Etusivu » Kesko valittiin jälleen maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi

Kesko valittiin jälleen maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi

Kesko Corporation

Kesko valittiin jälleen maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 21.01.2016 KLO 11.00 1(2)

Kesko on valittu Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalle sijalle 15 ja samalla maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi. Maailman vastuullisimpien yritysten lista julkistetaan tänään World Economic Forumissa Davosissa.

Maailman 100 vastuullisimman yrityksen listan yrityksiä arvioitiin 12 kestävän kehityksen mittarilla taloudellisen vastuun, sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun osa-alueilla.

Vastuullisuus on K-ryhmälle kaiken toiminnan edellytys ja näkyy jokapäiväisessä työssä.

“Keskon pitkäjänteinen vastuullisuustyö perustuu Keskon strategiaan ja vastuullisuusohjelmaan. Keskon vastuullisuusohjelma koskee kaikkia toimialojamme ja sisältää lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteita. Kaikkea toimintaamme ohjaa arvomme: Asiakas ja laatu – kaikessa mitä teemme”, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Keskon määrätietoinen työ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tuo tuloksia. Kaupan alan energiatehokkuussopimuksen mukaisesta vuoden 2016 säästötavoitteesta on koossa jo 98 %. Marraskuussa 2015 Kesko valittiin ensimmäistä kertaa CDP:n Climate A -listalle, johon valittujen 113 yrityksen katsotaan toimivan esimerkillisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Uusimpana energiansäästökeinona Keskon päivittäistavarakauppa, Gasum, Myllyn Paras ja Wursti aloittivat syyskuussa 2015 yhteistyön, jossa kaupan syömäkelvottomasta biojätteestä valmistettua biokaasua hyödynnetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.

Keskon tavoitteena on tunnistaa tuotteiden koko toimitusketju ja varmentaa myös tuotteiden ainesosien vastuullisuus. Vuoden 2015 aikana tehtiin päivittäistavaroiden omien merkkien, Pirkka- ja K-Menu-tuotteiden, ainesosien alkuperän kartoitustyö.

Kesko jatkoi vuoden 2015 aikana ihmisoikeuksiin liittyvää vaikutusarviointia YK:n Yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden (UN Guiding Principles on Business and Human Rights) mukaisesti.

Vuoden 2016 Maailman 100 vastuullisimman yrityksen lista (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) julkistetaan World Economic Forumin kokouksessa Davosissa 21. tammikuuta. Listan julkaisee kanadalainen Corporate Knights Inc. ja se perustuu maailmanlaajuiseen 4 608 pörssiyhtiöstä tehtyyn arvioon.

Vuoden 2016 Global 100 -lista on julkaistu osoitteessa www.global100.org.

Lisätietoja antaa vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, Kesko Oyj, puh. 050 306 4081.

Keskon sijoitukset kestävän kehityksen indekseissä
http://www.kesko.fi/sijoittaja/osaketieto/osakeindeksit/kestavan-kehityksen-indeksit/

Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavara-, rauta- ja erikois- sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto oli 9,1 miljardia euroa vuonna 2014 ja henkilökuntaa oli lähes 20 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 500 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2016-01-21 10:00 CET
© Hugin BV.

Permalink: /2016/01/21/Kesko+valittiin+j%C3%A4lleen+maailman+vastuullisimmaksi+kaupan+alan+yritykseksi+HUG1980370.html

Jätä kommentti

facebook twitter