Etusivu » Componenta selkeyttää johtamisjärjestelmänsä

Componenta selkeyttää johtamisjärjestelmänsä

Componenta selkeyttää johtamisjärjestelmänsä

Julkaistu: 2016-03-03 11:00:00 CET
Componenta Oyj
Muutokset hallitus/johto/tilintarkastus
Componenta selkeyttää johtamisjärjestelmänsä

Componenta Oyj Pörssitiedote 3.3.2016 klo 12.00

Componenta Oyj selkeyttää johtamisjärjestelmänsä osana käynnissä olevaa strategiatyötä. Uudessa johtamisjärjestelmässä luovutaan aikaisemmasta divisioonarakenteesta ja liiketoiminta jaetaan viiteen liiketoiminta-alueeseen: Suomen liiketoiminta, Ruotsin liiketoiminta, Hollannin liiketoiminta, Turkin rautaliiketoiminta ja Turkin alumiiniliiketoiminta. Liiketoiminta-alueet muodostuvat liiketoimintayksiköistä eli paikallisista valimoista, konepajoista ja takomoista sekä sisältävät myös myyntiyhtiöt.

Uudistuksella tavoitellaan merkittäviä kustannussäästöjä. Kiinteitä kustannuksia karsitaan useilla toimenpiteillä, joista merkittävin on organisaatiouudistus asiakasrajapinnassa. Konsernitason myynti-, suunnittelu-, laatu- ja asiakaspalvelutoiminnot liitetään osaksi liiketoimintayksiköitä. Toimenpiteillä pyritään liiketoimintayksiköiden ydinosaamisen kehittämiseen sekä asiakaspalvelun ja laadun oleelliseen parantamiseen. Suomessa henkilöstön osallistumista johtamiseen edistetään nimittämällä pääluottamusmies kunkin liiketoimintayksikön johtoryhmän jäseneksi.

Liiketoimintarakenteen muutoksen seurauksena Componenta-konsernin johtoryhmän muodostavat 3.3.2016 alkaen seuraavat henkilöt: toimitusjohtaja Harri Suutari, Ruotsin liiketoiminnan johtaja Juha Alhonoja, Suomen liiketoiminnan johtaja Seppo Erkkilä, Hollannin liiketoiminnan johtaja Mika Hassinen, Turkin rautaliiketoiminnan johtaja Pasi Mäkinen ja Turkin alumiiniliiketoiminnan johtaja Sabri Özdogan sekä talousjohtaja Markku Honkasalo, henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Pauliina Rannikko ja kehitysjohtaja Sami Sivuranta. Toimitusjohtajalle ei nimitetä sijaista. Aikaisemmin toimitusjohtajan sijaisena on toiminut Mika Hassinen.

”Johtamisjärjestelmän uudistaminen on keskeinen osa käynnissä olevaa Componentan strategiatyötä. Uudessa johtamisjärjestelmässä valta ja vastuu siirtyvät tulosvastuussa oleville liiketoimintayksiköille. Uskon, että uudistettu toimintamalli tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme ja luo edellytykset kannattavalle kasvulle”, sanoo Componentan toimitusjohtaja Harri Suutari.

Componentan uudet raportointisegmentit

Componenta-konsernin uudet raportointisegmentit ovat alumiiniliiketoiminta ja rautaliiketoiminta, joiden mukaisesti Componenta raportoi 1.1.2016 alkaen. Rautaliiketoimintaan kuuluvat Componentan rautavalimot ja konepajat Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa ja Turkissa. Lisäksi siihen kuuluvat mäntävalmistaja Pistons Suomessa ja Wirsbon takomot Ruotsissa. Alumiiniliiketoimintaan kuuluvat Turkissa sijaitsevat alumiinivalimo ja vanteiden tuotantoyksikkö. Uusien raportointisegmenttien mukaiset vertailutiedot julkaistaan ennen tammi-maaliskuu 2016 osavuosikatsausta.

Helsinki 3. maaliskuuta 2016

COMPONENTA OYJ

Harri Suutari

toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Harri Suutari

toimitusjohtaja

puh. 0400 384 937

Componenta on kansainvälisesti toimiva metalliteollisuuden konserni, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Turkissa, Hollannissa ja Ruotsissa. Componentan liikevaihto vuonna 2015 oli 495 miljoonaa euroa ja sen osake listataan Nasdaq Helsingissä. Yhtiö työllistää noin 4 250 henkilöä. Componenta toimittaa valettuja ja koneistettuja komponentteja sekä niistä koostuvia vaativia kokonaisratkaisuja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter