Etusivu » Aktia syventää sijoitustoimintansa vastuullisuutta Proxy Voting -palvelulla

Aktia syventää sijoitustoimintansa vastuullisuutta Proxy Voting -palvelulla

Aktia syventää varainhoitotoimintansa aktiivista omistajuuttaan ja käyttää jatkossa äänioikeuttaan ESG-asioiden edistämiseksi yrityksissä, joihin Aktian sijoitusrahastot ovat sijoittaneet varojaan. Tämä vahvistaa entisestään Aktian vastuullisen sijoittamisen kokonaisuutta, mikä on integroitu osaksi kaikkea sijoitustoimintaa.

Aktia syventää entisestään aktiivista omistajuuttaan ja ottaa käyttöön vastuullisen sijoittamisen asiantuntijayritys ISS:n Proxy Voting -palvelun. Näin Aktia pääsee käyttämään äänioikeutta globaalisti yrityksissä, joissa sillä on sijoituksia. Aktian tavoitteena on käyttää äänioikeutta erityisesti vastuullisempien toimintatapojen ja -päätösten edistämiseksi. Palvelu mahdollistaa äänioikeuden käyttämisen sijoitusrahastojen lisäksi muissa institutionaalisille sijoittajille tarjottavissa sijoituspalveluissa.

”Olemme aina olleet aktiivinen omistaja ja käyneet vuoropuhelua sijoitustoimintamme kohteena olevien yritysten kanssa. Proxy Voting -palvelu tulee osaksi tätä kokonaisuutta. Äänioikeuden käyttäminen on yksi vastuullisen omistajuuden vaikuttamistapa. Palvelun avulla voimme teknisesti ja hallinnollisesti tehokkaalla tavalla edistää vastuullisuutta sijoituskohteena olevissa yhtiöissä”, kertoo Aktia Varainhoidon vastuullisen sijoittamisen johtaja Markus Lindqvist.

Aktiassa ESG-näkökulma on luonnollinen osa kaikkea sijoitustoimintaa. Proxy Voting -palvelu otetaan käyttöön kaikissa Aktian sijoituskohteissa, joihin se on mahdollista yhdistää. Käytännössä palvelu tarjoaa sijoittajille tietoja äänestyspäätöksen tekoon sekä teknisen mahdollisuuden äänestää palvelun kautta yhtiökokouksissa kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Palvelu mahdollistaa äänestämisen ilman matkustamista eri puolilla maailmaa pidettäviin yhtiökokouksiin.

”Tulemme käyttämään äänioikeuttamme nyt tulevalla kevään yhtiökokouskaudella sen puolesta, että siellä tehtävät päätökset tukisivat kestävän kehityksen arvoja. Nyt voimme olla mukana edistämässä vastuullisia toimintatapoja esimerkiksi ilmastomuutokseen ja palkitsemiseen liittyvissä kysymyksissä”, Lindqvist sanoo.

Proxy Voting on yksi esimerkki Aktian aktiivisen vastuullisuustyön kehityksestä. Aktia on sijoittaja-allekirjoittajana YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteissa (PRI), CDP:n ilmasto-, metsä- ja vesialoitteissa sekä Climate Action 100+ -ilmastonmuutosaloitteessa. Lisäksi Aktia on mukana Suomen vastuullisen sijoittamisen verkostossa FINSIFissä ja tekee yhteistyötä yhtiöiden vastuullista toimintaa valvovan ja arvioivan ISS-Ethixin kanssa.

Lue lisää Aktian vastuullisuustyöstä.

Lue lisää Aktian vastuullisesta sijoitustoiminnasta.

Lisätietoja:
Markus Lindqvist, johtaja, Aktia Varainhoito Oy, markus.lindqvist@aktia.fi, puh. 010 247 6846

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistönvälitysratkaisuja. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktialla on noin 380 000 asiakasta, joita palvellaan konttoreissa, verkossa, mobiileissa käyttöliittymissä ja puhelimitse. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta saa osoitteesta www.aktia.com.

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.