1 miljoonaa euroa.

Uudet näkymät: Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2019 ennustetaan paranevan vuoteen 2018 verrattuna ja liikevoiton ennustetaan olevan yli 1,6 miljoonaa euroa.

Aiemmat näkymät: Dovre Groupin liikevaihdon vuonna 2019 ennustetaan paranevan vuoteen 2018 verrattuna ja liikevoiton ennustetaan olevan yli 1,3 miljoonaa euroa.

Kauppahinta ja suunnattu osakeanti

Tech4Hire AS:n osakkeiden lopullinen kauppahinta on 23,6 miljoonaa Norjan kruunua (noin 2,4 miljoonaa euroa), ja se sisältää 3,6 miljoonaa Norjan kruunua korvausta yhtiön kassassa olevista varoista. Osana yritysjärjestelyä myyjät merkitsivät 4,0 miljoonalla Norjan kruunulla (noin 0,4 miljoonaa euroa) Dovre Groupin osakkeita. Lisäksi myyjillä on mahdollisuus saada arviolta 0–10 miljoonaa Norjan kruunua (0–1 miljoonaa euroa) lisäkauppahintaa, mikäli sovitut taloudelliset tavoitteet toteutuvat vuoden 2019 loppuun mennessä. Osa tästä mahdollisesta lisäkauppahinnasta tulee käyttää Dovre Groupin osakkeiden merkintään. Tech4Hiresta tulee tämän yritysjärjestelyn seurauksena Dovre Group Projects AS:n kokonaan omistama tytäryhtiö.

Osana yritysjärjestelyä Dovre Group laski liikkeelle 1 777 978 uutta osaketta Tech4Hiren myyjille suunnatussa osakeannissa. Liikkeelle laskettujen uusien osakkeiden lukumäärä määriteltiin jakamalla 4,0 miljoonaa Norjan kruunua Dovre Groupin osakkeen kaupankäynnillä painotetulla keskikurssilla 12.6.2019–18.6.2019 välisenä aikana Nasdaq Helsingissä eli 0,23 eurolla. Merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon (SVOP). Uudet osakkeet tuottavat rekisteröintipäivästä alkaen yhtäläiset osakasoikeudet kuin yhtiön muut osakkeet. Dovre Groupin osakkeiden lukumäärä nousee 101 946 747 osakkeeseen.

Dovre Groupin hallitus päätti suunnatusta osakeannista ja osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poikkeamisesta varsinaisen yhtiökokouksen 27.3.2019 antaman valtuutuksen nojalla. Koska osakeanti liittyy Dovre Groupin kasvuun ja tehty yritysosto vahvistaa selvästi yhtiön markkina-asemaa Norjassa, hallitus katsoi, että osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poikkeamiselle oli painava taloudellinen syy.

Dovre Group hakee uudet osakkeet kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsingissä arviolta 1.7.2019.

Dovre Group tiedotti 27.3.2019 aikeestaan ostaa Tech4Hire AS. Vuonna 2018 Tech4Hiren liikevaihto oli 73,5 miljoonaa Norjan kruunua (noin 7,6 miljoonaa euroa) ja sen käyttökate (EBITDA) oli 3,7 miljoonaa Norjan kruunua (noin 0,4 miljoonaa euroa). Yhtiön palveluksessa on noin 90 tekniikan alan, IT-alan ja projektihallinnan konsulttia pääasiassa öljy- ja kaasuteollisuuden projekteissa. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto (pro forma) vuonna 2018 olisi ollut noin 73 miljoonaa euroa ja yhteenlaskettu käyttökate olisi ollut noin 1,4 miljoonaa euroa.

DOVRE GROUP OYJ

Lisätietoja:

Arve Jensen, toimitusjohtaja
Dovre Group Oyj
puh. +47 90 60 78 11
arve.jensen@dovregroup.com

Dovre Group on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palvelutoimittaja. Dovre Group -konsernin liiketoimintaryhmät ovat Projektihenkilöstö ja Konsultointi. Konsernilla on toimipisteet Kanadassa, Norjassa, Singaporessa, Suomessa, ja Yhdysvalloissa. Maailmanlaajuisesti konsernissa toimii noin 650 henkilöä. Dovre Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä (tunnus: DOV1V). Yhtiön kotisivu: www.dovregroup.com

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.dovregroup.com

Jätä kommentti

facebook twitter