Etusivu » Georgia Ports Authority tilaa lisää Konecranesin RTG-nostureita

Georgia Ports Authority tilaa lisää Konecranesin RTG-nostureita

Yhdysvaltain Georgia Ports Authority (GPA) on tilannut Konecranesilta 20 RTG-nosturia Savannahin satamaan. Kun uudet nosturit on otettu käyttöön, Savannahin satamassa on yhteensä 178 Konecranesin RTG-nosturia. Konecranes kirjasi tilauksen vuoden ensimmäiselle neljännekselle.

GPA omistaa Savannahin sataman ja vastaa sen toiminnasta. Savannahin satama on Pohjois-Amerikan suurin ja nopeimmin kasvava konttiterminaali. Myös sen kalusto on suurin laatuaan Yhdysvalloissa: siihen kuuluu 158 RTG-nosturia, ja 12 nosturia toimitetaan vuonna 2019.

”GPA on tilannut Konecranesilta 20 uutta RTG-nosturia, ja olemme iloisia strategisen kumppanuutemme jatkumisesta”, sanoo GPA:n suunnittelusta ja toimitilojen kunnossapidosta vastaava johtaja Chris Novack. ”Konecranesin laitteiden ja teknisen tuen laatu on ylivertaista.”

”Savannahin sataman laajennushanke etenee aikataulun mukaisesti, ja sataman vahva kasvu jatkuu. Samalla voimistuu sen myönteinen vaikutus Georgian osavaltion ja koko Yhdysvaltain itärannikon talouteen”, sanoo Konecranesin Satamaratkaisut-liiketoiminnan Amerikan-alueen myyntijohtaja Jussi Suhonen. ”Konecranes toimitti ensimmäiset RTG-nosturinsa Savannahin satamaan vuonna 1995. Kun nyt tilatut 20 nosturia on toimitettu, satamassa on 178 Konecranesin RTG-nosturia.”

GPA:n tilaamissa nostureissa on diesel-sähkömoottori ja kaapelivalmiudet sähkökäyttöä varten. Ne ovat erittäin suorituskykyisiä 16-pyöräisiä RTG-nostureita, joiden nostokapasiteetti on 50 tonnia, pinoamiskorkeus yksi yli viiden ja pinoamisleveys kuusi konttiriviä ja rekkakaista. Niissä on myös Konecranesin Active Load Control -järjestelmä, joka estää kontin heilumisen, sekä automaattiohjaus, joka pitää nosturit etukäteen ohjelmoidulla suoralla ajolinjalla. Lisäksi niissä on Konecranesin TRUCONNECT®-etäseurantajärjestelmä.

Lisätietoja:
Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, Satamaratkaisut, Konecranes
Sähköposti: jussi.suhonen@konecranes.com, puh. +1 281 610 2576

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com, puh. 020 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2018 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,16 miljardia euroa. Konsernilla on 16 100 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Jätä kommentti

facebook twitter