Etusivu » PKC Group tekee merkittävän läpimurron Kiinassa perustamalla yhteisyrityksen JAC:n kanssa

PKC Group tekee merkittävän läpimurron Kiinassa perustamalla yhteisyrityksen JAC:n kanssa

PKC Group tekee merkittävän läpimurron Kiinassa perustamalla yhteisyrityksen JAC:n kanssa

Julkaistu: 2016-03-29 10:10:00 CEST
PKC Group
Yritysosto ja ostotarjous
PKC Group tekee merkittävän läpimurron Kiinassa perustamalla yhteisyrityksen JAC:n kanssa

PKC Group Oyj Pörssitiedote 29.3.2016 klo 11.10

PKC Group tekee merkittävän läpimurron Kiinassa perustamalla yhteisyrityksen JAC:n kanssa

PKC Group on tänään allekirjoittanut sopimuksen yhteisyrityksen perustamisestaAnhui Jianghuai Automobile Co., Ltd’n (JAC) tytäryhtiön Hefei Jianghuai Automobile Co., Ltd’n (Hefei JAC) kanssa. Yhteisyritys kasvattaa PKC:n markkinaosuutta Kiinassa sekä keskiraskaiden että raskaiden kuorma-autojen segmenteissä 5 prosenttiyksiköllä ja laajentaa liiketoimintaa linja-autoihin, kevyisiin kuorma-autoihin, pakettiautoihin, lava-autoihin ja muunlaisiin kevyisiin ajoneuvoihin.

Yhteisyritys kattaa JAC konsernin nykyisen johdinsarjaliiketoiminnan ja tarkoituksena on vähitellen ottaa haltuun myös muu tällä hetkellä ulkoistettu johdinsarjaliiketoiminta. JAC:n nykyiset johdinsarjaostot ovat noin 1000 milj. renminbiä vuodessa (noin 140 milj. euroa vuodessa nykyisellä vaihtokurssilla). Osapuolien tarkoituksena on kehittää yhteisyrityksestä JAC konsernin pääasiallinen johdinsarjatoimittaja. Yhteisyritys tulee toimittamaan täydet suunnittelu & kehitys, valmistus- ja sekvenssitoimituspalvelut JAC konsernin yhtiöille.

JAC:n kokonaismyynti vuonna 2015 oli 588 tuhatta ajoneuvoa ja liikevaihto 47 miljardia renminbiä (noin 6,5 miljardia euroanykyisellä vaihtokurssilla).

Hefei JAC:n ja PKC:n 50/50 yhteisyritys toteutetaan Hefein kaupunkiin, Anhuin provinssiin Kiinassa perustettavan uuden yrityksen kautta, jonka oman pääoman arvo on 100 milj. renminbiä (14 milj. euroanykyisellä vaihtokurssilla). PKC sijoittaa yrityksen omaa pääomaan 50 milj. renminbiä (7 milj. euroanykyisellä vaihtokurssilla), mikä rahoitetaan PKC:n rahavaroista. Yhteisyrityssopimus sisältää erityisehtoja PKC:n konsolidointioikeudesta.

Toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen, PKC Group:

Olemme erittäin ylpeitä aloittaessamme yhteistyön JAC:n kanssa, joka on yksi johtavista kiinalaisista ajoneuvovalmistajista. Tämä laajentuminen Kiinassa on merkittävä läpimurto PKC:lle ja looginen jatko keväällä 2013 julkaistulle strategiallemme. PKC:n markkina-asema Kiinassa tulee kasvamaan merkittävästi.

JAC investoi voimakkaasti ajoneuvokehitykseen ja heillä on selkeä strategia kuinka yhdistää johtava globaali asiantuntemus eri osa-alueilta heidän ajoneuvosuunnitteluunsa. Hyödyntämällä PKC:n osaamista, JAC voi keskittyä ydintoimintaansa ja saavuttaa lisäkasvumahdollisuuksia Kiinassa ja maailmanmarkkinoilla.

Hallituksen puheenjohtaja An Jin, Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd

JAC on asettanut tavoitteekseen kasvattaa markkinaosuutta vastaamalla loppumarkkinoiden erilaisiin vaatimuksiin. Tavoitteet saavuttaakseen JAC investoi ajoneuvojen parempaan laatuun ja suorituskykyyn. Ajoneuvoihin lisätään enemmän ominaisuuksia ja siten sähköjärjestelmistä tule monimutkaisempia ja kriittisempiä. Olemme erittäin iloisia aloittaessamme yhteistyön PKC:n kanssa, joka tuo meille maailmanluokan osaamista sähkönjärjestelmistä.

Yhteisyrityksen lopullinen toteutuminen riippuu tavanomaisista ehdoista, mukaan lukien liitännäisten sopimusten neuvotteleminen ja viranomaisten hyväksynnät. Osapuolten tavoitteena on saada yhteisyritys toteutettua vuoden 2016 toisella puoliskolla ja yhteisyritys tullaan konsolidoimaan PKC Groupiin toiminnan aloituksesta lähtien. Yhteisyrityksen arvioidaan tuottavan noin 350 miljoonan renminbin (noin 50 milj. euron) liikevaihdon ja työllistävän noin 1000 henkilöä ensimmäisen kahdentoista liiketoimintakuukauden aikana. Yhteisyrityksellä ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta vielä PKC Groupin vuoden 2016 tulokseen.

PKC Group Oyj

Hallitus

Matti Hyytiäinen

toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa tänään klo 11-15:

toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen, PKC Group Oyj, +852 550 788 26

Erillinen esitys saatavilla PKC Groupin kotisivuilla osoitteessa www.pkcgroup.com

Jakelu

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.pkcgroup.com

PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen, kiskokalustovalmistajille sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 908,0 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!