Etusivu » Pöyry Oyj: Pöyry ja Infosys esittelivät teollisuudelle, energialaitoksille ja infrastruktuurista vastaaville organisaatioille suunnitellun tekoälymallin

Pöyry Oyj: Pöyry ja Infosys esittelivät teollisuudelle, energialaitoksille ja infrastruktuurista vastaaville organisaatioille suunnitellun tekoälymallin

PÖYRY Oyj Lehdistötiedote 22.10.2018 klo 13:00 (CET)

Pöyry ja Infosys julkistivat tänään yhdessä Krti 4.0® -tekoälymallin. Malli auttaa teollisuus- ja energialaitoksia sekä infrastruktuurista vastaavia organisaatioita monimutkaisissa ja kalliissa elinkaaren hallintaan liittyvissä haasteissa. Sillä pystytään vastaamaan tämän päivän johtamisen haasteisiin niin toiminnan tehostamisessa kuin järjestelmien hallinnassa.

Krti 4.0 -malli hyödyntää tekoälyä ja kognitiivista / koneoppimista teollisessa ympäristössä. Menetelmä tunnistaa kriittiset järjestelmät ja laitteistot, antaa syvällistä informaatiota niiden toiminnasta ja tuottaa siten arvokasta tietoa asiakkaille. Krti 4.0 on suunniteltu vähentämään merkittävästi järjestelmien ylläpitokustannuksia ja kalliita toiminnan seisokkeja sekä parantamaan käyttövarmuutta ja henkilöstön turvallisuutta sekä pienentämään ympäristöriskejä.

Krti 4.0 yhdistää Infosysin ja Pöyryn vahvuudet

Krti 4.0 -malliin on integroitu Pöyryn RAMS-käyttövarmuusmetodologia (Reliability, Availability, Maintainability, Safety), joka määrittää järjestelmän eri osien kriittisyyden laitoksen toiminnan kannalta. Infosysin NIA-tekoälyalusta puolestaan analysoi ja ratkaisee monimutkaisia riippuvuuksia edistyksellisellä analytiikalla ja koneälymalleilla sekä vaihtaa tietoja RAMS-mallin kanssa tunnistaakseen toimintaan liittyviä riskejä. Krti 4.0 -mallin avoin ja intuitiivinen koneoppimisrajapinta mahdollistaa saumattoman yhteyden eri järjestelmiin tiedon keräämiseksi. Krti 4.0 tuo kattavan ja turvallisen IoT-yhteyden kaikille organisaation tasoille.

Krti 4.0 antaa reaaliaikaiseen tietoon perustuvia suosituksia parhaista ja tehokkaimmista käyttö- ja ylläpitoratkaisuista päätöksenteon tueksi. Krti 4.0 käyttää tähän ennakoivaa ja ohjaavaa analytiikkaa hyväksytyn riskitason rajoissa.

Teknologiamurroksessa painiville organisaatioille, joiden laitteistot ikääntyvät vanhentuneen teknologian tai uusien säännösten takia, Krti 4.0 tarjoaa todellisen mahdollisuuden sijoitetun pääoman tuottoprosentin kasvattamiseksi ja laitteiston arvon lisäämiseksi.

Älykäs työpari tekee älykkäitä päätöksiä läpi organisaation

Krti 4.0 mahdollistaa ennakoivan ajattelutavan auttaen ihmisiä kaikilla organisaatiotasoilla tekemään älykkäitä päätöksiä. Krti 4.0 -mallin reaaliaikainen raportointinäkymä antaa päätöksentekijöille perusteellisen tiedon laitosten laitteiden ja koneiden tilasta läpi yrityksen toimintojen. Krti 4.0:aan sisältyvä RAMS-mallinnus mahdollistaa eri skenaarioiden tarkastelun ja siten auttaa jatkuvasti parantamaan järjestelmien toimintaa. Krti 4.0:n lisätty todellisuus (augmented reality, AR) ja chatbot-toiminnallisuus auttavat minimoimaan korjauksiin käytettävää aikaa.

“RAMS-käyttövarmuusmetodologiaa käyttävä Krti 4.0® -mallimme tuo päätöksentekoprosessin ytimeen Pareto-periaatteen 80/20-säännön, jonka mukaan 20 % laitevioista aiheuttaa 80 % epäkäytettävyydestä tai korjauskustannuksista. Me tunnemme järjestelmän jokaisen osan kriittisyyden ja keskitämme tiedonkeruustrategiamme ja ennakoivaan analytiikkaan liittyvän osaamisen sinne, missä siitä on eniten hyötyä. Krti 4.0:ssa reaaliaikainen data kriittisistä järjestelmän osista muutetaan innovatiivisen ohjelmiston ja liiketoimintaa ymmärtävän algoritmin avulla tiedoksi, joka mahdollistaa ennakoivan päätöksenteon. Tämä tekee siitä erityisen”, sanoo Pöyryn Energia-liiketoimintaryhmän johtaja Richard Pinnock.

“Asiakkaidemme pitää pystyä hyödyntämään olemassa olevia laitteistoja ja saamaan sijoitetulle pääomalle konkreettista, nopeaa tuottoa tämän päivän kilpaillussa ja digitaalisessa maailmassa. IoT-palvelumme keskittyy edistämään asiakkaidemme myyntiä ja parantamaan tulosta hyödyntäen osaamistamme etävalvottavissa tuotteissa ja laitteissa. Näin pystytään ehkäisemään laiterikkoja ja analysoimaan tietoa koko tuotantojärjestelmän optimaalisen toiminnan kannalta. Tämä näkymä tuotteiden ja laitteiden toimintaan paitsi auttaa asiakkaitamme parantamaan tehokkuuttaan myös varmistamaan toiminnan turvallisuuden ja säädöstenmukaisuuden”, sanoo Nitesh Bansal, SVP, Global Head of Engineering Services, Infosysiltä.

Lisää aiheesta (englanniksi):

www.poyry.com/Krti

Pöyry ramps up its investment in digitalisation to increase client value and appoints digital transformation team

Lisätietoa:

Richard Pinnock

Johtaja, Energia-liiketoimintaryhmä, Pöyry

Puh. +41 76 356 2410

richard.pinnock@poyry.com

Tiesitkö? Krti 4.0 on tuorein #PoyryDigital-kokoelman palveluista ja ratkaisuista. www.poyry.com/digital

About Infosys

Infosys is a global leader in technology services and consulting. We enable clients in 45 countries to create and execute strategies for their digital transformation. From engineering to application development, knowledge management and business process management, we help our clients find the right problems to solve, and to solve these effectively. Our team of 200,000+ innovators, across the globe, is differentiated by the imagination, knowledge and experience, across industries and technologies that we bring to every project we undertake.

Visit www.infosys.com to see how Infosys can help your enterprise thrive in the digital age.

Tietoa Pöyrystä

Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Tarjoamme asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ympäristöön liittyviä palveluja. Kehitämme yhdessä älykkäitä ratkaisuja ja hyödynnämme viimeisimpiä digitaalisia innovaatioita. Pöyryn liikevaihto vuonna 2017 oli 522 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Noin 5 500 asiantuntijaa. 40 maata. 115 toimistoa.

Vuonna 2018 Pöyry juhlistaa ylpeänä 60-vuotista taivaltaan yhdessä henkilöstönsä, asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa.

Tutustu meihin tarkemmin www.poyry.fi -sivustolla ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube.

Jätä kommentti