Etusivu » Metson kumivuorattu kevytlava yhdistää suuren hyötykuorman ja pitkän eliniän

Metson kumivuorattu kevytlava yhdistää suuren hyötykuorman ja pitkän eliniän

Metson kumivuorattu kevytlava yhdistää suuren hyötykuorman ja pitkän eliniän

Metso Oyj:n lehdistötiedote 8. huhtikuuta 2019 kello 12.00

Metso laajentaa tuotevalikoimaansa uudelle alueelle esittelemällä kiviautoihin suunnitellun kevytlavan. Metso Truck Body on alan perinteitä rikkova innovaatio, jossa yhdistyvät kumin ja teräksen parhaat puolet. Lava tarjoaa kaivoksille ja louhoksille mahdollisuuden kuljettaa enemmän kuormaa pienemmillä kustannuksilla. Metso Truck Body on ensiesittelyssä Bauma 2019 -messuilla Münchenissä.

“Tyypillisessä kaivos- tai louhostoiminnassa kiven kuljetus on yksi suurimmista menoeristä. Polttoaineen ja työvoiman lisäksi autot vaativat paljon kunnossapitoa. Kustannustehokkuuden takaamiseksi kiviautojen pitäisi kuljettaa kerralla mahdollisimman suurta kuormaa. Me Metsolla päätimme vastata tähän haasteeseen ja suunnittelimme lavan, joka vaatii mahdollisimman vähän kunnossapitoa ja johon mahtuu mahdollisimman paljon kuormaa. Tuloksena käyttökustannukset pienenevät joka tonnilta”, kertoo Lars Skoog, Metson kaivosalan kulusuojaustuotteista vastaava johtaja.

Metso Truck Body on kevyt, kumivuorattu lava, joka on suunniteltu suuriin kiviautoihin. Joustava kumi vaimentaa kaikki iskut eikä päästä niitä runkoon saakka, mikä mahdollistaa sen, että kumin alla olevan rungon materiaalina voidaan käyttää tavanomaista kevyempää suurlujuusterästä. Tämän yhdistelmän ansiosta lava kestää suurimmatkin iskut keveydestään huolimatta.

Jopa kuusinkertainen käyttöikä ja 20-30 prosenttia vähemmän painoa

Metso on toimittanut toimivaksi todettuja kumivuorauksia kiviautoihin useiden vuosikymmenien ajan erinomaisin tuloksin: kunnossapidon tarve on vähentynyt ja kuljettajat ovat saaneet paremman työympäristön. Etuja ovat myös jopa kuusinkertainen käyttöikä perinteiseen teräsvuoraukseen verrattuna, puolet alhaisempi melutaso ja 97 prosenttia vähemmän tärinää. Uusin innovaatio, Metso Truck Body, vie konseptin uudelle tasolle: kumi suojaa hyvin kulumiselta ja parantaa käyttömukavuutta, samalla kun kevyt runko mahdollistaa suuret hyötykuormat.

“Monet kaivokset ja louhokset suosivat kevytlavoja, koska ne mahdollistavat suuremmat hyötykuormat. Perinteisten kevytlavojen ongelmana on kuitenkin se, että ne eivät ole kestäviä. Ne on usein vaihdettava uusiin vuoden tai kahden välein tai niitä on korjattava, mikä käy kalliiksi”, Lars Skoog selittää.

“Metso Truck Body on ennennäkemätön ratkaisu, joka on sekä kevyt että kestävä. Kumivuoraus ja suurlujuusteräsrunko on suunniteltu yhtenä kokonaisuutena”, hän jatkaa.

Tyypillinen Metso Truck Body painaa 20-30 prosenttia vähemmän kuin perinteinen teräsvuorattu lava. Käyttökohteesta riippuen hyötykuorma voi olla useita tonneja tavallista suurempi.

Metso Truck Body -lava on saatavilla kaikkiin yleisiin kiviautomalleihin, joita käytetään kaivoksilla ja louhoksilla. Useiden vuorausvaihtoehtojen ansiosta lava sopeutuu vaikeisiinkiin olosuhteisiin ja myös kiinnitakertuvan materiaalin kuljetukseen.

Lue lisää englanninkielisillä nettisivuillamme.

Nähdään Bauma 2019 -messuilla

Metso esittelee erilaisia kestävää tuottavuutta edistäviä kivenmurskauksen ja kaivosteollisuuden innovaatioita tällä viikolla Bauma 2019 -messuilla. Tutustu niihin ensimmäisten joukossa ja tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa osastollemme FS.1111/2.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa. Metsolla on yli 13 000 työntekijää yli 50 maassa.

metso.com, twitter.com/metsogroup

Lisätietoa

Lars Skoog, johtaja, kaivosalan kulusuojaustuotteet, Metso Oyj, puh. +46 910 58 42 01, sähköposti: lars.skoog@metso.com

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. +358 20 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Jätä kommentti

facebook twitter