Etusivu » Metsä Groupin omistajajäsenet voivat päivittää puustotietonsa kännykällä kuvaamalla

Metsä Groupin omistajajäsenet voivat päivittää puustotietonsa kännykällä kuvaamalla

Metsä Groupin omistajajäsenet voivat päivittää puustotietonsa kännykällä kuvaamalla

Julkaistu: 2015-12-16 09:00:00 CET
Lehdistötiedote
Metsä Groupin omistajajäsenet voivat päivittää puustotietonsa kännykällä kuvaamalla

Metsä Group lehdistötiedote 16.12.2015

Metsä Groupin omistajajäsenten käytössä on nyt sovellus, jonka avulla he voivat päivittää metsikkökuvioiden tiedot älypuhelimella tai tabletilla valokuvaamalla.

Metsä Group ja Trestima Oy ovat tehneet sopimuksen, jonka ansiosta Metsä Groupin omistajat eli Metsäliitto Osuuskunnan jäsenet voivat päivittää metsäsuunnitelmansa puustotietojaan Trestiman kehittämän ohjelman ja älylaitteen avulla. Näin metsänomistajan on helppo itse pitää metsätietonsa ajan tasalla.

”Trestima-toiminto on yhtä luotettava kuin perinteinen tapa mitata metsää eikä mittaajan tarvitse olla metsäammattilainen. Tärkeää on, että metsänomistaja ottaa kuvia, jotka edustavat hyvin kyseistä metsäkuviota”, sanoo jäsenpalvelupäällikkö Olli Kainulainen Metsä Groupilta.

Toiminto on yhdistetty omistajajäsenten käytössä olevaan Metsäverkko-mobiilisovellukseen. Metsänomistaja kävelee metsässään kuviolle, jonka tiedot hän haluaa päivittää, valitsee kuvion sähköisessä metsäsuunnitelmassaan, avaa Trestima-toiminnon ja ottaa valokuvia. Toiminto ohjaa käyttäjää, jotta kuvia tulee riittävästi.

Kuvat siirtyvät pilvipalveluun analysoitavaksi ja Trestima laskee niiden perusteella puustotiedot.

Kuvia voi ottaa, vaikka metsässä ei olisi verkkoyhteyttä. Puustotietojen laskeminen vaatii kuitenkin verkkoyhteyden. Trestima-toiminto on alkuvaiheessa tarjolla Android-käyttöjärjestelmässä. Jos se osoittautuu suosituksi, se tehdään muillekin käyttöjärjestelmille.

”Trestima tunnistaa puulajit ja laskee runkojen pituudet ja läpimitat. Tietojen perusteella lasketaan esimerkiksi puulajeittain, kuinka monta kuutiota tukki- ja kuitupuuta on hehtaarilla. Trestiman avulla metsäsuunnitelman päivitys on helppoa ja nopeaa. Omistajajäsenemme voivat metsätilalla liikkuessaan päivittää metsäkuvioiden tiedot ja valmistella sähköisen tarjouspyynnön puukaupasta tai metsänhoitotöistä vaikka saman tien”, Kainulainen sanoo.

”Trestima on osa vahvaa palvelukokonaisuutta, jota rakennamme jäsenillemme. Se tukee hyvin kesäkuussa lanseeraamaamme sähköistä puukauppaa ja metsäpalveluiden ostoa”, Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen sanoo.

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Metsä Groupin kanssa. Se tuo palvelumme laajemman käyttäjäjoukon saataville”, sanoo Trestiman toimitusjohtaja Simo Kivimäki.

Linkki kuviin.

Lisätietoja:
Juha Jumppanen, jäsenpalvelujohtaja, Metsä Group, p. 050 384 4808
Simo Kivimäki, toimitusjohtaja, Trestima, p. 050 3872891
Krista Kimmo, viestintäpäällikkö, Metsä Group, p. 050 526 4911

www.metsagroup.com

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Metsä Group keskittyy pehmo- ja ruoanlaittopapereihin, ensikuitukartonkeihin, selluun, puutuotteisiin sekä puunhankintaan ja metsäpalveluihin. Sen korkealaatuisissa tuotteissa yhdistyvät uusiutuva raaka-aine, asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys sekä innovatiivisuus.

Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 5,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 9 800 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 122 000 suomalaista metsänomistajaa.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!