Etusivu » Basware ostaa Yhdysvaltain johtavan pilvipohjaisia hankintaratkaisuja tarjoavan Verianin

Basware ostaa Yhdysvaltain johtavan pilvipohjaisia hankintaratkaisuja tarjoavan Verianin

Basware

Basware ostaa Yhdysvaltain johtavan pilvipohjaisia hankintaratkaisuja tarjoavan Verianin

Basware Oyj, pörssitiedote, 31.3.2016 klo 15:00

Basware ostaa Yhdysvaltain johtavan pilvipohjaisia hankintaratkaisuja tarjoavan Verianin

Basware Oyj on solminut 31.3.2016 sopimuksen johtavan pilvipohjaisten sähköisten hankintaratkaisujen tarjoajan Verian Technologies LLC:n (“Verian”) ostamisesta. Yritysosto vahvistaa Baswaren markkina-asemaa Yhdysvalloissa entisestään ja sopii hyvin Baswaren strategiaan kasvattaa pilvipohjaisen liiketoiminnan liikevaihtoa avainmarkkinoilla. Verian tuo Baswarelle uutta osaamista ja laajentaa sähköisen hankinnan toiminnallisuutta. Yritysosto kasvattaa Baswaren verkostoa tuomalla Verianin laajalle asiakaskunnalle mahdollisuuden hyödyntää markkinoiden johtavaa kaupankäyntiverkostoa ja rahoituspalveluja.

Verianin pääkonttori on Fort Millissä Etelä-Carolinassa, ja yhtiö on johtava pilvi- ja Software-as-a-Service -pohjaisten hankinnasta maksuun -ratkaisujen toimittaja. Verianin ratkaisuilla on yli 150 000 käyttäjää ja sillä on 75 työntekijää Yhdysvalloissa.

Kauppahinta on noin 36,0 miljoonaa US dollaria (vastaa 31,8 miljoonaa euroa). Ostetun liiketoiminnan liikevaihto oli noin 10,5 miljoonaa US dollaria vuonna 2015.

“Verian tukee hyvin strategiaamme, pilvipohjaista liiketoimintaamme ja yrityskulttuuriamme. Yritysosto vahvistaa Baswaren myyntiä Yhdysvalloissa, tuo uusia asiakkaita, osaamista sekä lisää sähköisen hankinnan asiantuntijuutta ja kyvykkyyttä, joka tukee molempien yritysten kasvua sekä Baswaren verkoston laajentumista. Verianin täysin pilvipohjaisilla hankinnasta maksuun- ja hankintaratkaisuilla on vakiintunut asema toimialalla, ja sen SaaS-tilausten liikevaihdon vuosikasvu on noin 40 prosenttia. Mahdollistamme yhdessä jatkossakin asiakkaillemme tuotteiden ja palvelujen ostamisen ja maksamisen yksinkertaisesti, paperittomasti ja kustannustehokkaasti verkostomme kautta”, Basware Oyj:n toimitusjohtaja Esa Tihilä kertoo.

Kaupan odotetaan toteutuvan 1.4.2016. Osa kauppahinnasta maksetaan Baswaren osakkeina. Baswaren hallitus päättää yhtiökokouksen 15.3.2016 antaman valtuutuksen mukaisesti antaa Verianin pääomistajille 180 707 uutta Baswaren osaketta, joiden arvo on yhteensä noin 7,1 miljoonaa euroa osakkeen 30.3.2016 päätöskurssin 30,09 euroa mukaisesti. Loput kauppahinnasta maksetaan rahana. Basware arvioi hankintaan ja integrointiin liittyvien kustannusten olevan vuonna 2016 noin 1 miljoonaa euroa. Ostetun toiminnan vaikutuksen osakekohtaiseen tulokseen arvioidaan olevan positiivinen vuodesta 2017 lähtien.

Lisätietoja:

Esa Tihilä, toimitusjohtaja, Basware Oyj
Puh. 040 480 7098

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.basware.fi/sijoittajat

Basware
Basware (Nasdaq: BAS1V) on maailman johtava verkottuneiden hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen sekä innovatiivisten rahoituspalvelujen tarjoaja. Autamme kaikenkokoisia organisaatioita tehostamaan talousohjaustaan. Baswaren kaupankäynti- ja rahoitusverkosto yhdistää yrityksiä yli 100 maassa eri puolilla maailmaa. Basware on maailman suurin avoin yritysverkosto, joka tarjoaa skaalautuvuutta liiketoiminnan kasvattamiseen sekä ratkaisut talousprosessien yksinkertaistamiseen ja virtaviivaistamiseen. Pienet ja suuret yritykset ympäri maailman saavuttavat merkittäviä kustannussäästöjä, entistä joustavammat maksuehdot, tehokkuutta ja tiiviimmät liiketoimintasuhteet toimittajiensa kanssa. Lue lisää: www.basware.fi/sijoittajat.

Seuraa Baswarea Twitterissä @BaswareFinland ja osallistu keskusteluun LinkedInissä, Facebookissa ja blogissa ja pysy ajan tasalla tilaamalla tuoreimmat uutiset.

Verian
Verian on maailman johtava hankinnasta maksuun -ratkaisujen tarjoaja. Tarjoamalla läpinäkyvyyttä ja hallintaa asiakkaiden välillisiin kustannuksiin Verian auttaa organisaatioita saavuttamaan huomattavia kustannussäästöjä ja noudattamaan sopimuksia. Verian tuo lisäarvoa käyttöönoton jälkeen auttamalla organisaatioita saamaan kaikki kulunsa hallintaan toimivaksi todistetulla See-Manage-Save-lähestysmistavallaan. www.verian.com

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2016-03-31 14:00 CEST
© Hugin BV.

Permalink: /2016/03/31/Basware+ostaa+Yhdysvaltain+johtavan+pilvipohjaisia+hankintaratkaisuja+tarjoavan+Verianin+HUG1999159.html

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!