Etusivu » Digitaalinen asuntokauppa onnistuu nyt – Aktia mukana Suomen ensimmäisessä digitaalisella järjestelmällä tehdyssä asuntokaupassa

Digitaalinen asuntokauppa onnistuu nyt – Aktia mukana Suomen ensimmäisessä digitaalisella järjestelmällä tehdyssä asuntokaupassa

Asuntokaupat on voitu tehdä kesäkuusta lähtien digitaalisesti ilman pankin konttorissa käyntiä. Aktia oli mukana eilen 18.6. Suomen ensimmäisessä sähköisellä järjestelmällä hoidetussa asunto-osakkeen asuntokaupassa, jossa kauppaprosessin kaikki vaiheet aina kauppakirjan hyväksynnästä varainsiirtoveroon tapahtuivat sähköisesti.

Suomen ensimmäinen digitaalinen asunto-osakkeen asuntokauppa tehtiin eilen 18. kesäkuuta sähköisellä asuntokauppajärjestelmällä. Kyseisessä asuntokaupassa niin rahat eri osapuolille kuin asunnon omistajuus siirtyi uudelle omistajalle sähköisesti. Aktia toimi kaupassa lainan myöntävänä pankkina.

”Digitaalisen asuntokaupan vauhdittaminen on meille tärkeää, sillä haluamme kehittää palveluja, jotka aidosti helpottavat ihmisten arkea. Asuntokaupan digitalisointi on juuri tätä, sillä perinteisesti asuntokauppojen teko on ennen vaatinut eri tahojen aikataulujen yhteensovittamista ja papereiden pyörittämistä, joista nyt päästään eroon ja asiakkaillemme jää näin enemmän aikaa keskittyä uudesta kodista nauttimiseen”, kertoo Aktian tuotteista vastaava johtaja Anton Tulikoura.

Asuntokaupat on voitu tehdä kesäkuusta lähtien digitaalisesti ajasta ja paikasta riippumattomasti asiakkaan valitsemalla tavalla – esimerkiksi kahvilassa tai uuden kodin pöydän ääressä Digitaalisen asuntokauppa DIASin kautta.

”Sen sijaan, että asunnon ostaja ja myyjä menisivät kiinteistövälittäjän kanssa pankkiin allekirjoittamaan papereita, voidaan kauppakirja hyväksyä sähköisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Taustalla myyjän ja ostajan pankit tekevät omat kauppaan liittyvät toimenpiteensä ja hoitavat DIAS:in avulla myös paperisen osakekirjan siirron sekä siirtomerkinnän. Lisäksi palvelun kautta hoituu myös varainsiirtoveron sekä kiinteistövälittäjän palkkioiden maksaminen”, kertoo DIAS Oy:n toimitusjohtaja Sami Honkonen.

Aktia on ollut alusta mukana kehittämässä digitaalista asuntokauppaa ja muiden suomalaisten pankkien kanssa mukana yhteisyrityksessä, joka omistaa digitaalisen asuntokauppajärjestelmän DIASin. DIAS on alusta, joka toimii kiinteistönvälitysohjelmistojen, rakennuttajien sekä pankkien välisenä järjestelmänä ja mahdollistaa asuntokaupan digitalisoimisen. Alusta pohjautuu lohkoketjuteknologiaan.

Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta: www.dias.fi

Lisätietoja
Aktian viestintä, viestinta@aktia.fi, puh. 010 247 6456

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistönvälitysratkaisuja. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktialla on noin 370 000 asiakasta, joita palvellaan konttoreissa, verkossa, mobiileissa käyttöliittymissä ja puhelimitse. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta saa osoitteesta www.aktia.com.

Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy
DIAS on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta, joka mahdollistaa asuntokaupan tekemisen digitaalisesti. Se on turvallinen ja vakaa alusta, joka mahdollistaa kauppaan liittyvien tietojen, maksujen sekä osakekirjojen siirtymisen turvallisesti oikeille tahoille. Alusta huolehtii muun muassa pankkien tarkastukset, ostajan ja myyjän allekirjoitukset, paperisten osakekirjojen siirrot ja siirtomerkinnät, varainsiirtoveron ja kiinteistönvälittäjän palkkion. DIAS-alustaa varten on muodostettu marraskuussa 2018 yhteisyritys Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy, jonka omistajina ovat Aktia, Danske Bank, OP ja S-Pankki sekä Tomorrow Tech.

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!