Etusivu » Suomalaisten säästämis- ja sijoittamisinnossa on petraamista – Asiakkaiden kanssa suunniteltu digiratkaisu tuo tavoitteellisen säästämisen kaikkien saataville

Suomalaisten säästämis- ja sijoittamisinnossa on petraamista – Asiakkaiden kanssa suunniteltu digiratkaisu tuo tavoitteellisen säästämisen kaikkien saataville

Suomalaisten varat makaavat pankkitileillä ja inflaatio nakertaa niistä vuodessa reilun miljardin. Aktia on lanseerannut uuden digitaalisen Sijoitusapuri-ratkaisun, jonka tavoitteena on tuoda digitaalisen säästämisen ja sijoittamisen työkalu helposti saataville.

Suomalaisten säästämis- ja sijoittamisinnossa on petraamista. Suomen Pankin tuoreimman arvion mukaan suomalaisten varoja makaa pankkitileillä yli 90 miljardia euroa, joiden arvoa inflaatio syö vuosittain. Samalla Aktian helmikuussa 2019 teettämässä tutkimuksessa taas selviää, että jopa kolmasosalla suomalaisista ei ole säästöjä lainkaan.

”Kaikkein tärkeintä säästämisessä ja sijoittamisessa on aloittaminen, sillä aika ja tavoitteellisuus ovat keskeisimmässä asemassa varojen kartuttamisessa. Nyt olemme kehittäneet yhdessä asiakkaidemme kanssa helpon tavan haaveiden toteuttamiseen. Sijoitusapuri-ratkaisu yhdistää asiakkaidemme unelmat, tavoitteellisen säästämisen ja palkitun sijoitusosaamisemme yhdeksi palveluksi, jonka avulla asiakkaidemme varat on helppo laittaa töihin”, kertoo Aktian Premium Banking -henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sam Olin.

Sijoitusapurin avulla Aktian asiakas voi määrittää oman säästötavoitteen ja valita sopivimmat työkalut tavoitteen saavuttamiseksi nojatuolista tai vaikka bussipysäkiltä. Asiakkaan näkökulmasta Sijoitusapuri uudistaa ja digitalisoi monia keskeisiä pankkipalveluita ja tekee asioinnista sujuvampaa.

”Oleellisinta on, että ratkaisu havainnollistaa ja kannustaa tavoitteiden toteuttamiseen samaan tapaan kuin esimerkiksi hyvinvointisovellukset. Tavoitteita ja sitä, miten unelmien toteuttamisessa edistyy voi seurata hyvin havainnollisella tavalla. Ratkaisua voisi verrata myös säästämisen ja sijoittamisen personal traineriin”, Olin sanoo.

Asiakas määrittelee palvelussa ensin itselleen säästämisen tavoitteen sekä ajan, johon mennessä sen haluaa toteuttaa, ja suorittaa soveltuvuusarvioinnin. Näiden perusteella Sijoitusapuri suosittelee sijoitusstrategiaa ja -säästösummia. Asiakas voi hyväksyä suosituksen mukaisen alkusijoituksen sekä kuukausisijoituksen yhdellä klikkauksella, tai valita itse toisen sijoitusstrategian. Tavoitteen kehitystä voi seurata verkkopankissa sekä mobiilipankissa.

Sijoitusapuri on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Aktian asiakkaiden kanssa.

”Palautteen perusteella asiakkaat arvostavat muun muassa sitä, että pankin ammattitaito, näkemys ja keinot tavoitteiden saavuttamiseksi ovat digitaalisen kanavan kautta asiakkaan käytössä helposti silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Lisäksi ratkaisu tarjoaa tukea myös omien tavoitteiden jäsentämiseen”, Olin kertoo.

Sijoitusapuria pilotoidaan ensi vaiheessa valitun asiakasryhmän kanssa. Ratkaisu lanseerataan kesällä.

Tutustu Sijoitusapuriin tarkemmin täällä.

Lisätietoja
Aktian viestintä, viestinta@aktia.fi, 050 470 1117

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistönvälitysratkaisuja. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktialla on noin 370 000 asiakasta, joita palvellaan konttoreissa, verkossa, mobiileissa käyttöliittymissä ja puhelimitse. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta saa osoitteesta www.aktia.com.

Jätä kommentti