Etusivu » SaraRasa sopimukseen seuraavan 12 kuukauden tuotannon myynnistä

SaraRasa sopimukseen seuraavan 12 kuukauden tuotannon myynnistä

Dovre Group Oyj Lehdistötiedote 30.4.2019 klo 9.30

SaraRasa sopimukseen seuraavan 12 kuukauden tuotannon myynnistä

SaraRasa Bioindo Pte. Ltd. on sopinut Cellmark Ab:n kanssa koko seuraavan 12 kuukauden pellettituotantonsa myymisestä kesäkuusta alkaen Korean markkinoille. Vuosituotannon arvo on noin 7 miljoonaa USA:n dollaria (vertailukauden 2018–2019 arvo USD 5 miljoonaa).

Myynnin arvon myönteinen kehitys johtuu osittain vakautuneista markkinahinnoista ja osittain kapasiteetin kasvusta kolmannen pelletöintikoneen asennuksen jälkeen. SaraRasan pelletit ovat asiakkaiden kokemusten perusteella korkealaatuisia. Tästä lisätodistuksena ovat myös yhtiölle myönnetyt FSC (Forest Stewardship Council) ja SVLK sertifikaatit, jotka todistavat, että tehtaan pelletit ovat vastuullisesti tuotettuja ja kestävän kehityksen mukaisia.

SaraRasa etsii edelleen sijoittajia toisen pellettitehtaan rakentamiseksi Indonesiassa. Uuden tehtaan rakentamisprojektia on siirretty, koska nykytehtaan kapasiteetin nostamista pidettiin tärkeämpänä. Dovre Group omistaa 19,9 prosenttia SaraRasan osakkeista. Dovre Group esittää tämän omistuksen rahoitusvaroissa ja kirjaa sijoituksen arvon käypään arvoon tulosvaikutteisesti.

Lisätietoja:

SaraRasa Bioindo Pte. Ltd.
Ilari Koskelo, johtaja
ilari.koskelo@navdata.fi

Dovre Group on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palvelutoimittaja. Dovre Group -konsernin liiketoimintaryhmät ovat Projektihenkilöstö ja Konsultointi. Konsernilla on toimipisteet Kanadassa, Norjassa, Singaporessa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Maailmanlaajuisesti konsernissa toimii yli 500 henkilöä. Dovre Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä (tunnus: DOV1V).

SaraRasa Bioindo Pte. Ltd. on puujalostusteollisuuden oheisvirroista pellettejä tuottava yhtiö, jonka omistama ja operoima tuotantolaitos sijaitsee Surabayassa Indonesiassa. SaraRasan pääomistajat ovat Navdata Oy, Dovre Group Oyj sekä Finnfund.

CellMark AB on globaali toimitusketjun palvelutoimittaja. Göteborgissa vuonna 1984 perustetun yhtiön juuret ovat sellu- ja paperiteollisuuden raaka-aineiden kaupassa ja jakelussa. CellMarkilla on seitsemän eri perustuotteisiin erikoistunutta tuotedivisionaa, joista CellMark Energy keskittyy biomassapohjaisten vaihtoehtoisten energianlähteiden ja muiden jätteisiin pohjautuvien energiahyödykkeiden tuotantoon, kauppaan ja levittämiseen tuodakseen lämmityksen ja voimantuotantoon ympäristöystävällisä ratkaisuja. CellMark-konsernin liikevaihto on 2.9 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Yhtiön kotisivut: www.cellmark.com

JAKELU:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.dovregroup.com

Jätä kommentti

facebook twitter