Etusivu » BBS vahvistaa johtoryhmää nimittämällä Paul Watkinsin kaupalliseksi johtajaksi (CCO)

BBS vahvistaa johtoryhmää nimittämällä Paul Watkinsin kaupalliseksi johtajaksi (CCO)

BBS – Bioactive Bone Substitutes, ortobiologian innovaattori, nimittää tänään Paul Watkinsin uuteen kaupallisen johtajan tehtävään, Chief Commercial Officer (CCO). Hänellä on yli 30 vuoden kokemus myynnin ja markkinoinnin onnistuneesta kehittämisestä ja toteuttamisesta useissa life science -yrityksissä kotimaassaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa. CCO: na Paul Watkins keskittyy ensisijaisesti jatkamaan yhtiön myynti- ja markkinointitoimintojen rakentamista ja valmistamaan BBS: n ensimmäistä tuotelanseerausta, Artebone®-tahna, vuoden 2020 aikana.

Paul Watkinsilla on kandidaatin tutkinto mikrobiologiasta Michiganin Yliopistosta ja maisterin tutkinto molekyyligenetiikasta Massachusetts Institute of Technologista (MIT) ja yli 30 vuoden kokemus pohjoismaisten ja Yhdysvaltojen lääketeollisuuden ja biotekniikan aloista. Uransa aikana Paul on toiminut itsenäisenä konsulttina johtavissa asemissa liiketoiminnan kehittämisessä, myynnissä ja markkinoinnissa, mutta aloitti uransa tutkijana. Hän on myötävaikuttanut useiden Yhdysvaltojen markkinoiden uusien yritysten ja kasvavien yritysten, kuten Neurotar, BC Platforms ja BioMarker Pharmaceuticals, kaupallistamiseen ja myynnin onnistuneeseen kehittämiseen. Lisäksi Paul oli BBS: n ensimmäinen varatoimitusjohtaja vuosina 2008–2010, jolloin hän tuki BBS: n siirtymistä tutkimus- ja kehitystoiminnasta lääketieteellistä laitetta valmistavaksi yhtiöksi. Siitä asti hän on tukenut BBS:ää roolissaan yhtiön Scientific Advisory Boardissa.

BBS: n toimitusjohtaja Pekka Jalovaara kommentoi: ”On mukavaa toivottaa Paul tervetulleeksi takaisin BBS:ään käytännön rooliin. Olemme parhaillaan tärkeässä vaiheessa valmistelemassa yritystä tuotteen markkinoille saattamiseen. Paulin aiemman BBS-työn ansiosta hänellä on jo hyvä käsitys yrityksestämme, tuotteistamme ja markkinoistamme. Luotamme täysin hänen kykyynsä johtaa Artebone®-tahnan kaupallistamistoimintaa. ”

”Yhdeksän vuotta myöhemmin tuntuu hyvältä palata BBS: ään ja nähdä, kuinka pitkälle yritys on päässyt. Viime vuosina yritys ja sen takana oleva tiimi ovat kasvaneet merkittävästi, kun taas tärkeä tutkimus on vahvistanut Artebone®-tuoteperhettä. Kokemukseni mukaan yritys on nyt saavuttanut vaiheen, jossa se on valmis siirtymään myyntiorganisaatioksi, ja innolla olen mukana tässä kehityksessä, sanoi Paul Watkins, BBS:n CCO.

BBS: n tuoteperhe Artebone® on luun siirteen korvike, joka sisältää poron luusta peräisin olevia luonnollisia kasvutekijöitä. Yhtiö on parhaillaan hankkimassa CE-merkintää ensimmäiselle Artebone®-tuotteelle, käyttövalmiille ruiskulle, joka mahdollistaa kaupallistamisen. CE-merkinnän hakumenettelyn arvioidaan valmistuvan vuoden 2020 alkupuoliskolla.

Lisätietoja
Pekka Jalovaara, CEO
Phone: +358 505 52 92 75
E-mail: pekka.jalovaara@bbs-artebone.fi

Paul Watkins, CCO
Phone: +358 404 856 034
E-mail: paul.watkins@bbs-artebone.fi

BBS – Bioactive Bone Substitutes Oyj yhtiöstä
BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj on johtava ortobiologian yhtiö Suomesta. Yhtiön teknologia, Artebone®, on seuraavan sukupolven luun korvike, jonka käyttökohteina ovat luuvauriot ja paranemisongelmat raajoissa kuten kädet ja nilkat, lapaluu ja lantio. Sen ylivoimaiset ominaisuudet johtuvat poronluusta uutetuista kasvutekijöistä yhdistettynä rakenteen tarjoavan TCP (trikalsiumfosfaatti) granuloiden kanssa ja jolla on potentiaalia muuttaa ortopedisia leikkauksia. Ensimmäinen tuote, Artebone® pasta, on valmis ja hakemusprosessi kaupallistamisen mahdollistavan CE-merkin saamiseksi on menossa. BBS:n hyväksytty neuvonantaja Nasdaq First North Ruotsissa ja Suomessa on Stockholm Certified Adviser AB, +46 70 551 67 29, info@certifiedadviser.se. Lisätietoja: www.bbs-artebone.fi.

Jätä kommentti

facebook twitter