Etusivu » Valoe Oyj mukana EU:n Horisontti 2020 -ohjelmaan kuuluvassa 15 miljoonan euron hankkeessa

Valoe Oyj mukana EU:n Horisontti 2020 -ohjelmaan kuuluvassa 15 miljoonan euron hankkeessa

Valoe Oyj Pörssitiedote 27.3.2019 klo 17.55

VALOE OYJ MUKANA EU:N HORISONTTI 2020 -OHJELMAAN KUULUVASSA 15 MILJOONAN EURON HANKKEESSA

Valoe Oyj (”Valoe”) on tänään saanut tiedon, että Euroopan unioni on hyväksynyt Horisontti 2020 -ohjelmaan kuuluvan tutkimusprojektihakemuksen, jonka on jättänyt konsortio, johon Valoe kuuluu. Tutkimusprojektin tavoitteena on parantaa eurooppalaisen aurinkosähköteollisuuden kilpailukykyä kehittämällä tehokkaiden ja ympäristöystävällisten mutta edullisten aurinkopaneelien valmistusmenetelmiä. Projekti kestää 36 kuukautta, ja sen kokonaiskustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa. Projektissa ovat mukana Euroopan johtavat aurinkosähköön ja sen käyttösovellutuksiin osallistuvat tutkimuslaitokset ja materiaalitekniikan johtavia suuryrityksiä. Valoe on projektin ainoa aurinkokennojen valmistaja. Valoen osuus projektista on noin kaksi miljoonaa euroa, josta Euroopan unionin avustus olisi noin 1,4 miljoonaa euroa.

Projektin neuvotteluvaiheessa sovitaan käytännön toiminnoista, mm. osallistujien lopullisesta työnjaosta. Tämä neuvotteluvaihe arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä, jolloin allekirjoitetaan projektin lopulliset tutkimussopimukset.

Valoen toimitusjohtaja Iikka Savisalo kommentoi tietoa seuraavasti: ”Valoelle projektilla on suuri merkitys. EU-rahoitus tukee Valoen valitsemaa strategiaa. Vieläkin merkittävämpää on se, että Valoen pitkäjännitteisen kehitystyön tulokset ovat saaneet tunnustusta Euroopan johtavilta asiantuntijoilta ja muulta alan teollisuudelta. Teemme parhaamme, että Valoe pystyisi hyödyntämään projektin ja uudet partnerisuhteet kaupallisen menestyksen nopeuttamisessa!”

Mikkelissä 27. päivänä maaliskuuta 2019

Valoe Oyj

HALLITUS

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Iikka Savisalo, Valoe Oyj
p. 0405216082
email: iikka.savisalo@valoe.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.valoe.com

Valoen toimiala muodostuu uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, liittyvistä sovellutuksista. Valoe myy sen omaan teknologiaan pohjautuvaa automaattista aurinkosähkömodulien valmistustekniikkaa, modulien valmistuslinjoja, moduleita sekä modulien avainkomponentteja. Valoen pääkonttori on Mikkelissä.

Jätä kommentti

facebook twitter